Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

http://video.google.com/videoplay?docid=1611253739766959935&hl=en

Παρακαλώ δείτε το οπωσδήποτε από τη μέση και μετά. Ανάλογες σκηνές βλέπω με τα μάτια μου στο ΕΜΠ πολυ συχνα, συγκεκριμένα και πριν μιαμιση βδομάδα που διάφοροι μουσάτοι "φοιτητές" μπήκαν και διέκοψαν συνεδρίαση της σχολής για το πρόγραμμα των εξετάσεων στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Δεν το ενσωμάτωσα στο υπάρχον θέμα γιατί καλό είναι να το δουν όλοι, και όχι μόνο οι 5-10 που γράφουμε εκεί...

Αναρωτιέμαι... ως πότε θα κάνουν κουμάντο στα πανεπιστήμια τσαμπα μάγκες, πλουσίοπαιδα που δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά του μπαμπά...

Κοιτάξτε το ύφος του μουσάτου... που σκάει με τη φραπεδιά και μιλάει για "δημοκρατική" απόφαση.

Ας συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον παράλογο για τα ελληνικά δεδομένα θεσμό του ασύλου. Εξυπηρετεί μόνο κατι τετοιους τυπάδες. Μπράβο σε όλους μας.

Last edited:
Όπως βλέπετε... στο βιντεο δεν υπαρχει κανενας μπραβος νυχτερινου κεντρου... Γιατί οπως εχω πει πολλες φορες... αλλος είναι αυτός που ξεφτιλίζει το πανεπιστήμιο σε μόνιμη βάση.

Και οι μπράβοι καταδικαστέοι ειναι... αλλα καλούνται από τους Δαπιτες συνηθως οταν ηδη εχει γινει καποιο τετοιο τζερτζελο..

Το clue ειναι... oτι αν ΔΕΝ υπηρχε ασυλο δε θα υπηρχε τιποτα απ'τα 2.

Last edited:
Πωπω τα συγκεκριμενα παιδακια ηταν για σκοτωμα! Και γενικα θα συμφωνησω με το μαεστρο, κατω απ αυτες τις συνθηκες και συμφωνα με το πως εχουμε καταντησει το ελληνικο πανεπιστημιο το ασυλο μονο φθορες και υποβαθμιση φερνει...

Καμμία δικαιολόγηση της βίας.Καμμιά αντιπρόταση, καμμιά ιδέα.Κάνουμε κάτι γιατί μας προστατεύει το άσυλο.Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα!

Εκεί καταντήσαμε! Να είναι οι σχολές υπό πολιορκία και να διευθύνεται η κάθε σχολή απ'αυτούς που δεν θέλουν να σπουδάζουν δωρεάν(δικαιολογία κι αυτή) αλλά δεν θέλουν να σπουδάσουν καθόλου!

Αυτό είναι το λαμπρό μέλλον;Τραμπουκισμοί στις κάλπες;:furious3:

Και λέω εγώ τώρα, για να κάνω λίγο το δικηγόρο του διαβόλου:

Πού ξέρετε αν ήταν όντως δημοκρατική η απόφαση στην οποία αναφέρεται ο φοιτητής του βίντεο ή όχι;

Πού ξέρετε αν δεν τα παρουσιάζει όπως θέλει όποιος ανέβασε το βίντεο, μόνο και μόνο για να ρίξει λάσπη;

Στην τελική, πού ξέρετε τι παίζεται μέσα σ' εκείνη τη σχολή, κυρίως "κάτω από την επιφάνεια";

Μάθαμε όλοι τώρα, ξέρουμε τι επικρατεί μέσα στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, γίναμε κριτές των πάντων (ορισμένοι χωρίς να έχουν υπάρξει καν φοιτητές), έχουμε τη λύση για όλα (κάνε με μια μέρα πρωθυπουργό και θα δεις).

Μου φαίνεται ότι ορισμένοι ξεχνούν πολύ γρήγορα.

Φίλε Guybrush...

Ο μόνος λόγος που άνοιξα ολόκληρο θέμα γι'αυτό είναι ακριβως επειδη ειμαι φοιτητής και βλέπω τι συμβαίνει ΜΠΡΟΣΤΑ μου καθημερινά. Από ανθρώπους γραμμένους σε "αριστερές" παρατάξεις... που τραμπουκίζουν την Παιδεία όλων μας.

