Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Το να την αναθέσουμε σε Iστορικούς δεν είναι επιλογή;
Το ερώτημα είναι απλό. Θέλουμε ιστορία ως αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης Ιστορικών ή ιστορία εργαλείο προπαγάνδας και σφυρηλάτησης εθνικής συνείδησης;
Εγώ απαντώ το πρώτο.

Για μένα αυτό είναι το σοβαρό ζήτημα όχι ο Ιός και ο κάθε Ιός.

Για να καταλάβω...

Η Ακαδημία Αθηνών και όλοι οι έγκριτοι Ιστορικοί που καταδίκασαν το βιβλίο χωρίς περιστροφές και μισόλογα είναι τα εργαλεία προπαγάνδας στην προσπάθεια για σφυρηλάτηση εθνικής συνείδησης, ενώ η Ρεπούσια Ιστορία και η επιδοκιμασία της από τους ΙΟΥΣ είναι το αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης????

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Εγώ δε κατανοώ τη μονοπώληση και τη καπηλία του "αίματος που έχυσαν οι Έλληνες", κατά βάση από τους δεξιόστροφους "πατριώτες", τη στιγμή που, επί το πλείστον, όσοι Έλληνες έχυσαν το αίμα τους ή δεν γνώριζαν γιατί το χύνουν -εκτελώντας απλά διαταγές- ή ήταν κυρίως αριστεροί επαναστάτες, γνήσιοι πατριώτες και αντιστασιακοί.
Βέβαια, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι χύθηκε αίμα και ταγματοσφαλιτών και χωροφυλάκων...

Κοίταξε, αδερφέ.......

αν έχεις διάθεση για ''μπαρούτια'' εδώ μέσα σε πληροφορώ ότι διάλεξες λάθος μέρος. Σταμάτα, λοιπόν, να γράφεις τέτοιες ''αθώες'' ανακρίβειες διότι τα ''κεκαλυμμένα φιτίλια'' σε τέτοιου είδους συζητήσεις τα έχουμε φάει με το κουτάλι. Μην το ξαναπροσπαθήσεις....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Για να καταλάβω...

Η Ακαδημία Αθηνών και όλοι οι έγκριτοι Ιστορικοί που καταδίκασαν το βιβλίο χωρίς περιστροφές και μισόλογα είναι τα εργαλεία προπαγάνδας στην προσπάθεια για σφυρηλάτηση εθνικής συνείδησης, ενώ η Ρεπούσια Ιστορία και η επιδοκιμασία της από τους ΙΟΥΣ είναι το αποτέλεσμα επιστημονικής μελέτης????

Όχι, και δεν είπα και κάτι τέτοιο νομίζω.
Αντίθετα και τώρα θα σε παραπέμψω κι εγώ στο παρελθόν, για τη συγκεκριμένη περίπτωση κι εγώ είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου.
Βέβαια με ενοχλεί το γεγονός ότι απαντάς στο ερώτημά μου που είναι γενικό με μια εξόχως ειδική περίπτωση εμφανούς βλακείας και εντέχνου αλλοίωσης της Ιστορίας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Κοίταξε, αδερφέ.......

αν έχεις διάθεση για ''μπαρούτια'' εδώ μέσα σε πληροφορώ ότι διάλεξες λάθος μέρος. Σταμάτα, λοιπόν, να γράφεις τέτοιες ''αθώες'' ανακρίβειες διότι τα ''κεκαλυμμένα φιτίλια'' σε τέτοιου είδους συζητήσεις τα έχουμε φάει με το κουτάλι. Μην το ξαναπροσπαθήσεις....
Μου φαινεται σαν προσπαθεια απαξιωσης...
Οχι σαν φυτιλι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Παρακαλω, δικαιολογησε το γιατι ειχαμε επεκτατικες βλεψεις στην Μ.Ασια...
(Θα ειναι δυσκολο, σε προειδοποιω).

Αλλα ακομα κι αν το δικαιολογησεις, τι σχεση εχει αυτο, με το οτι η σφαγη της Σμυρνης "μεταμορφωθηκε" σε συνωστισμο?

