Η καλύτερη TV 42"-46" αλλά, προσοχή...

jpaudio

AVClub Enthusiast
19 June 2006
765
Μεσσόγεια
Στις 42 εως 46 ίντσες και με χρηματικό όριο τα 2000 €, πια τηλεόραση παιζει καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα δεδομένης της διαθέσιμης ποιότητας των καναλιών μας και το πολύ καλό σήμα που έχω στην περιοχή μου- εγκατάστασή μου. Μιας και η πρωταρχική χρήση της θα είναι καθημερινή θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Και οι δύο τεχνολογίες δεκτές αν και οι plasma μου φαίνονται λίγο αδύνατες στο φως τους...
Ευχαριστώ.
(Υ.Γ. Κοιτώντας μια plasma και κουνώντας τα μάτια σας πολύ γρήγορα δεξιά αριστερά, βλέπετε κάτι σαν rainbow ειδικά όταν στην οθόνη έχει υπότιτλους; Είδα την KURO στην πρόσφατη έκθεση με αυτό το φαινόμενο!)

φιλικά,
Γιάννης

Στις 42 εως 46 ίντσες και με χρηματικό όριο τα 2000 , πια τηλεόραση παιζει καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα δεδομένης της διαθέσιμης ποιότητας των καναλιών μας και το πολύ καλό σήμα που έχω στην περιοχή μου- εγκατάστασή μου. Μιας και η πρωταρχική χρήση της θα είναι καθημερινή θέαση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Και οι δύο τεχνολογίες δεκτές αν και οι plasma μου φαίνονται λίγο αδύνατες στο φως τους...
Ευχαριστώ.

Γιάννη τι απόσταση θέασης έχεις στο περίπου ?

(Υ.Γ. Κοιτώντας μια plasma και κουνώντας τα μάτια σας πολύ γρήγορα δεξιά αριστερά, βλέπετε κάτι σαν rainbow ειδικά όταν στην οθόνη έχει υπότιτλους; Είδα την KURO στην πρόσφατη έκθεση με αυτό το φαινόμενο!)

Έχεις ευαισθησία σε αυτό:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=35291

Η απόσταση είναι περίπου 4 μέτρα. Τώρα έχω μια 32" CRT χωρίς να έχω πρόβλημα μεγέθους. Να πω την αλήθεια, οι 42" μοιάζουν ιδανικές (δεν έχω προβάρει μια τέτοια τηλεόραση για να βεβαιωθώ) αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι οι κατασκευαστές (που ταιριάζουν στις προδιαγραφές μου) αυτήν την διάσταση. Να πω ακόμα ότι οι 2000 είναι τελικό όριο και μη επεκτάσιμο προς τα επάνω...
Γιάννης

(Υ.Γ. Όλο ευαισθησίες είμαι να πάρει, έτσι και με τους DLP, βλέπω Rainbow ακόμα και σε μηχανάκια με πολλά segments και γρήγορες ταχύτητες. Παρόλο που η οξύτητα είναι πρωταρχικό χαρακτηριστικό για μένα δεν μπορώ να το χαρώ στους DLP. Kαταδικασμένος στη τεχνολογία LCD...)

Last edited:
Δεν χρειαζεται να εχει κανεις ευαισθησια για να δει phosphor trails, αρκει να ξερει που να κοιταξει.

Τελος παντων στο θεμα μας , στα 4 μετρα πρεπει κατα την αποψη μου να κοιταξεις κατι σε 46-50".

Μην συγκρινεις με τo μπαουλο 32" που εχεις τωρα , εγω για παραδειγμα ειχα 29" στην θεση που εχω τωρα 46" και παλι το μετανιωσα που δεν πηρα 50". Μαλιστα αλλαξα διαρυθμιση και απο τα 3.3 μετρα τωρα βλεπω απο τα 2.8.

Προτασεις υπαρχουν αρκετες για ολες τις τσεπες...σε LCD...

LG 47LG7000 , Sony 46W4500 , Sony 46W4000 , Samsung 46A656

Σε πλασμα...

LG 50PG7000 , LG 50PG6000 , Panasonic 46PZ80

Χωρις να αποκλειεται να εχω ξεχασει και καποια

Αν όπως λες έχεις καλή λήψη, τότε θα είσαι σίγουρα εντάξει και με 46-47 από αυτή την απόσταση.

Θεωρώ πως η Samsung 46A656 είναι πολύ καλή επιλογή για τα χρήματα που ζητάει και θα πρέπει να την δεις από κοντά. Οριακά εντός budget σου είναι και η Samsung 46Α786 με το LED backlight, αλλά μόνο εσύ θα κρίνεις αν αξίζει τα 500 παραπάνω μόνο για θέαση τηλεοπτικού.

Κοντά στην τιμή της πρώτης Samsung υπάρχει η Sony 46W4000 και στην τιμή της δεύτερης η W4500. Οι Philips 9603/9703 έχουν πιθανόν την καλύτερη επεξεργασία τηλεοπτικού, αλλά είναι εκτός budget.

Αν δεν έχεις άποψη για καμία από τις παραπάνω κάνε μια βόλτα στα μαγαζιά, γιατί τα μάτια του καθενός βλέπουν διαφορετικά.

Υ.Γ Πλάσμα δεν ανέφερα καν λόγω της ευαισθησίας που προφανώς έχεις.

για δες από κοντά τις Samsung 46A756 & 46A856 !
+multimedia & networking δυνατότητες

Προσεκτικότερο μέτρημα έδειξε ότι η απόσταση θέασης είναι 2,5-3 μέτρα. Άρα το δήλημα 42 ή 46 είναι δυσκολότερο τώρα, η μια οριακά μικρή ή άλλη οριακά μεγάλη.
Σχετικά με την μάρκα, κλίνω περισσότερο προς τη LG7000. έχει πολύ καλές κρητικές και αποτελέσματα test, έχει καταπληκτική τιμή, αποδίδει πολύ καλά με τηλεοπτικό σήμα και έχει όλα τα μοντέρνα καλούδια (εκτός από δυκτιακή σύνδεση). Εντάξει, το μαύρο της δεν είναι το καλύτερο αλλά με μια προσεκτική ρύθμιση (και έχει πάρα πολλές...) αυτό βελτιώνεται.
Το πρόβλημα είναι πως η γωνία θέασης της προηγούμενης σειράς, 6000, 6100 ήταν απαράδεκτη. Δεν την έχω δει στημένη την 7000 ώστε να έχω προσωπική άποψη (κάποιος που την έχει ας μας πει) αλλά αν είναι όπως η παλιά και απλά στα ίδια panels έχου φορέσει καλύτερα ηλεκτρονικά και software τότε απορίπτεται από αρχής...
Φιλικά,
Γιάννης

Έχω δει την 50PG6000 σε σπίτι φίλου και δεν είδα τόσο μεγάλο πρόβλημα στη γωνία θέασης που αναφέρεσαι... Μπορεί να μην το παρατήρησα φυσικά εγώ... Το θέμα είναι ότι η τηλεόραση, ιδιαίτερα στο τηλεοπτικό σήμα, είναι πάρα πολύ καλή! Κι επειδή ως επί τω πλείστον τηλεοπτικό σήμα βλέπουμε, κι εμένα η PG7000 θα ήταν μία από τις τελικές επιλογές μου.