Re: Η κασσέτα ξανάρχεται
Όπως κάτι Sony,Arita,Profesional ,αλλά μας άφησαν χρόνους.
Αυτά φυσικά ήταν φθηνά..όχι χύμα με το κιλό,αλλά παίζουν ακόμα όλα απ το 1996 που έκανα υπερωρίες σε 'εγγραφές'/
Άλλα όχι επώνυμα δεν μου παίζουν πια και η ιερότητα τους είναι τεράστια,επειδή κάποιοι Djs που μου τα ´γέμισαν' δεν υπάρχουν πια.
Θυμάμαι τα πρώτα cd recorders όταν πήραν άδεια απ την Philips (όπως γράφω στο silver trip -37 χρόνια cd),δέχονταν τα ακριβότερα λόγω πνευματικών.
Οπότε κάναμε ότι έλεγαν κάποιοι πωλητές,αλλά και ο Ήχος αν θυμάμαι καλά,δηλαδή βάζαμε ένα καλό και αφού το αναγνώριζε η λέιζερ( Τ.Ο.C) , μ ένα μικρό μαχαιράκι τραβούσαμε τ συρτάρι έξω και βάζαμε το φθηνό.
Πάντως το κόλπο έπιανε σ αυτά με μηχανισμό Philips,.γιατί σε κάποια ακριβά,αλλά και στο Pioner 609 αργότερα...γιοκ.
Κάποιες φορές δεν έπιανε ,αλλά και πάλι είχε κάποια τρικ...
Θυμάται κανείς Σταματάκο να γράφει στο οπισθόφυλλο περιοδικού στα '90ς,ότι τα αντιγραμμένα Cd-R δεν λογίζονται 'δισκοθήκη',(τα έχω όλα τα σχόλια,που αναφέρω,όλων των περιοδικών),αλλά ας είχα προσωπικά μιλάω πάντα το υλικό κάποιων Djs που γνώρισα σε cd-r και ας 'πέθαινα' που λένε...
Κάποια Jazz ακούσματα π.χ. από Σενεγάλη, όχι απλά δυσεύρετα,αλλά σπάνια...
Κάποια άλλα με κρουστά με περιορισμένα αριθμημένα αντίτυπα,γιατί να μην τα κοπιάρεις,αν βρεις 'δότη'?
Μέσα δεκαετίας 90ς,οι περισσότεροι Ραδιοσταθμοί έπαιζαν με Mini Disc,όπως Click FM.
Eίχε δυνατότητες και επιλογής αναπαραγωγής που το έκανε ανάρπαστο,(pause ακριβώς στο τάδε σημείο του ρεφραίν π.χ.)και επειδή δεν είχε εμφανιστεί το cd-r μέσω PC ,γι αυτό το είχαν επαγγελματίες παραγωγοί,αλλά και στον σταθμό που δούλευα.(Μιλάω για 1993-4-5),κάπου εκεί ξεκίνησε και η εγγραφή μέσω PC,με τα πρώτα Windows,τουλάχιστον απ το 1995-96 περίπου έχω αντιγραμμέμο δισκάκι,από φίλο που έγραφε πρωί-βράδυ για παραγωγούς σταθμών.
To χειρότερο αρνητικό χαρακτηριστικό του δικού μου Mini Disc κατά την αναπαραγωγή ,ήταν η 'στενή' στερεοφωνική εικόνα,μπορεί να έπαιζε σε κάποια μεσαία συστήματα με ήχο...μεγαφώνου τηλεφώνου... (όπως καφετέριες ,μπαρ με χρήση EQ),αλλά σε κάποιο καλό σύστημα είχε ..θέμα.
Το DAT έπαιζε πολύ καλά ,ήσυχα,αλλά 'γυάλιζε' για μένα λίγο.