Όπως έγραψα και σε άλλο θέμα, είναι αστείο, το ομολογώ, εγώ αριστερός από κούνια, έχω καταλήξει να ψηφίζω στις συνελεύσεις ΔΑΠ μόνο και μόνο για να μη μπορέσει κάποιος τυπικά να μου στερήσει το δικαίωμα να σπουδάζω, όπως και γιατί δεν αντέχω να βλέπω τέτοια ζώα σαν τον τυπά στο βίντεο, να μπαίνουν να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Θα μου πεις, δεν το κάνουν μέσω της ψήφου μου, αλλά δε γουστάρω πια να τους καλύπτει όλους αυτούς η Αριστερά. Σιχάθηκα πια. Από τότε που ανέλαβε ο Αλαβάνος, ο Συνασπισμός έγινε κατάλυμα για τέτοιους εγκληματίες... Πάντα η ΝΔ φταίει. Παντα για όλα. Ε δε φταίει η ΝΔ ρε παιδες.. ΔΕ φταιει η ΝΔ που ο τσογλανος μπαινει και γκρεμιζει καλπες.

Η ΝΔ φταιει μόνο και μόνο επειδή για λαϊκίστικους λόγους δεν τολμάει να ακυρώσει αυτό το ιστορικό συμβολικό πραγμα που λέγεται ασυλο.

Πριν ένα ακριβώς χρόνο ετυχε να πάμε στη σχολή πολιτικών μηχανικών για μάθημα και κάποιοι τέτοιοι τυπάδες να μη μας αφήσουν να μπουμε λέγοντας μας στην πύλη: (συγγνωμη για τα λόγια, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην αναφέρουμε)

"Τον πουλο συνάδελφοι, δε θα μπείτε για μάθημα, δρόμο, γιατί τα πράγματα στην Παιδεία είναι κρίσιμα, και δε γίνεται να κάνουμε μάθημα, είστε μαλάκες και φασίστες, πρόβατα της ΔΑΠ που αποφασισατε να μεινει ανοιχτη η σχολη και εμεις θα διασφαλισουμε οτι θα κλεισει για το καλό όλων"

Αυτό το "για το καλό όλων" όντως μου θυμίζει άλλες εποχές Guybrush... Κατι σε Χουντα μεριά... κι ας μην έτυχε να τη ζήσω.

Εξαλλου. Κανεις δεν εχει το δικαιωμα να παρεμποδισει μια ψηφοφορία που ως διαδικασία είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας. Και καμία απόφαση φοιτητών, ακόμα και αν υπήρχε, (που ΔΕΝ υπάρχει), δεν εχει δικαιωμα να καταλυσει τη δημοκρατια.

Last edited:
Ποια δημοκρατία καταλύει; Τι αφορούσε η συγκεκριμένη ψηφοφορία;

Έπειτα, έλα από Θεσσαλονίκη μεριά, να δεις πώς συμπεριφέρονται οι ΔΑΠίτες. Αυτά που μου λες, είναι επιεικώς αστεία μπροστά σ' αυτά που είδα. Οπότε, όλα σχετικά είναι.

Χώρια που πρέπει και κάποιοι επιτέλους να κάνουν την αρχή.
Τα πράγματα, μαθηματικά αν το πάρουμε, ΔΕΝ θα καλυτερέψουν.

Δεν είσαι ο μόνος που τα βλέπει από μέσα.
Σαν πολύ στην "ασφάλεια" και στη "βόλεψη" το έχουμε ρίξει τελευταία...

Λάθος.

Οι δεξιοί έχουν τα μέσα για να περάσουν αυτά που θέλουν, πόσο μάλλον τώρα που είναι και κυβέρνηση.

Δεν είναι μόνο οι μπράβοι το πρόβλημα.

Άμα αρχίσει η αστυνόμευση, τα λαδώματα, αυξηθούν οι συμφωνίες "κάτω από το τραπέζι", εκεί να δεις μετά...

Υ.Γ. Χώρια που τα χειρότερα, τα έχουν κάνει οι ΔΑΠίτες εκτός πανεπιστημιακού χώρου.
Επιθέσεις μέσα στη νύχτα, αν σου λέει κάτι...

Ναι ρε παιδια ας καταργηθει το ασυλο.
Εκτος πανεπεστιμιου που δεν εχει ασυλο δεν ειναι ολα με ταξη και ασφαλεια μακρια απο τραμπουκους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.
Ε δεν παμε καλα...............

Ρε παιδιά , μη το βλέπετε κομματικά. Σε όλες τις παρατάξεις , που για μένα θα έπρεπε να μην υπάρχουν στα πανεπιστήμια δια ροπάλου, έχουν μπεί κάθε λογής αληταράδες.
Η νοοτροπία όλων είναι η ίδια , φασισταριό είτε με δεξιό είτε με αριστερό προσωπείο.
Κοπρόσκυλα που ούτε να σπουδάσουν θέλουν ούτε έχουν κανένα σκοπό στη ζωή τους.
Άτομα που τα κόμματα κάνουν αμάν και πώς για να εντάξουν στις αγκάλες τους γιατί αυτοί θα αποτελούν άυριο τους μπροστάρηδες στις κομματικές συνελεύσεις που θα κουνάνε τα σημαιάκια για να βολέψουν κανένα παιδί τους ή να πάρουν καμιά θέση στο δημόσιο.

Ασυλία ναι στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Όχι στους αληταράδες που καταστρέφουν και δε σέβονται τίποτα.
Επίσης έξω και οι καθηγητές που ήρθαν απο το πουθενά, που είναι συνεργάτες των παρατάξεων και τρώνε τις επιδοτήσεις σαν τον δαίμονα της Ταζμανίας.

Έξω όλη η σαπίλα απο τα πανεπιστήμια.

Απάντηση: Re: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Ρε παιδιά , μη το βλέπετε κομματικά. Σε όλες τις παρατάξεις , που για μένα θα έπρεπε να μην υπάρχουν στα πανεπιστήμια δια ροπάλου, έχουν μπεί κάθε λογής αληταράδες.
Η νοοτροπία όλων είναι η ίδια , φασισταριό είτε με δεξιό είτε με αριστερό προσωπείο.
Άτομα που τα κόμματα κάνουν αμάν και πώς για να εντάξουν στις αγκάλες τους γιατί αυτοί θα αποτελούν άυριο τους μπροστάρηδες στις κομματικές συνελεύσεις που θα κουνάνε τα σημαιάκια για να βολέψουν κανένα παιδί τους ή να πάρουν καμιά θέση στο δημόσιο.

Ασυλία ναι στην ελευθερία της σκέψης και του λόγου. Όχι στους αληταράδες που καταστρέφουν και δε σέβονται τίποτα.
Επίσης έξω και οι καθηγητές που ήρθαν απο το πουθενά, που είναι συνεργάτες των παρατάξεων και τρώνε τις επιδοτήσεις σαν τον δαίμονα της Ταζμανίας.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::grinning-smiley-043:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Aκριβώς αυτά που λες... Άσυλο και δημοκρατία ταυτόχρονα ειναι πλεονασμός. Ρόλο θα είχε το άσυλο σε κάποιο απολυταρχικό καθεστώς, όπου η γνώμη τιμωρείται ποινικά. Στη δημοκρατία δε συμβαίνει κάτι τετοιο. Οπότε απλά εξυπηρετεί τραμπούκους. Απ'όπου κι αν προέρχονται.

Re: Απάντηση: Η δημοκρατία στα πανεπιστήμια.

Ναι ρε παιδια ας καταργηθει το ασυλο.
Εκτος πανεπεστιμιου που δεν εχει ασυλο δεν ειναι ολα με ταξη και ασφαλεια μακρια απο τραμπουκους ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.
Ε δεν παμε καλα...............

Οχι ρε συ. Δεν ειναι ολα μελι-γαλα εξω, χαζός δεν ειμαι. Ομως τελοσπαντων... Ας μου εξηγησει καποιος και σε μενα.... ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ??? ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ???

Αν πω οτι δε γουσταρω τον Κωστακη, θα με βαλουν φυλακή? Οποτε το άσυλο προστατεύει την ελέυθερη γνωμη μου??

Οχι. Γιατι εχουμε δημοκρατια. Θεσμοθετημενη από το Συνταγμα.

Αρα, απλα εξυπηρετει τους τραμπουκους.

