η εκδικηση του μαγου

Καλημέρα guys και καλή εβδομάδα. Περνάω αμέσως το post που ήθελα να στείλω στην πρώτη απάντηση του αντιπροσώπου την Παρασκευή, αλλά ο server έπεφτε και δεν μπορούσα να το ανεβάσω. Πιστεύω όμως ότι κόλλαγε....
Sorry guys, αλλά τα Klipsch έχουν ραδιόφωνο και ανεβαίνουν τόσο σε τιμή (ερώτηση ξανθιάς...)?
Γιατί δεν βγαίνει και μια .....international version του ενισχυτή χωρίς ράδιο και τιμή κανά 2-χίλιαρο παρακάτω, μπας και "κουνήσουμε" το καθιστικό μας?
Γιατί, δεν μπορεί να μας τη βγει ο Ιάπωνας με 7x180W (ο νέος Pioneer VSX-LX60 λέω ντεεε) με μεγάλη προίκα και ομορφιές, οικονομικότερος!!!!
Κάτι πρέπει να αλλάξει.
Αυτά, για να μπαίνουμε στο ..... πνεύμα

Και επανέρχομαι για ... την σήμερον.
Θα συμφωνήσω 100% με το φίλτατο argi, περί διαφοροποίησης τιμών στην Ελλάδα (που να' βλεπες Στοκχόλμη που έκανα μια γύρα πριν 2 χρόνια και έβρισκα μέχρι και τα Β&Ο 50% και βάλε παρακάτω - σχιζοφρένεια!!!). Εδώ ισχύει ότι και με τη δισκογραφία μας και ο νοών νοείτο (ή παρανοείτο....).
Περιμένω μια πειστική απάντηση περί Klipsch, γιατί είναι κρίμα κατά την ταπεινή μου άποψη, να χάνονται fans για λόγους κόστους.
Όσο δε για το σχόλιο του mr rebelos, θα συμφωνήσω με την ουσία του προβληματισμού που θέτει (δεν αποτελούμε - νομίζω - το G8 του home cinema κινήματος Ελλάδος), αλλά πιστεύω το προσιτό έχει να κάνει με την αυτή καθεαυτή "αξία" της συσκευής. Όπερ σημαίνει, τα 10 χιλιάρικα που ζητά ο τάδε τελικός ανταποκρίνονται στο ποθούμενο αποτέλεσμα? Είναι περίπου κάτι σαν τον ορισμό της ποιότητας. Αλλά συνήθως, τα ερωτήματα αυτά, μπαίνουν φιλολογικά από άτομα που εισάγουν την παράμετρο ΚΟΣΤΟΣ στις αγορές τους.
Καλό είναι να υπάρχουν πάντως, για να έχουμε ένα αναλογικό "μπούσουλα" στην αξιολόγηση μηχανημάτων. Έχεις και μια ικανοποίηση βρε αδερφέ, που με το ταπεινό μηχάνημα των 2 χιλιάρικων, παίρνεις 4,50 στα τεστ ενώ ο πλούσιος με τα 30 χιλιάρικα, "έπιασε" το πολυπόθητο 5,00!!!

Λοιπον, οσον αφορα sunfire, argi, απο τον επισημο τιμοκαταλογο Ιταλιας ειμαστε φθηνοτεροι. Τωρα παζαρια και οι Ιταλοι και οι Ελληνες κανουν. Οποτε την επομενη φορα που θα κανεις μια δημοσια δηλωση να το ψαξεις λιγο καλυτερα. Ο,τι λεει ο καθενας σε ενα forum δεν πρεπει να ειναι μαντεψιες, γιατι επιρεαζονται πολλα ατομα.
Οσον αφορα Αμερικη. Το αιωνιο προβλημα όλων. Γιατί τα Sunfire και τα Klipsch είναι πιο ακριβά Ευρώπη (και όχι Ελλαδα συγκεκριμενα) λενε οι Ευρωπαιοι και γιατί τα Β&W και Arcam είναι πιο ακριβά Αμερική λένε οι Αμερικανοι.
Πολλοι πιστευουν ότι οι αντιπροσωποι τα φερνουν απο Αμερική και υπερκοστολογουνε. Απλά σκεφτειτε οτι η Klipsch Europe BV είναι πελάτης της Klipsch US και εμεις είμαστε πελατες της Klipsch Europe BV και τιμολογουμαστε σε ευρω!!! και όχι δολάρια.
Αυτο έχει σαν αρνητικό να έχουμε διαφορά στις τιμες αλλα το οφελος ειναι η αμεση παραλαβη προϊόντων και οχι η παραλαβη conteiner. Ωστοσο ούτε εγώ ουτε κανεις αντιπροσωπος μπορει να αλλαξει κατι και οι τιμες διαμορφώνονται απο την Klipsch Ευρώπης έτσι ωστε να μπορεί η ιδια να αυτοσυντηρειται ως επιχειρηση.
Και εγω θελω να παρω μηχανη και αμαξι απο Ιαπωνια για ειναι και σιγουρα Made in Japan και φθηνοτερο. Τι να κανω?
Παιδια, αλλο τι θελουμε και αλλο τι γινεται στην πραγματικοτητα. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση ενας Ευρωπαιος Dealer αμερικανικης εταιριας να ανταγωνιστει έναν Αμερικανο που αγοραζει απο την πηγη. Λογιστικα και κοστολογιακα δε στεκει.
Εμεις σαν αντιπροσωποι προσπαθουμε να στεκομαστε οσο καλυτερα μπορουμε στην Ευρωπη. Τωρα αν καποιοι φιλοι θελουν να μας λενε κλεφτες ενω οι τιμοκαταλογοι λενε αλλα, δεν μπορω να κανω τιποτα.
Τουλαχιστον σε περιπτωση λαθους μπορουν να ζητουν και μια συγνωμη.

well κανενα δεν κατηγορησα σαν κλεφτη
2 τα ερωτηματα
1 γιατι ενω η sunfire προτωδιαφημηστηκε ως φτηνη εταιρια ειναι πιο ακριβη απο την ακριβη krell για τον theater grand μιλαω
2 παλια θυμαμαι την sunfire σε αλλο αντιπροσωπο και ενω ειναι εταιριαρα δεν πουλουσε,καπως ετσι ειναι και σημερα γιατι,
Δυο ερωτησεις ζητουν απαντησεις

Ολες οι εταιριες που βγαζουν ακριβους AV AMPS/PREAMPS υποφερουν και σε αυτες συμπεριλαμβανονται και τα ακριβα μοντελα της YAMAHA, PIONEER, κλπ. Οποιος αντιπροσωπος λεει οτι πουλαει αρκετους ακριβους AV σιγουρα δεν τους πουλαει Ελλαδα. Η Sunfire Ελλαδα παει καλα και σιγουρα θα μπορουσε και καλυτερα εαν υπηρχε και καποια υποστηριξη απο το εξωτερικο. Εγω σε καμια περιπτωση δεν τη θεωρω φθηνη ή "εμπορικη". Ειναι μια εταιρια πολυ καλη με αξιοπιστα προϊόντα για ατομα που δε θα φτιαξουν Home Cinema λιγοτερο απο 15Κ. Τι να κανεις τα 1400 Watt εαν τα ηχεια σου δε χρειαζονται τοσα? Εκει που διαφοροποιειται μακραν είναι στο τελικο σταδιο.

www.needledoctor.com ποσο πουλαει τα καλωδια, ποσο τα ειχε ο παλιος αντιπροσωπος εδω, και ποσο ο καινουργιος. Αν χρειαστει λεμε και το ονομα

Καταρχήν, καλημέρα.
Δεν ξέρω αν το post του αντιπροσώπου συμπεριέλαβε και μένα στα "χρήζοντα συγνώμης", αλλά κατέβαλα προσπάθεια να μην είμαι προσβλητικός και να είμαι δίκαιος. Αν ήθελα να τα "χώσω", θα έγραφα στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτή και όχι εδώ. Και παρεπιπτόντως κύριε Λάιε, είναι προς τιμήν σας να λαμβάνεται μέρος στη συζήτηση που ανοίγουμε, να δέχεστε "τα πυρά μας" και να μην μασάτε τα λόγια σας. Είναι όμως και δικαίωμά μας, να λέμε τον πόνο μας (δίκαιο ή μη) και να εκθέτουμε ΣΤΑΡΑΤΑ τις απορίες και αμφιβολίες μας, χωρίς να προσβάλουμε κανέναν, περιμένοντας κάποια λογική εξήγηση.
Λέτε λοιπόν, ότι τα αμερικάνικα προϊόντα που αντιπροσωπεύεται, κοστολογούνται έτσι, λόγω εισαγωγής από Αμερική, μέσω Γερμανίας κλπ. Άρα, κάτι πρέπει να γίνει μέσω του ευρωπαίου αντιπροσώπου (βλ. Klipsch Europe BV) και να μειωθεί το ενδιάμεσο κόστος (ας τα φέρει με ...υποβρύχιο αντί αεροπορικώς). Αυτό είναι δουλειά της εδώ αντιπροσωπείας, για να αυξήσει το εγχώριο πελατολόγιό της, προσφέροντας χαμηλότερες τιμές από ότι σήμερα.
Αλλοίμονο αν η Hyundai για παράδειγμα, ισχυριζόταν το ίδιο για τα αυτοκίνητά της και δεν τα χρέωνε όσο η Lada αλλά όσο η Lexus (!!!) λόγω μεσαζόντων. Θα γίνοταν "ανάρπαστα".... Θα υπήρχε λόγος ύπαρξής της στην ελληνική αγορά ερωτώ?
Ας μην μπούμε όμως σε συνειρμική διαδικασία, γιατί θα ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα. Ομολογουμένως, δεν περιμένω να γίνουμε USA στα καλά καθούμενα αλλά όλο και κάτι μπορεί να γίνεται με λίγη θέληση και προσπάθεια.
Ευχαριστώ και πάντα φιλικά.

Τωρα πιασαμε ευαισθητο θεμα. Φιλε xsouko, λεγε με Γιαννη.
Εαν σας πω οτι φετος μας κανανε και ανατιμησεις σε συγκεκριμενα προϊόντα και εμεις τι να γυρισουμε να πουμε στους dealers?? Οι τιμοκαταλογοι δεν αλλαζουν σε τετοιες εποχες. Anyway αυτα ειναι δικα μας προβληματα.
Παντως τα πραγματα ειναι πολυ περιεργα. Τα κεντρικα της Klipsch ειναι Ολλανδια. Το υπεροχο team της Γερμανιας (12 ατομα) εβαλαν 2,7 εκατ. ευρώ μεσα την Klipsch της Ευρωπης πουλωντας ακομα και κατω του κοστους για να πιασουν τους στοχους και τους απολυσανε, οριζοντας καινουριο αντιπροσωπο. Το θεμα ειναι οτι την πληρωνουμε ολοι οι υπολοιποι αντιπροσωποι.
Και το πιο σημαντικο ειναι οτι σε ολες τις χωρες της Ευρωπης πληρωνουν το πολυ σε 21 μερες και στοκαρουν τουλαχιστον για τριμηνο.
Εδω παραδιδουμε ζευγαρι ζευγαρι και οι πληρωμες παρακαλαμε να γινουν.
Υπαρχουν και μελη που ενω εκαναν καποια αγορα προϊόντων μας απο dealer, εμεις ποτε δεν πηραμε τα χρηματα. (Φιλε argi και sunfire)
Για αυτους τους λογους μπορει να με ειδατε και καπως αποτομο. Εαν υπολογιζαμε το ρισκο της ελληνικης αγορας και τον τροπο πληρωμης καθως και αποθηκευσης/παραδοσης των εμπορευματων, δε θα ειχαμε αυτες τις τιμες, αλλα πολυ υψηλοτερες.
Ωστοσο οσο αδιανοητο και αν φαινεται σε ολους τους φιλους μας στην Ευρωπη, εχουμε χασει ακομα και το 25% του τζιρου σε ενα χρονο απο dealers και παραμενουμε στο ιδιο επαγγελμα.
Προς θεου, δεν ευθυνονται οι dealers για τον τροπο συνεργασιας. Ειναι γενικο ελληνικο φαινομενο. Οι ελευθεροι επαγγελματιες/ εμποροι καταλαβαινουν.

εγω δυστυχως συνεχιζω να μην μπορω να καταλαβω γιατι ο προ της krell ειναι πιο φτηνος απο το sunfire,και πως ο εδω αντιπροσωπος πουλα καλωδια πιο φτηνα απο την αμερικη ,και οσο δεν παιρνω απαντηση καποιοι βιαστικοι βιαστικα συμπερασματα θα βγαζουν

Απάντηση: Re: η εκδικηση του μαγου

Υπαρχουν και μελη που ενω εκαναν καποια αγορα προϊόντων μας απο dealer, εμεις ποτε δεν πηραμε τα χρηματα. (Φιλε argi και sunfire)

Γιαννη ο Αργυρης το SUNFIRE το αγορασε απο εμενα (Κοσμας Hi - Fi ). Μαλλον καποιος αλλος στην "εκανε" !!

