Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο....

Δεν μου επιτιθεσαι .... αλλα συνεχιζεις να μου επιτιθεσαι !

Εχεις τοσο μισος για το συστημα (και καλα κανεις) που εισαι ετοιμος να "αποκεφαλισεις" τον καθε ατολμο.
Τον στυλιτευεις και τον κατακεραυνωνεις. Του στερεις την πολυτελεια να σκεφτεται πρωτα για τον εαυτο του
και μετα την επανασταση, τον αγωνα, την θυσια του. Οι καιροι ειναι για θυσιες, αυτοστιγμει και ακαριαια.
Μετα οταν θα τελειωσει η επανασταση θα σκεφτουμε τις απωλειες ... αυτες που δεν φαινονται εξ'αρχης.

Αν μου επιτρεπεις ... το να χασεις την ζωη σου σε μια επανασταση ειναι το ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
Το να χασεις την Συνειδηση σου ... ειναι μια εντελως αλλη ιστορια και προσωπικη ΑΠΩΛΕΙΑ.
Με το να καυτηριαζεις καποιον που εχει περισσοτερα να συμφωνησει παρα διαφωνησει (μαζι σου)
δεν τολμω να φανταστω ΤΙ μοιρα περιμενει ... τους περισσοτερο "διχογνωμουντες".

Για τις επιλογές ως προς τις επερχόμενες εκλογές και την αποδόμηση του λόγου του Δήμου εκ της κωλοτούμπας του λέμε. Ποια επανάσταση;

Αλήθεια σε ποια ακριβώς Ε.Ε. θα πάει να τα πει αυτά ο Δήμου; Στους επιτρόπους; Γελάνε και τα τσιμέντα... . Βέβαια αν είσαι ποτάμι είναι πιο trendy να λες έτσι γενικά και αόριστα "Ευρώπη", ενώ πίσω από το όμορφο πέπλο να αποκαλύπτονται διορισμένοι γραφειοκράτες που εκτελούν εντολές (και χώρες).
Και τι θα τους πει ακριβώς; Ότι καλά να πάθουμε ας προσέχαμε; Έχει πεθάνει αυτή η τακτική και ως πολιτική έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει. Πάμε για άλλα τώρα.

Τώρα αν μου λες ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές ισοδυναμεί με επανάσταση, ξέρω κι εγώ, εγώ απλώς θέλω να αλλάξει η αποτυχημένη πολιτική. Όχι να διαιωνίζεται μέσω νέων και πιο καινούργιων μεταχειρισμένων πρακτικών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαβ

Όχι δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση ούτε στην γλώσσα μας ούτε στα αγγλικά.

Αφού δεν ισχύει, τότε το ουσιαστικό που περιγράφει αυτό που ανέφερα ποιο είναι; Διαφώτισέ με να το μάθω και να το χρησιμοποιώ.
Εγώ ξέρω οι -ισμοί έχουν και τους -ιστές τους (-ism/-ist). Το ότι ο ίδιος όρος μπορεί να έχει και ειδικότερη τεχνική έννοια ή να έχει συγκεκριμένη πάντα έννοια στα πλαίσια ενός τομέα, είναι έτερον εκάτερον.

Για τον ορισμό του Merriam-Webster επίσης διαφωνώ, παραβλέπεις εντελώς το δεύτερο σκέλος "and who uses those things to produce more money".
Δεν αναφέρεται στην κατοχή πλούτου, αλλά στην κατοχή κεφαλαίου, που αξιοποιείται για την παραγωγή νέου πλούτου (οκ το λέει με απλούστερα λόγια αλλά λεξικό είναι).

Για τις επιλογές ως προς τις επερχόμενες εκλογές και την αποδόμηση του λόγου του Δήμου εκ της κωλοτούμπας του λέμε. Ποια επανάσταση;

Καθε βιαιη αποδομηση κοινωνικοοικονομικου συστηματος ΕΙΝΑΙ επανασταση.
Δεν θεωρω οτι το Ποταμι ειναι κατι το επαναστατικο. ΕΣΕΝΑ θεωρω επαναστατικο. Γιαυτο και εγραψα
οτι εγραψα : προσπαθησα (ανεπιτυχως απο οτι βλεπω) να σκιαγραφησω τις απωλειες που δεν ειναι εμφανεις
ΜΕΤΑ απο μια Επανασταση/Ανατροπη. Ευχομαι αυτο, να μην με καθιστα .... ανεπιτρεπτα μετριοπαθη (Δημου).

:p

Xωρίς να θέλω να σταματήσω την παραπάνω συζήτηση, στο νήμα ψάχνουμε να βρούμε ποιοι Έλληνες δόλια προσπαθούν να ενοχοποιήσουν όλους μας, για τη οικονομική κατάρευση της χώρας μας. Χρησιμοποιώντας την φήμη τους, προσπαθούν να αλώσουν συνειδήσεις και ανθρώπους που δεν έχουν ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις.

Παράδειγμα ο ηθοποιός Mπέζος. Κατά καιρούς έχει λοιδορήσει χιλιάδες άνεργους με απόψεις του τύπου, αξίζαμε ότι πάθαμε γιατί δεν είμασταν παραγωγικοί...:
Απολαυστικό είναι το σποτ δείχνοντας γιατί δημιουργήθηκε η ΔΗΜΑΡ, τον ρόλο της ως δεκανίκι των φασιστών που κυβερνάνε, και το τέλος της, δείχνοντας μας γιατί δημιουργήθηκε το ΠΟΤΑΜΙ και γιατί του δίνουν ψεύτικα απίστευτα ποσοστά οι πληρωμένοι δημοσκόποι:
http://www.youtube.com/watch?v=o-LxksOLCpM

Καθε βιαιη αποδομηση κοινωνικοοικονομικου συστηματος ΕΙΝΑΙ επανασταση.

Βρε συ μη λες τέτοια. Δεν τό 'χουν σε τίποτα να βαφτίσουν τις εκλογές βίαιη αποδόμηση και μετά αντίο δικαίωμα ψήφου... . :icon15:

Την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης την καταργήσανε. Το Σύνταγμα το ίδιο. Δεν τό 'χουν σε τίποτα... .

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ.

Αφού δεν ισχύει, τότε το ουσιαστικό που περιγράφει αυτό που ανέφερα ποιο είναι; Διαφώτισέ με να το μάθω και να το χρησιμοποιώ.
Εγώ ξέρω οι -ισμοί έχουν και τους -ιστές τους (-ism/-ist). Το ότι ο ίδιος όρος μπορεί να έχει και ειδικότερη τεχνική έννοια ή να έχει συγκεκριμένη πάντα έννοια στα πλαίσια ενός τομέα, είναι έτερον εκάτερον.

Για τον ορισμό του Merriam-Webster επίσης διαφωνώ, παραβλέπεις εντελώς το δεύτερο σκέλος "and who uses those things to produce more money".
Δεν αναφέρεται στην κατοχή πλούτου, αλλά στην κατοχή κεφαλαίου, που αξιοποιείται για την παραγωγή νέου πλούτου (οκ το λέει με απλούστερα λόγια αλλά λεξικό είναι).

Ναι τέλως πάντως το point μου είναι τελείως άλλο και όχι μόνο αυτή η λέξη. Σε όλες τις επιστήμες υπάρχουν ορισμοί για να μπορούν να συνενούνται μεταξύ τους οι επιστήμονες . Φαντάζεσαι στα μαθηματικά ο καθένας να δίνει τον δικό του ορισμό σε διάφορες έννοιες. Θα γινόταν ένας χαμός και δεν θα έβγαζε κανένας νόημα.

Μάλιστα διαβάζοντας αυτές τις μέρες κάποια πράγματα για τα διαγράμματα BODE(όποιος γνωρίζει αυτόματο έλεγχο μπορεί να καταλάβει) διάβασα ότι ένας ορισμός δεν είναι και πολυ σωστός στις μέρες μας άλλα συνεχίζει να χρησιμοποιείται για λόγους ιστορίας άλλα και συνήθειας των μηχανικών όλα αυτά τα χρόνια.

Η λέξη καπιταλιστής καθιερώθηκε στα βιβλία πολιτικής οικονομίας να χρησιμοποιείται για αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής και όχι για αυτούς που υποστηρίζουν τον καπιταλισμό. Ακόμα και η λέξη κεφάλαιο πολλές φορές χρησμοποιείται με λάθος τρόπο. Καλά να μην σχολιάσω την αστική τάξη ,που κάποιοι θεωρούν ότι είναι αυτοί που ζούνε στις πόλεις...:flipout:

Υ.Γ Ουσιαστικό όπως σου είπα δεν γνωρίζω. Κάτσε τώρα διαβάζω ένα βιβλίο για τον Μαρξ. Αν αναφέρουν κανένα ουσιαστικό μέσα θα το αναφέρω και εδώ..:flipout:

Last edited:
Δεν αντιλέγω, αλλά πέραν μιας τεχνικής έννοιας συχνά η ίδια λέξη έχει και μια έννοια στην καθομιλουμένη, ωστόσο ο χαρακτηρισμός του Ρούσβελτ που ξεκίνησε τη συζήτηση ούτε σε εγχειρίδιο έγινε ούτε μεταξύ επιστημόνων.

Εγώ δηλαδή που μικρός πέρασα ένα κάτι, ...μία αρρώστια... έναν πυρετό, και τώρα συνηθίζω να ρητορεύω υπέρ της ελεύθερης αγοράς, στα διαλείμματα που κάνουμε για τσιγάρο στο γιαπί όπου δουλεύω, είμαι ...καπιταλιστής;

:hmmmm2:

Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαββόπουλο...

Εγώ δηλαδή που μικρός πέρασα ένα κάτι, ...μία αρρώστια... έναν πυρετό, και τώρα συνηθίζω να ρητορεύω υπέρ της ελεύθερης αγοράς, στα διαλείμματα που κάνουμε για τσιγάρο στο γιαπί όπου δουλεύω, είμαι ...καπιταλιστής;

:hmmmm2:

Αμα αγαπας κατι πολυ τοτε ο κοσμος συνομωτει υπερ σου ,και στο τελος γινεσαι καπιταλιστης .Χωρις κεφαλαιο ισως, αλλα μπορει να φορα κανεις ημιψηλο στην οικοδομη .Αλλωστε ολα ενα ψεμα ειναι ,

Δεν είναι καλό αυτό το σύστημα. Είναι πολύ πιο δίκαιο το κλιμακωτό. Δηλαδή όσο μεγαλύτερα εισοδήματα τόσο μεγαλύτερο ποσοστό φόρου Μάλιστα., πολύ μεγαλύτερο απ' ότι είναι σήμερα. Ο Ρούζβελντ ήταν καπιταλιστής, αλλά στην εποχή του το ανώτατο κλιμάκιο πλήρωνε φόρο 90%.

Όμως το βασικό πρόβλημα δεν είναι αυτό. Είναι αυτό που λες: ότι κάποιοι κρύβουν εισοδήματα. Αυτό βέβαια είναι αποτέλεσμα διαφθοράς. Αν το κράτος θέλει, μπορεί να τα βρει όλα.

Η διαπλοκή και η διαφθορά είναι το κύριο πρόβλημα. Αυτά υπήρχαν από το 1821 και τα λέει και ο Δήμου και διάφοροι άλλοι. Το 1821 στην Ελλάδα δεν είχαμε καπιταλισμό, αλλά από διαπλοκή και διαφθορά άλλο τίποτα!

Από το παραπάνω ποστ αυτό που σχολίασε ο (αριστερός) savatage είναι ότι ... "O Ρούσβελτ ΔΕΝ ήταν καπιταλιστής." ... Επειδή δεν είχε εργοστάσια!...

Νίκο, δεν πολυενδιαφέρει αν ο savatage είναι αριστερός, δεξιός, κεντρώος. Έγινε μια τοποθέτηση περί ετυμολογικής/τεχνικής προσέγγισης στη λέξη ''καπιταλισμός/καπιταλιστής'' και κατατέθηκαν οι απόψεις. Δεν έχει σημασία αν ξεκίνησε από τον Ρούζβελτ (που το θυμήθηκες το λαμόγιο?:D) ή από την Θάτσερ. Τέλος, ο καθένας είναι ελεύθερος να σχολιάζει ότι κρίνει πως χρήζει σχολιασμού. Δεν εξυπηρετεί τίποτα η επανάληψη. Πάμε παρακάτω...

Έπρεπε να είχα συμπληρώσει κανένα δελτίο τζόκερ!

Τι λέγαμε για το ποτάμι και τις ευρωομάδες; Πάει λέει να συναντηθεί με το Ευρωπαικό λαικό κόμμα του Σαμαρά και της Μέρκελ, τους ευρωσοσιαλιστές τους Σουλτς και του Βενιζέλου, και τους Πράσινους.
Θέλει η τατιάνα να κρυφτεί και χαρά δεν την αφήνει. :flipout:

Συνεπώς όλα δείχνουν ότι έχουμε το Μανωλιό που φορά τα ρούχα του αλλιώς.

Μπορεί ακόμα το Ποτάμι να μην έχει ανακοινώσει σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθούν οι ευρωβουλευτές που τυχόν εκλεγούν, αλλά ο αρχηγός του θα έχει στη βελγική πρωτεύουσα επαφές με μέλη των Ευρωσοσιαλιστών, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και των Πρασίνων ενών στην ατζέντα έχουν εγγραφεί και συναντήσεις με δύο επιτρόπους.

Πηγή

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Η δυστυχία να είσαι Έλληνας και να έχεις τον Ν. Δήμου, Δ. Σαβ

Αμα αγαπας κατι πολυ τοτε ο κοσμος συνομωτει υπερ σου ,και στο τελος γινεσαι καπιταλιστης .Χωρις κεφαλαιο ισως, αλλα μπορει να φορα κανεις ημιψηλο στην οικοδομη .Αλλωστε ολα ενα ψεμα ειναι ,

Να μια ωραία απάντηση για να τη δώσω του Στράτου. Ο Στράτος είναι καλό παιδί. Είναι και στο συνδικάτο. Κουκουές από μικρός. Καμια φορά, όταν του λέω πως δεν είναι ούτε αντρίκιο ούτε τίμιο να μην πληρώσουμε τα χρέη μας στους τραπεζίτες, για μια τιμή ζούμε σ αυτό τον κόσμο, ο Στράτος γίνεται πύραυλος! Και τότε με στολίζει με διάφορα. Με λέει "νεοφιλελεύθερο γίδι" , "βλακόμουτρο της δεξιάς" και άλλα τέτοια. Δεν του κρατάω όμως κακία γιατί λέει και πολλά σωστά.
Εμένα μ´αρέσει το "καπιταλιστής". Αυτό λέω και στα κορίτσα για να τα εντυπωσιάζω!

:sheep:

Πάντως Ο Σαββόπουλος δεν μπορεί να συγκρίνεται με τον Δήμου. Ο δεύτερος είναι μια προσωπικότητα ελάχιστου βεληνεκούς. Ένας εξυπνάκιας στυλ Χατζηφωτίου. Σνομπ και μισάνθρωπος. Χες τον!
Ο Νιόνιος είναι μία μορφή στα καλλιτεχνικά του τόπου. Εξέφρασε την δεκαετία του 60 και του 70 με μοναδικό τρόπο. Σήμερα είναι πια γέρος και μέρος του συστήματος. Εγώ έχω πάψει εδώ και χρόνια να ασχολούμε με τον Σαββόπουλο του σήμερα.
Όμως τον τιμώ για το παρελθόν του και συχνά ανατρέχω στο "Φορτηγό" τον "Μπάλο" το "Βρώμικο ψωμί". Κυρίως το "φορτηγό" είναι μια εξαιρετική στιγμή.
Όλα αυτά πάνε. Σ αυτά που έρχονται δεν περιμένω από τον Σαββόπουλο να μου σταθεί. Καλά θα ήταν αλλά...δεν υπάρχουν νέοι; Τι διάολο!

Νομίζω ότι θα ήταν εξαιρετικό χάπενινγκ να γράψει ο Σαββόπουλος τον ύμνο του ποταμιού και να το παρουσιάσει με τον Δήμου να βγαίνει μέσα από μία τούρτα φορώντας σακίδιο στην πλάτη.

Όσο για τον Καββαθά, που όλοι μας διαβάζαμε στις Τεχνικές Εκδόσεις παλιά, αυτός τουλάχιστον κατανόησε το αδιέξοδο των ιδεολογικών απόψεων τύπου "μαζί τα φάγαμε" και τα κείμενα του, όσα έτυχε να διαβάσω μέσα στην κρίση, μοιάζουν σαν ενός τρελού που καπνίζει χόρτο, και βλέπει από ψηλά να σιγοψήνεται η χώρα αχνιστή με όλο τον πλούτο της να παραδοθεί έτοιμη για φάγωμα στις τράπεζες....

Αλλά μέσα από τα κείμενα του μπορείς να δεις και το ότι δεν ακούει καλά (λόγω ηλικίας). Πως μπορεί να ακούει καλά ένας που ενημερώνεται από τα συμβατικά μέσα ενημερώσης;

Το κείμενο του, είναι χαρακτηριστικό για την τρικυμία εν κρανίω:

http://kavvathas.com/
Τι “Δράσεις” θα κάνει ο Γεώργιος ο 2ος Παπάντριου ο 3ος και λοιπά, σκληρά ερωτήματα
01/04/2014 in Cartoon Network, Ιστορίες απ' την Mordor.

…Ναι κάνει. Το διαπίστωσα απ’ τη δήλωση που έκανε (σε άπταιστα αμερικανικά), στο πρτοκτορείο Bloomberg αλλά, και από την “ξυνίλα” στο πρόσωπο του Benny de Shreck όταν, χτες είπε ότι, ο Φόρεστ έχει “πολλές εκκρεμότητες” με το Όλον ΠΑΣΟΚ

Οι μισοί διαπιστευμένοι στο Κόμμα (και χοντρά ευνοημένοι με θέσεις-φιλέτα στα τηλεπτικά κανάλια της πλέον ευτελισμένης διαπλοκής στην Ε.Ε), λένε ότι, θα “εκλήξει” πολλούς με τις αποφάσεις του, ιδιαίτερα μετά την γκεβαρίστικη στάση που πήρε απέναντι στις τράπεζες. Όχι στην επανακεφαλαιοποίηση φώναξα ο μέγιστος (με φόντο τον Παρθενώνα) και, πράγματι, ο Πάνος Καμμένος έπαθε μίας μορφής σοκ -που ακόμα δεν έχει αποκαλυφθεί- μια και, ξεφνικά, βρέθηκε στο ίδιο στρατόπεδο με τον Μεγάλο Στοχαστή

Τίθεται λοιπόν το μέγα ερώτημα: πως θα διαμορφωθεί το “κλίμα” που, κάθε βράδυ, “αλλάζει” η Κα Τρέμη καθώς αιρείται απ’ τον Μεγάλο στον Λιγότερο Μεγάλο Δημοσιογράφο; Θα το πάρει το “Ποτάμι”; Θα το πνίξει η “Ελιά”; Θα υπάρξει ένας συνδιασμός ανάμεσα στη “Νέα Ελλάδα”, στην “Παλαιά Πατρίδα”, στη “Συκιά”, στο Όλον ΠΑΣΟΚ, στη σημιτική “Μέση Γη” (και στο Γκόλομ ντε Μπιντέ); Θα μπορέσει ο Αντουάν ντε Σεν Εξουπερί να συνεργαστεί με αυτά τα Projects ή θα θα επικρατήσει η λογική του κ. Στραρούλι (με ιώτα pls);

Και, αν στις Ουροεκλογές το όλον ΠΑΣΟΚ πάρει 3%, η νέα ΝΔ 5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 18%, η ΧΑ 20% και το “Ποτάμι” 34%; Ποίον το μέλλον της Ισχυρής Ελλάδας με prime minister to be τον Σταύρο Θοδωράκη (ο πρώτος PM στη παγκόσμια ιστορία με μόνιμο backpack), τον Νίκο Δήμου Υπουργόν από το Εξωτερικόν, τη Κα Σώτη υφυπ Εξωτερικόν, τον Τάσο Τέλογλου σύμβουλο σε θέματα Γερμανίας (Μερσεντέ, Μπεμβέ, Μέρκελ, Σπύρο Σ, αυντί, ζίμενς κλπ) και άλλες προσωπικότητες ΜΚΟ σε κρίσμες θέσεις όπως, π.χ, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης… Άγνωστες οι βουλές του κυρίου Σπάϊρου Σάουερκράουτ, La Lioti & Li Vani

Και μετά, στις “κανονικές” εκλογές, τι θα γίνει; Θα υπάρχουν “δύο μεγάλα κόμματα” ή 13 projects?
Και ποίο project θα έλθει πρώτο, εμπρός από 12 δεύτερα; Θα είναι μνημονιακό; Αντιμνημονιακό; Αμφί; Bi ή trisexual? Κανείς, ούτε η GPO δε ξέρει αλλά, όλα θα εμφανιστούν σε όλη τους την (κοινότυπη) μεγαλοπρέπεια εις το άμεσο μέλλον

... στο νήμα ψάχνουμε να βρούμε ποιοι Έλληνες δόλια προσπαθούν να ενοχοποιήσουν όλους μας, για τη οικονομική κατάρευση της χώρας μας. Χρησιμοποιώντας την φήμη τους, προσπαθούν να αλώσουν συνειδήσεις και ανθρώπους που δεν έχουν ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις.
Και με ISO από τον Κωστόπουλο παρακαλώ...

http://www.youtube.com/watch?v=Cd2qqfZ2rfo

Xωρίς να θέλω να σταματήσω την παραπάνω συζήτηση, στο νήμα ψάχνουμε να βρούμε ποιοι Έλληνες δόλια προσπαθούν να ενοχοποιήσουν όλους μας, για τη οικονομική κατάρευση της χώρας μας. Χρησιμοποιώντας την φήμη τους, προσπαθούν να αλώσουν συνειδήσεις και ανθρώπους που δεν έχουν ξεκάθαρες πολιτικές απόψεις.

1. Η μία άποψη είναι ότι όλα όσα έγιναν είναι κυρίως αποτέλεσμα του ότι ο κόσμος έχει στραβή νοοτροπία και γι αυτό ψήφιζε πολιτικούς ανάλογης κακής ποιότητας. Αυτοί έστησαν ένα πολύ κακό σύστημα βολέματος και διαφθοράς, συνεχώς έκλεβαν και δανείζονταν, με αποτέλεσμα τελικά να χρεοκοπήσουμε. Αντίθετα, όσοι πολιτικοί ήταν σωστοί και μιλούσαν λογικά και έλεγαν σκληρές αλήθειες, δεν τους ψήφιζε κανείς. Άρα κυρίως φταίνε οι ψηφοφόροι.

2. Η άλλη άποψη είναι ότι ο κόσμος δεν φταίει. Ποιος φταίει; Όλοι οι άλλοι. Φταίει το μεγάλο κεφάλαιο που προώθησε πολιτικούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Φταίει ο καπιταλισμός. Φταίει η Μέρκελ. Φταίει η ΕΕ. Φταίνε οι ΗΠΑ. Φταίει το ΔΝΤ. Φταίνε οι ξένοι που μας ζηλεύουν ή που θέλουν να μας φάνε τα πετρέλαια. Ο λαός δεν φταίει.

Σε κάθε περίπτωση, τα τραγικά αποτελέσματα πέφτουν στη πλάτη του λαού, και κυρίως στους πιο αθώους. Αυτό όμως εξηγείται άνετα είτε από το 1 είτε από το 2.

Όμως η όποια λύση και μελλοντική ελπίδα για κάτι καλύτερο είναι τελείως διαφορετική ανάλογα με το αν πιστεύει κανείς περισσότερο το 1 ή το 2.

Το δέντρο και το δάσος...

Εχει την...χάρη του να ξεσπάς στα τσιράκια,στα γιουσουφάκια,στους ηλίθιους,στους αγράμματους,στους τρομοκρατημένους,στους παρτάκηδες,σ' αυτούς που έτσι κι αλλιώς τον πίνουν,στο υπηρετικό προσωπικό γενικώς,ενός σάπιου κι απάνθρωπου συστήματος...δεν λέω...

Ουσία δεν έχει καμία.

Η μάλλον έχει μια...Υπάρχουν άλλοι χειρότεροι απο μάς...

Κάτι σαν την διαφορά μεταξύ ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος.:Banane0: