Η γωνιά της μετατροπής

Συναδελφοι, μια ερωτηση.

Θελω να φτιαξω ενα φακο με UV led. Εχω βρει ενα που εναι P60 (δεν ξερω τι σημαινει, προφανως καποιο standard μεγεθους λεντ?).
Εχω βρει και ενα κουφαρι φακου της ultrafire που λεει οτι δεχεται P60 drop ins.

Xρειαζομαι τιποτε αλλο αν υποθεσουμε οτι θελω μονο μια σκαλα και οχι πολλες?

ειχα ψαξει και γω για UV (csi) αλα οταν ειδα τις τιμες των επωνυμων led επαθα καρδιακο,τελικα πηρα ενα κινεζικο 3w αλα ακομα να το στησω.

ωραια θα δοκιμασω,μια ακομα ερωτηση σχτικα με drivers μπορω να βαλω 2x cr123 3v σε driver 8x7135 http://kaidomain.com/product/details.S020073 ,διαφορα λενε μεχρι 4,2-4,5 ,αλα τα specs του 7135 πανε μεχρι 6v,εχω δοκιμασει το driver σε εξοδο usb 5v χωρις προβλημα.

το ζητημα ειναι οτι την παραπανω ενεργεια/βολταζ θα τα σπαταλησεις σε θερμοτητα

Nαι ένας απλός buck είναι, απλά προσθέτοντας μια αντίσταση επιτρέπεις να περάσει περισσότερο ρεύμα, με άγνωστα αποτελέσματα. Αξίζει μια δοκιμή αν το κύκλωμα φαίνεται μούφα!

ναι....δεν ξερεις ποσοσ παραπνω θα περασει. Αλλα νομιζω οτι στην ουσια θα δουλεψει σαν direct drive, με απωλεια φωτεινοτητας λογω πτωσης της μπαταριας και λογω καταναλωσης βολταζ απο την πλακετα. (συνηθως ειναι 1 βολτ)

υπαρχει ευκολος τροποσ να αφαιρεσω κολημενο led pcb απο φακο? (εχω 2 φακους ο ενας ειναι κολημενος με ασπρη παστα και ο αλλος με γκριζο ανοικτο)

Last edited:
συνηθως γινεται με θερμανση.....βρασιμο κτλ

πες μας τι φακοι ειναι και ποσο μπορει να αποσυναρμολογηθουν

ωραια ευχαριστω οι φακοι ειναι hd2011 και romisen tc601 II,o πρωτος θα ειναι ευκολος ο 2ος θα δυσκολεψει λιγο πρεπει να δω πως βγανει το driver.

ηρεμα...δεν θελουμε να κανουμε ζημια στα ηλεκτρονικα. Με τον βρασμο δεν ξεπερναμε τους 100 βαθμους ασφαλη θερμοκρασια για τα εξαρτηματα και τις κολλησεις.

στον 1ο βγαινει ανετα το πιλλ. παρε ενα κατσαβιδακι και πιεσε προς τα πλαγια το λεντ.
Αν δεν κουνησει αμεσως, βαλε το πιλλ σε ενα σακουλακι και βραστο διπλασιο χρονο απο οσο νομιζεις
Διαφορετικα βγαλε την πακετα και χτυπα την βαση του λεντ απο πισω....

για τον romisen...δεν υπαρχει περιπτωση αν μην εχει πιλλ...θα κανεις οτι και παραπανω

Last edited:
ωραια μια χαρα βγηκαν με λιγο ζεσταμα ευχαριστω,ετοιμασα κε 2 rivers ενα με 10x7135 και ενα με 12x7135,αναμονη για XML2 σε copper τωρα.

ναι ,η εκδοση των 3,04Αmps απο illumination supply και το αλλο απο kaidomain με firefly low.

4ampsdriver.jpg

Last edited:
να ρωτησω ρε παιδες ψαχνω ....αλλα τιποτε.... που μποτουμe να βρουμε τετοιoυ ειδους driver δηλαδη να εχει ελεγχο και για ροοστατη ??? :nounder: γιατι παιξε παιξε τον εφαγα τον μαμα driver...:smash:

crelantdriver.jpg

επαναφερω το θεμα με το driver της crelant,αν προσθεσω μια 4η αντισταση (αντι να αλαξω και τις 3 με πιο μικρες) ,δεν θα εχω το ιδιο αποτελεσμα?

KOSPAP
sorry δεν εκανα quote
γιαυτον!!