Φίλε argi καλημέρα.
Σχετικά με τον TGR-3 στο Adeo Group Spa (Ιταλία)-6190Ευρώ. Όταν τεσταρίστηκε σε ελληνικά περιοδικά, είχε τιμή λιανικής γύρω στο 5χίλιαρο. Να μην αναφέρω για τα ηχεία και sub.....
Γενικά πάντως, όπως είχα παρατηρήσει και με τα Klipsch παλιότερα, υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ τιμών Αμερικής και Ευρώπης. Σε απορία μου στον εδώ αντιπρόσωπο, μου απάντησε ότι πρόκειται για θέμα του Γερμανού εισαγωγέα, που τα φέρνει στην Ευρώπη και καθορίζει την πολιτική τιμών (100% σχεδόν υπερτίμηση). Αυτός ήταν και ο λόγος που με απέτρεψε να αγοράσω, γιατί - ασχέτως αν μου αρέσουν - θεωρώ ότι είναι άδικο να πληρώσω 1.750ευρώ για ηχείο που ο αμερικάνος αγοράζει με 850$ και κάνει οικονομικά τη δουλειά του. Δεν μπορεί το Klipsch να παίξει όπως ο Nαυτίλος 805Ν της B&W και ας μη μιλήσουμε για ποιότητα κατασκευής.
Κάτι ανάλογο, δεν συμβαίνει με την Sunfire που πουλά στην Ελλάδα σε τιμές παραπλήσιες της Αμερικής. Το σχόλιο που έκανα περί κόστους, αφορά καθαρά το θέμα εργοστασιακή τιμή την οποία όσο και να πηδά η ... αλεπού (εγώ), δεν τη φτάνει.
Είμαι περίεργος, όσοι εκεί έξω μπορούν να πληρώσουν 5Κ για τον TGR-3, τι ηχεία οδηγούν με αυτόν? Διότι ηχεία εφάμιλου κόστους, δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα του ενισχυτή και τα γούστα που καλύπτει αυτός.