Oι αντιρρήσεις είναι για να καθίστανται γνωστές και ως εκ τούτου να συζητώνται , μπας και βρούμε άκρη .
Οταν έλεγα από το ροκ στον Στραβίνσκυ , εννοούσα από ένα τμήμα του ροκ - που κάποιοι φίλοι μας πιουρίστες δεν το θεωρούν καν ροκ:grandpa: . Νομίζω ότι από τον Ζάππα για παράδειγμα , πηγαίνεις άνετα και στον Στραβίνσκυ και στον Μπαρτοκ και στον Στοκχάουζεν ακόμη - ακόμη . Η από τους Faust τους Can και ,γιατί όχι από τους Yes . Η ακόμα καλύτερα από τους Magma [Οπως λέει κι ένας φίλος μου : "
Αυτός ο Στραβίνσκυ κι ο Ορφ κατάκλεψαν τους Magma" ]
Οι μεταλλάδες ακούνε όντως ρέκβιεμ αλλά κυρίως ακούνε και μπαρόκ ( μιά και το τελευταίο έχει beat !!!) . Αλλωστε πολλά μέταλ συγκροτήματα ( κυρίως power metal όπως οι Rhapsody πχ) πετάνε κι ένα προκλασσικό "ιντερμέτζο" μέσα στα κομμάτια τους .
Σαφώς όμως έχεις δίκαιο και δεν πας , πράγματι , από τους Deep Purlpe ή τους Stones ή από τον Ιγκυ στον Ιγκόρ

.
Από την άλλη , ακόμα και σήμερα , δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω τον Προκόφιεβ , διότι δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Η μουσική του μου διαφεύγει τελείως και όσες φορές και να το ακούσω , όταν το ξαναβάζω είναι σαν να το ακούω πρώτη φορά . Κάτι σαν την τεσσάρων δευτερολέπτων διαρκείας μνήμη του χρυσόψαρου .