Η Forthnet ελέγχει το δίκτυό της για "σερβιτόρους" και "πελάτες" card sharing

Απάντηση: Η Forthnet ελέγχει το δίκτυο της για "σερβιτόρους" και "πελάτες" card shari

Ευχαριστω για την ενημερωση, αν και δεν μου χρειαζεται διοτι ειμαι δικηγορος...
Τα παραπανω τα ανεφερα ως πραγματικα περιατατικα. Το που θεμελιωνονται δεν το γνωριζω διοτι δεν εχω δει το κατηγορητηριο και την υποθεση χειριζεται αλλος συναδελφος.

Re: Η Forthnet ελέγχει το δίκτυο της για "σερβιτόρους" και "πελάτες" card sharing

Ο μονος νόμιμος τρόπος για να κάνει ο οποιοσδήποτε ISP παρακολούθηση ενός συνδρομητή είναι μέσω της πλατφόρμας Lawful Interception που βρίσκεται εγκατεστημένη σε όλους τους ISPs σύμφωνα με την νομοθεσία.
Και φυσικά η παρακολούθηση δεν γίνεται από τον ISP αλλά από τις αρχές καθώς όταν δοθεί ένταλμα παρακολούθησης, τότε τα δεδομένα που ανταλάσσει ο υπό παρακολούθηση χρήστης, προωθούνται και προς τις αρχές για έλεγχο. Ο ISP δεν βλέπει τίποτα απο αυτά. Αν ο ISP παρακολουθήσει οτιδήποτε χωρίς ένταλμα, θα είναι έκθετος, καθώς οι πλατφόρμες LI έχουν καταγραφή πρόσβασης που δεν σβήνεται...
Τώρα το να παρακολουθήσει παράνομα μαζικά όλη την κίνησή του κάποιος ISP με μια συσκευή τύπου sniffer και να φιλτράρει με κάποιο τρόπο το συγκεκριμένο traffic, είναι αρκετά κοστοβόρο από άποψη εξοπλισμού και χρονοβόρο. Βανταστείτε σε αρκετά gigabit ιντερνετ σύνδεση την 24ωρη καταγραφή όλου του traffic σε πραγματικο χρόνο και θα καταλάβεται τι απαιτείται...

Απάντηση: Η Forthnet ελέγχει το δίκτυο της για "σερβιτόρους" και "πελάτες" card shari

Θα μπορούσε όμως απλά να παρακολουθεί την κίνηση όσων πελατών της συνδέονται σε συγκεκριμένες ip, που έχουν εντοπιστεί (όχι και τόσο δύσκολο, ιδιαίτερα για pay servers) ως server για card sharing. Το traffic στην περίπτωση αυτή είναι ελάχιστο, και εύκολα μπορεί να γίνει η καταγραφή του χωρίς να απαιτούνται πολλά resources...

Re: Η Forthnet ελέγχει το δίκτυο της για "σερβιτόρους" και "πελάτες" card sharing

μόνο καρφωτή πάει η δουλειά ... ποιος θα κάτσει να ψάξει p2p δίκτυα και με τι τρόπο ?

κοινό μυστικό ότι οι μισές πολυκατοικίες μοιράζονται την συνδρομή στα κοινόχρηστα :afro:

Re: Απάντηση: Η Forthnet ελέγχει το δίκτυο της για "σερβιτόρους" και "πελάτες" card s

Θα μπορούσε όμως απλά να παρακολουθεί την κίνηση όσων πελατών της συνδέονται σε συγκεκριμένες ip, που έχουν εντοπιστεί (όχι και τόσο δύσκολο, ιδιαίτερα για pay servers) ως server για card sharing. Το traffic στην περίπτωση αυτή είναι ελάχιστο, και εύκολα μπορεί να γίνει η καταγραφή του χωρίς να απαιτούνται πολλά resources...

φυσικά αν ξέρει την IP γίνεται ποιό εύκολο, όμως αυτή η IP θα περνάει μέσα από το γενικότερο traffic, άρα ο όγκος πάλι τεράστιος..

Για να έχει νόημα η κουβέντα θα πρεπει να ξεχωρίσουμε καποια πραγματα:
Το τι ξέρεις και το τι στεκει στο δικαστήριο ειναι δυο διαφορετικά πράγματα, για παραδειγμα γνωρίζω εδω και πολύ καιρό ότι η συνδρομητική πλατφόρμα έχει καταγράψει εκατοντάδες πολυκατοικίες σε μεγαλες πόλεις που διανέμουν παράνομα το βασικό αθλητικό και κινηματογραφικό της κανάλι σε όλους τους ενοίκους (μοιράζοντας το κόστος), πλην όμως δεν έχει κινηθεί νομικά, είτε γιατι δεν υπάρχει ακόμη το καταλληλο νομικό πλαίσιο, είτε γιατι δεν την συμφερει.
Η αρχική ειδηση λοιπόν μιλούσε για "ψάξιμο του δικτύου της Forthnet" και αυτό, ακόμη κι αν είναι παράνομο ή έγινε με παράνομη μέθοδο, δεν θα ανακοινωθεί επίσημα και μη νομίζετε ότι δεν το έχουν κάνει και ξένοι provider όπου μπορούν. Εσείς δηλαδή τι θα κάνατε στην θέση της, δεν θα θέλατε τουλάχιστον να έχετε μία εικόνα της "εμβέλειας" του φαινομένου, ώστε να αποφασίσετε στη συνέχεια τι μέτρα θα πάρετε;
Το τελευταίο που θα πω πάντως είναι ότι τουλάχιστον τα "μεγαλα δίκτυα" τα ξέρουν πολύ καλά και όπως μπορεί να βρει "συνδρομές" ο οιοσδήποτε, έτσι μπορούν να βρουν και αυτοί, το θέμα όμως ειναι ότι αυτά στην πλειοψηφία τους έχουν "έδρες" σε απρόσιτες χώρες του εξωτερικού, συνεπώς ακόμη και αν ξέρουν πολύ καλά τους τοπικούς μεγάλους "ντήλερς" (που σίγουρα τους ξέρουν) θα πρεπει να έχουν ακλόνητα στοιχεία στα χέρια τους (που να έχουν συλλεγεί και νόμιμα) ώστε να κινηθούν νομικά.

Το θέμα για την 4νετ είναι εάν είναι σε θέση με βάση τα συλλεχθέντα στοιχεία να κινηθεί νομικά εναντίον τόσο αυτών που μοιράζουν όσο και αυτών που δέχονται...αν υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει "καρφωτή", με τους άλλους τρόπους και με την προστασία των προσωπικών δεδομένων πάνω από το κεφάλι της δεν νομίζω οτι θα μπορούσε να νομιμοποιήσει ευρήματα από μεθόδους sniffing κλπ.
Επίσης θα κάνει μια τρύπα στο νερό εφόσον στην έρευνα δεν μπουν και οι άλλοι πάροχοι κάτι το οποίο βλέπω πολύ δύσκολο να γίνεται...γιατί αν αποκλειστούν (ή μετακομίσουν) οι χρήστες 4νετ σε άλλους παρόχους δεν λύνεται το πρόβλημα για την 4νετ.

το θέμα είναι ότι με ενδεχόμενη εισαγγελική παρέμβαση οι αλλοι isp θα πρέπει να συμμορφωθούν.

με ποία κριτήρια παρεμβαίνει εισαγγελέας όμως?

