Η δορυφορική εγκατάστασή μου

Re: Απάντηση: Re: Η δορυφορική εγκατάστασή μου

Με το μοτέρ θα έχεις λήψη περισσότερων δορυφόρων, ενώ με τις ταυτόχρονες σταθερές λήψεις αμεσότητα στην πλοήγηση μεταξύ των καναλιών. Οπότε είναι θέμα επιλογής.

δεν με νοιαζει ιδιαιτερα η αμεσοτητα οσο η καλυτερη δυνατον εικονα και η ευελιξια στο να εκμεταλευομαι τα feeds που δινονται απο πολλα παιδια σε ξεκαρφοτους δορυφορους (ειδικοτερα τα hd).
και ρωταω στο ποστ σου μιας και πολλα απ τα feeds ειναι στους δορυφορους που εχεις επιλεξει.
το 2006 κεντραρα το πιατο στον nilesat αν θυμαμαι καλα για να δω τους αγωνες σε hd.
οποτε αν δεν εχω κερδος σε ποιοτητα θα φτιαξω το μοτερ μου πιο σωστα οσο βοηθαει ο καιρος.

Μια ερώτηση και από μένα. Η βάση των lnb είναι ιδιοκατασκευή ή μπορεί να βρεθεί στο εμπόριο;
Δύο από τις βάσεις είναι για κάτοπτρο gibertini (η μια για 4 lnb, η άλλη για 3) και η άλλη (η αριστερή στη φωτογραφία) κλασική βάση universal. Όλες μπορούν να βρεθούν στο εμπόριο.

με νοιαζει ιδιαίτερα η ευελιξια στο να εκμεταλευομαι τα feeds που δινονται απο πολλα παιδια σε ξεκαρφοτους δορυφορους
Τότε η επιλογή σου είναι κινητό πιάτο.

καλα μιλαμε εχω παθει πλακα. Πολυ καλη δουλεια. Μπραβο και απο μενα.
Ευχαριστώ, φίλε μου!

Last edited:
Σεραφείμ, πολύ ωραία και λειτουργική η εγκατάσταση.
Μπράβο για το μεράκι σου!!

Απο την πρώτη στιγμή που είδα το θέμα αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον μου να στήσω και πάλι το Toroidal της NECO το οποίο είναι έτοιμο σεταρισμένο όπως με προσοχή ξηλώθηκε μετά την μετακόμιση.

Μετά την καταστροφή του "πάρκου" που με πολύ κέφι είχα στήσει, απογοητεύτηκα από την περιορισμένη λήψη του μικρού 1.00Χ1.15 το οποίο είναι για την ώρα το μοναδικό στημένο κάτοπτρο μου.
Δυστυχώς οι συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να στήσω το αγαπημένο μου κινητό offset ΜΑΒΟ 1.85Χ1.95

Προς το πρώην "πάρκο" κεραιών

Μπράβο Σεραφείμ όπου πας ταράζεις τα νερά.:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030:

Έχω τρεις διακόπτες DiSEqC 4/1 και ένα DiSEqC 1.1 που τους διαχειρίζεται. Με τον technomate είμαι ok, τώρα μένει να ρυθμίσω τους διακόπτες και στον iNETBOX 300.

Last edited:
Ενδιαφέρον.
Ποιοι ακριβώς είναι οι διακόπτες σου? (τύπος και εταιρία)

Ερωτώ, γιατί ο "ιδιότροπος" Dreambox συνεργάστηκε μόνο με σετ της Spaun.

1 spaun 2.0, 1 maximum 2.0 και 1 digiality 1.0. Ο DiSEqC 1.1 είναι επίσης spaun. Πρέπει να δοκιμάσω τι γίνεται με αυτούς πρώτα.

Last edited:
Μάλιστα.
Tο δικό μου σετ είναι 4 Spaun 2.0 και ένας Spaun 1.1
H συνεργασία τους είναι καλή.

Οι ρυθμίσεις στον Technomate υποθέτω πως είναι παραπλήσιες με αυτές του Dreambox.

Tο δικό μου σετ είναι 4 Spaun 2.0 και ένας Spaun 1.1 H συνεργασία τους είναι καλή.
Οπότε σίγουρη λύση υπάρχει, αν προκύψει πρόβλημα.
Οι ρυθμίσεις στον Technomate υποθέτω πως είναι παραπλήσιες με αυτές του Dreambox.
Είναι πιο απλές στον technomate, Αλέξανδρε, τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως. Θα το δω σε λίγη ώρα και στην πράξη.

Last edited:
Πολύ ωραία.
Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον. (ενημέρωσε μας σε νέο θέμα)
Πάντα μου άρεσαν τα παιχνίδια με τους διακόπτες Diseqc. Και με διακόπτη 0/12 V δούλευα τον γέρο-Humax κάποτε.

Πολύ ωραία. Το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον. (ενημέρωσε μας σε νέο θέμα)
Ok!
Πάντα μου άρεσαν τα παιχνίδια με τους διακόπτες Diseqc. Και με διακόπτη 0/12 V δούλευα τον γέρο-Humax κάποτε.
Και η λύση του 0/12V πολύ καλή, αν έχει κάποιος την άνεση καθόδου και δεύτερου καλωδίου.

Last edited:
Νέα δεδομένα:
mygibertiniop120ho4.jpg

mymultifeedpa3.jpg

ikusi75cm60cmnovaji3.jpg

60cmnovare1.jpg

Τροχιακές θέσεις: 4,8/7E, 9E, 13E, 16E, 19,2E, 23.5E, 25,5E/26E, 28,2/28,5E, 31,5E, 39E @ Gibertini OP120, 42E @ Ikusi 75 cm & 0,8/1W @ 60 cm (nova)