Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA RX-8?

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,396
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο Cosmo,9ος του 2004,με 56.000χλμ,ηλιοροφή,xenon,βιβλίο service,σε πολύ καλή κατάσταση,με 25.000 .
Εκτός του ότι "καίει",ποιά είναι η γνώμη σας;

Το έχω 2,5 χρόνια και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Καλό είναι να το πας να το δει κάποιος γνωστός σου μπας και είναι τρακαρισμένο.
Α, αν το πατάς πολύ, ρουφάει και λαδάκι πέραν την βενζίνης

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Έχω βρει ένα μεταχειρισμένο Cosmo,9ος του 2004,με 56.000χλμ,ηλιοροφή,xenon,βιβλίο service,σε πολύ καλή κατάσταση,με 25.000 .
Εκτός του ότι "καίει",ποιά είναι η γνώμη σας;
Σωκράτη, με το συγκεκριμένο έχω περάσει ένα κόλλημα αλλά μου πέρασε…(μέχρι ποτέ δε ξέρω…) τελικά είχα κατάληξη ότι συμφέρει να πάρω ένα Challenge καινουργη παρά το Cosmo μεταχειρισμένο…

…my 2c

Επειδή η βενζίνη πάει πάνω κάτω και ποτέ δεν ήμουν καλός με τα λίτρα κλπ, θα σου πω ότι με νορμάλ οδήγηση όταν η βενζίνη είχε 1 ευρώ η V-Power(μέχρι 5000 στροφές, 140 χλμ. την ώρα) στα 200 χλμ καίει περίπου 18-20 ευρώ.
Από κει και πάνω...Έχω κάψει στα 100 χλμ. 25 ευρώ (μην με ρωτάς που, μόνο μέσω PM;) ).
Aνάλογη είναι και η κατανάλωση λαδιού. Σε ακραίες συνθήκες, υπολόγιζε 200 gr στα 1000-1200 χλμ (λαδάκι της Mazda, σχετικά φτηνό)

Κρατάω αυτό που με βολεύει.
"...όταν η βενζίνη είχε 1 ευρώ η V-Power(μέχρι 5000 στροφές, 140 χλμ. την ώρα) στα 200 χλμ καίει περίπου 18-20 ευρώ."

Τίποτα δηλαδή.
10λίτρα/100χλμ!!!

Παιδια μιλαμε για πεταμενα λεφτα . ενα αυτοκινητο σχετικα συμπαθητικων επιδοσεων το οποιο καιει τον κω.ο του και συν αυτων καιει ΚΑΙ ΛΑΔΙ !!!! υπερβιομηχανικη φριτεζα !!!

Απάντηση: Re: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA RX-8?

martinlogan said:
Παιδια μιλαμε για πεταμενα λεφτα . ενα αυτοκινητο σχετικα συμπαθητικων επιδοσεων το οποιο καιει τον κω.ο του και συν αυτων καιει ΚΑΙ ΛΑΔΙ !!!! υπερβιομηχανικη φριτεζα !!!

Χμμ το οτι καιει λάδι δεν είναι μειονέκτημα.
Ολοι οι κινητήρες χρησιμοποιούν κάποια ποσότητα λάδιου λιγο πολύ, σε κάποιους δε φαίνεται σχεδόν καθόλου σε άλλους λίγο και αδιάφορο.

Υπάρχουν επίσης κινητήρες που "καίνε" λάδι λόγω κάποιου ελλατώματος και συνεχώς είσαι με ένα μπουκάλι πίσω να συμπληρώνεις.

Ο συγκεκριμένος κινήτηρας δεν "καiει" λόγω ελλατώματος αλλα λόγω προδιαγραφών. Το ιδιο κάνουν και οι κινητήρες GDI της Mitsubishi. Ειδικα οι τελευταιοι στο Manual αναφέρουν μέχρι και 1lt/1000km! μέγιστη εκτίμηση υπο συνθήκες πάντα.

Βάζουμε πάνα το ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ λάδι στον ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ χρόνο, κάνουμε και κανενα check ενδιάμεσα και είμαστε ΟΚ.
Τι να κάνουμε θέλουν φροντίδα και το ξέρουμε!!

ΕΙναι λοιπόν θέμα επιλογών, οπως και εγω εις γνωση μου επέλεξα gdi...

Είναι "πολυφορεμένο" αυτοκίνητο. Πιο πολλά RX-8 βλέπεις παρά opel corsa. Επειδή όμως το θέμα "αυτοκίνητο" είναι υποκειμενικό αν σε κ@υλώνει το συγκεκριμένο χτύπα το.

Απάντηση: Re: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA RX-8?

martinlogan said:
Εμπεριστατομένη άποψη.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ
Nα υποθέσω ότι το είχες και το πούλησες?

Αν χρειάζεσαι οτιδήποτε στήλε πμ. Εργάζομαι στην ΕΛΜΑ(εισαγωγική mazda). Για το συγκεκριμένο θα πω ότι όποιος δεν το έχει οδηγήσει καλύτερα να μην εκφέρει γνώμη γιατί η αίσθηση που σου δίνει ειναι κάτι το απίστευτο. όλα τα λεφτά ο ήχος!