εγω λεω οτι μας ζαλισαν @@ και η νοβεα και η φορσε ,η δουλεια παει καρφωτη απο ρουφιανους και κατι ακομα για τετιου ειδους πατατες θα ρισκαρω εγω να βρω σερβιτορο ....ρε δεν πανε να κλαψουν,και κατι ακομα σε φορουμ που γραφουνε θα δωσουν την ip μας να μας ψαξουν για οσους κανουν τετια κολπα,μα καλα αυτη ειναι τοσο μακακεςςςςςςς,να κανουν και ενα ντο σε καφενιανα δουν και εκει τι χανουν με της πατατες τους,ααα και κατι ακομα σερβιτορο δεν θελω μπα..αλλα καμια καρτουλα που θα βρουμε ρε παιδια την λεγομενη καματα καρτα και αστε αυτους να ψαχνουν ip και λαχανα,και μην μου πειτε τωρα οτι και αυτην την βρισκουν απο το νετ διοτι τοτε θα καψω την φαλακρα μου που δεν εχω

Last edited:

Παιδια αν και εχω fothenet δεν νομιζω να κανουν τιποτα αν και σε λιγο καιρο την κανω η θα γυρησω ΟΤΕ πραγμα που δεν προκεται να γινει η παω hol οποτε! και τελος παντων ουτε και εγω νομιζω οτι θα κατσουν να ψαξουν ποιος και ποιος κανει τι ειναι τοσοι πολοι στον ISP που δεν προκεται να κατσουν ουτε mouse να κουνησουν!-bye-

αααααα φιλε προσεχε την εταιρια που εχεις μην σε βρει με σερβιτορο....αλιμονο σου εεεεε κΙ ΧΟΛ να πας και οπου να πας θα σε βρουν οποτε μια ειναι η λυση οτι πρεπει να τρωμε λαχανα και χορτα:Banane0::Banane0:

σε γνωστό forum / card Server βγάλανε ανακοίνωση ότι θα διακόψουν την υποστήριξη για την Ελλάδα και ότι θα αλλάξουν τον τρόπο που λειτουργούν μέχρι τώρα

θέλω να ελπίζω ότι όλο αυτό είναι ένα καλό πρωταπριλιάτικο αστείο

σε ποιο σε ποιο να τους πουμε να βγαλουνε και μια ανακοινωση που να λεει προσοχη προσοχη ακρως ακαταληλη ταινια μετα της 12 το βραδυ σε καναλι ελληνικου δρομεα ,λετε και εκει να ειναι νομιμο!!!!!!1

:violent-smiley-030:

Attachments

• nova_piracy_2009-4-1_a_1064.jpg
    nova_piracy_2009-4-1_a_1064.jpg
    118.3 KB · Views: 204

Τι σύμβαση έχουν με το Ελληνικό δημόσιο; Εννοούνε τα καναλια R1, R2 kκτλ κτλ;;;

Forthnet εχω και εγω αλλα με αυτα που κανουν θα τους βγαλω,καρφωτη ειναι 100% dimfil τεσπα ας προσεχαν και αυτη που καναν τετιες μ*******ς τι να τους κανουμε

Απάντηση: Re: Η Forthnet ελέγχει το δίκτυο της για "σερβιτόρους" και "πελάτες" card s

:violent-smiley-030:

Πρωτη φορα βλεπω την λεξη dreambox μεσα σε χαρτι που εχει πανω την σφραγιδα τοτ κρατους!!!!:flipout::flipout:-bye-

Παιδες καλυτερα για λιγους μηνες να κοψουμε τα πουλακια γιατι δεν μας βλεπω καλα!!-bye-

Αυτοι με την οικονομικη κριση θα μας χοσουν ολους μεσα!

Να ενημερώσω ότι δεν είναι μόνο τα 7 άτομα που κατηγορούνται : http://www.cosmo.gr/News/Hellas/235366.html
Απλά αυτοί μοίραζαν και πάνε για σοβαρή καμπάνα. Και δεν πήγαν από κάρφωμα ......πανελλαδικό! Υπάρχουν τα εργαλεία ....
Αλλά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί δικογραφία και για όσους "παίρναν" σήμα, απλά μάλλον θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
Προσοχή λοιπόν με ποιόν συνδέεστε....