Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Ομως εντελώς ανθρωπιστικά,όταν ένας άνθρωπος έχει ιατρικά τα μαύρα του χάλια δεν ξέρω τι νόημα έχει η παράταση φυλακίσεως

και ο άλλος "οικογενειακά προβλήματα"...

τη συγκεκριμένη τουλάχιστον αίτηση, μπορούσε κάλλιστα και να την απορρίψει.

Εντελώς ανθρωπιστικά αν το δούμε, οι φυλακές στην Ελλάδα έχουν πληρότητα 1400% full season (ο όρος ταιριάζει γάντι στην τουριστική μας πολιτική), αλλά δεν έπιασε κανέναν καμία πρεμούρα γι αυτό.

Θα μου πεις όμως Σπύρο ότι και ο Λούβαρης δεν πηγε φυλακή επειδή έχει "σκλήρυνση κατά πλάκας" (πλάκα μας κάνανε;...). Και ο Big Mac επειδή έχει "αδύναμη καρδιά" (αγαπάει πολύ αυτός). Και θα έχεις και εσύ δίκιο. Αλλά μετά ας μην μιλάμε για ελλείματα δημοκρατίας. Κατάλυση του Συντάγματος το λένε αυτό που γίνεται. Εκεί που αναφέρει για την ισονομία...

Για το ανθρωπιστικό του ζητήματος, ας πάει φρουρούμενος σε κρατικό νοσοκομείο.

Last edited:
Το μόνο θέμα είναι κατά πόσο αξιόπιστα ήταν τα διακαιολογητικά βάση των οποίων βγήκαν από τη φυλάκα.
Κατά τα άλλα, βράστα.

Φώτη εάν ο δεύτερος με τα προβλήματα υγείας ζήσει πάνω απο το αναμενόμενο τότε τα δικαιολογητικά θα είναι υπερβολικά.
Πάντως επιμένω ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πολύ βαρύ.
Και το γράφω για έναν άνθρωπο ,που θεωρώ ότι ξεφτύλισε πολλες ιδιότητες.
Αλλά τί να τήν κάνει τήν φρούρηση σε τέτοια κατάσταση....Η τιμωρία έχει ήδη επέλθει και μάλιστα πολλαπλώς...
Για τον άλλον με τα ´οικογενειακά προβλήματα´η απόφαση είναι προκλητική.

Πάντως επιμένω ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και πολύ βαρύ. Και το γράφω για έναν άνθρωπο ,που θεωρώ ότι ξεφτύλισε πολλες ιδιότητες. Αλλά τί να τήν κάνει τήν φρούρηση σε τέτοια κατάσταση....Η τιμωρία έχει ήδη επέλθει και μάλιστα πολλαπλώς...
Για τον άλλον με τα ´οικογενειακά προβλήματα´η απόφαση είναι προκλητική.

Σπύρο μου δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λες αναφορικά με την υγεία το Μεταξόπουλου. Το πρόβλημά μου δεν είναι το αν θα βγει ο Μεταξόπουλος ή όχι. Το πρόβλημά μου είναι το πως θα βγει. Αν υπάρχει νόμος που να λέει ότι ο ασθενής πρέπει να βγει από τη φυλακή και να πάει σπίτι του τότε ΟΚ. Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Όχι ο ένας ασθενής. Ο ΚΑΘΕ ασθενής. Εκεί είναι το δικό μου πρόβλημα. Στο ότι σε αυτή τη χώρα κάποιοι είναι πιο ίσοι από καποιους άλλους. Πόσο άρρωστο είναι το junky που μπαίνει στη φυλακή επειδή τον έπιασαν με μικροποσότητα; Πόσο άρρωστος είναι ο βιασμένος κατ' επανάληψη κρατούμενος; Και σωματικά και ψυχικά μιλώντας, έτσι για να σε φέρω στα δικά σου λημέρια. Γι αυτούς υπάρχει καμία πρόβλεψη αποφυλάκισης από το νόμο; Τι είναι αυτό που θα κάνει την αποφυλάκιση του Μεταξόπουλου πιο σύννομη;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Σπύρο μου δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω αυτά που λες αναφορικά με την υγεία το Μεταξόπουλου. Το πρόβλημά μου δεν είναι το αν θα βγει ο Μεταξόπουλος ή όχι. Το πρόβλημά μου είναι το πως θα βγει. Αν υπάρχει νόμος που να λέει ότι ο ασθενής πρέπει να βγει από τη φυλακή και να πάει σπίτι του τότε ΟΚ. Αλλά... υπάρχει ένα μεγάλο αλλά. Όχι ο ένας ασθενής. Ο ΚΑΘΕ ασθενής. Εκεί είναι το δικό μου πρόβλημα. Στο ότι σε αυτή τη χώρα κάποιοι είναι πιο ίσοι από καποιους άλλους. Πόσο άρρωστο είναι το junky που μπαίνει στη φυλακή επειδή τον έπιασαν με μικροποσότητα; Πόσο άρρωστος είναι ο βιασμένος κατ' επανάληψη κρατούμενος; Και σωματικά και ψυχικά μιλώντας, έτσι για να σε φέρω στα δικά σου λημέρια. Γι αυτούς υπάρχει καμία πρόβλεψη αποφυλάκισης από το νόμο; Τι είναι αυτό που θα κάνει την αποφυλάκιση του Μεταξόπουλου πιο σύννομη;

Για τα τζάνκια έχεις απόλυτο δίκιο.Δεν θάπρεπε να φυλακίζονται εάν αποδεικνύεται σαφώς ότι ήταν απλοί χρήστες ή ακόμα και χρήστες που έγιναν μικρά βαποράκια.
Οι βιασμοί κρατουμένων είναι άλυτο πρόβλημα.
Για τα περί ισονομίας τί παραπανω να σχολιάσω??
Στην περίπτωση Μεταξόπουλου δεν ξέρω τι προβλέπει ο νόμος όταν πρόκειται περί ανηκέστου βλάβης ή και ακόμα παραπέρα.Εντελώς ιατρικά μίλησα γι´αυτόν.

Ο εξαρτημένος χρήστης (συμπεριλαμβανομένου του χρήστη μικροδιακινητή) δεν τιμωρείται στη χώρα μας.
Ωστόσο πολλά δικαστήρια προτιμούν να μην αναγνωρίσουν την εξάρτηση, και να επιβάλλουν μία μέτρια-μικρή ποινή με αναστολή, για να τραβήξουν τα αυτιά ακόμη και στο χρήστη.

Εάν ο Μεταξόπουλος είχε καταδικαστεί τελεσιδίκως, οπότε δεν θα υπήρχε η οδός της αναστολής εκτέλεσης της ποινής που ακολουθήθηκε τώρα, μόνη δυνατότητα θα ήταν αυτή της διακοπής εκτέλεσης της ποινής, για την οποία πρέπει ο κρατούμενος να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο των φυλακών, να γνωματεύσουν 2 ιατροδικαστές ότι η κατάσταση της υγείας του απαιτεί νοσηλεία σε κατονομαζόμενο δημόσιο νοσοκομείο, και τότε μπορεί να διακοπεί η ποινή για 5 μήνες κάθε φορά (δλδ πρέπει κάθε 5μηνο να κρίνεται η συνδρομή των προϋποθέσεων). Δυνατόν σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου η νοσηλεία σε νοσοκομείο δεν μπορεί να αποτρέψει ανήκεστη βλάβη της υγείας, να επιτραπεί ακόμη και η κατ' οίκον νοσηλεία.

Δεν είναι και τόσο απλό ζήτημα όπως βλέπει κανείς.

