Η γωνιά της μετατροπής

Εχει σπασει το τσοκ και ελπιζω οχι η πλακετα. Αν και οταν την εβαλα να την δω δεν μπορουσα να αλλαξω mode. Το Λεντ τρεμοπαιζε και ηταν μονο αυτο.

Σημερα θα κοιταξω να δω αν μπορω να παρω τον κωδικα απο το τσιπακι που εχεις στο σακουλακι. Αν ειμαστε τυχεροι θα το εχουν ξεκληδωτο.

Κριμα που το αλλο ηταν κλειδωμενο. Ειχε ωραια Modes.

ναι ρε συ καμμενες ειναι ολες...δεν περιμενα να δουλεψουν κανονικα. ποιο τσοκ εννοεις?

εχει ενα πηνιο πανω και ηταν κομματια μεσα στο φακελο το πλαστικο. Τωρα εχω βγαλει το τσιπακι απο την πλακετα με τα 2 Mode.

Δουλευει κανονικα. Εχει μια πορτα που κανει δουλεια το touch switch αλλα μαλλον ειναι AVR το chipaki και δεν το αναγνωριζει ο προγραμμερ.

Παντως αν θελεις να σου φτιαξω ενα τεστ πλακετα που να μπορεις να το δουλεψεις καπου αλλου πες μου. ειναι πολυ χρησιμο αυτο και ειναι αυτο που εψαχνα αλλα δεν ειναι PIC και δεν μπορω να δω αν μπορω να παρω τον κωδικα. Μεχρι στιγμης τα αλλα δυο ειναι κλειδωμενα. Κριμα.

Παω τωρα σε αυτο που εχει στο σακουλακι. Ελπιζω να ειναι το τελευταιο και το γουρικο.

τελικα και το τελευταιο ειναι ATMEL, θα κοιταξω αν μπορεσω να σου στειλω καμια πλακτετα που να μπορεις να κανεις κατι.

Αλλα στην μεγαλη την ΜΠΛΕ που ειναι και πιο ευδιακριτη μονο 3 mode βλεπω. χαμηλο μεσαιο και υψηλο. Πως μπορεις να αλλαξεις τα mode εκει?

λοιπον κια ανσ τειελεις πλακετα θα ειναιε ξω απο τις δυνατοτητες μου.....
ημικρη εχει μονο 2 μοντες

ολες οι αλλες εχουν 19 σε 3 γκρουπ....η μεταβαση γινεται απο το χαμηλο η το ψηλο μετα απο αναβοσβημα που κανει η πλακετα. τοτε κλειενεις το ρευμα αι ξανα αναβεις και εχεις προχωρησει στο επομενο...

μου φαινεται οτι αδικα προσπαθησες.και δεν γνωριζω αλλες πλακετες που να εχουν ΠΙΚ.

δεν ειναι κατι για μενα Κωστα,

επρεπε να προσπαθησω γιατι τον κωδικα που πηρα απο τον Nitecore που χαλασα τον ειχαν ξεκληδωτο. Αλλα δεν εχω αξιοθει να παω να παρω ενα pic12f683 και να το τεσταρω σε κυκλωμα. Αν μπορεσω να το κανω που θα το κανω μεσα στα Χριστουγεννα θα σε ενημερωσω.

Φευγω Κυριακη για Ντουμπαι και επιστρεφω την Πεμπτη. Εως τοτε θα μιλησουμε.

Teo,

κοιτα το attachment. νομιζω οτι πρεπει να το φτιαξεις ετσι για να κατεβασει λιγο την ενταση στο led.

Ισως δεν μπορει το πισω κυκλωμα να αποδωσει αυτα που του ζηταει.

Attachments

• teo.jpg
    teo.jpg
    33.5 KB · Views: 50
Re: Απάντηση: Η γωνιά της μετατροπής

Τιποτα οτι θελεις πες μου αν μπορω να βοηθησω.

τωρα εγω θα ζητησω βοηθεια...επιεδη μιλησαμε με τον τεο για αυτο και δεν μπορεσα να τον βοηθησω...

αν πουμε οτι ο σωστος τροπος να τροφοδοτεις το λεντ ειναι με την σωστη ενταση και το αφηνεις να παρει την ταση που αυτο θελει (Vf)

πως μπορει να χρησιμοποιηθει η παροχη ρευματος της συσκευης που σου δινει την δυνατοτητα να ρυθμιζεις ξεχωριστα ενταση και ταση?

μετρας Vf του λεντ στην επιθυμητη ενταση κια μετα ρυθμιζεις και τα δυο?

ΥΣ για οσους δεν ξερουν για το τι μιλαμε ο Τεο ετοιμαζει την μοντα της μοντας Ω μοντα....
και τεο κανονισε φωτο αυτη τη φορα εστω και με το κινητο.

Να τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα. Το λεντ τραβαει την ενταση του ρευματος που θελει. Δεν τραβαει τα βολτ που θελει.

κοιταξτε και διαβαστε προσεκτικα το παρακατω γιατι θα σας λυσει πολλες αποριες μπορει να δημιουργησει περισσοτερες. Ειναι με τον LM317

http://users.telenet.be/davshomepage/current-source.htm

καπου τα μπερδευω...αλλα κοιαξτε και εδω...λιγο πολυ αυτο ηθελα να πω.

ποστ 4 - http://www.candlepowerforums.com/vb...8-Using-a-voltage-regulator-to-control-an-LED

ποστ 3 - http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?56278-LED-Driving

Why is current regulation more desirable for LEDs? Because LEDs are current controlled devices. What that means is that for a slight increase in voltage, the current flowing through the LED can change dramatically, all out of proportion to our well-known V=IR equation. So it is smarter to control the current flowing into the LED because the resultant variation in voltage is extremely small.

Also, the resistance of a LED can drop with increased temperature. If your LED were in a voltage regulation circuit and its temperature went up, you could go into thermal runaway. The regulator would attempt to maintain the set voltage by increasing the current delivered to the LED, even as the resistance of the LED continues to drop. But more current equals more power equals more heat equals lower resistance....

ναι αυτο ειναι που λεει. Οτι αν εφαρμοσεις μια ταση στα ακρα και το μεταβαλεις εστω και λιγο, το ρευμα που διαρεει μπορει να αλλαξει δραματικα. το εχω κανει και το εχω ανεβασει και στο youtoube αν θυμαστε οταν επαιζα με το XML.

Ετσι αν εμεις τωρα βαλουμε ενα Current regulator, απλα δεν αφηνουμε περισσοτερο ρευμα να περασει. Αυτο που κανουμε ειναι να δινουμε ενα σταθερο ρευμα και να εφαρμοζουμε την ταση που θα πρεπει να εχουμε, για το ρευμα που εχουμε ορισει. Σας μπερδεψα ε?

ξερεις τι γινεται..... αν μετρησεις μια πλακετα κατευθειαν μεστο βολατζ που βγαζει -χωρίς Λεντ- τοτε βρισκεις 7-8 βολτ....

για αυτο και ειπα οτι δινεις ενατση(ρευμα) και αφηνεις το λεντ να παρει οσο βολταζ θελει

Γεια χαρά παιδιά, σκεφτόμουν αν ένας φακός που τον έχω 10 χρόνια αλλά λειτουργεί άψογα, μπορεί να δεχτεί μοντίφα, και να του βάλω κάποιο δυνατό led, όπως πχ xml-t6 που με εντυπωσίασε σε πρόσφατη αγορά μου, uf-2100 xml t6. Έχει μπαταρία εσωτερικά του: μολύβδου 6v 2,8ah. Αντέχουν αυτές το current που τραβάνε τα ισχυρά Led? Αν όχι τι θα μπορούσε να δεχτεί αντί του xml t6. Αν έχω κάνει σωστά τη μέτρηση, το λαμπάκι που χρησιμοποιεί τώρα τραβούσε 0,5a

Και μερικές φωτογραφίες

DSC_9136.jpgDSC_9140.jpgDSC_9141.jpgDSC_9143.jpg

κια να αντεχουν...η ζεστη που θα παει? για αυτον τον λογο κανεις δνε ασχολειται με αυτους. αν εισαι τυχερος το πολυ 0,7Αμπερ θα εχεις...ανεισια διατεθιμενος να φτιαξεις μεταλικα κομματια προχωρα...διαφορετικα αστο...

Φίλε, επειδή έχω τον ίδιο φακό εις διπλουν(παλιά τότε ήτανε τοπ η αγορά του) αν έκανα κάτι, που σκεφτόμουν, είναι να τον αδειάσω τελείως από μέσα, να βάλω μια ψύκτρα υπολογιστή στρογγυλή εσωτερικά στη κεφαλή με τον ανεμιστήρα, να τον γεμίσω μπαταρίες λιθίου μπόλικες(8*18650) και να τρέχω 3 xm-l παράλληλα. Τρελλό και δύσκολο για να το κάνεις, αν ξέρεις ωστόσο από ηλεκτρολογικά και έχεις όρεξη μπορείς να το κάνεις με τη βοήθειά μας!
Εγώ δε το έκανα γιατί θα μου ήτανε δύσχρηστος ένας τόσο μεγάλος φακός. Ακόμη και ο ΤΚ70 που έχω τον χρησιμοποιώ ελάχιστα.

Απάντηση: Re: Η γωνιά της μετατροπής

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, για αρχή θα ήθελα απλά να αντικαταστήσω το μπροστινό λαμπάκι με κάποιο λέντ. Ας είναι και κάποιο όχι και τόσο δυνατό. Απλά να ανέβει λίγο σε lumen ο φακός και να έχει ίσως και καλύτερη διάρκεια μπαταρίας(αν αυτο δεν είναι εφικτό δεν ειναι και μεγάλο θέμα). Φαντάζομαι θα υπάρχουν κάποια τέτοια λεντ που να μην προκαλούν θερμοκρασιακό θέμα.

Απάντηση: Re: Η γωνιά της μετατροπής

κια να αντεχουν...η ζεστη που θα παει? για αυτον τον λογο κανεις δνε ασχολειται με αυτους. αν εισαι τυχερος το πολυ 0,7Αμπερ θα εχεις...ανεισια διατεθιμενος να φτιαξεις μεταλικα κομματια προχωρα...διαφορετικα αστο...

Αν θεωρήσουμε οτι τραβάει max 0,7 αμπερ. Τότε ένα xml-t6 πχ δεν είναι σαν να δουλεύει σε "Low" mode? Δλδ δεν θα ανεβάζει θερμοκρασίες πχ, και ίσως απο φωτεινότητα να είναι καλύτερα απο πρίν.Δεν ξέρω... λέω τωρα εγω

ναι αλλα παλι δεν γλυτωνεις ψυκρες κτλ...
ΞΕΧΝΑ κατι που αν μοιαζει με κανονικη λαμπα