Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Τώρα είδα και το μπλογκ του. http://doncat.blogspot.gr/. Μνημονεύει και το γάτο του σε ένα σημείο:

Τα πράγματα ξεφεύγουν. H αντεπίθεση του ιεραρχείου είναι σφοδρότατη. Και με τι οπλικά συστήματα! Πολύ βρωμιά!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63994858

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Να αφοριστεί ο Νίκος Δήμου
Δριμεία επίθεση κατά του Νίκου Δήμου με φράσεις όπως «εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του» και τους χαρακτηρισμούς «ανθρωπάκι» και «διαστρεβλωτή», ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβόσιος εύχεται τον «αφορισμό» του.Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στο romfea.gr, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος γράφει:
«Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας! Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου!
Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δέ ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν!
'Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια πρός τόν Θεό! Και αυτό είναι φυσικό! Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει!
Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του! Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι.
Αφού όμως αυτό δέν έγινε, εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του! Συγχωρήστε με, Αδελφοί καί Πατέρες! Υποχρεούμεθα νά είμεθα ευγενείς πρός την αυτού μεγαλειότητα, τόν άνθρωπο, όχι όμως και πρός τά ανθρωπάκια!
Όποιον υβρίζει τόν γονηό μου, τον συγχωρώ! Αντιθέτως, όποιον υβρίζει τον Ουράνιο Πατέρα μου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μου, τον Χριστό, θα τον κατασπαράξω!».

Ο εγωιστής δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιμένει. Έχει αυτός δίκιο και μόνο και πως να το κάμωμεν δηλαδή... . Δήμου είναι αυτός! 1000 μηνύματα να είχε υπέρ του περισσότερο θα αποδείκνυαν τον εγωισμό του.

Τελικά με κάτι τέτοια, κάτι θα χάσει κάτι θα κερδίσει το Ποτάμι, όσο να ναι κάποιο τζίρο θα τον κάνει!

Τα πράγματα ξεφεύγουν. H αντεπίθεση του ιεραρχείου είναι σφοδρότατη. Και με τι οπλικά συστήματα! Πολύ βρωμιά!
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63994858

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Να αφοριστεί ο Νίκος Δήμου
Δριμεία επίθεση κατά του Νίκου Δήμου με φράσεις όπως «εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του» και τους χαρακτηρισμούς «ανθρωπάκι» και «διαστρεβλωτή», ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβόσιος εύχεται τον «αφορισμό» του.Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στο romfea.gr, ο μητροπολίτης Αμβρόσιος γράφει:
«Ξεπρόβαλε και πάλι ο αθεόφοβος, για να προσβάλει την αγία Ορθοδοξία μας! Πρόκειται για το ανθρωπάκι, το δημοσιογράφο - στρεβλωτή και διαστρεβλωτή της αλήθειας δημοσιογράφο- Νίκο Δήμου!
Είπεν ο αθεόφοβος, ότι το Άγιο Φώς, το οποίο πηγάζει θαυματουργικά από τον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, είναι μύθος, η δέ ευλαβική αποδοχή του εκ μέρους των ευσεβών χριστιανών, συνιστά ειδωλολατρείαν!
'Ετσι έβγαλε αυτό, που έκρυβε μέσα του, δηλ. την σαπίλα της ψυχής του, την ασέβεια πρός τόν Θεό! Και αυτό είναι φυσικό! Ο καθένας μας, της ευκαιρίας δοθείσης, βγάζει αυτό, που έχει μέσα του! Έτσι, λοιπόν, ο σκύλος γαυγίζει!
Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του! Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι.
Αφού όμως αυτό δέν έγινε, εμείς παρακαλούμε τόν Θεό νά σαπίσει τό στόμα του! Συγχωρήστε με, Αδελφοί καί Πατέρες! Υποχρεούμεθα νά είμεθα ευγενείς πρός την αυτού μεγαλειότητα, τόν άνθρωπο, όχι όμως και πρός τά ανθρωπάκια!
Όποιον υβρίζει τόν γονηό μου, τον συγχωρώ! Αντιθέτως, όποιον υβρίζει τον Ουράνιο Πατέρα μου, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μου, τον Χριστό, θα τον κατασπαράξω!».

Εδώ οφείλω να εκφράσω τη συγκίνησή μου για την βαθιά χριστιανική και γεμάτη αγάπη αντιμετώπιση του θέματος από ανθρώπους του Κλήρου.

Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Τελικά με κάτι τέτοια, κάτι θα χάσει κάτι θα κερδίσει το Ποτάμι, όσο να ναι κάποιο τζίρο θα τον κάνει!

Μπα εγώ νομίζω ότι αυτό ήταν το μεγαλύτερο φάουλ της πολιτικής καριέρας του σακιδιοφόρου σωτήρα. Αφού έτσι θα χάσει όσους αναποφάσιστους είχαν αποφασίσει να του δώσουν μια ευκαιρία λόγω ανυπαρξίας εμπιστοσύνης στους υπόλοιπους. Μόλις απέδειξε ότι είναι μια απ'τα ίδια, οπότε θα μείνει να τον ακολουθεί μόνο το κοινό του protagon (άντε και του αλάτσι). Αν και για τα δύο τελευταία επίσης αμφιβάλω, αφού θα ρίξουν Σαμαρά για να μη βγει ο Τσίπρας και βγούμε απ'το ευρώ. :BDGBGDB55:

Last edited:
Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Εδώ οφείλω να εκφράσω τη συγκίνησή μου για την βαθιά χριστιανική και γεμάτη αγάπη αντιμετώπιση του θέματος από ανθρώπους του Κλήρου.

Αν θυμάμαι καλά τη φράση του Κοσμά του Αιτωλού είναι:

''Αυτόν που βρίζει τη μάνα μου και τον πατέρα μου μπορώ να τους συγχωρήσω...εκείνον που βρίζει τον Θεό μου, όχι.''

Από το να μη συχγωρησω κάποιον (και νομιζω ο συγκεκριμένος δεν έβρισε το Θεό), μέχρι να θέλω να τον κατασπαραξω και να παρακαλώ δημόσια τον θεό μου να του σαπισει οποιοδήποτε μέλος του σώματος του, είναι ένας Χριστιανισμός δρόμος.
Μάλλον σε άλλη θρησκεία αναφέρονται οι δύο τους, δε μπορεί ο μουσατος παππούς να είναι ιερέας του "αμνού του Θεού" που σταυρώθηκε χθες και κηδεύτηκε απόψε επειδή γύρισε και το άλλο μάγουλο...

Όποιος ασχολείται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Λαϊκή παροιμία.

Αφού ο ίδιος ο Δήμου προς υπεράσπισή του αναφέρεται σε ανάρτηση από site με το όνομα "ρομφαία", δε μένει παρά να του πω εκείνο με το οποίο άνοιξε το νήμα. Καλά να πάθει... .

Το οτι θα φταναμε τις 55 σελιδες για τον Δημου τον μυρωδια, πραγματικα δεν το περιμενα...

Οσο για το... "ρηξικελευθο" της προτασης του για το φως, τι να πω... μεγαλη "πετυχεσα" που λενε και στο χωριο μου.

Αναμενομενο βεβαια. Απευθυνεται στους "Ποταμισιους"... και η αληθεια ειναι οτι στο δικο μου αξιακο συστημα εχουν λιγο μικροτερη σημασια απο ενα χαλασμενο ροζ ελεκτρικ κορδονι...

Αν συμφωνω με αυτο που λεει; Ναι συμφωνω, και τι εγινε; Και με οποιον μου πει οτι ενα τετραγωνο τραπεζι ειναι τετραγωνο θα συμφωνησω.

Το πλαισιο ειναι λαθος... ο χρονος ειναι λαθος και γενικα δεν ξεκινας απο το ελασσων...

Βεβαια λογω των ημερων ειναι πολυ της μοδας τα πυροτεχνηματα... αλλά δεν ειπε καποιος στον εστιατορα οτι με πορδες δεν εβαψε ποτε κανεις αυγα...

Τωρα για τον Καλαβρυτων και αυτον τον Πειραιως... τι να πω... ζω για τη στιγμη που θα τους δω με κοντρα ξυρισμα και μαλλι καρφακια...

Νικο gx o δημου δεν ειναι αληθινος στη τεχνη του και δεν εχει αγωνια για τους πραγματικους ανθρωπους και τα περι αυτων,το μονο του ενδιαφερον ειναι που θα τον καταταξουν οι ιστορικοι της τεχνης,ποιηση χωρις αγωνια δεν υφισταται...οσο για τον Νιονιο ειναι σπουδαιος τραγουδοποιος παραμυθας αλλωστε το πιστευει και ιδιος, το τι πιστευει τωρα στα γεραματα στην ιδιωτικη του ζωη δεν αφορα το εργο που μας αφησε με μερικα αριστουργηματικα κομματια.Και μια κριτικη για τον δημου ευστοχη κατα τη γνωμη μου...http://pkokakoslykos.blogspot.gr/20...howComment=1291996719125#c4946965666748568273 Ωραιος ο π.Β.θερμος.

Last edited:
Σήμερα άκουσα την τοποθέτηση σοβαρού δημοσιογράφου του ρεαλ, του Γ. Λιάγκα.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ήταν αναμενόμενη η τοποθέτηση του Δήμου, επειδή "σαν αριστερός, είναι άθεος".
Αλλά δεν κατάλαβε τον λόγο της διαγραφής από το ποτάμι, που είναι επίσης "αριστερό κόμμα".
Μια τύπισσα τον ρώταγε αν είναι το ποτάμι αριστερό κόμμα, και της απάντησε ότι ο ιδρυτής του είναι αριστερός, κόλλαγε αφίσες του πασόκ.
Μετά του είπε η τύπισσα ότι το πασόκ είναι κέντρο, οπότε δέχτηκε ο Λιάγκας ότι το ποτάμι είναι "κεντρο-αριστερό" κόμμα.
Και συμφωνήσανε και οι 2 μαζί, ότι το κέντρο δεν σημαίνει και πολλά, γιατί φτάνει μέχρι την ΧΑ.

Τελικά, κάτι δεν έχω καταλάβει καλά φαίνεται...
Άραγε ο Δήμου, το ξέρει ότι είναι αριστερός;

Μου φαίνεται ότι δεν έχετε καταλάβει την απάντηση του Δήμου κατόπιν του τραβήγματος του χαλιού κάτω από τα πόδια του από τον Θεοδωράκη.

Δεν ήταν σαφές από την απάντησή του "ήταν πολύ αργά για να αλλάξω τη δήλωση και η ζημιά είχε ήδη γίνει. Συνεχίζω να στηρίζω το ποτάμι"????

Μόνο εγώ κατάλαβα ότι εννοούσε και έδειξε με αυτή τη φράση ότι Σταύρο, αλλιώς μας τα έλεγες αλλά δεν θα σε αφήσω κι όλας να βγεις από πάνω, άρπα εμμέσως πλην σαφώς το νόημα ότι είσαι κωλοτούμπας και από δω και πέρα αν με θες μαζί σου να ξέρεις ότι θα τα βγάζω φόρα παρτίδα;

Έτσι και έκανε απ' ό,τι βλέπω τώρα με τις αφίσες που λέει.

Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Εξαίρεση που επιβαιβεώνει τον κανόνα.

Sorry, αλλά, για τον πιστό άνθρωπο και γνωρίζοντα την Χριστιανική διδασκαλία, αυτός είναι ο Κανόνας...τα λοιπά είναι μεγαλόστομες τρίχες.

Σήμερα άκουσα την τοποθέτηση σοβαρού δημοσιογράφου του ρεαλ, του Γ. Λιάγκα.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ήταν αναμενόμενη η τοποθέτηση του Δήμου, επειδή "σαν αριστερός, είναι άθεος".
Αλλά δεν κατάλαβε τον λόγο της διαγραφής από το ποτάμι, που είναι επίσης "αριστερό κόμμα".
Μια τύπισσα τον ρώταγε αν είναι το ποτάμι αριστερό κόμμα, και της απάντησε ότι ο ιδρυτής του είναι αριστερός, κόλλαγε αφίσες του πασόκ.
Μετά του είπε η τύπισσα ότι το πασόκ είναι κέντρο, οπότε δέχτηκε ο Λιάγκας ότι το ποτάμι είναι "κεντρο-αριστερό" κόμμα.
Και συμφωνήσανε και οι 2 μαζί, ότι το κέντρο δεν σημαίνει και πολλά, γιατί φτάνει μέχρι την ΧΑ.

Τελικά, κάτι δεν έχω καταλάβει καλά φαίνεται...
Άραγε ο Δήμου, το ξέρει ότι είναι αριστερός;

Και η ΧΑ το ξερει οτι ειναι κεντρο???:flipout:
Αν και συμφωνα με το Βοριδη ειναι και αριστερη, απ'οτι θυμαμαι!

Re: Απάντηση: Re: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλ

Sorry, αλλά, για τον πιστό άνθρωπο και γνωρίζοντα την Χριστιανική διδασκαλία, αυτός είναι ο Κανόνας...τα λοιπά είναι μεγαλόστομες τρίχες.

Ακριβώς έτσι!

Ε, όχι, μέχρι την ΧΑ φτάνει, δεν την περιλαμβάνει... :flipout:

Ναι, αλλα τελικα απο ποια μερια σε σχεση με το κεντρο ειναι η ΧΑ?
Απο τη δεξια ή απο την αριστερη που λεει ο Βοριδης?
Και πως ακριβως το εννοει? Οπως μπαινουμε ή οπως βγαινουμε?:BDGBGDB55: