Φανταστικό.
νομιζω μιλα για τα παιδια που απομυζουν την "ενεργια" των γονιων τους μεχρι ρανιδος
Kαι αυτό αν συμβαίνει, είναι σφάλμα των γονιών.
Απλά δεν μεγαλώνουν/διαμορφώνουν σωστά τα παιδιά τους.
Εξάλλου το καλύτερο κόλπο για να τα έχουν δεμένα είναι να τους τα προσφέρουν όλα.
Για την αέναη θυσία της μάνας μιλά νομίζω Χρήστο..
Εγώ το βρίσκω εντελώς απαράδεκτο στο μήνυμα που δίνει.
100% ενοχικό για κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι.
Το ότι η μάνα θηλάζει το μωρό της?
Όταν αποφασίζει να κάνει ένα μωρό είναι επιλογή της να αναλάβει τη φροντίδα του? Καλοσύνη της που δεν το αφήνει να πεθάνει?
Τι θέλει να πει ο ποιητής?
Για ψυχίατρο ο δημιουργός του.
Εγώ το βρίσκω εντελώς απαράδεκτο στο μήνυμα που δίνει.
100% ενοχικό για κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι.
Το ότι η μάνα θηλάζει το μωρό της?
Όταν αποφασίζει να κάνει ένα μωρό είναι επιλογή της να αναλάβει τη φροντίδα του? Καλοσύνη της που δεν το αφήνει να πεθάνει?
Τι θέλει να πει ο ποιητής?
Για ψυχίατρο ο δημιουργός του.
Καθόλου ενοχικό. Δε μπορώ να'μαι στο μυαλό του σκιτσογράφου, αλλά θα σου πω απλά την αλληλουχία σκέψεων στο δικό μου μυαλό όταν την είδα:
Η μάνα δημιοουργεί μια ζωή από αγάπη, και αφιερώνεται σ'αυτήν.
Η μάνα συνεχίζει να ζει για το παιδί της, που μεγαλώνει, από αγάπη.
Το παιδί έχει μεγαλώσει, η μάνα συνεχίζει να αγαπάει, το παιδί συνεχίζει τρέφεται απ'αυτή (κυριολεκτικά, οικονομικά, ψυχολογικά)
Η μάνα δεν αντέχει, εξαφανίζεται, αγαπάει μεχρι την τελευταία στιγμή, το παιδί σοκάρεται, αυτό που νόμιζε ότι θα'ναι εκεί για πάντα έχει φύγει. Και τότε μάλλον ενηλικώνεται και πραγματικά, χρόνια μετα το βιολογικά.
Ίσως δεν είναι γελοιογραφία, γιατί ούτε γελοία είναι ούτε γέλιο βγάζει, αλλά δεν παύει να'ναι μια δυνατή εικόνα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.