Η ιδανική LCD τηλεόραση κατά FullHD.gr...

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι βλέπουμε στην εικόνα, και γιατί σε αυτό φταίει το local dimming;

Δεξια του μηδενος θα επρεπε να βλεπουμε την μπαρα σταδιακα να γινεται απο γκρι στο ενα ακρο , ασπρη στο αλλο...

Αντι αυτου εχουμε μια πολυ ωραια ασπριλα...-bye-

Αυτό το κατάλαβα, το θέμα είναι το γιατί συμβαίνει αυτό.
(Εμένα μου φαίνεται σαν λάθος ρύθμιση της αντίθεσης...)

Προφανως ειναι αυτο που λεμε γενικα "blooming"...

Βρηκα αυτο σε ξενο φορουμ...

Local dimming is like turning down the bass because your speakers can’t handle the thumping; it fixes one problem (i.e. dark grey instead of black) but causes another (i.e. loss of details in shadows + halo affect around a single bright source e.g. moon). I agree it is good to have as an option, provided that it is adjustable (i.e. can be turned off).

Επισης για το ιδιο θεμα εδω...

http://forums.audioholics.com/forums/showthread.php?t=59353

Απάντηση: Re: Η ιδανική LCD τηλεόραση κατά FullHD.gr...

Βρηκα αυτο σε ξενο φορουμ...

Μήπως είναι εύκολο Γιάννη να βάλεις και το link από το quote???

...για να δούμε και το forum...και τον συγγραφέα???...και όλη την συζήτηση που γίνετε εκεί??

Αυτό το κατάλαβα, το θέμα είναι το γιατί συμβαίνει αυτό....

Καλά δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.....με το λευκό στα 24ρ!!!!!.....:vroam:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...ή το γκρι στα 200 ΗΖ!!!!.... :) :) :)

Last edited:
Για να επιστρέψουμε στο θέμα....

Κανένας δεν σχολίασε ότι το ιδανικό μέγεθος είναι μέχρι 46-47.
Την πατήσανε αυτοί που πήραν 55άρες Χ4500 και 956....

Έλα ντε...-bye--bye--bye--bye-

..όπως δεν σχολιάστηκε και η ανάγκη του 12μπιτου panel...

... βλέπεις, από τότε που αντικαταστάθηκαν τα 10μπιτα από 8μπιτα, όλα καλά κι όλα ωραία, απλά τα μάτια μας δεν ξεχωρίζουν τη διαφορά...

....αλλά όταν τα 10μπιτα είχαν αντικαταστήσει τα 8μπιτα......ουαου τι διαφορά είναι αυτή...αααχχ θυμάσαι Κώστα, Κώστα???

...από τότε βέβαια πέρασε καιρός και 'το γήρας ουκ έρχεται μόνο του', συνοδεύεται από μερική αμνησία, μερική απώλεια όρασης, μερική απώλεια μαλλιών, μερική απώλεια ούρων (κοινώς ακράτεια)...κ.λ.π. , κ.λ.π. , κ.λ.π.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Η ιδανική LCD τηλεόραση κατά FullHD.gr...

Καλά δεν σας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να υπάρχει πρόβλημα....

.....με το λευκό στα 24ρ!!!!!.....:vroam:

...ή το γκρι στα 200 ΗΖ!!!!.... :) :) :)

Εγώ που είμαι δύσπιστος κάτι μου πέρασε από το μυαλό... :flipout:

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πάρεις αυτό το αποτέλεσμα. Το ότι φταίει το backlight με το local dimming δεν μου κολλάει...

Με φαντάζομαι στην έκθεση να τσακώνομαι με τον άνθρωπο της philips για να βάλω στικάκι usb με την εικόνα που πάλι μας πέταξε το digital versus για να τσακωνόμαστε... :flipout:

Για να επιστρέψουμε στο θέμα....

Την πατήσανε αυτοί που πήραν 55άρες Χ4500 και 956....

Είναι άποψη του Μάνου που την έχει διατυπώσει πολλές φορές. Δεν ξέρω αν είναι σωστή η λάθος. Έχει μια λογική, αλλά αν έχεις μεγάλες αποστάσεις, ίσως οι 46" να είναι λίγες...
(Πάντως ακυρώνει εντελώς την προβολή...)

Νομιζω οτι παρασχοληθηκαμε με το συγκεκριμενο θεμα...

Το "ιδανικο" ετσι και αλλιως δεν υπαρχει παρα μονο στην φαντασια...

Νομιζω οτι παρασχοληθηκαμε με το συγκεκριμενο θεμα...

Το "ιδανικο" ετσι και αλλιως δεν υπαρχει παρα μονο στην φαντασια...