Πάντως η νεαρή πού συνελήφθη,έστειλε ήδη γράμμα απο τήν φυλακή................
Κατάντησε κουραστική αυτή η παραγωγή γραμματων που ´βγαίνουν ´από την φυλακή και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο....
Προσπαθώ να θυμηθώ κάποιον έρημο μετανάστη ή κανεναν κλέφτη ποδηλάτου να ´κυκλοφορεί´γράμμα απο την φυλακή,αλλά έχω ασθενή μνήμη πανάθεμα με...

Όπως όλοι γνωρίζετε συνελήφθηκα ξημερώματα στις 09-09-2007 στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς που εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν (σ´αυτές πιστεύω πως θ´ανταπεξέλθω) αλλά η αντιμετώπισή μου απ´την αστυνομία καθώς εκμεταλλευόμενη τη ψυχολογική μου κατάσταση, το γεγονός δηλαδή ότι τρομοκρατήθηκα απ´την ώρα της σύλληψης μου μέχρι και την ώρα που μ´έφεραν εδώ, θέλουν ν´αποσπάσουν πληροφορίες για οτιδήποτε άσχετο ή σχετικό. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα ν´ακολουθούσαν τη γνωστή τακτική τους και τον παραδοσιακό τρόπο μεταχείρισης των κρατουμένων παρά αυτό το ψυχολογικό παιχνίδι που συνεχίζουν. Τουλάχιστον στην πρώτη περίπτωση θα δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Τώρα όσον αφορά την ιδεολογική μου ταυτότητα έχω να σας πω δύο λόγια. Καταρχήν, πολλές φορές αυτά που δηλώνουμε δε σημαίνει ότι τα αντιπροσωπεύουμε κιόλας, δηλαδή δεν είμαστε πάντα αυτά που δηλώνουμε κι´αυτό φαίνεται στην πράξη. Πολλοί θεώρησαν τον εαυτό τους επαναστάτη, αλλά οι πράξεις τους έδειξαν το αντίθετο.

Για μένα το να δηλώνει κάποιος/α αναρχικός/ή προϋποθέτει βαθειά αναζήτηση στον εαυτό του/της ωριμότητα και μια ολοκλήρωση απ´όλες τις απόψεις ( ηθική, πνευματική κ.τ.λ.).

Ας επανέλθω όμως, αν εσείς κρίνετε, τουλάχιστον όσοι με γνωρίζουν, πως η δράση μου μπορεί να με χαρακτηρίσει αναρχική, τότε κάντε το. Το μόνο σίγουρο είναι οτι διαπνέομαι από αναρχικές ιδέες και μακάρι να πιστεύω μέχρι να πεθάνω, γιατί είναι κάτι πολύ δυνατό.

Από κει και πέρα το πώς θα κινηθείτε, εσείς το γνωρίζετε. Ελπίζω να έγινα κατανοητή.

Τέλος θέλω να κλείσω με κάτι που απευθύνεται σε όσους γεύονται την εξουσία, σε όσους μας αμφισβήτησαν, σε όσους γενικά δε μας πήραν στα σοβαρά: ´´είμαστε ένα ηφαίστειο που βράζει συνέχεια και η λάβα είναι η οργή μας. Αλίμονο αν εκραγεί το ηφαίστειο...η λάβα που θα ξεχειλίσει θα κάψει τα πάντα´´. Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρονται.

Το γράμμα υπάρχει αυτούσιο στο indymedia.
Δεν είμαι απο αυτούς πού θα ´δαιμονοποιήσουν´οποιοδήποτε διαδικτυακό χώρο,γιατί παντού βρίσκεις ενδιαφέροντα θέματα,άν και έχει ακουστεί ότι το αντίστοιχο τής Θεσσαλονίκης έκλεισε με συγκεκριμένες καταγγελίες.
Για το συγκεκριμένο γράμμα συνεκτιμώ και τήν ´αλαζονεία´και τήν ´βεβαιότητα´τής εφηβείας....
Τέλος πάντων.Αδιέξοδοι δρόμοι πάντα κατα τήν ´συντηρητική γνώμη μου´.

Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

Συγγνώμη στον Κώστα αν τον έθιξα, δεν ήταν στις προθέσεις μου αλλά θεωρώ ότι έχει την ικανότητα και την γνώση ώστε να αντιλαμβάνεται πλήρως τα γραπτά όλων όπως πρέπει και όχι όπως θέλει.

τη "συγγνώμη" σου δεν τη θέλω και οι προθέσεις σου δεν με αφορούν: εγώ ούτε που διανοήθηκα να σε προσβάλω προσωπικά. Αν έτσι έχεις μάθει να διαφωνείς, δούλος σου ταπεινός - αλλά δεν θέλω ούτε κουβέντα μαζί σου πλέον.

Όπως όλοι γνωρίζετε συνελήφθηκα ξημερώματα στις 09-09-2007 στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς που εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο δεν είναι οι κατηγορίες που μου αποδόθηκαν (σ´αυτές πιστεύω πως θ´ανταπεξέλθω) αλλά η αντιμετώπισή μου απ´την αστυνομία καθώς εκμεταλλευόμενη τη ψυχολογική μου κατάσταση, .......

Ρε συ , βάζε και κανένα εισαγωγικό στην αρχή . Ανοίγω το PC πρωϊ πρωϊ , για να πιώ τον καφέ μου και διαβάζω , με την πρωτη γουλιά , δίπλα στο Σπύρος Σούρλας : "οπως γνωρίζετε συνελήφθηκα .... Ελπίζω να έγινα κατανοητή ..." και λέω "αμάν και αναρχικός και παρενδυσίας ο γιατρός " Κατατρόμαξα μέχρι να καταλάβω τι γίνεται :eek::blink::blink::flipout::flipout:

Ρε συ , βάζε και κανένα εισαγωγικό στην αρχή . Ανοίγω το PC πρωϊ πρωϊ , για να πιώ τον καφέ μου και διαβάζω , με την πρωτη γουλιά , δίπλα στο Σπύρος Σούρλας : "οπως γνωρίζετε συνελήφθηκα .... Ελπίζω να έγινα κατανοητή ..." και λέω "αμάν και αναρχικός και παρενδυσίας ο γιατρός " Κατατρόμαξα μέχρι να καταλάβω τι γίνεται :eek::blink::blink::flipout::flipout:

Χεχεχε! Και εμένα, η πρώτη μου σκέψη διαβάζοντας το "συνελήφθηκα" ήταν ότι ο Σπύρος αρχίζει να βγάζει στη φορά το αμαρτωλό του παρελθόν!
:HTEHETH63:

Πάντως το γράμμα αυτό καθαυτό είναι τουλάχιστον αστείο. "Επειδή λέω ότι είμαι αναρχική, δε σημαίνει ότι είμαι κιόλας!" :BDGBGDB55:
Μετά από αυτό εγώ δε μπορώ να δεχτώ κανένα μετεφηβικό ελαφρυντικό.

Re: Απάντηση: Re: Η Δικαιοσύνη Μίλησε για το Πάντειο

τη "συγγνώμη" σου δεν τη θέλω και οι προθέσεις σου δεν με αφορούν: εγώ ούτε που διανοήθηκα να σε προσβάλω προσωπικά. Αν έτσι έχεις μάθει να διαφωνείς, δούλος σου ταπεινός - αλλά δεν θέλω ούτε κουβέντα μαζί σου πλέον.

Ρίχνεις το επίπεδο εκεί όπου μπορείς να ανταπεξέλθεις δυστυχώς. Δεν θα σε ακολουθήσω ούτε στις υπεραπλουστευτικές απόψεις σου (του τύπου Α=Β, Οκ μου απάντησες) ούτε στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων θύματος. Δεν τις έχω ανάγκη. Είμαι σίγουρος πλέον ότι αλλοίωσες σκόπιμα αυτά που έγραψα.
Είσαι χαρακτηριστική περίπτωση "σύγχρονου" αριστερού οπότε και δεν εκπλήσσομαι από την κατάληξη του "δεν θέλω ούτε κουβέντα μαζί σου". Μόλις απέδειξες ότι το φιλελεύθερο πνεύμα δεν συμβαδίζει με την κομματική και πολιτική τοποθέτηση.

Last edited:
McZab
Δεν νομίζω να είναι προαπαιτούμενο να είσαι "σύγχρονος αριστερός" για να εκνευρισθείς όταν σε χαρακτηρίζουν γελοίο . Κι εγώ , ως "σύγχρονος δεξιός" που θα με προσδιόριζες , εξ ίσου θα εκνευριζόμουν .

Και μερικές φορές η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση . Κρείττον το σιγαν , εν προκειμένω .

( Φιλικά για να μην γίνει αρένα εδώ μέσα . Κρίμα είναι )

McZab
Δεν νομίζω να είναι προαπαιτούμενο να είσαι "σύγχρονος αριστερός" για να εκνευρισθείς όταν σε χαρακτηρίζουν γελοίο . Κι εγώ , ως "σύγχρονος δεξιός" που θα με προσδιόριζες , εξ ίσου θα εκνευριζόμουν .

Και μερικές φορές η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση . Κρείττον το σιγαν , εν προκειμένω .

( Φιλικά για να μην γίνει αρένα εδώ μέσα . Κρίμα είναι )

Δημήτρη σε αρένα δεν το μετέτρεψα εγώ. Το μετατρέπουν τα ακόλουθα εμπρηστικά και εκτός θέματος σχόλια.

αμάν βρε Mc μ αυτή τη λογική του Ασπρο/Μαύρο.
δηλαδή όποιος διαφωνεί με τις πρακτικές των αναρχικών είναι συντηρητικός και φιλήσυχος πολίτης;
από κεί που θα μπεί η βόμβα, μπορεί να περνάει το παιδί μου.

εχθρός της βίας=συντηρητικός.
ΟΚ, μου απάντησες.

Δεν έγραψα ή υπονόησα τίποτα από τα παραπάνω και ακολουθώντας την προτροπή του Σπύρου δέχθηκα και την υπερβολή του χαρακτηρισμού μου, κακώς κρίνοντας από το αποτέλεσμα.
Όπως ο Κώστας εκνευρίζεται όταν αποκαλούν τον τρόπο σχολιασμού του γελοίο, έτσι και εγώ εκνευρίζομαι όταν μου αποδίδουν εντέχνως σκέψεις και συμπεράσματα που δεν έκανα προς δημιουργία εντυπώσεων. Δυστυχώς το ένα τιμωρείται από τους κανονισμούς ενώ το δεύτερο όχι.

Last edited:
Ως διαχειριστής, με ενδιαφέρει να μην παρεκτραπεί το θέμα σε κάποια προσωπική διαφορά. Αλλά ως Λευτέρης, πολύ περισσότερο με ενδιαφέρει να μην ανταλλάσσονται τέτοιες κουβέντες μεταξύ ανθρώπων που εκτιμώ. Μήπως κάποια pm, κάποια τηλέφωνα ή κάποια κατ' ιδίαν συνάντηση λύσει το θέμα;

Δημήτρη Θ., η λέξη "αστείο" ήταν ευφημισμός. 19 χρονών κοπέλα -και μάλιστα με διαθέσεις "καινοτομίας"- θα περίμενα να υποστηρίξει αυτά που πιστεύει, ή να βγάλει το σκασμό μπας και γλυτώσει. Αυτά τα "λέω, αλλά δεν είμαι", θυμίζουν τον Αστυφύλαξ και το Χωροφύλαξ που λέει και ο Σπύρος, ή τις βάσεις που έφευγαν μένοντας, που έλεγε και ο Χάρρυ.