η εκδικηση του μαγου

Θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να καλησπερισω τον κο Λαιο και τον κο Μαρινο. Ειναι πραγματικα καλο και μας τιμα το οτι αντιπροσωποι εταιριων ασχολουνται με το forum μας και παρακολουθουνε τους προβληματισμους μας.
Κατ'αρχην να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω διαθεση να επιτεθω σε κανεναν απο εσας αλλα μιλαω γενικα για τον τομεα σας.
Εχω την τυχη να ειμαι και εγω εμπορος ομως σε διαφορετικο κλαδο (ναυτιλιακα) και να εχω μεγαλη πειρα σε εισαγωγες και εξαγωγες. Πιστευω οτι ειναι γεγονος παρατηρημενο και απο εσας οτι υπαρχει μια οικονομικη κριση στην αγορα και οτι ο ανταγωνισμος γινετε ολο και ποιο σκληρος. Το αντικειμενος σας ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ το οποιο αντι να ριχνει τις τιμες για να ανταπεξελθει στον ανταγωνισμο που υπαρχει συνεχως τις ανεβαζει. Αυτο συμβαινει κατα την γνωμη μου γιατι το αντικειμενο σας αφορα προιοντα τα αποια απεφθηνονται στην τρελα και στο μερακι (για να μην το πω αλλιως) του καταναλωτη και οχι στην αναγκαιοτητα του. Αυτο ειναι που εκμεταλευονται οι περισσοτεροι αντιπροσωποι - εμποροι του αντικειμενου σας.
Αυτα που γραφω ξαναλεω δεν απευθηνονται σε εσας προσωπικα αλλα γενικα. Και δεν θα γινοταν να ηταν σε εσας προσωπικα μιας και απο τον κο Λαιο δεν εχει τυχει να παρω καποιο αντικειμενο απο τις εταιριες που αντιπροσωπευει (λογω διαθεσημου budget και οχι λογω μη αναγνωρισης) και απο τον κο Μαρινο που ψωνιζω δεν εχω τυχει ποτε ασχημης αντιμετωπισης.

Σε κατι που ειχε αναφερθει πριν. Θα συμφωνησω οτι δεν ειναι δυνατο Ευρωπαιος αντιπροσωπος να συναγωνιστει σε τιμη Αμερικανο αντιπροσωπο ενος Αμερικανικου προιοντος μιας και υπαρχουν μεταφορικα και εκτελωνιστικα εξοδα για τον Ευρωπαιο συν την νομισματικη διαφορα. Ομως το θεωρω αδιανοητο να γινετε αγορα Αμερικανικου προιοντος απο τον Αμερικανο dealer απο καποιον ιδιωτη εδω στην Ελλαδα και μαζι με τα μεταφορικα και τα εκτελωνιστικα εξοδα να του ερχεται φθηνοτερα απο οτι να το αγοραζε απο την Ελληνικη αντιπροσωπεια. Σε αυτη την περιπτωση τι κατα την γνωμη σας γινετε?
Να πω ακομα οτι σαν αντιπροσωποι ειναι καλο να μεταφερετε την δυσαρεσκεια και τις ενστασεις των καταναλωτων (αν υπαρχουν βεβαια) στους κατασκευαστες για να μπορουν να εχουν γνωση του τι ισχυει στην αγορα καθε χωρας και να τους πιεζετε προς γενικο οφελος.
Θα ηθελα τελειωνοντας να κανω μια παρατηρηση στον κο Λαιο με μια μικρη δοση χιουμορ (αν μου επιτρεπει) και να του πω οτι αδικει λιγο την sunfire οταν λεει οτι ειναι για ατομα που θα διαθεσουν απο 15Κ μονο. 10Κ περιπου θα κοστισουν ενας προ, ο τελικος και ενα σαμπακι της. Μετα μενουν ηχεια, player, προβολεας ή τηλεοραση (ισως και τα 2) κτλ για να ολοκληρωθει το home cinema. Και πρεπει να υπαρχει μια οικονομικη αναλογια και σε αυτα τα αντικειμενα. Γι αυτο τον λογο εγω ειχα πει στην αρχη του θεματος για 30Κ.

Ελπιζω να μην κουρασα με τα γραφομενα μου ουτε να προσεβαλα κανεναν.
Φιλικα
Βασιλης
-bye-

Το έχω γράψει πολλές φορές και μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση αλλά δεν με ενδιαφέρει-έτσι κι αλλιώς δεν είμαι πελάτης του:
Ο παππούς (Ζωδιάτης) γιατί πουλάει με τιμές Αμερικής?
Σου λέει:
Πόσο έχει σε $ ? Τόσο.
Πόσο έχει το σε σχέση με το $ ? Τόσο.
Τόσο διά τόσο = πάρε αγόρι μου όσο αγοράζει και ο αμερικάνος.
Χαζός είναι? Δεν νομίζω
Μπαίνει μέσα? Δεν νομίζω
Απλά δεν θέλει να δουλεύει με 45-50 ή και 60 % όπως αρκετοί του χώρου.
ΤΕΛΟΣ

Απλά δεν θέλει να δουλεύει με 45-50 ή και 60 % όπως αρκετοί του χώρου.
ΤΕΛΟΣ

ΜΟΝΟ????????????? Μικρο ποσοστο. Λιγα λες. Και ειδικα αν προκειτε για κανενα αγνωστου προελευσεως αστα να πανε. Πριν λιγες μερες ανακαλειψα στην τυχη ποσοστο κερδους 400%. Εψαχνα για ενα αντικειμενο που εδω μου το πουλουσαν 550 ευρω (με το σχετικο παζαρι φυσικα) και το βρηκα το ιδιο ακριβως στην Κινα 82 δολαρια απο το εργοστασιο.
Με τα μεταφορικα και τον εκτελωνισμο μου πηγαινε 250 δολαρια το ενα κομματι. Βεβαια ο εν λογω εισαγωγεας δεν εφερε μονο ενα κομματι αλλα καμια 30αρια απ'οτι εμαθα. Οποτε τα εξοδα του ηταν παρα πολυ χαμηλωτερα απο τα 250 δολαρια που θα μου στηχιζε. Αν υπολογισα καλα στα 30 κομματια πρεπει να ειχε κοστος μαξ 150 δολαρια (και πολλα λεω).
Και πιστεψε με υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα. Αντικειμενα αξιας 80 ευρω στην Γερμανια να στα πουλανε στο Ελλαντα ενα χιλιαρικακι κτλ κτλ.

Αλλα ειπαμε. Ο Ελληνας καταναλωτης ειναι γνωστος για 3 πραγματα :grinning-smiley-043
1. Το φυσαει το ρευστο. Το χρημα ρεει.......:BDGBGDB55:
2. Δεν τον πιανεις ποτε :slapface: κοροιδο. Το ματι γαριδα...........:BDGBGDB55:
3. Την εχει μεγαλη (την καρδια εννοω :flipout::flipout: :flipout: ) και συγχωρει αν του κανεις στραβη..........:violent-smiley-030:

Καλο θα ειναι τελικα να την ψαχνουμε λιγο περισοτερο την καθε αγορα μας και να μην αφηνομαστε στα γλυκα χερια του μορφ.....ε του καθε εμπορου ηθελα να πω. :flipout:
-bye-

Παιδιά μην αρπάζεστε και από τις δυό πλευρές.
παρακολουθώ και είναι απίστευτα ευχάριστο, καθώς και οι δυό πλευρές έχουν χιούμορ και καλή διάθεση.

Δυστυχώς στην αγορά τα πράγματα είναι έτσι.

Πριν από κάποια χρόνια ήμουνα στην αγορά software κορυφαίας εταιρείας αμερικής.
2800 δολάρια στον αμερικάνικο τιμοκατάλογο, 3200 ευρώ στον ευρωπαϊκό, 3800 στον middle east που ήταν η Ελλάδα.

Τα λεφτά τα θέλανε σε 45 μέρες και δίνανε βία βία 25% περιθώριο. Στα κλεισίματα τριμήνων μπορεί να φτάνανε και το 45 και το 50%.
Όποτε λέγαμε η Ελλάδα είναι χώρα χωρίς δυνατότητες να "σηκώσει" τέτοιες τιμές σηκώνανε ώμους.

το παλεψανε το παλεψα και να τι βρηκα
περιοδικο dvd home theater τευχος 50 σελιδα 84 απο διαφημηση sunfire ......... Αντιγραφω .......η sunfire δεν ειναι μεγαλη ο Bob εχει περασει απο το σταδιο αυτο.Αντιθετως το οραμα του αφορουσε την κατασκευη περιορισμενου αριθμου προιοντων τα οποια θα αποδιδουν εξαιρετκα και φερουν χαμηλη τιμη ......................

το παλεψανε το παλεψα και να τι βρηκα
περιοδικο dvd home theater τευχος 50 σελιδα 84 απο διαφημηση sunfire ......... Αντιγραφω .......η sunfire δεν ειναι μεγαλη ο Bob εχει περασει απο το σταδιο αυτο.Αντιθετως το οραμα του αφορουσε την κατασκευη περιορισμενου αριθμου προιοντων τα οποια θα αποδιδουν εξαιρετκα και φερουν χαμηλη τιμη ......................

Βρε argi το λεει καθαρα η διαφημηση. ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ. Ειναι μονο του Bob οχι των υπολοιπων !!!!
Δεν διαβαζεις σωστα και θα σε μαλωσω !!!

ναι αλλα αυτος εκανε αυξηση τιμων λες και πριν ηταν φτηνιαρης.Αλλα οπως ειχε πει και ο υπερσοφος παππους μου : το χρημα διαβαλει ανθρωπους και συνειδησεις ,μεχρι να το παρατησει θα εχει περασει και την townshead

Λοιπόν επειδή η συζήτηση δεν πάει πουθενά. Υπάρχουν 2 ειδών αντιπρόσωποι. Αυτοί που κανουν λιανική και αυτοι που κάνουν χονδρικη. Εγω κάνω χονδρική, οποτε προσπαθώ να εξασφαλίσω δύο κερδοφορίες. Μια για εμενα και μια για τον dealer. Υποθετικα νουμερα 30 για εμενα και 30 για τον dealer. Αν πουλαγα λιανικη θα το πουλαγα με 40 θα τα επερνα μετρητα και θα μου λεγατε και ευχαριστω.
Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουμε να μην υποστηριζουμε τα μαγαζια και να επιθυμουμε να τα βαζουμε ολα στην τσεπη. Αυτο σιγουρα δυσαρεσκει και εσας αλλα πιστέψτε με σε πολλες περιπτωσεις και εμενα για ευνοητους λογους.
Αυτο που μπορω να προσπαθησω να κανω για εσας, κατοπιν συζητησης, ειναι οταν ενα μοντελο παει να καταργηθει ή οταν ενα μηχανημα ειναι ανοιχτο να βγαινει σε προσφορα κατευθειαν σε εσας.
Το θεμα για εμενα κλεινει εδω. Θα διαβασω τις γνωμες σας αλλα δεν προκειται να γραψω. Ετοιμαζω site.
Στον φιλο Argi, θα ηθελα να δεσμευτει δημοσιως ότι θα μου φερει αυτοπροσωπος ότι τιμές έχει για Sunfire με αυτες τισ τεραστιες διαφορες στισ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΕΣ λιανικες απο αμερικη και ευρωπη στις επομενες 15 μερες για τα μοντελα σε παραγωγη εννοω.
Εγω, εφοσον στεκουν αυτα που λεει, θα διαμαρτυρηθω στην sunfire και αν μου το επιτρεψει ο Conrad (manager) θα δημοσιευσω το email απαντηση σε όλους σας.

Μπορει να βγει και κατι καλο argi. Παμε λιγο εργο, αρκετα με λογια.

sure αλλα ελπιζω να μην μου αμφισβητησει καποιος τις φωτο που θα φερω με τις τιμες υπομονη λοιπον σε λιγοτερο απο μηνα θα εχω επιστρεψει με τις τιμες
μακαρι να γινει κατι,μακαρι καποια στιγμη να δουμε και μεγαλα ηχεια απο τον bob

Tελικα ποσο πανε τα CRS-3 και το CRS-3C ???

Στην Αμερικη παντως (με αναγωγη σε euro) πανε 725 (το καθε CRS-3) και 910. το κεντρικο.

Εδω ποσο μπορουμε ανα τα βρουμε αραγε?

JAMO thx ultra 2 ...δεν υπάρχουν... μήπως εννοείς TEUFEL THX ULTRA 2...
αυτά και υπάρχουν και ηχειάρες είναι

και αυτα που εχω στο δωματιο τι ειναι μαγιονεζα thx ultra 2
ντροπης Ηχος εικονα 7 02 απο τοτε υπαρχουν