Η γνωμη σας μετραει.

Ενας σημαντικοτατος λογος που εχει μεινει στις 299 ειναι οτι, οσο και αν σου φανει παραξενο, οτι εκει που εχω στημενο το παρων συστημα δεν εχω βρει την "βολή" μου. :bigcry:
Δεν μου φαίνεται καθόλου παρέξενο.

Ισα ισα μου κάνει πολύ λογικό και αποτελεί ''κοινό θέμα''.

Δεν ξέρω πάντως αν τον έχεις τώρα σε dedicated χώρο.

Επειδή πάντως φτιάχνεις τώρα κάτι τέτοιο, έχε υπόψιν ότι είναι πολύ σύνηθες (και λογικό) το φαινόμενο να ʽβαριέσαιʼ να πηγαίνεις στον dedicated χώρο για ταινία (είναι ένα ʽβήμαʼ που πολλές φορές αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα).

Ο δικός σου πάντως φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα του ότι δεν είναι ´bat caveʼ με αποτέλεσμα, αν το κάνεις multi room (και όχι αποκλειστικά home cinema) ίσως να σου ʽκάνει περισσότερο κέφιʼ να περνάς ώρα σε αυτόν.

(Αλλιώς σε βλέπω με αρνητικές ώρες στον προβολέα :p)

Χαιρομαι που τελικα δεν ειμαι παραξενος (τουλαχιστον επ' αυτου :flipout:)

Και για λυσω αυτο μου το θεμα πηρα την γενναια αποφαση να προχωρησω σε "αναβαθμιση" τετοιου μεγεθους (απο γκαζον --> HT. Τουλαχιστον θα γλυτωνω ποτισμα σε 60τμ γκαζον....)

-bye-

Δεν ξέρω πάντως αν τον έχεις τώρα σε dedicated χώρο.
Οχι, μεχρι στιγμης στο σαλονι, με κυριο μειονεκτημα οτι η πληρης συσκοτιση προερχεται μονο .... την νυχτα.
+ μεγαλη υποχωρηση σε ηχεια (λογοι αισθητικης)

Επειδή πάντως φτιάχνεις τώρα κάτι τέτοιο, έχε υπόψιν ότι είναι πολύ σύνηθες (και λογικό) το φαινόμενο να ʽβαριέσαιʼ να πηγαίνεις στον dedicated χώρο για ταινία (είναι ένα ʽβήμαʼ που πολλές φορές αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα).

Ο δικός σου πάντως φαίνεται να έχει το πλεονέκτημα του ότι δεν είναι ´bat caveʼ με αποτέλεσμα, αν το κάνεις multi room (και όχι αποκλειστικά home cinema) ίσως να σου ʽκάνει περισσότερο κέφιʼ να περνάς ώρα σε αυτόν.

Το εχω υπ'οψιν μου, για τον λογο αυτο εχει και παραθυρα, και γενικα θα εχει χρηση β καθιστικου

(Αλλιώς σε βλέπω με αρνητικές ώρες στον προβολέα :p)

Οταν μηδενισει τον δινω για καινουργιο δλδ :2thumb22sup:

_ RS62 (surround) (2 ζευγαρια)
2. Σε αυτο το "πακετο", τι ενισχυτη -ες θα προσθετατε, και για ποιους λογους.

3. Επειδη δεν εχω καμια διαθεση (δυστυχως ή ευτυχως) να παρω τους δρομους και να πηγαινω απο καταστημα σε καταστημα να ακουω και να ρωταω, μπορειτε να μου πειτε καποιο αλλο συστημα ηχειων που ξερετε/εχετε ακουσει, ειναι κοντα στην τιμη (7000+) του συνολου των Klipsch και θα μου το συστηνατε σαν "plan B".

Σας ευχαριστω εκ των προτερων !!

τα διπολα surround τι τα θελες?
μακρια απο διπολα αυτη η τεχνολογια ειναι για ενισχυτες που δεν ειχαν πολυκαναλο ηχο , με τους καινουργιους ενισχυτες ειναι αχρηστα.
Επιπλεον θες ειδικο δωματιο να σου αποδωσουν αλλιως το αποτελεσμα θα χειροτερο απο οτι περιμενες
surround παρε κανονικα
Απο ενισχυτη παρε τους νεους yamaha RX-V1900.
η YAMAHA ειναι καλλιτεροι ενισχυτες για Home cinema λογω της πληθωρας DSP εφφε που χρησιμοποιουν που δεν εχει κανενας αλλος ενισχυτης

φιλικα παντα
αυτα που λες για τα διπολα που τα διαβασες?
και γιατι οι κατασκευαστες ηχειων συνεχζουν να τα παραγουν?
τι ειδους δωματιο εννοεις?

