Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επ

δεν είναι λίγο αν σκεφτείς ότι αγοράζεις ελληνικά windows ή ξένα...
ή πάρε οποιοδήποτε άλλο μπ3 και πες μου
:grinning-smiley-043

για να μη μιλαμε τζαμπα περι Γλωσσας ........

ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ στα DVD , HD DVD , BLUE RAY κτλ.... οι Ελληνικοι υποτιτλοι θα πω οτι ΝΑΙ μας σεβονται η μας υπολογιζουν τουλαχιστον ......

παω ρε σεις να αγορασω δισκακια και βρισκω Γλωσσες : Τουρκικα Βουλγαρικα Τσεχικα Κροατικα Ρουμανικα Αραβικα Εβραιικα Αλαμπουρνεζικα ......... ΕΚΤΟΣ Ελληνικων !!!!!!!!!

Kαι όχι μόνο αυτό, αλλά και σε κάθε εγχειρίδιο ηλεκτρονικής συσκευής που αγοράζεις υπάρχουν από το εργοστάσιο αγγλικές, γαλλικές, ισπανικές, τούρκικες, ρώσικες, πωλονέζικες, τσέχικες, φινλανδικές κλπ. οδηγίες χρήσεως, και οι ελληνικές οδηγίες (εάν υπάρχουν) είναι σε ξεχωριστό φυλλαδιάκι πυ έχει προστεθεί από την εδώ αντιπροσωπεία και όχι από το εργοστάσιο.

Δεν μας χρειάζονται. Η πρωτογένεια της γλώσσας μας, μας επιτρέπει να καταλαβαίνουμε απευθείας και κώδικα μηχανής. Αν μπορούσαμε να πάλλουμε τις φωνητικές μας χορδές στην κατάλληλη συχνότητα αναπαράγοντας τα 0 και 1 που εγγενώς κατέχουμε ως ομιλούντες την ελληνική, δεν θα χρειαζόμασταν καν το wifi.

Απάντηση: Re: Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο !

Δεν μας χρειάζονται. Η πρωτογένεια της γλώσσας μας, μας επιτρέπει να καταλαβαίνουμε απευθείας και κώδικα μηχανής. Αν μπορούσαμε να πάλλουμε τις φωνητικές μας χορδές στην κατάλληλη συχνότητα αναπαράγοντας τα 0 και 1 που εγγενώς κατέχουμε ως ομιλούντες την ελληνική, δεν θα χρειαζόμασταν καν το wifi.

............λεεεες ;;;;;:popcorn:

Παντως αν παει κανεις (που δεν ευχομαι ) σε Γερμανικο Νοσοκομειο θα νομισει οτι ειναι σε Ελληνικο ......απο θεμα αναγραφομενων πινακιδων ενοω ......

καμια αλλη συγκριση !!!!!

Ολες οι Ορολογιες Ελληνικες !!!!

Είναι λογικό διότι πώς να το κάνουμε εμείς ( οι Ελληνες ), διδάξαμε πολιτισμό πριν από εκατοντάδες χρόνια, βέβαια το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε:idea:

Είναι λογικό διότι πώς να το κάνουμε εμείς ( οι Ελληνες ), διδάξαμε πολιτισμό πριν από εκατοντάδες χρόνια, βέβαια το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε:idea:

Τώρα ψηφίζουμε Tρεμόπουλo... :slapface:

Last edited by a moderator:

Ακόμη, όταν γράφαμε συνθήματα στους τοίχους των δημόσιων κτιρίων αυτοί κοιμόντουσαν στο χώμα και όταν εμείς πεθαίναμε από χοληστερίνη αυτοί έτρωγαν ωμές ρίζες., για να θυμίσω κάποιες άλλες ωραίες νεοελληνικές παροιμίες.
Η φήμη ότι προτάθηκαν τα ελληνικά σαν επίσημη γλώσσα της Ε.Ε. θυμίζει την αντίστοιχη φημολογούμενη (πάντα από Έλληνες) πρόταση των Φραγκλίνου, Τζέφερσον κ.α. να είναι τα ελληνικά επίσημη γλώσσα των Η.Π.Α. Και ασχολούμαστε με τέτοιες μπαρούφες την στιγμή που ακόμα και νέοι φοιτητές φιλοσοφικών σχολών (με δικαίωμα να διδάξουν γλώσσα στα σχολεία) δεν μπορούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους σε απλά ελληνικά.
Όσο για τους υπολογιστές που καταλαβαίνουν από 0 και 1, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατον να κάνουν σαν Έλληνες τουρίστες που συναντιούνται στην κορυφή του πύργου Άιφελ, όταν ακούνε αρχαία ελληνικά, μια γλώσσα της οποίας το πρώτο ρήμα που μαθαίνει κανείς (και λογικά το βασικότερο), το ειμί, είναι ανώμαλο και δανείζεται τύπους από άλλες λέξεις σε ορισμένους χρόνους.
Μπορεί λίγο να σας κούρασα, αλλά για την ώρα έχω πιο ολοκληρωμένη άποψη για τέτοια θέματα παρά για κυκλώματα και φάσεις.

