Η εξελιξη των Vista μεχρι στιγμής! Τα σχολια σας παρακαλώ...

Να μην ξεχνάμε και την Απαράμιλλη σταθερότητα των millenium!!!

(Ανατρίχιασα τώρα!)

Re: Απάντηση: Η εξελιξη των Vista μεχρι στιγμής! Τα σχολια σας παρακαλώ...

Μην συγκρίνετε λάθος πράγματα.
Να συγκρίνετε τα vista με την πρώτη έκδοση των xp.
Οχι με τα xp sp2.

ΚΩΣΤΑ ΜΟΥ,ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ....

Συγκρινουμε πραγματα που έχουμε αυτή τη στιγμή μπροστά μας και όχι κάτι που υπήρχε εδώ και καιρό....
Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ νομίζω ότι ένας χρήστης που δουλευει με το PC του και το έχει ανάγκη ανα πάσα στιγμή για τη δουλειά του, έχει όρεξη να πειραματίζεται πάνω σε οτιδήποτε καινουργιο και αμβιβολα σταθερο... :grandpa:

ΣΑΦΩΣ φυσικά, στο μέλλον με την έλευση των service packs και τη βελτίωση των Bίστα ΟΛΟΙ εκεί θα πάμε αναγκαστικά.....
ΛΕΜΕ όμως, ΤΙ ισχύει ΤΩΡΑ...:antlers:

…μετά από τόσα χρόνια δοκιμών η δική μου άποψη είναι ποτέ λειτουργικό που δεν έχει τρέξει 1.5-2 χρόνια στην αγορά… πειραματόζωο έχω γίνει αρκετές φορές , τη να θυμηθώ τα Windows 2.0 και 3.0 που ήταν για φιγούρα ;) τα κωλύματα στα Windows 95 η το πασάλειμμα των 98SE … τα XP έγιναν λειτουργικό με το SP2 τα Vista δοκιμάστηκαν και έφυγαν λόγο συμβατότητας μέσα σε μια νύχτα… όταν με το καλό κυκλοφορήσουν το SP2 τα ξαναβλέπουμε ...-bye-
ΑΚΡΙΒΩΣ! +1000! :antlers:

Windows Σ(Vista) τουλάχιστον μέχρι το SP1

αλλά έχω την εντύπωση πως όλοι μας μπαίνουμε σε μια "πειραματική" διαδικασία
μέχρι την κυκλοφορία των Microsoft Windows 7 (2010 μάλλον) που η αρχική τους ονομασία ήταν Blackcomp και Vienna.

Eγω εχω vista στο νεο laptop και προσπαθω να βρω καποια σαφη πλεονεκτηματα που να εχουν σε σχεση με τα ΧP και δεν μπορω.

Ασε που την πρωτη ημερα (!!!) μου κολησαν δυο φορες (!!!) οταν εβαλα ενα (γνησιο) DVD να δω , δεν ειναι και οτι καλυτερο να ξεκινας με ενα νεο λειτουργικο με τον τροπο αυτο.:flipout:

Εγώ πάντως τα έχω εγκαταστήσει στο μηχάνημα στο γραφείο μου και μου έχουν σπάσει τα νεύρα.
Επειδή δουλεύω αρκετές εφαρμογές συγχρόνος (όπως έκανα και με τα XP βέβαια) μπορεί να μη βγάζει μπλε οθόνες βέβαια (όπως καμάρωνε η Microsoft) αλλά τρώει κάτι κολλήματα απίστευτα. Σε σημείο που να μη σβήνει με τίποτα και μετά θέλει τουλάχιστουν 5-6 restart για να καταφέρει να ξανακάνει Login....
Έχω απογοητευεί μπορώ να πώ και περιμένω με αγωνία το service pack να δω αν θα αλλάξει τίποτα.

Απάντηση: Re: Η εξελιξη των Vista μεχρι στιγμής! Τα σχολια σας παρακαλώ...

Τα vista σίγουρα δεν είναι και το πιο πετυχημένο εμπορικά προϊόν της Microsoft. Επίσης, σίγουρα θα ήταν αποτυχημένο εάν δεν ανάγκαζετόσους vendors να τα σπρώξουν με laptops / desktops. Η αποτυχία τους κατα την γνώμη μου :

1. Υπερβολικές απαιτήσεις
2. Τα XP καλύπτουν το 99.5% των windows users
3. Λίγου είναι αυτοί που θα ξεβολευτούν απο τα XP για να μπλέξουν με τα Vista.
4. Ασυμβατότητα με την πλειοψηφία του παλιού hardware.

++++++ πολλα

εγω δεν βλεπω καποιο σοβαρο πλεονεκτημα των Vista και τα χρησιμοποιουσα για πανω απο 4 μηνες σε laptop με core 2 duo και 2 gb ram

ασε που η ιστορια με τον καινουργιο φακελο My Documents που δεν μπορει να μετακινηθει ηταν το λιγοτερο ατυχης εμπνευση

οσο για τις επιδοσεις τους ειναι σαφως χειροτερες απο τα XP

Υγ

δειτε και αυτο

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15695

Είναι αποτυχημένα ή όχι;
Δεν πρέπει να απαντήσουμε τώρα, αλλά σε δύο χρόνια όταν δειλά δειλά θα αρχίσουν οι εταιρείες να τα βάζουν ή να μην τα βάζουν. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτές είναι ο κύριος πελάτης της χοντρής ( αν και τελευταία γίνονται προσπάθειες από τον γούγλη να την αδυνατήσει ) και έχουν μηχανήματα που θέλουν 5 χρόνια σαν πάγια για απόσβεση.
Από την άλλη γίνονται και κάτι περίεργες κινήσεις! Ασυμβατότητα Dx10-Dx10.1, μη εμφάνιση HDMI, παιχνίδια για παλιά συστήματα, οι οδηγοί που προαναφέρατε και κυρίως Η ΥΨΗΛΗ ΤΙΜΗ τους. Αν λοιπόν τίθεται ένα ερώτημα δεν είναι άλλο παρά «Θα δοθεί ευκαιρία στον πρωθυπουργό της Ρουμανίας να ξαναευχαριστήσει την χοντρή για το πειρατικό λογισμικό;»

Με επίσατε λοιπόν για την χρησιμοποίηση των ΧΡ, σε συστηματάκι που θα έχει σαφή προσανατολισμό προς multimedia μεριά.

Πάντως η τιμής τους για μια άδεια DSP (για καινούργιο σύστημα δηλαδή) είναι πρακτικά ίδια με την τιμή των XP, οπότε αυτό δεν είναι πρόβλημα.

Οι retail συσκευασίες πάντα ήταν μη-ρεαλιστικά τιμολογημένες, για όλες τις εκδόσεις των Windows.

Τα Ultimate φυσικά είναι ακριβότερα, γιατί έχουν ένα σορό έξτρα πραγματάκια, τα οποία φυσικά τιμολογούνται.

Ο κυρίως λόγος που βγαίνουν καινούρια λειτουργικά είναι η προώθηση του Hardware που εξελίσεται πολύ γρηγορότερα από το SW.
Οπότε σου λέει ο άλλος, πάρε αυτό το super λειτουργικό που χρειάζεται xxGb μνήμη και xxGb δίσκο και xxGhz επεξεργαστή.
Τελικά ανακαλύπτεις ότι αυτά που σου προσφέρει επιπλέον είναι ανάξια λόγου.
Μην μου πείτε ότι δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν Dirεctx10 με XP.
Υπάρχουν πιο καλοσχεδιασμένα λειτουργικά (πχ linux-ubuntu) που χρειάζονται πολύ λιγότερους πόρους του συστήματος για να τρέξουν και δίνουν εφάμιλλα αν όχι καλύτερα περιβάλλοντα και κυρίως ΤΣΑΜΠΑ.
Ο μόνος λόγος για να πάει κανείς στα Wind@ws σήμερα (και να τα πληρώσει) είναι τα παιχνίδια.

Υπάρχουν πιο καλοσχεδιασμένα λειτουργικά (πχ linux-ubuntu) που χρειάζονται πολύ λιγότερους πόρους του συστήματος για να τρέξουν και δίνουν εφάμιλλα αν όχι καλύτερα περιβάλλοντα και κυρίως ΤΣΑΜΠΑ.
Ο μόνος λόγος για να πάει κανείς στα Wind@ws σήμερα (και να τα πληρώσει) είναι τα παιχνίδια!!!.

ΜΕΓΑΛΗ και σοφή κουβέντα αυτή!-bye-

Απάντηση: Re: Η εξελιξη των Vista μεχρι στιγμής! Τα σχολια σας παρακαλώ...

Ο κυρίως λόγος που βγαίνουν καινούρια λειτουργικά είναι η προώθηση του Hardware που εξελίσεται πολύ γρηγορότερα από το SW.
Οπότε σου λέει ο άλλος, πάρε αυτό το super λειτουργικό που χρειάζεται xxGb μνήμη και xxGb δίσκο και xxGhz επεξεργαστή.
Τελικά ανακαλύπτεις ότι αυτά που σου προσφέρει επιπλέον είναι ανάξια λόγου.
Ο μόνος λόγος για να πάει κανείς στα Wind@ws σήμερα (και να τα πληρώσει) είναι τα παιχνίδια.

++++100000000000:SFGSFGSF:

ΜΕΓΑΛΗ και σοφή κουβέντα αυτή!-bye-

+1 Παιχνίδια αλλά και Home Theater.
Συμφωνώ καταπληκτικό το Ubuntu αλλά και Fedora:worshippy:. Αυτά τα δύο είναι μακράν μπροστά απ' τα Winblows...ειδικά στην δικτύωση. Απλά άργησαν να γίνουν φιλικά στους χρήστες, ελπίζω το Ubuntu 7.10 (Βγήκε σήμερα) να αποκτήσει μερίδιο διότι είναι super και το αξίζει να το δοκιμάσει κανείς ανεπιφύλακτα.