Η ... έρευνα για την αλλαγή οθόνης μου!

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

lancelot

New member
2 February 2010
26
Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Εδώ και περίπου 6 μήνες, είμαι σε μια αναζήτηση οθόνης, με ένα αρχικό budget στα 200 που πρόσφατα πήρε λίγο boost στα 500 περίπου. Έχω μια απλή 22άρα wide οθόνη, LG, κ ψάχνω ποια οθόνη θα με συντροφεύει τις νύχτες (και μέρες) της επόμενης 5ετίας τουλάχιστον :SFGSFGSF:

Η χρήση που κάνω είναι Photoshop και παιχνίδια - Internet. Παιχνίδια κυρίως World of Warcraft και κανά shoot-em'up όποτε υπάρχει χρόνος ή κάποιο RPG τύπου Skyrim, Witcher. Αλλά στο 70%, World of Warcraft. Το σύστημα μου είναι ένας I7 με GTX-580 πάνω (δεν θυμάμαι τώρα εταιρία, θα δω το βράδυ και θα κάνω edit), με 12GB Ram πάνω του και προς το παρόν ανάλυση 1680x1050 που σηκώνει η 22άρα.

Αρχικά σκεφτόμουν για IPS Panel και 24άρι, αλλά όλα όσα είδα, δεν είναι κανένα 10-bit color και έτσι από όσο έχω διαβάσει, δεν αξίζει να προβείς σε αγορά τους. Αν ανέβεις επίπεδο, μπορεις να πας στην 2713H της Dell αλλά δυστυχώς παίζει ένα κόστος στα 550+ από ότι βλέπω και με προβληματίζει ή την Asus PA249 αλλά και εκεί λογικά το κόστος θα είναι μεγάλο. Φίλος που παίζει αντίστοιχα WoW και έχει την 2713Η (όχι HM), μου λέει πως η διαφορά είναι τρελή στα χρώματα και πως θα πάθω πλάκα. Βέβαια ο ίδιος έχει GTX690 στο pc του, άρα σηκώνει την ανάλυση 2560x1440 πιο εύκολα, και σκέφτομαι αν εμένα η 580 θα την σηκώνει άνετα.

Αν κάποιος έχει καλύτερη εμπειρία και μπορεί να μου πει θα το εκτιμούσα, μιας και έχω προβληματιστεί τι να πάρω. Σαφώς κάτι πιο φθηνό δεν θα έλεγα όχι, αλλά τα rev που διαβάζω, το IPS χωρίς 10-bit είναι βλακεία σαν λογική. Επιπλέον σε 24άρα θα κυνηγούσα κάτι με 1920x1200 τουλάχιστον, μου έχουν πει θα δω και σε αυτό διαφορά.

Αν έχετε άλλα μοντέλα που δεν ανέφερα παραπάνω, πείτε να ψάξω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

tmjuju

Administration Team
Staff member
21 January 2007
21,629
10bit που λέει ο λόγος ξεχνά το χωρίς quadro και πιο ακριβά μοντέλα από αυτά που αναφέρεις.

Το IPS έχει θετικά (χρώμα, γωνίες) για το photoshop και κάποια πιθανά αρνητικά για gaming (lag)

To 1200 σα κάθετη ανάλυση είμαι σίγουρος ότι θα σε βολέψει σε σύγκριση με το πολύ λίγο ΙΜΗΟ 1080p

WoW φυσικά και θα παίζεις μια χαρά και 27” http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-680-review-benchmark,3161-12.html με την 580, μην ανησυχείς :)

Η σειρά της Dell έχει πολλές επιλογές και καλές τιμές ακόμα και από Ελλάδα.
Γενικά ένα TN παλιό monitor έχεις, να προτείνω το επόμενο να είναι IPS έστω για τις γωνίες θέασης.

lancelot

New member
2 February 2010
26
Καλημέρα, σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Υπάρχει κάποιος από εδώ, που έχει την 2713 ή 2413? Είδα και αυτό βέβαια: https://www.youtube.com/watch?v=Yk2cWMkPlG4 αλλά ο φίλος δεν έχει ίδιο πρόβλημα, τουλάχιστον στην 2713.