Η Ελλάδα 5 χρόνια μετά -> το 2016

analyze_it

AVClub Addicted Member
15 July 2008
1,798
Ανοίγω αυτό το νήμα για να το ξαναδιαβάσουμε μετά από 5 χρόνια και να δούμε ποιοι θα έχουν πέσει μέσα στις προβλέψεις τους (και ποιοι θα διακινδυνεύσουν μια πρόβλεψη...)
Αυτό το νήμα δεν έχει σκοπό να γίνει πεδίο ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ. Παρακαλώ να σεβαστούμε τις απόψεις όλων, όποιες και αν ειναι αυτές. Οι θέσεις μας να είναι σχετικά σύντομες και περιεκτικές παρακαλώ και ο καθένας να γράφει απλά την άποψή του για την κατάσταση της χώρας μετά από 5 χρόνια σε ένα μόνο κείμενο.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Last edited:
έχουμε βαρέσει χρεοκοπία
έχουμε γυρίσει σε νέες δραχμές
η μεσαία τάξη έχει εξαφανιστεί
η μετανάστευση είναι χειρότερη από τη δεκαετία του 60
η ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%
η Ευρώπη είναι έτοιμη να διαλυθεί
έχουμε αλλάξει καμιά 15αριά κυβερνήσεις
η δημόσια περιουσία έχει εκποιηθεί και πάλι χρωστάμε

ευχαριστώ για την απάντηση, επιτρέψτε μου να γράψω και τη δική μου άποψη:

χρεοκοπία σίγουρα
νέα δραχμή
έχουμε αλλάξει 2 κυβερνήσεις
είμαστε οικονομικα καλυτερα από το 2012 έχοντας επιστρεψει στη δραχμη
μας κλέβουν το πετρέλαιο και το φυσικο αεριο
η ανεργία αρχίζει να μειώνεται και ζούμε καλύτερα με το νόμισμά μας
βλέπουμε φως στην ακρη του τουνελ (επιτέλους)
μου αρέσει να έχω αισιόδοξη ματιά, μακάρι να γίνουν έτσι τα πράγματα(!)

-bye-

η Ελλαδα βγαζει τα πετρελαια απο το Αιγαιο και γινεται οικονομικη υπερδυναμη,τα πετρελαια στερευουν απο την Αραβια γιατι ειναι συγκοινωνουντα δοχεια με αυτα του Αιγαιου και ως αντιποινα ο πριγκιπας αποχωρει απο τον Παναθηναικο.
Η ευρωπη εχει διαλυσει,εχοντας δημιουργηθει μια νεα πιο χαλαρη ενωση.
Η Τουρκια εχει ''σπασει'' σε 3 κομματια,το ευρωπαικο,το ανατολικο και το κουρδικο.
Το ΔΝΤ ερχεται να παρει δανειο απ'την Ελλαδα.
Οι ΗΠΑ εχουν διασπασθει και οι νεες υπερδυναμεις ακουν στο ονομα,Κινα,Ινδια.
Η Ισπανια εχει διασπασθει και αυτη,το Βελγιο δεν υπαρχει πλεον και η Βορειος Ιρλανδια ενωνεται με την υπολοιπη Ιρλανδια.
Προεδρος του Τεξας ειναι καποιος ελληνας ονοματι GAP.

- Η ανεργία έχει πέσει στο 2%, διότι όλοι πλέον δουλεύουν 3-4 ώρες την ημέρα.
- Η Ελλάδα φυσικά ακόμα χρωστάει, γιατί απλά δεν υπάρχει κανένας πολιτικός που να μη το θέλει.
- Δυστυχώς υπάρχει ακόμα κόσμος που ψηφίζει Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ.
- Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το "δε ξέρω και εγώ τον αριθμό" συνεχόμενο πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο...
- Ο ΠΑΟ στο μπάσκετ μετακόμισε πέρυσι στο NBA γιατί φήμες φέρουν τον Θ.Γιαννακόπουλο να έχει βαρεθεί να μαζεύει Ευρωπαϊκούς τίτλους !
- Ο Τσάκας έχει βρει Ιάπωνα κολοσσό, να αγοράσει την ΑΕΚ
- Το avclub έχει γίνει portal και το forum είναι απλά μία από τις λειτουργίες του.
- Εγώ έχω αποκτήσει 2 παιδιά (δεν έχω ιδέα σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν)
- Ο μεγάλος Αλέφαντος ακόμα περιμένει τον Δούρο να τον πάρει τηλέφωνο, μάλλον δεν έχει μονάδες στο Skype -bye-