Re: Απάντηση: Η γνωμη σας μετραει.

φιλικα παντα
αυτα που λες για τα διπολα που τα διαβασες?
και γιατι οι κατασκευαστες ηχειων συνεχζουν να τα παραγουν?
τι ειδους δωματιο εννοεις?

πηγαινε σε καμια αιθουσα σινεμα η στημενη αιθουσα σε μαγαζια ειδικους χωρους κλπ πουθενα δεν θα δεις διπολα.
ρωτησε σε μαγαζια με οσους ασχολουνται να δεις τι θα σου απαντησουν
Κανενας δεν προτεινει διπολα surround για home cinema

α καταλαβα τα μαγαζια στο ειπανε
εμενα δεν επιτρεπεται να πω στο αερα τι μου ειπανε
αληθεια ψωνιζεις με αυτα που σου λενε στα μαγαζια
το τι γινεται σε ενα κινηματογραφο εχει σχεση με το τι γινεται στο σπιτι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η γνωμη σας μετραει.

πηγαινε σε καμια αιθουσα σινεμα η στημενη αιθουσα

ηχοδομη και ηχοεκφραση εχουν τουλαχιστον 5 χρονια στημενα διπολα
δεν υπαρχουν και πολλα μαγαζια με demo rooms

τα διπολα surround τι τα θελες?
μακρια απο διπολα αυτη η τεχνολογια ειναι για ενισχυτες που δεν ειχαν πολυκαναλο ηχο , με τους καινουργιους ενισχυτες ειναι αχρηστα.
Επιπλεον θες ειδικο δωματιο να σου αποδωσουν αλλιως το αποτελεσμα θα χειροτερο απο οτι περιμενες
surround παρε κανονικα
Απο ενισχυτη παρε τους νεους yamaha RX-V1900.
η YAMAHA ειναι καλλιτεροι ενισχυτες για Home cinema λογω της πληθωρας DSP εφφε που χρησιμοποιουν που δεν εχει κανενας αλλος ενισχυτης

Tι εννοεις λεγοντας ειδικο δωματιο?

Εδω κατι ενδιαφερον για τα διπολα ηχεια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Η γνωμη σας μετραει.

πηγαινε σε καμια αιθουσα σινεμα η στημενη αιθουσα

ηχοδομη και ηχοεκφραση εχουν τουλαχιστον 5 χρονια στημενα διπολα
δεν υπαρχουν και πολλα μαγαζια με demo rooms

οποτε εσυ εχεις δει τετοιου ειδους ηχεια να παιζουνε http://images.google.gr/images?hl=el&q=klipsch rs-62&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
τοσες εκθεσεις εχω γυρισει αυτο το τυπο ηχειων πουθενα δεν τον εχω δει ουτε στα σινεμα.
Αγαπητε 5 ηχεια ειναι υπεραρκετα ακομα και για 40 τετρ χωρο στο σαλονι δεν σου μιλαω για 7 η 8 οπως εχουν τα σινεμα
Τι παραπανω θα σου δωσουν απο surround αυτο το ειδος των ηχειων τιην στιγμη που ο ηχος διαχωριζεται σε 5 η 7 καναλια?
ποσο ποια καλλιτερη αισθηση και γιατι δεν τα βλεπουμε στα σινεμα?

Last edited:
Φίλε Trisalon, από τα γραφόμενά σου είναι προφανές ότι δεν έχεις πολλές εμπειρίες από στήσιμο Home Cinema. Δεν φαίνεται να έχεις ακούσει τι μπορεί να επιτευχθεί με σωστές επιλογές μηχανημάτων.

Στον κινηματογράφο χρησιμοποιούνται 8 - 10 ηχεία ως surround, ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητη η χρήση διπόλων. Αλλά αν έχεις προσέξει, στις THX certified αίθουσες πάντα γίνεται χρήση διπόλων - επιβάλλεται από τις προδιαγραφές του THX. Παρεμφερείς προδιαγραφές ισχύουν και για οικιακές εγκαταστάσεις THX, ασχέτως τετραγωνικών.

Ως εκ τούτου, αν μας παίρνει χωροταξικά τα δίπολα είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

Φίλε Trisalon, από τα γραφόμενά σου είναι προφανές ότι δεν έχεις πολλές εμπειρίες από στήσιμο Home Cinema. Δεν φαίνεται να έχεις ακούσει τι μπορεί να επιτευχθεί με σωστές επιλογές μηχανημάτων.

Στον κινηματογράφο χρησιμοποιούνται 8 - 10 ηχεία ως surround, ως εκ τούτου δεν είναι απαραίτητη η χρήση διπόλων. Αλλά αν έχεις προσέξει, στις THX certified αίθουσες πάντα γίνεται χρήση διπόλων - επιβάλλεται από τις προδιαγραφές του THX. Παρεμφερείς προδιαγραφές ισχύουν και για οικιακές εγκαταστάσεις THX, ασχέτως τετραγωνικών.

Ως εκ τούτου, αν μας παίρνει χωροταξικά τα δίπολα είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

μονο οι ειδικοι-τεχνικοι λογω επαγγελματος και οι εχοντες κατεχοντες χρημα και χωρους εχουν τις εμπειριες οι υπολοιποι οπως εγω εσυ και οι περισσοτεροι που ειμαστε μεσος ορος και δεν διαθετουμε ουτε μεγαλους χωρος η πολλα χρηματα και πολλες γνωσεις πως να την βρουμε την εμπειρια? ακουγωντας σε μερικα ντεμο ρουμς λιγο χρονο σωστα στημενο ακριβο ηχοσυστημα?
Σιγα την τεχνολογια Thx μια απαρχιωμενη πλεον τεχνολογια των studios του lucas περασε η μπογια τους πλεον και δεν χρησιμοποιουνται παρα σε ελαχιστες αιθουσες και ηχοσυστηματα
Ας βγαλουν καλλιτερα προδιαγραφες οι ειδικοι του ηχου εταιριες dolby , dts και οχι ο lucas που εχουν αφησει στον 20 αιωνα
Ως εκ τουτου ενα ποιοτικο ηχοσυτημα νοειται καλη μαρκα ενισχυτη καλα ηχεια ενα sub και το στησιμο στο χωρο ο καθενας μπορει να τον κανει
Ουτε διπολα ουτε thx ξε thx για να τα τσεπωνουνε οι εταιριες και το marketing

Last edited:
συμφωνα με τα λεγομενα σου
με αυτα που γραφεις πιο πανω συνεχιζεις να εκτειθεσαι

μονο οι ειδικοι-τεχνικοι λογω επαγγελματος και οι εχοντες κατεχοντες χρημα και χωρους εχουν τις εμπειριες
πιστοποιημενος εν ελλαδι υπαρχει ενας για την ωρα
αρα δεν εχεις επισκεφτει το σαιτ του Lucas ωστε να ξερεις αν υπαρχουν τεχνικοι

οι υπολοιποι οπως εγω εσυ και οι περισσοτεροι που ειμαστε μεσος ορος και δεν διαθετουμε ουτε μεγαλους χωρος η πολλα χρηματα και πολλες γνωσεις πως να την βρουμε την εμπειρια? ακουγωντας σε μερικα ντεμο ρουμς λιγο χρονο σωστα στημενο ακριβο ηχοσυστημα

οπως δεν εχεις δει η προδιαγραφη thx select/ select 2 ειναι για μικρους χωρους η εμπειρια ειναι κατι που αποκταται συνηθως με κοπο και μερακι
κατι που ειναι δωρεαν

ξοδεψε λιγο δωρεαν χρονο να διαβασεις τι γραφεται εδω μεσα και στο σαιτ του lucas θα αλλαξεις γνωμη για πολλα

Σιγα την τεχνολογια Thx μια απαρχιωμενη πλεον τεχνολογια των studios του lucas περασε η μπογια τους πλεον και δεν χρησιμοποιουνται παρα σε ελαχιστες αιθουσες και ηχοσυστηματα

η τεχνολογια του thx συνεχιζει να εξελισεται
αν δεις καπου μεσα στο avclub θα δεις τις νεες προδιαγραφες για τα νεα φορμα
πληροφοριες που υπαρχουν στο σαιτ του Lucas
και ποια ειναι η νεα τεχνολογια που υπαρχει πλεον στις αιθουσες?

Ως εκ τουτου ενα ποιοτικο ηχοσυτημα νοειται καλη μαρκα ενισχυτη καλα ηχεια ενα sub και το στησιμο στο χωρο ο καθενας μπορει να τον κανει

δεν τσεπωνουν οι εταιριες
οι εταιριες πληρωνουν για την σταμπα εκτος αν νομιζεις οτι ο Lucas τους πληρωνει για να εχουν σταμπα στα μηχανηματα τους

Last edited:
μονο οι ειδικοι-τεχνικοι λογω επαγγελματος και οι εχοντες κατεχοντες χρημα και χωρους εχουν τις εμπειριες οι υπολοιποι οπως εγω εσυ και οι περισσοτεροι που ειμαστε μεσος ορος και δεν διαθετουμε ουτε μεγαλους χωρος η πολλα χρηματα και πολλες γνωσεις πως να την βρουμε την εμπειρια? ακουγωντας σε μερικα ντεμο ρουμς λιγο χρονο σωστα στημενο ακριβο ηχοσυστημα?

Βλέπε απάντηση argi.

Ας βγαλουν καλλιτερα προδιαγραφες οι ειδικοι του ηχου εταιριες dolby , dts και οχι ο lucas που εχουν αφησει στον 20 αιωνα

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα τι εστί THX και ποια θέματα αντιμετωπίζει. Συνιστώ διάβασμα, πριν συνεχίσεις να εκτίθεσαι.

εχω διαβασει πολλα αρθρα http://entertainment.howstuffworks.com/thx4.htm περσισοτερο εφαρμογη σε κινηματογραφικες αιθουσες και σε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ και οχι σε ολες τις ταινιες.
Στο home cinema ειναι πρακτικα νταβατζιλικι πληρωνεις δηθεν Loukas για να λες οτι εχεις ποιοτικο ηχο.
Πως λεμε ενα ειδος πιστοποιησης τυπου ISO που την πληρωνεις πανακριβα
Λες και οι αλλοι ενισχυτες που δεν εχουν thx select , ultra 2 κλπ δεν μπορουν να συγκριθουν με τους αλλους που εχουν
Προσφατα απεκτησα rxv1800 οι εντυπωσεις ειναι αριστες η ενταση στο 40 παιζει πολυ δυνατα στα παιχνδια και στα 28 για ταινιες παρακατω αρχιζουνε να βαρανε τα τυμπανα μου :smash:
http://img527.imageshack.us/img527/5142/yamaha1800aup4.jpg
http://img524.imageshack.us/img524/8057/yamaha1800hd5.jpg
http://img144.imageshack.us/img144/9877/yamaha18003ie8.jpg

Αυτη η πιστοπoιηση THX στο home cinema ειναι για καθαρα ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ σκοπους για να τσεπωνουνε οι επιτειδιοι απο αυτους που κολλανε στις μαρκες και στις σπαμπες
Δωσε thx στο αλλον και παρτου την ψυχη οποτε και αυτα http://www.tigerdirect.com/applications/searchtools/item-Details.asp?EdpNo=1068250&sku=L23-6334 αφου εχουν την πιστοποιηση οπως και οι Creative καρτουλες στο pc ειναι κορυφαια ΑΠΛΑ ΛΟΛ

κανενας λουκας δεν θα μου πει τι ραδιοενισχυτη θα αγορασω για να ακουσω μουσικη στο ΣΠΙΤΙ μου ουτε πως θα στησω τα ηχεια , αυτα ο καθενας που διαθετει το στοιχειωδες μουσικο αυτι μπορει να στησει ΑΝΕΤΑ στο χωρο του σπιτιου του που δεν ειναι ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ:music-smiley-005: ουτε εχει αυτες τις προδιαγραφες

Last edited:
συνεχιζεις να εκτειθεσαι
1 δεν εχεις διαβασει αυτο http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=27171
δεν ειναι ολα απλα
2 αν καποιος mark levinson δεν εχει σταμπα thx σιγουρα δεν ειναι χειροτερος
απο ενα rotel που εχει σταμπα
αλλα και ενας parasaound που εχει σταμπα thx δεν ειναι χειροτερος απο ενα
thule που δεν εχει σταμπα
αρα η σταμπα δεν ειναι κριτηριο για κατι καλυτερο η χειροτερο
το home theater mag ειχεαπαντησει καπως ετσι σε ερωτηση αναγνωστη του περιοδικου το μαρτη του 2000
εξαλλου τοσα χρονια δεν εχουμε δει καποιον αντιλουκας να βγαλει λαθος αυτα που ο λουκας ειχε πει
η να πουλησει δικη του σταμπα
αν και το thx το δημιουργησε ο tomlinson holman υπαλληλος τοτε του λουκας
και τωρα ιδιοκτητης του audyssey group