Και όχι, δεν το βλέπω κομματικά. Εγώ βλέπω τι συμβαίνει στη σχολή μου, στην οποία είμαι καθημερινά όλη τη μέρα. Και βλέπω ποιος είναι ο κύριος τραμπούκος. Και με πονάει, διότι αισθάνομαι πλέον ξεκάρφωτος, τα πιστεύω μου που είναι η Αριστερά με έχουν προδώσει. Και με βάζουν στο δίλημμα στη συνέλευση είτε να ψηφίσω λευκό, άρα να συντελέσω στην υποβάθμιση της δημοσιας παιδειας από τους αριστερούς, είτε να ψηφίσω ΔΑΠ και να αφήσω κάποιους εν λευκώ να κάνουν ό,τι γουστάρουν ως κυβέρνηση. Όμως στην παρούσα φάση, οι μεν μου καταργουν τη δημοσια παιδεια (αριστεροι) και οι αλλοι την αλλαζουν (δεξιοι)... οποτε αναγκαστικα πρεπει να ψηφιζω τους δευτερους...

Ωραια δημοκρατια..

Δεν αμφιβάλλω ότι αλλού μπορεί να συμβαίνει το αντίστροφο, οπότε αφήνω τους άλλους που το ζουν να μιλήσουν σχετικά.

Last edited:
Οι τραμπούκοι θα βρουν δρόμο και χωρίς άσυλο.

Η λογική του "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" είναι τουλάχιστον γελοία...

Οι τραμπούκοι θα βρουν δρόμο και χωρίς άσυλο.

Η λογική του "πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" είναι τουλάχιστον γελοία...

To κεφάλι έχει τη χρησιμότητά του. Το άσυλο όχι.

Οπότε με τη σειρά μου θα πρέπει να πω ότι η λογική του να κρατάμε κάτι με άπειρα αρνητικά και μηδέν θετικά, καθώς και μηδενική χρησιμότητα είναι εξίσου γελοία.

Α, ναι;

Εδώ συνάντησα φαινόμενα τραμπουκισμού όσο ήμουν στο σχολείο, που όχι μόνο δεν είναι άσυλο, αλλά ήμασταν και ανήλικοι, δηλαδή υπό συνεχή εποπτεία.

Στο πανεπιστήμιο, που δεν έχεις κανένα πάνω από το κεφάλι σου, θα είναι όλα μέλι-γάλα;

Στέργιο οι τραμπούκοι θα βρούν τρόπο να μπούν όπως και τώρα, αλλά θα μπορεί να μπεί και κάποιος να τους μαζέψει.
Αν είναι έτσι να πάρω κι εγώ την κυνηγητική καραμπίνα του παππύ μου και να πάω να αλωνίζω όποιον μου κάθεται στραβά . Δεν παέι έτσι.
Και το κόβεις κεφάλι όταν πονάει στην συγκεκριμένη περίπτωση δουλέυει μια χαρά.
Δρόμο όλοι αυτοί οι κοπρίτες. Να πάνε να ρημάζουν τα σπίτια τους και τα γραφεία των πατεράδων τους. Όχι μόνο κόψιμο αλλά και κάψιμο του λαιμού σαν την λερναία ύδρα.

Αυτά τα αίσχη μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Για να κάνουμε καμιά βόλτα Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Σουηδία , Δανία κτλ να δούμε πως είναι και μετά να υπερασπιστούμε τα δικά μας χάλια. Με τόσα χρόνια χωμένα τα κόμματα στο πανεπιστήμιο μόνο κακό έχει προκληθεί.

Και στην τελική ότι κάνουν το κάνουν εκ του ασφαλούς , αλλιώς ούτε μέσα δε θα μπαίνανε. Ξέρω αρκετούς τέτοιους μάγκες, κουραδόμαγκες καλύτερα.

Last edited:
Τάσο, εδώ είναι Ελλάδα.

Θα φύγουν όλες οι παρατάξεις και θα παραμείνει μόνο η κυβερνητική, έστω και υπογείως.
Κι αυτό, επειδή τους βολεύει.

Θα βλέπεις μετά ανά τετραετία να αλλάζουν τα κοπρόσκυλα.
Ή θα είσαι στο έλεος των πολιτικών πεποιθήσεων του κάθε καθηγητή.

Επειδή βλέπουμε ένα σύστημα να δουλεύει καλά στο εξωτερικό, δε σημαίνει ότι θα δουλέψει κι εδώ.