Η Δικιά μου Ταινία

Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Εγώ έχω να πω δυό και μόνο λέξεις...

Lethal Weapon!!!!!!!

Πρώτη,δεύτερη,τρίτη,τέταρτη... Αν και η τέταρτη μας τα χαλάει λιγάκι...

αυτο εδω, φοβερο χιουμορ, και IMHO η καλυτερη ταινια του Bale...

avclubok.jpg

Last edited by a moderator:

Χειμώνας του 1990, νομίζω στον κινηματογράφο "ΑΛΚΥΟΝΙΣ", γνωστό για τις "εναλλακτικές" ταινίες, είδα το "Διάφανο δέρμα" του Φίλιπ Ρίντλεϋ. Η ταινία εξερευνά τις πτυχές της παιδικής φαντασίας ενός 10χρονου παιδιού που μεγαλώνει στην Αμερικανική επαρχία τη δεκαετία του '50.
Ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα, ωραία μουσική και ο Viggo Mortensen σε έναν από τους πρώτους του ρόλους, πολύ πριν γίνει "φίρμα".
Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ τότε, πολλές φορές αποζήτησα να την ξαναδώ, τελικά την ξαναείδα πέρυσι αλλά δεν ήταν όπως η πρώτη φορά. Αξιόλογο πόνημα ενός σκηνοθέτη, που αν θυμάμαι καλά, γύρισε άλλη μια ταινία, γνωστή τουλάχιστον σε μένα.

Uploaded with ImageShack.us

http://www.youtube.com/watch?v=Iw23KM3-Ry8

Η μουσική είναι υπερτέλεια!

Αυτό ξαναπές το! Σε όλα τα θρίλερ η μουσική αποτελεί κρίσιμο σημείο αλλά ειδικά σε αυτήν το film είναι κυριολεκτικά η μισή ταινία. Πρέπει να αναζητήσω οπωσδήποτε Μπέλα Μπάρτοκ. Μήπως ξέρει κανείς ποιο ή ποια έργα του ακούγονται στην εν λόγω ταινία;

Last edited:

ΠΛΑΓΙΩΣ

attachment.php

attachment.php

Ίσως να μην είναι αριστούργημα, αλλά είναι αριστοτεχνικά γυρισμένη, έχει καταπληκτικές ερμηνείες (εδώ ανακάλυψα τον θαυμάσιο Paul Giamatti, ο οποίος έγινε με τη μία από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς) και πολύ καλό κρασί. Μιά ταινία για τους άντρες που δεν ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους, που μένουν αιώνια ανώριμοι, που ψάχνουν τη γυναίκα της ζωής τους αλλά δεν εννοούν να ξεχάσουν και όλες τις υπόλοιπες...δηλαδή για όλους μας.

Attachments

• sideways.jpg
    sideways.jpg
    71.8 KB · Views: 10
  • sideways2.jpg
    sideways2.jpg
    46.5 KB · Views: 170

ΠΛΑΓΙΩΣ

attachment.php

attachment.php

Ίσως να μην είναι αριστούργημα, αλλά είναι αριστοτεχνικά γυρισμένη, έχει καταπληκτικές ερμηνείες (εδώ ανακάλυψα τον θαυμάσιο Paul Giamatti, ο οποίος έγινε με τη μία από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς) και πολύ καλό κρασί. Μιά ταινία για τους άντρες που δεν ξέρουν τι θέλουν από τη ζωή τους, που μένουν αιώνια ανώριμοι, που ψάχνουν τη γυναίκα της ζωής τους αλλά δεν εννοούν να ξεχάσουν και όλες τις υπόλοιπες...δηλαδή για όλους μας.

Μια χαρά ταινία είναι, προσωπικά τη χάρηκα πόλύ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

And then there were 3...........who liked the movie.

Kαι ναι και οχι...Ειχε εναν μισανθρωπισμο η ταινια που μου αρεσε,εναν καταπληκτικο Paul Giamati,αν και οπου παιζει αυτος ο ανθρωπος μου αρεσει πολυ,αλλα μου φαινεται οτι θα μπορουσε να ειναι και καλυτερη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Kαι ναι και οχι...Ειχε εναν μισανθρωπισμο η ταινια που μου αρεσε,εναν καταπληκτικο Paul Giamati,αν και οπου παιζει αυτος ο ανθρωπος μου αρεσει πολυ,αλλα μου φαινεται οτι θα μπορουσε να ειναι και καλυτερη...

+1

ΠΛΑΓΙΩΣ

attachment.php

attachment.php

Να προσθέσω μόνο ότι είχε και ωραίο jazzy soundtrack.

Δεν μπορώ να πω ότι την αγάπησα - το θέμα είναι άκρως απαγορευτικό για τέτοιου είδους εκφράσεις - αλλά δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ίσως να μην την ξαναδώ και ποτέ, ήταν τόσο ανατριχιαστική και συγκλονιστική.

Δεν έχω δει ποτέ άλλη παραγωγή που να μεταφέρει τόσο καλά ατμόσφαιρα χωρίς την χρήση ειδικών εφέ.

Η ταινία που ακολουθεί είναι τόσο δική μου που απορώ πώς δεν την είχα βάλει τόσο καιρό. Το πεισιθάνατο ταξίδι του Mike Leigh σε ένα βρωμερό, λιγδιασμένο και αποκρουστικό Λονδίνο μέσα από τα μάτια ενός άστεγου διανοούμενου. Τρομακτική, στοιχειωτική, υπεράνω κριτικής η ερμηνεία του David Thewlis. Από κοντά σιγοντάρει η αδικοχαμένη Katrin Cartlidge. Naked του 1993. Ίσως η καλύτερη ταινία του βρετανού σκηνοθέτη.

http://www.youtube.com/watch?v=7WdAPqhnzwQ

Η συνέχεια στο νήμα "Αρχή και φινάλε".

Απάντηση: Re: Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία που ακολουθεί είναι τόσο δική μου που απορώ πώς δεν την είχα βάλει τόσο καιρό. Το πεισιθάνατο ταξίδι του Mike Leigh σε ένα βρωμερό, λιγδιασμένο και αποκρουστικό Λονδίνο μέσα από τα μάτια ενός άστεγου διανοούμενου. Τρομακτική, στοιχειωτική, υπεράνω κριτικής η ερμηνεία του David Thewlis. Από κοντά σιγοντάρει η αδικοχαμένη Katrin Cartlidge. Naked του 1993. Ίσως η καλύτερη ταινία του βρετανού σκηνοθέτη.

http://www.youtube.com/watch?v=7WdAPqhnzwQ

Η συνέχεια στο νήμα "Αρχή και φινάλε".

Ωω.. δεν το εχω δει :bang: