Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA RX-8?

Κιτρινο και τα μυαλα στα καγκελα. Μιμαμε να σου βγαινει το ματι απο χιλιομετρα. Μακραν το αγαπημενο μου αυτοκινητο αυτην την στιγμη. Για αυτοκινητο τετοιων επιδοσεων καιει απλως κανονικα και οχι υπεβολικα.

Να διευκρινισω οτι το λαδι που χρειαζεται ελεγχο καθε 2ο γεμισμα βενζινης δεν καιγεται λογω βλαβης αλλα γινεται εγχυση πανω στις λεπιδες του κινητηρα για πιο καλη λιπανση. Δεν ειναι και τιποτα το τρομερο πια.

Παντως ποιοτητα συναρμογης παρα πολυ καλη και το ηχοσυστημα BOSE ειναι αψογο ειτε θελεις να ακουσεις χαλαρα ειτε να χωσεις καμια καφριλα για να ξενερωσεις τους γυρω σου. Ζαντες 18'' ομορφες και χωρος στο πισω μερος απολυτως ικανοποιητικος για ατομα μετριου αναστηματος. Αλλα σιγα μην μπαινει παραπανω απο ενα ατομο μεσα. Εσυ και το μωρο...

martinlogan said:
Παιδια μιλαμε για πεταμενα λεφτα . ενα αυτοκινητο σχετικα συμπαθητικων επιδοσεων το οποιο καιει τον κω.ο του και συν αυτων καιει ΚΑΙ ΛΑΔΙ !!!! υπερβιομηχανικη φριτεζα !!!

Μπρε Μαρτιν και εμείς μπορεί να μην έχουμε σε εκτίμηση τα λογκαν αλλά δε λέμε ότι είναι του πεταματου για τα λεφτά τους :D:D:D

Ωδηγησα ενα οταν ειχανε ερθει στην Σουηδια!
Δεν ξερω τι μοντελο ηταν, αλλα συνηθως εδω ερχονται τα καλυτερα/μεγαλυτεροι κινητηρες!Ειχε πολυ λιγα χιλιομετρα στον μετρητη!
Το τιμονι ανακριβες, αλλα καλυτερο απο τα χειρωτερα που εχω οδηγησει!
Η κατευθυντικοτητα σε ευθυ δρομο μετρια, καπως σαν τα Μιατα! Η επικοινωνια μεταξυ οδηγου και δρομου σε μετρια επιπεδα! Η μηχανη χωρις χαρακτηρα, δεν εχει δυναμη στις χαμηλες στροφες! Ειναι γρηγορο χωρις να το καταλαβαινεις λογω χαρακτηρα μηχανης!Η μηχανη, σε αυτο που οδηγησα, ιδρωνε να ανεβει στις υψηλες στροφες, ισως λογω των λιγων χιλιομετρων που ειχε κανει?
ΠΑΝΑΣΧΗΜΟ!
Αυτα χωρις να κανω τον ραλιστα σε δημοσιους δρομους, αλλα γρηγορα μεσα σε ρεαλιστικα πλαισια και σε αριστη ξερη ασφαλτο!Εκανα γυρω στα 40 χιλιομετρα, κυριως αυτοκινητοδρομο και λιγο σε 70/90 δρομους!
Δεν εχω δει ουτε ενα στον δρομο, ουτε εχω δει κανενα σε πιστα εδω πανω, στις μικτες συγκεντρωσεις που κανουμε εδω!
Ισως τρεχουνε σε δικες τους συγκεντρωσεις σε πιστες!
Σπιρος
ΥΓ>Οι συγκρισεις μου για το τιμονι, κατεθυντικοτητα και αισθηση δρομου, τις κανω με την Αλφασουντ μου που οδηγαω καθημερινα!(68 ιπποι, 165/70/13 λαστιχα, 100.000 χλμ, 28 χρονων, τα ιδια ελατηρια/αμορτισερ που ειχε οταν βγηκε απο το εγοστασιο!)

Thodoris said:
Αν χρειάζεσαι οτιδήποτε στήλε πμ. Εργάζομαι στην ΕΛΜΑ(εισαγωγική mazda). Για το συγκεκριμένο θα πω ότι όποιος δεν το έχει οδηγήσει καλύτερα να μην εκφέρει γνώμη γιατί η αίσθηση που σου δίνει ειναι κάτι το απίστευτο. όλα τα λεφτά ο ήχος!

Θοδωρή,με αυτόν τον π...στη τον ήχο τρελλάθηκα κι εγώ.
Σου έχω στείλει pm.

Ναι είναι ανθρακί.

Last edited:
Έχει χώρους και πίσω για δύο λεπτοκαμωμένες κυρίες.
Ο Σπύρος έχει δίκιο για το τράβηγμα στις χαμηλές στροφές. Όταν όμως ανεβάζει λυσάει.
Έχεις αυτή την αίσθηση και λόγω μικρού κυβισμού.
Φίλος που το έχει μετά από 40 χιλιάδες δεν του τρίζει καθόλου. Είναι λίγο σκληρό στους Ελληνικούς. Με κάποια aftermarket καλούδια γίνεται κούκλα.
Ότι και να λέμε είναι καλό αυτοκίνητο.
Πάντως δεν έδινα 25χιλ για μεταχειρισμένο Rx8. Σωκράτη κάνε την υπέρβαση για καινούργιο. Τα 54χιλ μου φαίνονται κάπως γι' αυτό το μοτέρ.

Ο GEONX έχει δίκιο για τις εκδόσεις.

Y.Γ. Πάντως σαν το μπάτμαν δεν είναι. Το RX7 iii ήταν απόλυτο όπλο, λιγότερα πολιτισμένο και με σχήμα που θα μείνει στην ιστορία της αυτοκίνησης. Απλά ήθελε χέρια.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Κρατάω αυτό που με βολεύει.
"...όταν η βενζίνη είχε 1 ευρώ η V-Power(μέχρι 5000 στροφές, 140 χλμ. την ώρα) στα 200 χλμ καίει περίπου 18-20 ευρώ."

Τίποτα δηλαδή.
10λίτρα/100χλμ!!!

βρε παιδιά ...
με 140 χλμ 18(!!!)-20 ευρώ στα 200???

που το παίζει αυτό το έργο να πάω να το δω και εγώ....
:flipout:

Απάντηση: Re: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ MAZDA RX-8?

Δ. Παναγιωτίδης said:
βρε παιδιά ...
με 140 χλμ 18(!!!)-20 ευρώ στα 200???

που το παίζει αυτό το έργο να πάω να το δω και εγώ....
:flipout:

Τοσα καιει το 1400 το δικό μου...:bang:

οτι τόσο καίει και το δικό σου, το έχω δει το έργο.
Γιά το έργο που τόσο καίει το 8άρι λέω....

Ποιο εργο βρε παιδια; Στον αυτοκινητοδρομο το RX-8 καιει 8.7(εργοστασιακο νουμερο) αρα ας πουμε οτι σε πραγματικες συνθηκες καιει 10-11lt/100km με φυσιολογικες ταχυτητα και χωρις επιθετικη οδηγηση. Για αυτοκιντητο με τετοια ιπποδυναμη και τετοιου ειδους κινητηρα ειναι απολύτως φυσιολιογικο. Αν πατησεις τα πατουσακια σου στο γκαζι βεβαια το νουμερο υποπτευομαι πως μποριε να φτασει και στα 2xlt στιγμιαια. Και στην πολη καιει γυρω στα 15-16lt. Αλλα στην Λαρισα τιποτα δεν ειναι παραπολυ μακρια οποτε ας προσεχατε που μενετε... :silly:

Τα δυνατά αυτοκίνητα σε κανονική οδήγηση δεν καίνε πολύ.
Καίνε συνήθως λιγότερο από αυτοκίνητα μικρότερου κυβισμού τα οποία για να κινηθείς κανονικά ανεβαίνεις πάνω από τις 4000 στροφές.

Πείτε μου όμως κάποιον ο οποίος έχει 200+άλογα κάτω από το δεξί του πόδι και πηγαίνει σα...κότα?

Οπότε αφήστε αυτά που γράφουν τα χαρτιά, είναι μαρκετινίστικα τρικ.

Ε ενταξει δε γινεται να οδηγεις και ολη την ωρα στην τσιτα...

Ειναι και ωρες που θελω να οδηγω χαλαρα. Ισα ισα που επειδη εχεις αυτην την δυναμη εχεις και την συναισθηση των πραγματων και την ανεση να κινεισαι νωχελικα χωρις να εχεις την αισθηση απουσας δυναμης.

Κλασικο παραδειγμα μια Mercedes που οδηγησα. Η παλια η Ε200Κ εβγαινε με 190ιππους. Πολυ καλες επιδοσεις και ρεπριζ αλλα οταν πηγαινες αργα και νωχελικα και επαιρνες τις στροφες αριστοκρατικα ηταν απολαυση...

konnos said:
Ε ενταξει δε γινεται να οδηγεις και ολη την ωρα στην τσιτα...

Ειναι και ωρες που θελω να οδηγω χαλαρα. Ισα ισα που επειδη εχεις αυτην την δυναμη εχεις και την συναισθηση των πραγματων και την ανεση να κινεισαι νωχελικα χωρις να εχεις την αισθηση απουσας δυναμης.

Κλασικο παραδειγμα μια Mercedes που οδηγησα. Η παλια η Ε200Κ εβγαινε με 190ιππους. Πολυ καλες επιδοσεις και ρεπριζ αλλα οταν πηγαινες αργα και νωχελικα και επαιρνες τις στροφες αριστοκρατικα ηταν απολαυση...

Αχ βρε φίλε μου...

Εγώ έχω ένα μέτριο αυτοκινητάκι (106 gti) το οποίο έχει 120 ταπεινά αλογάκια, αλλά ακόμη και μετά από 5 χρόνια συμβίωσης μαζί του...δε κρατιέμαι!

Συνήθως κρατιέμαι αλλά αν δω ανηφορικά στροφιλίκια... του πίνω το αίμα! :award:

Κακαλιός Στέργιος said:
Αχ βρε φίλε μου...

Συνήθως κρατιέμαι αλλά αν δω ανηφορικά στροφιλίκια... του πίνω το αίμα! :award:

Εγω το καθοδηγω να πιει... την βενζινη του :grinning-smiley-043