Η τουρκική έχει μόνο ένα ανώμαλο ρήμα, η δε εσπεράντο κανένα. Δύστυχοι οι τραγωδοί και ποιητές μας που δεν τις κατείχαν.

Αυτό με το ειμί μου φαίνεται λίγο "κουλό". Χωρίς παρεξήγηση Διονύση, αλλά σε όσες γλώσσες ξέρω (αγγλικά, γαλλικά, γεμανικά), τα βοηθητικά ρήματα "είμαι" και "έχω" είναι ανώμαλα.

Η τουρκική έχει μόνο ένα ανώμαλο ρήμα, η δε εσπεράντο κανένα. Δύστυχοι οι τραγωδοί και ποιητές μας που δεν τις κατείχαν.

Κακώς συμπέρανες ότι θεώρησα υποτιμητικό για την ελληνική γλώσσα ότι έχει ανώμαλα ρήματα. Όπως δεν είναι εξίσου υποτιμητικό για την τουρκική το γεγονός ότι έχει μόνο ένα. Η γλώσσα είναι προϊόν μακροχρόνιων διαδικασιών που αφορούν και το φυσικό περιβάλλον, και το τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας των ατόμων που την μιλούν. Επίσης είναι διαρκώς μεταβαλλόμενη, είναι ρευστή, δεν έχει στεγανά. Σε αντίθεση, κατά τη γνώμη μου με τη γλώσσα των υπολογιστών, η οποία είναι προϊόν της ανθρώπινης νόησης, τυποποιημένη, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Μια τέτοια γλώσσα είναι και η εσπεράντο εξ' όσων γνωρίζω.

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ούτε η ελληνική ούτε κάποια άλλη γλώσσα, μπορεί να γίνει κατανοητή από έναν υπολογιστή, εκτός και αν εμείς ορίσουμε στις παραμέτρους του υπολογιστή ότι μπορεί να γίνει. Αν ο τίτλος του thread ήταν "Η γλώσσα Σουαχίλι καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο" τότε ότι έγραψα για την ελληνική θα το έγραφα και για τη σουαχίλι.

Last edited:

Αυτό με το ειμί μου φαίνεται λίγο "κουλό". Χωρίς παρεξήγηση Διονύση, αλλά σε όσες γλώσσες ξέρω (αγγλικά, γαλλικά, γεμανικά), τα βοηθητικά ρήματα "είμαι" και "έχω" είναι ανώμαλα.

Έχεις δίκιο, εγώ δεν είπα ότι δεν είναι, ή ότι στην ελληνική είναι ανώμαλα σε αντιδιαστολή με άλλες γλώσσες. Ήθελα απλώς να τονίσω ότι η λογική που ακολουθείται για τη συγκρότηση της γλώσσας των υπολογιστών δεν ισχύει για τη γλώσσα των ανθρώπων.

Αυτό μας έλειπε, αν φτάσουν οι υπολογιστές να καταλαβαίνουν ανθρώπινες γλώσσες, περνάμε σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας και μάλιστα όχι τόσο ευχάριστα...

Re: Απάντηση: Re: Η Ελληνική γλώσσα καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο !

Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι ούτε η ελληνική ούτε κάποια άλλη γλώσσα, μπορεί να γίνει κατανοητή από έναν υπολογιστή, εκτός και αν εμείς ορίσουμε στις παραμέτρους του υπολογιστή ότι μπορεί να γίνει. Αν ο τίτλος του thread ήταν "Η γλώσσα Σουαχίλι καθιερώνεται διεθνώς, στον επιστημονικό κόσμο" τότε ότι έγραψα για την ελληνική θα το έγραφα και για τη σουαχίλι.

αστείο ήταν αυτό για την ελληνική και τη γλώσσα μηχανής. Ειρωνευόμουν τον ισχυρισμό περί "πρωτογένειας" της γλώσσας μας. Και όπως το είχες πει, λογικώς συναγόταν ότι η έλλειψη ανωμάλων ρημάτων είναι δείγμα ανωτερώτητας/τελειότητας μίας γλώσσας. Εννοείται πως το θέμα του θρεντ είναι ένας μύθος ο οποίος κατά καιρούς συντηρείται και ανακυκλώνεται από γνωστά κέντρα.