Και να μην ελέγξουμε την ορθότητα του νέου πονήματος του digital versus;
Έτσι θα το αφήσουμε;;; :flipout:

The technology is not flawless, however, and I have mentioned this in previous articles. There is a so-called halo effect because of the limited number of zones in the backlight unit. Imagine a starry sky. Stars are quite small but require bright light on the LCD panel so the zone behind the star lights up. It creates a kind of white halo on the dark night sky around the star because the LED zone is larger than the star on the LCD panel.

http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1236858201

Αναφέρομαι στο κρασάρισμα του λευκού:

PhilipsPFL9704-dynamique.jpg

Αν καταφέρουμε και φτιάξουμε μια τέτοια εικόνα (δεν είναι δύσκολο) και μια 9704 την δείξει σωστά, τότε το digital versus θα αποδειχθεί ότι ακόμα μια φορά παραπλανεί... :smash:

Αφου το εχουμε πει , ολοι παραπλανουν εκτος απο το hitech...:flipout:-bye-

Παρεπιπτοντως βρηκα και αυτο σημερα κατα τυχη...

A source has informed me that at least two major LCD manufacturers are working diligently to marry edge-lit LED backlights and local dimming. As you may already know local dimming allows for luminance control for different areas of the LCD and greatly improves contrast ratio.

http://www.displayblog.com/2009/02/27/edge-lit-led-backlight-with-local-dimming-eta-2010/

Τωρα ξερουμε ποια ειναι η πηγη της "αποκλειστικοτητας" του FullHD.gr...αν εβαζαν και ενα link απο που το διαβασαν θα ηταν καλυτερα πιστευω...-bye-

Προσωπικά, δεν υπήρξα ποτέ ιδιαίτερος οπαδός του Local Dimming, καθώς συμφωνώ με το δόγμα KISS (Keep It Simple Stupid :D :flipout: ), επιπλέον δε, θεωρώ πως ο έλεγχος του φωτός σε μία οθόνη απεικόνισης, οφείλει να επισυμβαίνει σε ένα μόνο σημείο, διαφορετικά η γραμμικότητα (που είναι το ζητούμενο για εμάς τους βλαμμένους) πάει περίπατο...

Aπό εκεί και πέρα βέβαια, είναι γεγονός πως πρόσκαιρα, αποτελεί μία τεχνολογία που μπορεί να δώσει εδώ και τώρα, έστω και με κάποιους συμβιβασμούς, πραγματικό μαύρο από ένα πάνελ LCD.

Ερώτηση προς βλαμμένους:

Μεταξύ ενός ASV/S-IPS/ΤΝ με LED Local Dimming και ενός πρώτης διαλογής S-PVA με LED άνευ Local Dimming, είστε απολύτως σίγουροι πως θα διαλέγατε το πρώτο; :chinscratch:

Ερώτηση προς βλαμμένους:

Μεταξύ ενός ASV/S-IPS/ΤΝ με LED Local Dimming και ενός πρώτης διαλογής S-PVA με LED άνευ Local Dimming, είστε απολύτως σίγουροι πως θα διαλέγατε το πρώτο; :chinscratch:

Αν το ASV/S-IPS είχε έναν αποδεκτό λόγο αντίθεσης (> 1500:1) και ήταν από κατασκευαστή με σοβαρή επεξεργασία (π.χ. όχι LG) εγώ θα αγόραζα την LED+local dimming.

Για SPVA + led + local dimming δεν το συζητώ καν, με κλειστά μάτια.

ΤΝ panel, ούτε να μου το χαρίσουν δεν το δέχομαι...

Στα δικά μου μάτια οι 7000 (και ίσως και η 8000 - δεν την έχω δει) δεν έχουν κάνει κανένα βήμα όσον αφορά την διαρροή φωτός σε σχέση με τα περσινά μοντέλα. Ακόμη θεωρώ τις Α956 & Α789 (και οι δύο led + local dimming) καλύτερες από όλα τα φετινά μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά...

Επίσης, ενδεικτικά, αν η 9803 (το περσινό μοντέλο) είχε διπλό δέκτη, θα είχα μία από την 1η ώρα που κυκλοφόρησε στα μαγαζιά... :flipout:

Επίσης, ενδεικτικά, αν η 9803 (το περσινό μοντέλο) είχε διπλό δέκτη, θα είχα μία από την 1η ώρα που κυκλοφόρησε στα μαγαζιά... :flipout:

Δυστυχως το εχασες το μεγαλο κελεπουρι...:flipout:

Τηλεοραση 3000 ευρω με πανελ AU optronics μονο η Philips μπορουσε να βγαλει...

Κατα τ'αλλα συμφωνω 100% με αυτα που λεει ο Γιαννης και μαλιστα αισθανομαι δικαιωμενος σε αυτα που ελεγα , γεμιζοντας μια τηλεοραση με LED , dimming , scanning backlight κτλ. η εικονα γινεται αχταρμας και οχι κορυφη οπως θελουν να μας πεισουν...