Η γωνιά της μετατροπής

Εχω ενα maglite 3d με το κλασσικο λαμπακι.
Του εβαλα πριν καιρο μια λαμπα led κατι τετοιο http://www.ebay.com/itm/Terralux-TL...3476869?pt=US_Flashlights&hash=item565df44485
Το αποτελεσμα απλα τραγικο για τα σημερινα δεδομενα!υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να κανω μια μετατροπη με κανενα XM-L ?
Κριμα που τον εχω και καθεται.

Μιλας για μετατροπη στο λαμπακι ή ολική.
Ολικη γινετια με το τριλεντο κιτ της terralux
ή αυτοσχεδια
led σε πλακετα 14μμ
h22 heatsink
driver 8xAMC7135
επαανφορτιζχομενες ΑΑ σε ανταπτορες
αυτη ειναι ευκολη, ψαξε στο candlepowerforums.com, εχει πολες τετοιες

εδω η βασικη ιδεα αλλα με αλλο λεντ
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?238641-How-To-Mod-a-Maglite-P7-38-PICS

εχει και παρπανω αμα θες...
τριλεντο με μια ιδιοφυη συνδεση με την πλακετα και 3 μπαταριες Λιθιου (αναγκαστικα)

Ισως εννοεις αυτο..
http://www.youtube.com/watch?v=xGsqWXWIu_A
και στο πρωτο σχολιο γραφει ενας για αυτο εδω το drop in module https://www.fasttech.com/p/1094900
Πιστευω αν οντως ταιριαζει ειναι οτι καλυτερο ωστε να μην εχει πολυ κοψε-ραψε και το αποτελεσμα θα ειναι αρκετα ικανοποιητικο.
Αλλα στο σχολιο αναφερει και 4χ 36550 τις οποιες δεν βρηκα πουθενα.
kospap τι μπαταριες λες να βαλω?

Οπως και να εχει με την τιμη της μετατροπης παιρνω καινουριο (οπως λεει και ο Χιωτης) αλλα αλλη φαση η μετατροπη και ο maglite ειναι πολυυυ στιβαρος φακος και δε νομιζω να με προρωσει.

οχι μην πας σε αυτον τον δρομο...Η προσθετη μοναδα δεν κανει επαφη με το σωμα αι θα εχεις σημαντικο προβλημα θερμοεπαγωγης αν μιλαμε για 3 xmlκαι θα εχεις κοψε ραψε γιατι θα πρεπει να λιμαρεις το χειλος της

Για τις μπαταριες...για τριπλο XML θες 3 26500 που βρισκονται

Πες οτι επιλεγω αυτο τον τροπο μετατροπης τι πρεπει να κανω για να μην εχω θεμα με θερμοκρασιες?εχω χρονο και εργαλεια για διαφορες πατεντες!
Και σκεφτομαι για τριλεντο επειδη κανω που κανω την μετατροπη ας ειναι κατι τρελο.
Πως μπορω να τον κανω να εχει και μοντς?high-low ωστε να μην εχω συνεχεια θεμα με θερμοκρασιες.

Ευχαριστω πολυ μου λυθηκαν ολες οι απορειες.
αρα για τη μετατροπη χρειαζονται 50-80 ευρω ΑΡΑ παμε για καινουριο ή επιχειρουμε για upgrade και ο Θεος βοηθος.:2thumb22sup:

Μια εύκολη κατασκευή απ' τον καθένα μας για να μετράει τις μπαταρίες του υπό φορτίο. Αναφέρομαι στις 18650 όπου η μπαταρία μετριέται σαν να ήταν μέσα στο φακό και μάλιστα αναμμένος περίπου στη μεσαία σκάλα.(Εξαρτάται και απ' το φακό).
Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε σίγουροι για τη μέτρηση και κατάσταση της μπαταρίας. Μετράς μια ταλαιπωρημένη μπαταρία και σου δείχνει 4,05V, τη βάζεις στο φακό και μετά απο λίγο πέφτει δραματικά η απόδοσή της. Αυτό σημαίνει οτι η μπαταρία θέλει αντικατάσταση, την έχεις όμως και δεν έχεις άλλη μαζί σου, ουσιαστικά την έχεις πατήσει!!!

Load meter.JPG

Το λεντάκι είναι προαιρετικό, μπορεί και να μήν χρησιμοποιηθεί. Βοηθάει στο οπτικό κομμάτι μόνο (όσο λιγότερα τα Volt της μπαταρίας τόσο λιγότερο θα ανάβει).

PB120495.jpg

Η αντίσταση που χρησιμοποίησα ήταν 5Ω 10W και οι ακριβείς μετρήσεις που πήρα ήταν:

Volt 2,7 3 3,3 3,5 3,7 4 4,1 4,2

mAmpere 560 630 650 730 760 820 840 870

P Watt 1,458 1,8 2,178 2,45 2,738 3,2 3,362 3,528

Εφαρμόζοντας αυτή την τεχνική δεν πρόκειται να δείτε σε πλήρως φορτισμένη μπαταρία 4,20V γιατί βρίσκεται υπό φορτίο. Θα δείτε μια μέτρηση 4 ή 3,90 ή 3,85 ή κάτι τέτοιο. Όσο πιο σταθερά μένει στο νούμερο που μας δείχνει το βολτόμετρο τόσο πιο καλή είναι η μπαταρία μας. Αν βλέπετε αρχικά 3,90 και μετά απο λίγο 3,70 και όλο κατεβαίνει, τότε η μπαταρία δεν έχει ζωή μέσα της.

καλη εφαρμογη αλλα για να δουλεψει με ακριβεια χρειαζεται ειτε να εχεις μετρησει την μπαταρια μολις αγοραστηκε για να κανεις συγκριση ειτε να κανεις αντιπαραβολη με το datashhet της μπαταριας (ή ακομα καλυτερα τις μετρησεις του HKJ χαχαχα)

δεν αναφερθηκα στις σyγκρισεις.
Αλλα στο πως να παρακολουθεις το πως γερνα η μπαταρια.
Αρα ή θα την συγκρινεις με το πως ηταν στα νιατα της, ή θα δεις τις προδιαγραφές για να δεις ποσο αποκλινει απο το βελτιστο με το ιδιο φορτιο.

Για αυτο ανεφερα και τον HKJ, γιατι εχουν περασει απο τα χερια του σχεδον ολες και οι μετρησεις τυο σου δινουν περισσοτερα δεδομενα απο τα datasheets

εγω ξεκινησα να κανω αυτο που κανεις και εσυ, με τις CR123, αλλα θεωρω το αποτελεσμα σχετικο. Δεν μου λεει και πολλα να μετρησω 1,6, 2 βολτ υπο φορτιο. Ειναι σιγουρα κατω απο το αναμενομενο (2,6 για τις συνηθεις εφαρμογες) αλλα δεν μου λεει το ποσο εχει απομεινει στην μπαταρια, εκτος και αν κανω την συγκριση που ειπα παραπανω, ή εχω μαζεψει πολλές μετρήσεις οσοσ παιρνα ο καιρος.

Ενταξει αν θες να δεις οτι ειανι στα πολυ καλα της σιγουρα η ΜΙΑ μετρηση βοηθα

Παντως εγω αρχισα να δουλευω μετρωντας την εσωτερικη αντισταση με την ιδια μεθοδο.
Και εχω και το κεφλαι μου ησυχο οταν δουλευω με πολλες επαναφορτιζομενες λιθιου μαζι
και ειανιε δνιαφερον να δεις μπαταριες που εφτασαν στην ακμη τους και απλα συντηρουνται για 2 χρονια ποσο εχουν γερασει

Σε κατάλαβα και με κατάλαβες. Αυτό που κάνεις εσύ φαντάζομαι θα είναι πολύ ενδιαφέρον και θα έχεις άπειρες σημειώσεις απο συμπεριφορές μπαταριών. Χαρά στο κουράγιο σου!!!

οχι ..τωρα αρχιζω..εχω παρει μονο μια μετρηση απο τις 18650 μου με φορτιο 3+ αμπερ....
καπως πολυ, πρεπει να βρω μεγαλυτερη αντισταση
και ακνω συγκριση με την τιμη καποιας καινουργιας

λοιπον..μετατροπη σε driver με τσιπακια 7135 ωστε ο χρηστης να τον κανει απο multimode σε μιας σκαλας με μια πονταρισια καλαι
σε ευκολα προσβασιμο σημειο

6ida.jpg
s1q5.jpg

Εξηγηση:το κατω δεξι ποδαρακι παιρνει ρευμα απο το τσιπακι ελεγχου, και ανοιγοκλεινει
Αν τωρα του δωσουμε ρευμα κατευθειαν απο το + της μπαταριας μενει συνεχεια ανοιχτο, και προφανως το σημα απο το τσιπ ελεγχου αγνοειται

οποτε τρυπησα με προσοχη και εβγαλα συρματακι στην αλλη μερια της πλακετας

ccry.jpg
d4gw.jpg

γεφυρωνοντας με λιγο καλαι το συρματακι με το ελατηριο ο χρηστης ακυρωνει το τσιπ ελεγχου και παιρνει μονο μια λειτουργια

Last edited:
Μιας κι έχω ένα περίσιο Xml dropin σε wf-502b host, έχετε να προτείνετε κανένα (φθηνό)multi mode board για να οδηγήσει το led στα 3-4 amps, έτσι για το γαμώτο;

Δες στο fasttech & intl-outdoor για πλακετες σαν την παραπανω, αλλα με τσιπακια και στις 2 πλευρες