Να δικαιολογήσω δε μπορώ, αλλά θα αποπειραθώ να αιτιολογήσω την εκστρατεία που κάναμε (κυριολεκτικά ξυπόλυτοι) μέχρι την Ανατολία (Αφιον Καραχισάρ) για καταφέρουμε να ηττηθούμε και να ταπεινωθούμε από τον Κεμάλ. Από αυτά που γνωρίζω λοιπόν, η αιτία της μεγάλης "βόλτας" μας στα βάθη της Τουρκίας ήταν, εκτός από τα μεγάλα εσωτερικά μας προβλήματα, που κατά πάγια τακτική μεταφέρονται στην εξωτερική πολιτική και οι φιλοδοξίες κάποιων ηγετών μας, αλλά και η επίπλαστη "ασφάλεια" που μας προσέδιδαν οι σχέσεις μας με τις δυνάμεις της Αντάντ, που τελικώς μας πρόδωσαν.

Η "σφαγή της Σμύρνης" στρογγυλοποιήθηκε με το "συνωστισμό στο λιμάνι", στο πνεύμα της στενής προσέγγισης των δύο λαών και δεν εξετάζω αν ήταν εύστοχη ή επιτυχής (χρονικά και ιστορικά) η στρογγυλοποίηση αυτή των ιστορικών "γωνιών"...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Κοίταξε, αδερφέ.......

ΟΚ, αδερφέ! Οver 'n' out...-bye-

ΥΓ. Με παρεξήγησες...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει

α} Να δικαιολογήσω δε μπορώ, αλλά θα αποπειραθώ να αιτιολογήσω την εκστρατεία που κάναμε (κυριολεκτικά ξυπόλυτοι) μέχρι την Ανατολία (Αφιον Καραχισάρ) για καταφέρουμε να ηττηθούμε και να ταπεινωθούμε από τον Κεμάλ. Από αυτά που γνωρίζω λοιπόν, η αιτία της μεγάλης "βόλτας" μας στα βάθη της Τουρκίας ήταν, εκτός από τα μεγάλα εσωτερικά μας προβλήματα, που κατά πάγια τακτική μεταφέρονται στην εξωτερική πολιτική και οι φιλοδοξίες κάποιων ηγετών μας, αλλά και η επίπλαστη "ασφάλεια" που μας προσέδιδαν οι σχέσεις μας με τις δυνάμεις της Αντάντ, που τελικώς μας πρόδωσαν.

β} Η "σφαγή της Σμύρνης" στρογγυλοποιήθηκε με το "συνωστισμό στο λιμάνι", στο πνεύμα της στενής προσέγγισης των δύο λαών και δεν εξετάζω αν ήταν εύστοχη ή επιτυχής (χρονικά και ιστορικά) η στρογγυλοποίηση αυτή των ιστορικών "γωνιών"...
Για το α}, σορρυ, αλλα οταν λες περι επεκτατικων βλεψεων, καλα θα ηταν να το δικαιολογεις. Μας αναφερεις περι ιμπεριαλισμου της Ελλαδας και ξαφνικα αλλαζει σε "καναμε λαθος"...
Να θυμισω εδω και τις αγαπες του Ριζοσπαστη για την ηττα στην Μ.Ασια και το ποσο καλο ηταν που ο ελληνικος "ιμπεριαλισμος" κατατροπωθηκε

β} Καλο θα ηταν να το εξετασεις. Γιατι εσυ μας λες περι "αληθειας".
Εκτος κι αν πιστευεις οτι αληθεια παει περιπατο μπροστα την "Ελληνοτουρκικη" φιλια.

Πως μεταφραζεται η ελληνικη εκστρατεια στα βαθη της Τουρκιας?
Η λεξη "ιμπεριαλισμος" μας πειραξε?

O "Ιός" είναι μια συγκεκριμένη προσπάθεια, ούτε συντάσσει βιβλία, ούτε έχει περγαμηνές ιστορικής μελέτης.

Η απάντησή μου ισχύει και για τον Γιάννη Χ. και για εσένα. Έβαλα ένα ερώτημα για το οποίο δεν πήρα απάντηση. Τι είδους ιστορία θέλουμε; Το έχω ξαναβάλει σε παρόμοιο νήμα και πάλι δεν πήρα σαφή απάντηση. Αντίθετα με λύπη μου βλέπω ακόμα και σήμερα οι Έλληνες να αισθάνονται την ανάγκη (κάποιοι τουλάχιστον) ακόμα και να παραχαράξουν την Ιστορία για να νιώσουν πιο Έλληνες ενώ δεν υπάρχει καμμιά τέτοια ανάγκη.

Γιάννη ξέρεις καλά ότι το άλλο νήμα του Σπύρου, το παρακολουθούσα πολύ στενά και μάλιστα με αφορμή κάποια ποστς τότε είχαμε προστριβές και μαζί και με τον Σπύρο, άρα δεν χρειάζομαι επαναλήψεις.

Προσωπικά και το δηλώνω ειλικρινά, επειδή συμφωνώ μαζί σου για το "ποταμάκι", επειδή το έργο των Mods θα γίνει δύσκολο και ίσως δυσάρεστο και κυρίως επειδή κινδυνεύουμε να επαναλάβουμε πράγματα που ήδη έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και να γίνουμε βαρετοί και ατέρμονοι, εγώ αποχωρώ ησύχως από την κουβέντα προς άλλες κατευθύνσεις. Δεν έχω να προσφέρω κάτι καινούργιο άλλωστε.

όχι δεν ισχύει αυτό. και ο Ψαράς και ο Κωστόπουλος και η Παπανικολάου έχουν γράψει αρκετά βιβλία. Το βιβλίο του Κωστόπουλου "Η απαγορευμένη γλώσσα" θεωρείται κάτι ως ευαγγέλιο για όσους απορρίπτουν συνολικά την ιδέα του Ελληνισμού όπως εκφράστηκε τον 20ο αι.

Να θυμίσω επίσης ότι ο Κωστόπουλος είναι πλέον διδάκτορας Ιστορίας από το Ιστορικό Αρχαιολογικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επομένως είναι με τον πιο επίσημο τρόπο ιστορικός και μπορεί να εκλεγεί σε ελληνικό ή ξένο ΑΕΙ και να πάρει θέση ερευνητή Β' στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Όχι, και δεν είπα και κάτι τέτοιο νομίζω.
Αντίθετα και τώρα θα σε παραπέμψω κι εγώ στο παρελθόν, για τη συγκεκριμένη περίπτωση κι εγώ είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου.
Βέβαια με ενοχλεί το γεγονός ότι απαντάς στο ερώτημά μου που είναι γενικό με μια εξόχως ειδική περίπτωση εμφανούς βλακείας και εντέχνου αλλοίωσης της Ιστορίας.

Να σε παραπέμψω, λοιπόν, και 'γω με τη σειρά μου στο παρελθόν και να σου θυμίσω ότι όταν τέθηκε το ερώτημα που έθεσες οι πιο πολλοί συνταχθήκαμε με τη ρήση του εθνικού ποιητή περί εθνικού και αληθινού. Αυτά, όσον αφορά το γενικό μέρος του ερωτήματός σου. Δεν υπεκφεύγω, απλώς, νόμισα ότι συνδύασες την ερώτηση με το άρθρο του ΙΟΥ για το βιβλίο.

ΥΓ

Όσον αφορά την ειδική περίπτωση, επίτρεψέ μου ν' αμφιβάλλω για το αν και κατά πόσον υφίσταται βλακεία. Πολλές συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες...

όχι δεν ισχύει αυτό. και ο Ψαράς και ο Κωστόπουλος και η Παπανικολάου έχουν γράψει αρκετά βιβλία. Το βιβλίο του Κωστόπουλου "Η απαγορευμένη γλώσσα" θεωρείται κάτι ως ευαγγέλιο για όσους απορρίπτουν συνολικά την ιδέα του Ελληνισμού όπως εκφράστηκε τον 20ο αι.

Να θυμίσω επίσης ότι ο Κωστόπουλος είναι πλέον διδάκτορας Ιστορίας από το Ιστορικό Αρχαιολογικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επομένως είναι με τον πιο επίσημο τρόπο ιστορικός και μπορεί να εκλεγεί σε ελληνικό ή ξένο ΑΕΙ και να πάρει θέση ερευνητή Β' στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Δεν εκφράστηκα καλά εξ ου και παρεξηγήθηκα. Το γνωρίζω ότι ο Κωστόπουλος είναι Ιστορικός. Εννοούσα ότι δεν συγγράφουν σχολικά βιβλία ιστορίας και ότι τα άρθρα τους είναι τεκμηριωμένα μεν, αλλά κυκλοφορούν ως αποτέλεσμα δημοσιογραφικής εργασίας της ομάδας Ιός όχι ως Ιστορικές μελέτες του καθηγητή Κωστόπουλου.
Κατά τα άλλα και ο Σιμόπουλος που ήταν καθηγητής τον είχαν περάσει γενεές δεκατέσσερις...Τέλος πάντων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Να σε παραπέμψω, λοιπόν, και 'γω με τη σειρά μου στο παρελθόν και να σου θυμίσω ότι όταν τέθηκε το ερώτημα που έθεσες οι πιο πολλοί συνταχθήκαμε με τη ρήση του εθνικού ποιητή περί εθνικού και αληθινού. Αυτά, όσον αφορά το γενικό μέρος του ερωτήματός σου. Δεν υπεκφεύγω, απλώς, νόμισα ότι συνδύασες την ερώτηση με το άρθρο του ΙΟΥ για το βιβλίο.

