Η Δικιά μου Ταινία

Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Mια απο τις δικες μου αγαπημενες ταινιες..
Δεν εχει χασει τιποτα απο τον χρονο , αντιθετως..

Scarecrow_060323112353165_wideweb__300x442.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία δεν έχει υποστεί ακόμα τη δοκιμασία του χρόνου. Ωστόσο, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι σε είκοσι χρόνια από τώρα, σε ένα αντίστοιχο νήμα για τις "δικές μου ταινίες", θα τη συμπεριλάβω. Οπότε μια ψυχή που είναι να βγει ας βγει μια ώρα αρχίτερα. Η καλύτερη ρομαντική ταινία τρόμου της δεκαετίας που μόλις τελείωσε: Άσε το κακό να μπει.

http://www.youtube.com/watch?v=ICp4g9p_rgo

να το πω και εγω

Η καλύτερη ρομαντική ταινία τρόμου της δεκαετίας που μόλις τελείωσε

Re: Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

να το πω και εγω

Η καλύτερη ρομαντική ταινία τρόμου της δεκαετίας που μόλις τελείωσε

+100. Την είδα πριν λίγες μέρες και είναι καταπληκτική ταινία.

Άντε να αποκαλύπτεστε λίγο-λίγο. Γιατί όταν είχα γράψει για αυτή στα "Θρίλερ" είχε μείνει εντελώς ασχολίαστη.

Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Πρόσθεσε και τέταρτο στήν σειρά θαυμαστή της..
Μού τήν είχε προτείνει ο Στέλιος και όντως τό αποτέλεσμα τόν δικαιώνει..:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

εδω γραφουμε ταινιες οχι απαραιτητα αριστουργηματα ουτε cult
ταινιες λιγο αγνωστες και οχι μονο, που τις αγαπησαμε για καποιο λογο
ταινιες που γυριστηκαν ειδικα για σενα ........

Ομολογώ ότι το culture-cinema δεν είναι το φορτε μου, προβληματισμένος (και προβληματικός χαχαχα…) είμαι δεν χρειάζομαι την οπτική γωνία κάποιου αλλου για να το εμπεδώσω, κάποια πράγματα στη ζωή τα χρειάζομαι λίγο ποιο απλα σερβιρισμένα ;) και αν είναι να φάω το χρόνο μου για αυτό προτιμώ το σανίδι που σαφώς εχεί και ποιο βιωματική ανάδραση τουλάχιστον για μένα… αλλα μια ταινία έχω και γω να βάλω στο thread (και φυσικά τι άλλο ;) )

http://www.youtube.com/watch?v=0dEe2vht0Sc

Δεν θα μπορούσα να αφήσω έξω το αριστούργημα του Alain Resnais "L'annee derniere a Marienbad" που τόσες φορές έχω αναφερθεί σε αυτό. Όσες φορές και να την δω, την βλέπω "μονορούφι".

Uploaded with ImageShack.us

Θα προσθέσω και δύο πρόσφατες ταινίες, η πρώτη είναι το "Έλα να δεις" του Έλεμ Κλίμοφ.
Αν και γυρίστηκε το 1985 η ταινία παίχτηκε πρόπερσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταυτόχρονα στους κινηματογράφους αλλά και στην "Κινηματογραφική Λέσχη" της ΕΤ-1 (respect για μια ακόμα φορά στον παμμέγιστο Γιάννη Μπακογιαννόπουλο). Το "Αποκάλυψη τώρα" ωχριά μπροστά του.

Η δεύτερη είναι η περσινή "Λευκή κορδέλα" του Χάνεκε, αν και δεν είναι πρόκριμα για την επιλογή των ταινιών που γράφουμε σε αυτό το νήμα, η ταινία έχει ήδη περάσει στις μεγάλες ταινίες χωρίς να χρειάζεται παρέλθουν αρκετά χρόνια.

Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τα λεγόμενά σου. Μία μόνο μικρή επιφύλαξη για το Αποκάλυψη Τώρα. Επίσης χαίρομαι που αποκαθιστάς τον Μπακογιαννόπουλο ο οποίος συχνά πέφτει θύμα εύκολης και ανέξοδης ειρωνείας.

Και μιας ο λόγος για τη θρυλική σοβιετική κινηματογραφία. Ένα χαμένο διαμάντι του προπαγανδιστικού κινηματογράφου που αποκαταστάθηκε πρόσφατα από τους "καπιταλιστές" Coppola και Scorsese. Πρωτοπροβλήθηκε μόλις πριν τρία χρόνια στην Ελλάδα. Είμαι η Κούβα του Μιχαήλ Καλατόζοφ και του 1964. Τέτοια σκηνοθετική βιρτουοζιτέ, τέτοια κίνηση και χορευτικές πιρουέτες με την κάμερα δεν πρέπει να είχαν υπάρξει πιο πριν (για μετά είναι συζητήσιμο). Προπαγάνδα; Δε με νοιάζει! Seeing is believing!

http://www.youtube.com/watch?v=zvwLZOpxAFQ

Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Θα προσθέσω και δύο πρόσφατες ταινίες, η πρώτη είναι το "Έλα να δεις" του Έλεμ Κλίμοφ.
Αν και γυρίστηκε το 1985 η ταινία παίχτηκε πρόπερσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ταυτόχρονα στους κινηματογράφους αλλά και στην "Κινηματογραφική Λέσχη" της ΕΤ-1 (respect για μια ακόμα φορά στον παμμέγιστο Γιάννη Μπακογιαννόπουλο). Το "Αποκάλυψη τώρα" ωχριά μπροστά του.

Αυτή η ταινία μέ έχει στοιχειώσει και σκεφτόμουν νά τήν αναφέρω χτές τό βράδυ,αλλά δέν τόκανα μιάς και έχουν γραφτεί posts γι´αυτήν στήν Κατηγορία..
Τήν θεωρώ μοναδική και καλύτερη απο τήν Αποκάλυψη...........
Η Νιτσεϊκή τριαντάλεπτη σκηνή τής πυρπόλησης τής αποθήκης, πού έχουν στιβάξει τά ναζιστικά Κτήνη ,τούς Λευκορώσους χωρικούς γιά νά τούς κάψουν είναι ανατριχιαστική και θεωρώ ότι υπερβαίνει ενα πολεμικό σχόλιο..
Ευτυχώς τήν βρήκα στό αγγλικό Amazon εδώ και κάποιους μήνες και τήν αγόρασα.
Δυτικό αντίστοιχό της είναι η ''Λεπτή Κόκκινη Γραμμή''τού Μάλικ ,πού αναφέρθηκε πιό πάνω.

βρε παιδια αν προσεξετε την αρχη του νηματος δεν γραφουμε αριστουργηματα εδω μεσα
γραφουμε ταινιες ιδιαιτερες που αφορουν μονο εμας

ΛΩΡΕΝς ΤΗς ΑΡΑΒΙΑς πχ ειναι off topic

Last edited:
Re: Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

βρε παιδια αν προσεξετε την αρχη του νηματος δεν γραφουμε αριστουργηματα εδω μεσα

Είναι μιά πολύ ιδιαίτερη ταινία για μένα, που με αφορούσε άμεσα μιά περίοδο της ζωής μου. Το ότι είναι αριστούργημα είναι καθαρά συμπτωματικό. Επίσης στο ποστ #4 κάποιος πόσταρε το "2001 Οδύσσεια του Διαστήματος". Αυτό δλδ δεν είναι αριστούργημα; Άλλωστε στο αρχικό ποστ γράφεις:

Το "όχι απαραίτητα σημαίνει ότι επιτρέπονται και αριστουργήματα, ή κάνω λάθος;-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Είναι μιά πολύ ιδιαίτερη ταινία για μένα, που με αφορούσε άμεσα μιά περίοδο της ζωής μου. Το ότι είναι αριστούργημα είναι καθαρά συμπτωματικό. Επίσης στο ποστ #4 κάποιος πόσταρε το "2001 Οδύσσεια του Διαστήματος". Αυτό δλδ δεν είναι αριστούργημα; Άλλωστε στο αρχικό ποστ γράφεις:

Το "όχι απαραίτητα σημαίνει ότι επιτρέπονται και αριστουργήματα, ή κάνω λάθος;-bye-

:grinning-smiley-043
απο οτι καταλαβα ο Λωρενς ειναι για σενα ταινια ζωης
οπως για μενα η casablanca
αλλα ειναι και για χιλιαδες αλλους ..

.

Re: Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Εάν σε κάποιον από εμάς του έχει "πει" κάτι μια ταινία που έστω και αν έχει χαρακτηριστεί αριστούργημα του κινηματογράφου ή "έσκισε" στο box office τότε η αναφορά της είναι on topic...

Τα φώτα της ράμπας Limelight, (1952)ήταν η ταινία που είχα δει κάπου μεταξύ '87 με '90 σε ένα αφιέρωμα. (Μεταμεσονύκτια προβολή). Ίσως ήταν η διάθεση, ίσως είχα ανάγκη κάτι τέτοιο. Τέτοια έκρηξη συναισθημάτων :bigcry: μα και :flipout: δε συνυπήρξαν ποτέ σε ταινία. (Για μένα πάντα)
Η μοναδική φορά που βρέθηκαν μαζί στο πανί ο Τσάρλι Τσάπλιν με τον Μπάστερ Κήτον.
Δεν τόλμησα να την ξαναδώ από τότε. Δε θέλω να το "χαλάσω". Ίσως κάποια στιγμή...
http://www.youtube.com/watch?v=ZUpiD8vEw2Y

Last edited: