Η Ε.Ε.Τ.Τ εμπαίζει τον Ο.Τ.Ε?

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
«Φραγή» στις επιλογές των καταναλωτών για ευρυζωνικές υπηρεσίες

Τέσσερις μήνες περιμένει ο ΟΤΕ την ΕΕΤΤ να εγκρίνει συνδυαστικά πακέτα του, που αφορούν σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και τηλεφωνία.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2008, ο ΟΤΕ κατέθεσε στην ΕΕΤΤ τα παρακάτω οικονομικά πακέτα που προσφέρουν φθηνότερη επικοινωνία και ευρυζωνικές υπηρεσίες:

Τη διάθεση ειδικής προσφοράς douple play που περιλαμβάνει σε μία ενιαία τιμή από 40,90 ευρώ και πάγιο γραμμής και απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις και δωρεάν χρόνο ομιλίας προς κινητά και ευρυζωνική σύνδεση, που εξασφαλίζει συνολική έκπτωση έως και 31% στους πελάτες
Την παροχή δωρεάν χρόνου ομιλίας από σταθερό ΟΤΕ προς κινητά σε πελάτες των προγραμμάτων OTE talk και Conn-x talk Την παροχή απεριόριστης χρήσης διεθνούς τηλεφωνίας προς σταθερά τηλέφωνα 46 επιλεγμένων χωρών με 6 ευρώ/μήνα. Μέχρι σήμερα, 4 μήνες μετά, η ΕΕΤΤ ούτε έχει δώσει έγκριση ούτε έχει απορρίψει τα παραπάνω πακέτα:

Αρχικά χρονοτρίβησε ζητώντας παραπάνω στοιχεία, τα οποία και απέστειλε ο ΟΤΕ.
Στη συνέχεια, το Δεκέμβριο του 2008, η ΕΕΤΤ ενημέρωσε προφορικά τον ΟΤΕ ότι για να εγκρίνει την ειδική προσφορά douple play θα πρέπει να αυξήσει τις προτεινόμενες τιμές. Η ΕΕΤΤ, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που ουδείς γνωρίζει, έβγαλε το συμπέρασμα ότι οι ανταγωνιστές μας, εξαιτίας των προτεινόμενων από τον ΟΤΕ τιμών, δεν μπορούν να παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή. Αυτό συνέβη τη στιγμή που στην αγορά διατίθενται από τους ανταγωνιστές του ΟΤΕ παρόμοια πακέτα με χαμηλότερη τιμή.

Στο τέλος Δεκεμβρίου 2008, ο ΟΤΕ έστειλε νέα επιστολή επισημαίνοντας τα ερωτηματικά που δημιουργούνται από τον αδιαφανή τρόπο που η ΕΕΤΤ ελέγχει τις τιμές του και αντιπρότεινε έγκριση των πακέτων με αύξηση 1 ευρώ. Μέχρι σήμερα, τέλος Ιανουαρίου 2009, η ΕΕΤΤ δεν έχει δώσει ουδεμία απάντηση στον ΟΤΕ.

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η πρωτοφανής καθυστέρηση στην εμπορική διάθεση νέων οικονομικών προγραμμάτων από τον ΟΤΕ, περιορίζοντας ουσιαστικά τις δυνατότητες επιλογής των πελατών και καθιστώντας αδύνατο κάθε προγραμματισμό του ΟΤΕ.

Πως δικαιολογείται η στάση αυτή της ΕΕΤΤ, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πακέτα που συμβάλουν:

στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας που αποτελεί εθνικό στόχο και στη μείωση του λογαριασμού των καταναλωτών και μάλιστα σε μία περίοδο στενότητας για τη μέση οικογένεια;

Πηγή http://www.otenet.gr/portal/portal/...entsubmit_doview=1696919&category=pc_telecoms

Πολύ απλά προσπαθεί να σώσει όλες τι άλλες εταιρίες παρόχους που κοντέυουνε να κλείσουνε. Μόνο σταματώντας τον ΟΤΕ από το να δίνει τις ίδιες τιμές μπορεί. Δυστυχώς όσο έχει ο ΠΟΤΕ τον έλεγχο των καλωδίων, δεν θα δούμε άσπρη μέρα.

Πολύ απλά προσπαθεί να σώσει όλες τι άλλες εταιρίες παρόχους που κοντέυουνε να κλείσουνε. Μόνο σταματώντας τον ΟΤΕ από το να δίνει τις ίδιες τιμές μπορεί. Δυστυχώς όσο έχει ο ΠΟΤΕ τον έλεγχο των καλωδίων, δεν θα δούμε άσπρη μέρα.

Μη το λές αυτό...
Η προσπάθεια αυτή μείωσης των τιμών απο μέρους ΟΤΕ,είναι ευπρόσδεκτη..τη στιγμή που άλλοι πάροχοι ηδη έχουν πακέτα πιο χαμηλού κόστους απο τον ΟΤΕ,αλλά δεν ξέρουμε τι παίζει με την τεχνική υποστήριξη που μπορούν να παρέχουν..
Τουλάχιστον εγώ με otenet οποτε χρειάστηκα τεχνικό τον είχα άμμεσα...και αυτό λέει πολλά.

Βλεπε forthnet. 5 μερες χωρις adsl στο σπιτι μου και τους παίρνω κάθε μέρα και τους βρίζω αλλα ακομα τεχνικός δεν αξιώθηκε να με πάρει 1 τηλέφωνο. Μπουρδέλο!!!!

Αν και ακούω ΟΤΕ και βγάζω φλούμπες/καντήλες κτλ περιμένω την υπόθεση να κλείσει και μετά να αποφασίσω...γιατί με τους εναλλακτικούς...δεν...

Βλεπε forthnet. 5 μερες χωρις adsl στο σπιτι μου και τους παίρνω κάθε μέρα και τους βρίζω αλλα ακομα τεχνικός δεν αξιώθηκε να με πάρει 1 τηλέφωνο. Μπουρδέλο!!!!

Kαλά είσαι. Εγώ με τους εν λόγω απατεώνες κλείνω 12 μήνες αναμονής.... Έχοντας πάρει πάνω από 100 τηλέρωνα στα οποία "θα μου τηλεφωνήσουν"...

Απλά δε θα με ξαναδούν, ούτε εμένα ούτε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ γνωστό μου, έχω ενημερώσει τους πάντες.-bye-

Έχουν γίνει όλοι ... πάρε τον έναν και βάρα τον άλλο! Οι εναλλακτικοί είναι της πλάκας, πάνε να βγάλουν τρελά κέρδη χωρίς προσωπικό. Θα έπρεπε η ΕΕΤΤ να κλείσει όσους δεν μπορούν να εγγυηθούν κάποιες υπηρεσίες, όχι απλώς να τους βάζει πρόστιμα (που δεν ξέρουμε κι αν τα πληρώνουν).

Από την άλλη, χωρίς τους εναλλακτικούς θα συνεχίζαμε να πληρώνουμε στον ΟΤΕ 100 ευρώ το μήνα για ISDN ιντερνέτ...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Δυστυχώς σ' αυτό το κράτος παντού τα ίδια χάλια βλέπουμε. Είναι αποτελέσματα του ότι έχουμε κράτος της πλάκας και δεν γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος, ούτε τηρούνται κάποιοι κανόνες, γνωστοί από πριν και σταθεροί.

Για σύγκριση, στην Αγγλία το Sky έχει προσφορά με 16.50 λίρες το μήνα τηλέφωνο, ADSL και επιπλέον και δορυφορική BSkyB με πάρα πολλά κανάλια (καμιά σύγκριση με Nova)... Το αντίστοιχο σε μας κοστίζει 80-100 ευρώ με πολύ λιγότερα κανάλια χειρότερης ποιότητας, και με επίπεδο υπηρεσιών και λύσης προβλημάτων κοντά στο μηδέν. Σύγκλιση; Ούτε σε άλλα 100 χρόνια έτσι όπως πάμε...

Ας μην ξεχναμε οτι οι μισθοι στην Αγγλια δεν εχουν καμμια σχεση με τους δικους μας.Οσο για τις ταχυτητες των εναλλακτικων ειναι για γελια,μια φορα με το απλο connex 1.0ετρεχα πιο γρηγορα απο τα εως 24 του εναλλακτικου.Τις περισσοτερες φορες η ταχυτητα ειναι 3-4,και ελαχιστες κοντα στα 8,βεβαια στις ωρες αιχμης καποιες φορες πεφτει κατω απο το 1

Σε ερωτηση μου στο τοπικό κατάστημα forthnet για πακέτο double play και μεταφορά του τηλεφωνικού μου αριθμού απο τον ΟΤΕ σ αυτούς,μου είπανε οτι η αναμονή θα είναι γύρω στις 20 ημέρες..διοτι περιμένουν διαθέσιμη πόρτα απο τον ΟΤΕ!!!!!
Αυτό είναι το ιδιόκτητο..πολυδιαφημηζόμενο δίκτυό τους;
Σε απάντηση μου οτι είμαι ηδη συνδρομητής adsl και έχω ηδη τηλεφωνικό αριθμό και δεν θέλω νέο,και να χρησιμοποιηθεί η πόρτα που ηδη κατέχω στην otenet..μου απάντησαν οτι η πόρτα θα δοθεί αλλού σε συνδρομητή που ηδη περιμένει πιο μπροστά απομένα σιαθέσιμη πόρτα για να συνδεθεί...μόλις απελευθερωθεί απο εμένα...κι εγώ με την σειρά μου την επόμενη διαθέσιμη!!!!
Δε πάμε καλά!!!!
Παρεπιμπτόντως καθώς είχαμε αυτή την συνομιλία...μπήκε πελάτης να ζητήσει ακύρωση της αίτησης συνδρομής του στο double play..διότι είχε ηδη 40 μέρες στην αναμονή,και όπως είπε ο ίδιος "κάθε μέρα μου λέτε θα δούμε,δεν έχουμε διαθέσιμη πόρτα,θα μιλήσουμε με τα κεντρικά και θα σας ενημερώσουμε" και άλλα τέτοια..
Μπάχαλο σκέτο δηλ...θα το σκεφτώ πολύ σοβαρα αν και αποκλείεται προς το παρόν.