Μαρινος

το needledoctor.com πουλα το καλωδιο ηχειων xlo τυπος unlimited 8 ποδια στα 4850$ και εδω εχει 3300 ευρο ,τιμη που πουλουσε ο προηγουμενος αντιπροσωος της xlo δεν χρειαζεται να πω ,οπως και το αν καποιος θελει πολυ να πετυχει κατι σιγουρα το κανει
ο krell showcase cav ειχε 3800 κασερι και ο theater grand γυρω στα 5500
τι κριμα και νομιζα οτι η krell ειναι ακριβοτερη σα δε ντρεπομαι ο ασχετος

by the way τα ηχεια μου γραφουν πανω up to 200 watt και γω τους ρειχνω 380 ,και δεν θα ελεγα οχι για ενα perraux στα 750 η κανα musical fidelity kw
oπως ειχε πει και γνωστος μαγαζατορας κανεις ποτε δεν παραπονεθηκε για παραπανω watt

Κοσμαδες, λες να κλεισατε και να μη σας πηρα χαμπαρι. Για αλλον μιλαω. Ο Τασος καθως και πολλα μελη γνωριζουν καλα. Εξηγησε σε παρακαλω στον argi ποια ειναι η διαφορα χονδρικης/λιανικης. Φιλε argi, σου ευχομαι να παρεις τον krell και να εισαι χαρουμενος. Δε μπορω να εξηγησω κατι παραπανω.

Ευχαριστω

εγω το ειπα επειδη ειδα το ονομα μου σε παρανθεση
α μια ματια και δω www.hifi-schluderbacher.de Η δεν βλεπω καλα τις τιμες η..............δεν ξερω η το stereo που αγορασα εχει παλιες τιμες γενικως η το 6/2007 juni που γραφει στο εξωφυλλο δεν ισχυει

και krell δεν παιρνω sunfire θα παρω ,δεν τη βρισκω με τα krell γιαυτο και εχω sub true eq
εγω ανοιξα αυτο το θεμα λογο λατρειας προς τον bob και καμποσοι τα εβαλαν με τις τιμες

Last edited:
Απάντηση: Re: η εκδικηση του μαγου

Κοσμαδες, λες να κλεισατε και να μη σας πηρα χαμπαρι. Για αλλον μιλαω.

Κλεισαμε την Κυριακη :flipout::flipout: .......αλλα ξανανοιξαμε χτες :devil-smiley-029: !!!!!

τιμες χαινταδικων προ
sunfire γυρω στα 5500
krell 3800
anthem 2600
cary 2900
mcindosh 4700
η μονη εταιρια που διαφημηστηκε ως φτηνη σε ελληνικο περιδικο λογο φιλοσοφιας και πεποιθησης ηταν η sunfire
by the way δεν με λενε κοσμαδα και δεν εργαζομαι στον κοσμαδα,αλλα στην ΕΔΙΣΥ Α.Ε για τα τελευταια 22 χρονια

Γιατι φιλε argi γινεσαι επιθετικος??
Κοσμαδες λεμε εδω τα παιδια που δουλευουν στον Κοσμα. Στον Μαρινο μιλουσα.
Μια διορθωση, ο TGP-5 που ειναι προ εχει 4,789.
Ο ολοκληρωμενος, TGR-3 εχει περιπου 5,500.

Μηπως τοσες μερες μιλουσες για τον Theater Grand 4?? Εχει καταργηθει, οποτε λογικο ειναι ο,τι stock απομενει στους αντιπροσωπους να το κανουν προσφορα. Ο tgp-5 βγηκε τον Οκτωβριο.

οσοι με ξερουν μονο επιθετικο δεν με λενε ,και να ξερατε ποσο σας συμπαθω ειλικρινα μιλαω .Μου ειστε απο τις πιο σεβαστες αντιπροσωπιες εν ελλαδι ,αλλα πιστευω πως αξιζουμε καλυτερες τιμες και ο γερο bob δεν θα συνεχισει για πολυ να σχεδιαζει.............