ΥΓ

Όσον αφορά την ειδική περίπτωση, επίτρεψέ μου ν' αμφιβάλλω για το αν και κατά πόσον υφίσταται βλακεία. Πολλές συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες...

Η ρήση με καλύπτει κι εμένα. Μόνο που θεωρώ πως ουδέποτε τηρήθηκε από το επίσημο Κράτος που δυστυχώς είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη συγγραφής σχολικών βιβλίων Ιστορίας. Αντί του "εθνικό είναι, ό,τι είναι αληθινό", έχουμε το "αληθινό είναι (ή φροντίζουμε να γίνει), ό,τι είναι εθνικό". Τέλος πάντων...

Απάντηση: Re: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Πως μεταφραζεται η ελληνικη εκστρατεια στα βαθη της Τουρκιας?
Η λεξη "ιμπεριαλισμος" μας πειραξε?
Πως μεταφραζεται η εκστρατεια των Ρωσων μεχρι το Βερολινο κατα τον 2ο Π.Π.?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περ

ΥΓ. Με παρεξήγησες...

Δεν νομίζω...

Άνοιξες το θέμα για να ενημερώσεις σχετικά με τη φίμωση του ΙΟΥ (δεν βλέπω καμμιά φίμωση παρά μια απλή λύση συνεργασίας, αλλά τέλος πάντων...) και έφτασες να γράφεις ''Βέβαια, κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι χύθηκε αίμα και ταγματοσφαλιτών και χωροφυλάκων...''

Μπορεί τελικά και να σε παρεξήγησα.....πάντως, αν θέλεις να μιλήσεις για την ελευθερία του λόγου και της δημοσιογραφίας, έχει καλώς. Αν θέλεις όμως να συζητήσουμε για Ιστορία και γράφεις αυτά, δεν έχει καλώς. Γι' αυτό θα σου πρότεινα να περιοριστείς στο λόγο για τον οποίο άνοιξες το νήμα ούτως ώστε να μην παρεξηγείσαι άδικα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει

Η ρήση με καλύπτει κι εμένα. Μόνο που θεωρώ πως ουδέποτε τηρήθηκε από το επίσημο Κράτος που δυστυχώς είναι επιφορτισμένο με την ευθύνη συγγραφής σχολικών βιβλίων Ιστορίας. Αντί του "εθνικό είναι, ό,τι είναι αληθινό", έχουμε το "αληθινό είναι (ή φροντίζουμε να γίνει), ό,τι είναι εθνικό". Τέλος πάντων...

Εγώ από τα μαθητικά μου χρόνια έχω διαφορετικές εμπειρίες. Το επίσημο Κράτος και ο αρμόδιος φορέας (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) φρόντιζαν ακριβώς για το αντίθετο με τις κοπτοραπτικές τους και τις φοβίες τους, μήπως και χαρακτηριστούν ως εθνικιστικά φερέφωνα. Αποτέλεσμα ήταν να βγαίνει το συμπέρασμα: ''Ό,τι είναι αληθινό έχει μικρές έως μηδαμινές πιθανότητες να είναι ελληνικό''.

Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

Καλα το ποσο τιμουσε ο ιος την δημοσιογραφια ελεγχεται....

+1

Εγκυρη & Εγκριτη δημοσιογραφία απο την Ελευθεροτυπία...λίγο δύσκολο...

Re: Απάντηση: Η φίμωση του «ΙΟΥ» δεν θα περάσει!!

δηλαδη για να καταλαβω,η απελευθερωση του ελληνικου πληθυσμου της Ιωνιας ειναι ιμπεριαλισμος?

Θα χαρακτηριζες ομοιως, αντιστοιχη κινηση των Τουρκων στην Ελλαδα?

Η ιστορικη αληθεια ειναι στην πραξη μια "κατα το δοκουν" αξιολογηση γεγονοτων.

Η αποδειξη γι'αυτο ειναι οτι οι Ιστορικοι διαφωνουν μεταξυ τους. Αρα αποκλειεται να ειναι ολες οι αποψεις σωστες. Αρα καποιες ειναι λαθος.

Η σιγουρια οτι μονο οι αλλοι εχουν λαθος, απο που προκυπτει? Και γιατι χαρακτηριζεται εως και ανθελληνας με τετοια ευκολια, οποιος εκφρασει μια αποψη με περισσοτερο σκεπτικισμο?