Η επόμενη μέρα

17 June 2006
14,350
Οι πράσινοι έχουν λουφάξει και ομφαλοσκοπούνται: τον νερόβραστο ή τον Πόρκυ;
Ενω αυτοί έχουν τρικυμμία εν κρανίω, οι άλλοι πουλάνε: ο Βγενόπουλος τους τη χώθηκε ενώ κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου (να τους πιστέψουμε; ): τώρα τους παίρνει τον ΟΤΕ. Σειρά παίρνουν η Ολυμπιακή και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Στη συνέχεια, το μεγάλο φιλέτο της ενέργειας: ΔΕΗ.
Να χαρώ εγώ κόμματα με ...πρόταση εξουσίας . :rolleyes:

Last edited:
Ετσι είναι φίλε μου.
Αφού ο λογιστής ξεκίνησε με imitation νεοφιλελευθερισμό ο κόσμος τελικά προτίμησε το πρωτότυπο.Στούς άλλους έμειναν οι κοροϊδίες περί ´Δημοκρατικής Παράταξης´.
Απο πότε ξεκίνησε το ξεπούλημα τού OTE??
Ετσι..Θά δώσουν όλο τον δημόσιο πλούτο και θά τούς χειροκροτούν κιόλας.
Ερχονται οι στρατηγικοί εταίροι και οι καλοί ιδιώτες.
Οπως και στά καμένα.
Περιμένεις ουσιαστική απάντηση απο τήν Αξ.Αντ.??Μπορεί στα λόγια ενώ θά ´κλείνουν´το μάτι ταυτοχρόνως.

Re: Απάντηση: Η επόμενη μέρα

Απο πότε ξεκίνησε το ξεπούλημα τού OTE??

Από το 1993. Οι θεομπαίχτες πήραν τότε τις εκλογές λέγοντας, μεταξύ άλλων, "ούτε μία μετοχή στους ιδιώτες!" - αμέσως μετά, άρχισαν το ξεπούλημα -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η επόμενη μέρα

Από το 1993. Οι θεομπαίχτες πήραν τότε τις εκλογές λέγοντας, μεταξύ άλλων, "ούτε μία μετοχή στους ιδιώτες!" - αμέσως μετά, άρχισαν το ξεπούλημα -bye-

γι'αυτο και ο σοφος λαος μας τους τιμωρησε το '96.

Μα ο σοφός λαός δεν βρίζει όλη την ώρα τον ΟΤΕ, την ΔΕΗ και όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα; Δηλαδή τί θα περιμένατε; Να βγει στους δρόμους κόντρα στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ; Για ποιον λόγο; Και στην τελική, ας δούμε πως θα τα πάει και αυτό το μοντέλο των ημικρατικών επιχειρήσεων. Στην Κύπρο μια χαρά τα πήγανε, από όσο ξέρω.

Φοβεροί τύποι αυτοί οι ιδιώτες . Αφού χρησιμοποίησαν την κρατική υποδομή ( από δρόμους για το εμπόριο και τις μεταφορές , μέχρι αεροδρόμια , ενέργεια κλπ ) για την ανάπτυξη τους , τώρα αποφάσισαν ότι νοσεί ο δημόσιος τομέας ( κοινώς θέλουν να πάρουν και αυτήν την πίτα στα χέρια τους για να την καλυτερεύσουν ήτοι , να βγάλουν κέρδος από τα δημόσια αγαθά , πουλώντας στις καλύτερες γι αυτούς τιμές το αυτονότητο ) . Και καλά τους βιομήχανους τους καταλαβαίνω . Αλλά πόσους τέτοιους τέλος πάντων έχει η Ελλάδα ; 70% , 80 % ;

Οταν ήδη από το 1936 διοργανώνετο στο Παρίσι η πρωτη διεθνής συνάντηση της διανοητικής πρωτοπορίας του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού , αποτελώντας στην ουσία το πρωτο think tank των εραστών της αγοράς , με συμμετοχές των Von Hayek και Von Mises , ο σκοπός δεν ήταν να χτυπηθεί μόνον ο κολλεκτιβισμός , αλλά κυρίως ο κεϋνσιανισμός , σχεδόν προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στην "Γενική Θεωρία της Απασχόλησης , του τόκου και του χρήματος " , είχε αρχίσει το ροκάνισμα του κοινωνικού κράτους , σχεδόν προτού εμφανισθεί και γιγαντωθεί . Ορισμένοι σκέφτονται πολύ μακριά και με ορίζοντα 50ετίας και βάλε .

Αλλά βλέπεις , η δημοκρατική αριστερά , έχει άλλη ατζέντα : διαμαρτύρεται για την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας , στοχεύει στην προστασία των μειονοτήτων , στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των αδερφών και κάθε πικραμένου αντικοινωνικού και εκ φύσεως αντιδραστικού στοιχείου - αφού αυτός θα τρομάξει τον μέσο αστό και θα τον πάει δεξιότερα -ενω η ορθόδοξη προσβλέπει στον έναν και μοναδικό εργοδότη , προσδοκώντας να "κοινωνικοποιήσει" και τις βιοτεχνίες παπουτσιών και αν είναι δυνατόν και τα περίπτερα .

Ολα καλά . Ουδέν νεώτερο από το μέτωπο ( ανατολικό και δυτικό ). No news is good news.

Last edited:
ερώτηση:

υπάρχει έστω κι ένας εδώ μέσα που να πιστεύει οτι υπάρχει ποτέ περίπτωση να "σηκώσει κεφάλι" το δημόσιο?

Κι αν υπάρχει μπορεί να μου εξηγήσει τον τρόπο?
Κι αν υπάρχει αυτός ο τρόπος μπορεί να μου πεί κάποιος γιατί δεν έχει εφαρμοσθεί ποτέ μέχρι τώρα?

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω το ξεπούλημα όσο όσο του δημόσιου πλούτου!
Όμως απο την άλλη δεν βλέπω τρόπο να βελτιωθεί ποτέ η κατάσταση στο δημόσιο!

Δεν υπάρχει ευχαριστημένος Έλληνας απο το δημόσιο κι αυτό για μένα λέει πολλά.

Αλλά βλέπεις , η δημοκρατική αριστερά , έχει άλλη ατζέντα : διαμαρτύρεται για την απόσυρση του βιβλίου της Ιστορίας , στοχεύει στην προστασία των μειονοτήτων , στην αναγνώριση των δικαιωμάτων των αδερφών και κάθε πικραμένου αντικοινωνικού και εκ φύσεως αντιδραστικού στοιχείου - αφού αυτός θα τρομάξει τον μέσο αστό και θα τον πάει δεξιότερα -ενω η ορθόδοξη προσβλέπει στον έναν και μοναδικό εργοδότη , προσδοκώντας να "κοινωνικοποιήσει" και τις βιοτεχνίες παπουτσιών και αν είναι δυνατόν και τα περίπτερα .

Ολα καλά . Ουδέν νεώτερο από το μέτωπο ( ανατολικό και δυτικό ). No new is good news.

Προσυπογράφω.!!!!!!!!!!!!!
Σε παρακαλώ κάνε μου την χάρη και δές τι ανακάλυψα (στούς Τετρομαγμένους).Δές βαθυστόχαστη ανάλυση ´αριστερής´εκ Παντείου για τούς λόγους πού μαυρίστηκε η Γιαννάκου.Ανακάλυψε σεξισμό...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Ολα καλά . Ουδέν νεώτερο από το μέτωπο ( ανατολικό και δυτικό ). No new is good news.

Από που ενημερώνεσαι για το τι διεκδικεί η "δημοκρατική αριστερά";
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις,κλείσε την τηλεόραση και πήγαινε στο περίπτερο.

ερώτηση:

υπάρχει έστω κι ένας εδώ μέσα που να πιστεύει οτι υπάρχει ποτέ περίπτωση να "σηκώσει κεφάλι" το δημόσιο?

Κι αν υπάρχει αυτός ο τρόπος μπορεί να μου πεί κάποιος γιατί δεν έχει εφαρμοσθεί ποτέ μέχρι τώρα?

Oταν το δημόσιο , χρησιμεύει δια την τακτοποίηση των δικών μας παιδιών , γαλαζωπών και πρασίνων και όταν αποτελεί το όνειρο του κάθε έλληνα , ο οποίος επιθυμεί διακαώς να βολευτεί κάπου στο Δημόσιο (" μήνας μπαίνει , μήνας βγαίνει ") , ώστε να μπορεί μετά με την άνεση του να κατακεραυνώνει την λειτουργία του δημοσίου , όντας δημοσκοπούμενος , εγώ τι να πω ;

ερώτηση:

Το δημόσιο ξεκαθαρίζει απο τήν στιγμή πού θα πάψει να υπάρχει πελατειακό κράτος.
Ξεκαθαρίζει όταν πάψει το κράτος να χορηγεί ´επιδόματα παραγωγικότητας´στούς πάντες.
Οταν πάψει να προσλαμβάνει ανθρώπους απο τό παράθυρο.
Πάντως ούτε στίς Η.Π.Α δεν ξεπουλιέται δημόσια περιουσία για να καλύψει τρύπες προϋπολογισμού.
Και λάβε υπ´όψιν σου Δημήτρη ότι η ιδιωτικοποίηση δέν πρόκειται να βελτιώσει τήν θέση τών εργαζομένων.Μάλλον θά τούς οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση..

Από που ενημερώνεσαι για το τι διεκδικεί η "δημοκρατική αριστερά";
Αν θέλεις πραγματικά να μάθεις,κλείσε την τηλεόραση και πήγαινε στο περίπτερο.

Εγώ ενημερώνομαι απο τήν ίδια,δυστυχώς.Και συμφωνώ με τον Ντόκ.
Και η ενημέρωσή μου μόνον απο την τηλεόραση δεν γίνεται.

Μαλιστα παραιτησαν και τον Δ.Σ της cosmote. Ηθελε να ειναι ανεξαρτητη απο την μαμα "οτε" η cosmote". Βλεπετε η μικρη παει καλα. Αλλα αν φυγει πακετο, γινεται πιο ελκυστικη η αγορα.

Oταν το δημόσιο , χρησιμεύει δια την τακτοποίηση των δικών μας παιδιών πάγια ψηφοθηρική πολιτική!,
γαλαζωπών και πρασίνων και όταν αποτελεί το όνειρο του κάθε έλληνα ,αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ???
ο οποίος επιθυμεί διακαώς να βολευτεί κάπου στο Δημόσιο (" μήνας μπαίνει , μήνας βγαίνει ") , μα το σύστημα βρωμάει απο τα σωθικά του!!
ώστε να μπορεί μετά με την άνεση του να κατακεραυνώνει την λειτουργία του δημοσίου , όντας δημοσκοπούμενος , εγώ τι να πω ;

άρα???
μηδέν εις το πηλίκο και άγιος ο θεός................

υ.γ sorry για τις αλλαγές στο κείμενό σου.

Μαλιστα παραιτησαν και τον Δ.Σ της cosmote. Ηθελε να ειναι ανεξαρτητη απο την μαμα "οτε" η cosmote". Βλεπετε η μικρη παει καλα. Αλλα αν φυγει πακετο, γινεται πιο ελκυστικη η αγορα.

Παναγιώτη το πράγμα γίνεται ακόμα πιο δυσάρεστο αν σκεφτεί κανείς
ότι η Cosmote έφτασε εκεί που έφτασε γιατί απαγκυστρώθηκε
από την "Μαμά" και τράβηξε δική της ρότα.

Το δημόσιο ξεκαθαρίζει απο τήν στιγμή πού θα πάψει να υπάρχει πελατειακό κράτος.
Ξεκαθαρίζει όταν πάψει το κράτος να χορηγεί ´επιδόματα παραγωγικότητας´στούς πάντες.
Οταν πάψει να προσλαμβάνει ανθρώπους απο τό παράθυρο.
Πάντως ούτε στίς Η.Π.Α δεν ξεπουλιέται δημόσια περιουσία για να καλύψει τρύπες προϋπολογισμού.
Και λάβε υπ´όψιν σου Δημήτρη ότι η ιδιωτικοποίηση δέν πρόκειται να βελτιώσει τήν θέση τών εργαζομένων.Μάλλον θά τούς οδηγήσει σε χειρότερη κατάσταση..
Συμφωνούμε απόλυτα και θεωρώ δεδομένο οτι κάτι παρόμοιο με τα λεγόμενα σου θα γίνει...

Άλλο ρωτάω όμως,

τι χρειάζεται για να ξαναγεννηθεί το δημόσιο απο τις στάχτες του κι αν αυτό είναι φυσικά, εφικτό!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η επόμενη μέρα

Τότε που πούλησαν μέχρι και τα αστικά λεωφορεία?:flipout:

Τότε δεν ήταν που ο Μητσοτάκης ήθελε να πουλήσει τον ΟΤΕ και αφού δεν τα κατάφερε, ο ΟΤΕ έχει αποδώσει από τότε κέρδος στο ελληνικό δημόσιο 10πλάσιο από την τότε τιμή πώλησής του?

Last edited:
Άλλο ρωτάω όμως,

τι χρειάζεται για να ξαναγεννηθεί το δημόσιο απο τις στάχτες του κι αν αυτό είναι φυσικά, εφικτό!

Δημήτρη,το μαγαζί γέμισε εντελώς(το δημόσιο δηλαδή).
Υποθέτω ότι χρειάζεται ορθολογικοποίηση τών προσλήψεων,πού να γίνονται αξιοκρατικά και όχι κομματικά,εξειδίκευση,σαφής κατανομή αρμοδιοτήτων, εφαρμογή τού υπαλληλικού κώδικα(ακόμα και με βαθμούς ποινής πού να οδηγούν σε στερήσεις βαθμών ή και σέ απόλυση)μακροπρόθεσμη μείωση προσωπικού,διαρκής ουσιαστική εκπαίδευση.
Και κομματική συναίνεση σαφώς..
Και πολλά άλλα...

Είναι εφικτό όμως?

Δεν νομίζω Σπύρο...

Πρέπει να αλλάξουν χιλιάδες άλλα πράγματα, και πρώτοι και καλύτεροι εμείς οι ίδιοι....

Συγνώμη αλλά το βλέπω ουτοπικό!

Είναι εφικτό όμως?

Δεν νομίζω Σπύρο...

Πρέπει να αλλάξουν χιλιάδες άλλα πράγματα, και πρώτοι και καλύτεροι εμείς οι ίδιοι....

Συγνώμη αλλά το βλέπω ουτοπικό!

Θέλει 10-15 χρόνια συναίνεσης.
Με την πλήρη ιδιωτικοποίηση πάντως δεν θάχουμε να γκρινιάζουμε πιά για το κράτος....:flipout::flipout: