Η γνωμη σας μετραει.

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Εχω φτασει στο σημειο αυτο που θα χρειαστω τις συμβουλες και αποψεις σας. (Ναι, για ακομη μια φορα :2thumb22sup: )

Εχω φτιαξει εναν χωρο ο οποιος θα φιλοξενισει ενα home cinema.

Διαστασεις 4,40 x 6,50. Θεση θεασης/ακροασης περι τα 4,50 μετρα.

Το μονο που θα μεταφερω απο τον υπαρχον μου "εξοπλισμο" ειναι ο προβολεας, ενω απο μερα σε μερα θα παραλαβω και την νεα οθονη.

Λοιπον. Αυτο που δεν ειχα στο προηγουμενο μου HC, το θελω απλοχερα σε αυτο.

Ακουω απο πολλους εδω οτι τα Klipsch ειναι πολυ "κινηματογραφικα" ηχεια, δυστυχως, μεχρι στιγμης εχω ακουσει μονο τα RF82, τα οποια και μου αρεσαν.

Προσανατολιζομαι στο παρακατω πακετο.

_ RF63 (L/R)
_ RF64 (Center)
_ RS62 (surround) (2 ζευγαρια)
_ RT10D (sub)

Την γνωμη σας την χρειαζομαι για τις 3 παρακατω ερωτησεις:

1. Το συγκεκριμενο "πακετο" ειναι too much (ή το αντιθετο) για τον χωρο αυτο ?

2. Σε αυτο το "πακετο", τι ενισχυτη -ες θα προσθετατε, και για ποιους λογους.

3. Επειδη δεν εχω καμια διαθεση (δυστυχως ή ευτυχως) να παρω τους δρομους και να πηγαινω απο καταστημα σε καταστημα να ακουω και να ρωταω, μπορειτε να μου πειτε καποιο αλλο συστημα ηχειων που ξερετε/εχετε ακουσει, ειναι κοντα στην τιμη (7000+) του συνολου των Klipsch και θα μου το συστηνατε σαν "plan B".

Σας ευχαριστω εκ των προτερων !!

εσυ δεν γινεσαι καλα με τιποτα
με κοκορετσι lrc
τα lr θα παιζουν τα μπασα που μπορουν
και το κεντρικο θα κελαιδαει συνοδεια σαμπ
απο την μια θα εχεις μαπσο αναφορας - στο μετρο του δυνατου-
και απο την αλλη δυο ιδρωμενους κωνους
σαμπακι γιατι 10ρι?
χτυπα ενα 15ιντσο
να κανει κατι βουτιες αλα πελιτσαρι
με μια ανασα 100 μετρα

Ανεβαζω και μια φωτο (προχειρη και μετριας ποιοτητας).

Αριστερα εχω βαλει ενα "ντουλαποειδες" δικην ηχειου (ετσι το εβαλα, να δω πως "πεφτει" στο ματι....

Περιμενε γιατι με μπουρδουλνωνεις,

εσυ δεν γινεσαι καλα με τιποτα
με κοκορετσι lrc περκε, δεν ειναι ολοιδια, αλλα ειναι πολυ κοντα στα χαρακτιριστικα, το κεντρικο αυτο προτεινει και ο κατασκευστης
τα lr θα παιζουν τα μπασα που μπορουν
και το κεντρικο θα κελαιδαει συνοδεια σαμπ
απο την μια θα εχεις μαπσο αναφορας - στο μετρο του δυνατου-
και απο την αλλη δυο ιδρωμενους κωνους εννοεις για surround εδω
σαμπακι γιατι 10ρι? εχει 2 10αρια
χτυπα ενα 15ιντσο δεν το αποκλειω, αλλα μηπως της ιδιας ρατσας ταιριαζει καλυτερα ?
να κανει κατι βουτιες αλα πελιτσαρι
με μια ανασα 100 μετρα

σε ξερω εσενα τι καναγιας εισαι..... θα μου την γυρισεις με γιαμο :twoguns:, αλλα εχουμε προβλημα θεσης (περιορισμος πλατους) των πισω. reverting με φοτο αν βρω προχειρη.

Περιμενε γιατι με μπουρδουλνωνεις,

σε ξερω εσενα τι καναγιας εισαι..... θα μου την γυρισεις με γιαμο :twoguns:, αλλα εχουμε προβλημα θεσης (περιορισμος πλατους) των πισω. reverting με φοτο αν βρω προχειρη.
τι λες ωρε
τι δουλεια εχουν τα πισω με τα μπρος
πισω βαλε καναρινια αι ντοντ γκιβ ε ντεμ
α και το σαμπ να μην ειναι γιαμο
ειναι για μπουνιες
η ερθ η βελο
τιποτα αλλο
και 15

Χωρις να ξερω πολλα, ισα ισα το αντιθετο, και τα πισω ηχεια ειναι σημαντικα σε ενα ΗΤ. Με βαση αυτο, λεω να αποφυγω καθε ειδους ... πτηνο.

Στο σαμπ, δεν εχω λογους να διαφωνησω, μονο λιγο στην τιμη μιας και το βελο που λες παει κοντα στα 2500 (correct me if I am wrong)

η πρωτη μου επιλογη ειναι αυτα που λες (ΔΕΝ τα εχω ακουσει) αλλα με βολευουν στο πως θελω να τα στησω.
ο μονος λογος που "κολλαω" ειναι στο οτι μου εχουν πει οτι ειναι πολυ ιδιοτροπα (δεν ξερω τι παει να πει αυτο ακριβως) και οτι ποτε κανεις δεν τα εχει ακουσει να παιζουν σωστα. (και παλι ουτε αυτο ξερω τι παει να πει ακριβως)

Εχεις ΙΔΙΑΝ αποψη ???

δηλαδης
δεν ειναι ευκολοοδηγητα
και κανουν ποιοτικο σαματα?
η κλιπς με τη τη σειρα αυτη εκλεισε το θεμα thx ultra 2

ριβιους εχω διαβασει, αυτο που με ενδιαφερει ειναι η προσωπικη εμπειρια "δικων" μου ανθρωπων.

ειμαι σιγουρος οτι με πιανς ;-)

και για να σου πω κατι ακομη, ειχα μιλησει τηλεφωνικα με γνωστο καταστημα που τα πουλαει, και η απαντηση τους ηταν αφοπλιστικη:

- Τι να τα κανεις αυτα, τι τα θελεις? Ειναι για ειδικη χρηση. Περνα απο εδω να δεις αλλα που εχουμε....

αφου ξερεις η κακεντρεχια παει σνοου
σε σπιτι γνωστου πριν 3,5 χρονια
μου αρεσουν
πλην σαμπ
αμα το σαμπ δεν ειναι 15αρι δεν

Απάντηση: Re: Η γνωμη σας μετραει.

και για να σου πω κατι ακομη, ειχα μιλησει τηλεφωνικα με γνωστο καταστημα που τα πουλαει, και η απαντηση τους ηταν αφοπλιστικη:

- Τι να τα κανεις αυτα, τι τα θελεις? Ειναι για ειδικη χρηση. Περνα απο εδω να δεις αλλα που εχουμε....
να τα βαλω στην τουαλετα πεστου
οπως ειχε πει και ο κυρ λευτερης

αν τωρα καποιος για ευκολους λογους σπρωχνει αλλα
τι περιμενεις να σου πει

Απο εβδομαδα (αν δεν "χαλασει" κατι) θα παω να τα ακουσω (τα Klipsch thx).

Για να δουμε ποσα απιδια βανει ο σακος.

Αν μου κατσουν καλα στο αυτι, μαλλον τα χτυπαω.
alternatives δεν βλεπω.....

ediτ¨μακαρι να μου κατσουν, τα προτιμω απο αισθητικης πλευρας απο τα δαπεδου (να μην κρυβουν τα παραθυρα)

Last edited:
Απο εβδομαδα (αν δεν "χαλασει" κατι) θα παω να τα ακουσω (τα Klipsch thx).
Ακουσε τα καλα στο μαγαζί γιατί ...... ακόμα και αν τα αγορασεις, δεν βλέπω να τα ξανακούς ποτέ (βλ. προβολέα) :p

Ακουσε τα καλα στο μαγαζί γιατί ...... ακόμα και αν τα αγορασεις, δεν βλέπω να τα ξανακούς ποτέ (βλ. προβολέα) :p

Εχεις ενα δικιο,
ο προβολεας παντως, εκλεισε τις 299 ωρες ( σε 18 μηνες ακριβως). :award:

απο την αλλη,
Ενας σημαντικοτατος λογος που εχει μεινει στις 299 ειναι οτι, οσο και αν σου φανει παραξενο, οτι εκει που εχω στημενο το παρων συστημα δεν εχω βρει την "βολή" μου. :bigcry: