Η "Euroleague" στη NOVA μέχρι το 2017

Καλά, αν η ΔΤ το δείχνει HD (αναμενόμενα, όπως -αν δεν κάνω λάθος- όλες οι Euroleague μεταδόσεις της που έχω πετύχει ως τώρα) και η nova SD, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
(Βασικά, ΓΙΑΤΙ διπλή μετάδοση;;; )

Η ΔΤ, δεν θα το δείξει σε HD, άρα δεν θα γελάσει ο πικραμένος.
Αν γίνει κάποιο από τα δύο παιχνίδια σε HD, αυτό εκτιμώ πως θα το έχει η Νόβα.

Αυτό αν γίνει έχει λογική, είσαι μέσα στα πράγματα και ξέρεις καλύτερα. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς γίνεται να μην είναι δεδομένο ότι ένα τόσο σημαντικό και ενδιαφέρον παιχνίδι (για όλη την Ευρώπη) θα μεταδοθεί HD...

Bλεπω με εκπληξη το πρόγραμμα της πεμπτης και εχουν στο ns1 & ns2 αγωνες του κυπέλου ουεφα και το ντέρμπι στο μπασκετ το έχουν στο ns3.......
δηλαδη το ουεφα σε hd και το μεγαλο παιχνιδη που θα το δει η μιση ελλαδα σε sd......με πιο σκεπτικό αραγε......:behead:

Άμα το θες HD το έχει και η ΔΤ. Για κάποιον που θέλει να δει HD κάνα ματσακι ποδοσφαίρου!!

To ματσάκι θα γίνει σε SD παραγωγή, από την ΔΤ.
Α το δείξει, που θα το δείξει η ΔΤ HD, θα είναι upscale.
Φίλε Κυριάκο, το σκεπτικό είναι απλό. Την παραγωγή θα την κάνει μόνη της η ΔΤ, και απλά θα πάρει το feed, που θα το εμπλουτίσει η Νοβα με 2-3 κάμερες για εκπομπή κλπ.
Το ΣΕΦ, πάντως από όσο ξέρω θα είναι HD από την Νοβα.

Δηλαδή Νίκο,αν κατάλαβα καλά,άσχετα αν και τα 2 ματς θα μεταδοθούν και από τα 2 κανάλια,στο πρώτο ματς την παραγωγή θα την κάνει η ΔΤ,ενώ στο δεύτερο την παραγωγή θα την κάνει η NOVA.Σωστά?

εγω να ρωτησω τον φιλο ποσο περιπου πιο ακριβα χρεωνεται απο την εταιρια παραγωγης μια hd παραγωγη?

προφανως το κοστος ειναι ο μονος λογος που η νοβα πχ δεν παραγγελνει ολες τις παραγωγες σε hd...

Απάντηση: Re: Η "Euroleague" στη NOVA μέχρι το 2017

Δηλαδή Νίκο,αν κατάλαβα καλά,άσχετα αν και τα 2 ματς θα μεταδοθούν και από τα 2 κανάλια,στο πρώτο ματς την παραγωγή θα την κάνει η ΔΤ,ενώ στο δεύτερο την παραγωγή θα την κάνει η NOVA.Σωστά?

Το ότι θα μεταδοθούν και από τα δύο κανάλια είναι κίνηση "fair play" από την ΔΤ, μιας που και βάση της συμφωνίας με την Euroleague έχει την πρώτη επιλογή.
Εννοείται βέβαια ότι κάτι θα πάρει και αυτή σαν "αντάλλαγμα ".
Σωστά κατάλαβες, τον πρώτο αγώνα θα τον κάνει παραγωγή σε SD η ΔΤ με το δικό της Van και θα υπάρχει ένα βαν για Νοβα, που θα κάνει "unilateral" παραγωγή με 3-4 κάμερες για εκπομπή καθώς θα κάνει και δικό της σχολιασμό.
Η Νοβα θα κάνει την παραγωγή του δεύτερου αγώνα, σε HD και θα δώσει εικόνα και στο βαν της ΔΤ, λογικά SD, εκτός αν συμφωνήσουν να της δώσουν HD.

εγω να ρωτησω τον φιλο ποσο περιπου πιο ακριβα χρεωνεται απο την εταιρια παραγωγης μια hd παραγωγη?

προφανως το κοστος ειναι ο μονος λογος που η νοβα πχ δεν παραγγελνει ολες τις παραγωγες σε hd...

Είναι κατανοητό ότι δεν μπορώ να πω το κόστος, αλλά μπορώ να σου πω ότι είναι περίπου 60% πιο ακριβή από την αντίστοιχη SD παραγωγή. Το πρόβλημα ναι, είναι καθαρά το κόστος.

και για ποιον λογο το +60%? εχει κατι ιδιαιτερο στην εγκατασταση στο χωρο της ληψης?

ενα +20% το κατανοω αλλα το 60.... δηλαδη προ κρισης ηταν 100%?