-Πρωθυπουργός θα είναι ο πάλι ΓΑΠ (φυσική συνέχεια μετά τον Σαμαρά)

-Ο Καραμανλής δεν θα έχει κάνει ακόμη καμία δημόσια εμφάνιση (μόνο φωτογραφίες απο παπαράτσι την ώρα του ψαρέματος στη Ραφήνα)

-Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομύρια

-Η εκλλησία θα κατέχει πάνω απο το 75% της Ελληνικής γής

-Θα έχουν παραγραφεί όλα τα σκάνδαλα (τσοχατζοπουλοι,siemens κ.τ.λ)

-Ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα είναι τρείς φορές το νοίκι του σπιτιού μας και μόνο το 5% απο αυτά θα αφορά κατανάλωση ρεύματος.
Το υπόλοιπο 95% θα είναι
ΕΡΤ,δήμος,ΙΚΑ,ΕΥΔΑΠ,ΦΠΑ,Τέλη κυκλοφορίας,Διόδια,τέλη ακίνητης περιουσίας,ασφάλεια αυτοκινήτου,έξτρα συνταξιοδοτικό,γιατροί χωρίς σύνορα,χαμόγελο παιδιού κ.τ.λ
Φυσικά θα κόβεται η παροχή σε περίπτωση που δεν πληρωθεί κάτι απο τα παραπάνω.

-Για να ανοίξεις επιχείρηση θα πρέπει να καταβάλεις προκαταβολικά όλη το ποσό ασφάλισης στο ΤΕΒΕ (35 έτη) και όλες τις φορολογικές εισφορές (για 35 έτη) που θα βγαίνουν βάση προυπολογισμού καθώς και κατάθεση εγγυητικής ύψους 500.000 ευρώ ακόμα και ενα πρόκειται για περίπτερο.

-Δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο οι Δ.Υ

Κατώτατος μισθός περί τα 300 ευρώ
Ανεργία γύρω στα 30-35%
Μεγάλη φτώχια και ορισμένοι υπερβολικά πλούσιοι.

Κατώτατος μισθός περί τα 150 ευρώ
Ανεργία γύρω στα 60-70%
Απόλυτη φτώχια και ορισμένοι υπερβολικά πλούσιοι.

Σου αλλάζω λίγο τα νούμερα απλά...

Επίσης, συμφωνώ με Kosh ότι δε θα έχουμε internet για να δούμε...

Re: Απάντηση: Η Ελλάδα 5 χρόνια μετά -> το 2016

η Ελλαδα βγαζει τα πετρελαια απο το Αιγαιο και γινεται οικονομικη υπερδυναμη,τα πετρελαια στερευουν απο την Αραβια γιατι ειναι συγκοινωνουντα δοχεια με αυτα του Αιγαιου και ως αντιποινα ο πριγκιπας αποχωρει απο τον Παναθηναικο.
Η ευρωπη εχει διαλυσει,εχοντας δημιουργηθει μια νεα πιο χαλαρη ενωση.
Η Τουρκια εχει ''σπασει'' σε 3 κομματια,το ευρωπαικο,το ανατολικο και το κουρδικο.
Το ΔΝΤ ερχεται να παρει δανειο απ'την Ελλαδα.
Οι ΗΠΑ εχουν διασπασθει και οι νεες υπερδυναμεις ακουν στο ονομα,Κινα,Ινδια.
Η Ισπανια εχει διασπασθει και αυτη,το Βελγιο δεν υπαρχει πλεον και η Βορειος Ιρλανδια ενωνεται με την υπολοιπη Ιρλανδια.
Προεδρος του Τεξας ειναι καποιος ελληνας ονοματι GAP.
και η Εθνικη Ελλαδος παιρνει το Μουντιαλ το 2014...με 4-0 επι της Γερμανιας