Η εποχή των Tablet PCs - HP TouchSmart tm2t series

Οι μαρκετίστες λένε ότι το 2010 θα είναι το έτος των Tablet PCs, και οι κατασκευαστές PCs κάνουν ότι μπορούν για να τους δικαιώσουν.

Η HP είναι μια εταιρεία με παράδοση πολλών ετών στα tablet pcs, με μοντέλα σε κυκλοφορία από το 2004, ή και από το 2003 αν μετρήσουμε το Compaq TC1000, το οποίο είχε εξελιχθεί από την Compaq πριν την εξαγορά της από την HP.

Από τότε έχουν κυκλοφορήσει διάφορα μοντέλα, με αποκορύφωση το TouchSmart tm2t, το οποίο ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες.

attachment.php

attachment.php

Τι το κάνει λοιπόν ενδιαφέρον;

Έχουμε και λέμε..

- Οθόνη 12.1" LED backlit zero-touch (a.k.a. capacitive) με multitouch!
- Περίβλημα από βουρτσισμένο αλουμίνιο
- Επεξεργαστή Intel Core 2 Duo processors (SU7300 1.3GHz, SU9600 1.6GHz)
- Κάρτα γραφικών Intel GMA 4500MHD integrated graphics ή ATI Mobility Radeon HD 4550 512MB (SU9600 processor only) με έξοδο HDMI 1.3b και VGA
- Μνήμη έως 8GB DDR3
- Σκληρός δίσκος 160-500GB 7200RPM
- Ethernet και Intel Wireless N
- Μπαταρία 6-cell με αυτονομία έως 9,75 ώρες
- Λειτουργικό σύστημα Windows 7 Home Premium 64bit ή Professional 64bit
- Βάρος 2,14kgr

Με τιμή που ξεκινάει στην Αμερική από τα $950.

Για να δούμε πότε θα έρθει και στη χώρα μας, για να το πιάσουμε στα χέρια μας..

Περισσότερα στο site της HP.

Attachments

• HP_TouchSmart_tm2_01.jpg
    HP_TouchSmart_tm2_01.jpg
    102.3 KB · Views: 113
  • 49214.jpg
    49214.jpg
    18.6 KB · Views: 112
Ολα εξαρτώνται απο τις touch δυνατοτητες του λειτουργικού Δημητρη (δεν εχω καταλαβει τι κανει τελικα αυτο το touch pack των 7 - νομίζω τίποτα ιδιαίτερο ομως :p)

Μισες δουλειες κι απο δω κι απο κει (βλ. ipad)....Αργεί το πράγμα....

PS Ένας SSD τους ήταν δύσκολος ε; :p

Αυτό εννοείται (για το Λειτουργικό). Γιαυτό η "μαμά Microsoft" έχει φροντίσει να ενσωματώσει multitouch support στα 7.

Τώρα, είναι βέβαια θέμα των software houses να το εκμεταλλευτούν αυτό.

Ένα από τα πρώτα παραδείγματα είναι το BumpTop.

Όσο για τους SSD, ας είναι καλά τα after market προϊόντα.. :D

Για την ώρα όχι, και το βάρος είναι μεγάλο γιατί μιλάμε ουσιαστικά για hybrid μηχάνημα (laptop + tablet pc σε ένα).

Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου να κυκλοφορήσουν οι γνωστοί OEMs και νέες σειρές "σκέτων" tablet pcs.

Σιγά μη βγάλει ποτέ η Apple τέτοια συσκευή.. με τη νοοτροπία που έχει.

Αν βγάλει, θα είναι απλά ακόμα ένα παιχνιδάκι, π.χ. ένα iPad με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο.. για να μην ανταγωνίζεται τα Macbook της..

Απάντηση: Re: Η εποχή των Tablet PCs - HP TouchSmart tm2t series

Τα macbook απλα θα "καταληξουν" παιχνιδακι... οπως θαπρεπε να ειναι οι υπολογιστες εδω και χρονια !!!

Δηλαδή αυτό που κάνει εδώ και χρόνια η Apple, βγάζει μηχανήματα για καθυστερημένους, που δεν μπορούνε να κάνουνε μια κίνηση παραπάνω αλλά πρέπει να είναι όλα στο πιάτο και κλειδωμένα, μην κάνουμε κάνα λάθος.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Κατά τα άλλα από ομορφιά μια χαρά είναι.

Δημητρη, αν ειναι να βγαλει ενα ακομη Netbook με οχταπυρηνο επεξεργαστη , 128 GB ram , καρτα γραφικων με 64 GB και να τρεχει Windows , με οτι αυτο συνεπαγεται... καλυτερα να περιμενω την επομενη κινηση της Apple .

Aπλουστερο, πιο ευχρηστο και ευχαριστο !!!

Πως φαινεται παντως πως κανεις δεν εχει δουλεψει σe Mac επαγγελματικα.

Εδω και 2 μηνες παιδευομαστε στη δουλεια με τα #$@PC γιατι εχουν κoλλησει ενα σωρο λαλακιες (spam , mpam, ioyw trjan Κλπ) και με ισυροταtους firewall, antispyware κλπ βλακειες και δεν βγαζουμε ακρη .

Ποσες φορες την ημερα πρεπει να κανω rebοot γιατι τα fucking windows κρασαραν με της απιστευτης Adobe εφαρμογες , που καθε τοσο γινονται πιο βαριες ...

Μαλλον ειναι χαζοι ολοι οι επαγγελματιες μουσικοι, γραφιστες κλπ που δουλευουν σε MAC .

Last edited:
Εγώ όμως ρε Γιάννη δεν είμαι ούτε γραφίστας, ούτε μουσικός ούτε κλπ. Είμαι η πλειοψηφεία που θέλει να μην μου λένε ότι είμαι καθυστερημένος και γιαυτό μου δίνουνε ένα κουμπί να πατάω που τα κάνει όλα (όσα αυτοί θέλουνε) και τίποτα άλλο.
Το πρόβλημα μας δεν είναι τα μηχανήματα της Apple αλλά η νοοτροπία του βγάζω κάτι μόνο για τα λεφτά.

Δημητρη, αν ειναι να βγαλει ενα ακομη Netbook με οχταπυρηνο επεξεργαστη , 128 GB ram , καρτα γραφικων με 64 GB και να τρεχει Windows , με οτι αυτο συνεπαγεται... καλυτερα να περιμενω την επομενη κινηση της Apple .

Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις μεταξύ iPad και netbook με οχταπύρινο επεξεργαστή κτλ κτλ.

Π.χ. ένα iPad με λειτουργικό σύστημα ώστε να μην είναι απλά ένα μεγάλο iPod touch.

Από εδώ και κάτω έχουμε :offtopic: :

Πως φαινεται παντως πως κανεις δεν εχει δουλεψει σe Mac επαγγελματικα.

Εδω και 2 μηνες παιδευομαστε στη δουλεια με τα #$@PC γιατι εχουν κoλλησει ενα σωρο λαλακιες (spam , mpam, ioyw trjan Κλπ) και με ισυροταtους firewall, antispyware κλπ βλακειες και δεν βγαζουμε ακρη.

Μάλλον οι IT σας δεν "το έχουν" το πράμα.. Αν "το είχαν" θα ήσασταν μια χαρά.

Ποσες φορες την ημερα πρεπει να κανω rebοot γιατι τα fucking windows κρασαραν με της απιστευτης Adobe εφαρμογες , που καθε τοσο γινονται πιο βαριες ...

Δεν φταίνε τα Windows για τις άθλιες εφαρμογές της Adobe. Υπό Κ.Σ. τα Windows δεν κρασάρουν. Καθόλου. Εδώ και πολλά χρόνια.

Μαλλον ειναι χαζοι ολοι οι επαγγελματιες μουσικοι, γραφιστες κλπ που δουλευουν σε MAC .

Υπάρχει πάντα και η δύναμη της συνήθειας..

Δηλαδή αυτό που κάνει εδώ και χρόνια η Apple, βγάζει μηχανήματα για καθυστερημένους, που δεν μπορούνε να κάνουνε μια κίνηση παραπάνω αλλά πρέπει να είναι όλα στο πιάτο και κλειδωμένα, μην κάνουμε κάνα λάθος.
Ευχαριστώ δεν θα πάρω. Κατά τα άλλα από ομορφιά μια χαρά είναι.

Μηχανηματα για "καθυστερημενους" τα Apple? :bang:
Επειδη κανουν ομορφα, απλα και απροβληματιστα τα αυτονοητα??
Για εμενα ο ορισμος του "καθυστερημενου" ή/και "μαζοχα" ειναι αυτος που ταλαιπωρειται καθημερινα με πισια που κολλανε/κρεμανε χωρις λογο και αιτια αντι να δουλευει ή να απολαμβανει ρε παιδι μου τον χρονο του κανοντας το κεφι του..
ΥΓ. Μιλαω ως πρωην καθυστερημενος επι 15ετιας με πισια που ανακαλυψα την Apple στα "γεραματα" μου.. :grandpa:

Δεν φταίνε τα Windows για τις άθλιες εφαρμογές της Adobe. Υπό Κ.Σ. τα Windows δεν κρασάρουν. Καθόλου. Εδώ και πολλά χρόνια.

.

Αν ισχυε αυτο που λες Δημητρη, θα ζουσαμε σε εναν ονειρικο κοσμο, αγγελικα πλασμενο.. Ας μην εθελοτυφλουμε, ε? ;)

(εκτος και αν το ΚΣ που λες, ειναι windows fresh install χωρις κανενα προγραμμα) :p

Last edited:
Kαλα , αυτο μην το πεις παραεξω, γιατι θα μας παρουν με τις ντοματες !!!
Κολανε και παρακολανε.
Εχω βαρεθει με το teamviewer να μπαινω σε ολα τα pc των γνωστων και συναδελφων και να προπασθω να τα συνεφερω ...

Ακομη και στα "επαγγελματικα" Pc της δουλειας μου , τρωω περισσοτερο χρονο για να βρω τι φταει συνεχως και και δε δουλευ οπως πρεπει , παρα στην ιδια τη δουλεια.

Οι περισοτεροι φιλοι μου , αλλαξαν σε Mac , γι αυτο ακριβως το λογο, γιατι δεν θελουν να παρουν master στη προστασια και συντηρηση συστηματων !!!

Ακομη και τα WHS που εβαλα προσφατα , ωρες - ωρες τα "παιρνουν" και δεν εχω βαλει τιποτα απουτως πανω τους.
Οποτε θελουν ολοκληρωνουv backup και αλλες φορες οχι .

Last edited:
Μηχανηματα για "καθυστερημενους" τα Apple?
Κοιτα να δεις Τακη, όταν γίνεται είδηση το γεγονός πως iphone App έσωσε άνθρωπο λέγοντας του να δέσει ένα ρούχο πάνω σε μία πληγή του για να μην πεθάνει από αιμορραγία, τέτοιες υπερβολές να τις περιμένεις….

Αν ισχυε αυτο που λες Δημητρη, θα ζουσαμε σε εναν ονειρικο κοσμο, αγγελικα πλασμενο.. Ας μην εθελοτυφλουμε, ε? ;)
Τι να σου πω Τάκη, εγώ δουλεύω κοντά 15 ωρες την ημέρα μπροστά σε, παραπάνω από 1 PC και έχω να δω BSOD πολλαααά χρόνια (και έχω και βιονική όραση :p)….

Το θέμα Γιάννη είναι πόσα παραπάνω πράγματα μπορείς να κάνεις με το PC.

Απλούστατα από την πολυπλοκότητα αυτή προκύπτουν τα όποια θέματα (και από τους αντίστοιχους περιορισμούς η σταθερότητα / ταχύτητα στα Mac).

Εγώ, ζώντας και τους 2 κόσμους, εκεί έχω καταλήξει.