Η κασσέτα ξανάρχεται (Δικάναλος)

Re: Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Πάντως στα χρόνια μας με μια κασέτα έβγαζες γκόμενα.
Τώρα οι γκόμενες θέλουν θόρυβο, δεν έχουν dolby....

Tι λες τώρα, εγώ όπως το είπες και θυμήθηκα, με 2-3 κασέτες παντρεύτηκα...!

Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Κασέτες..... πάνε αυτά, είμαστε στην εποχή που λες στο google home mini να σου βάλει όποια λίστα θες και να την κάνει και cast μέσα από το σύστημα. Και αν θέλεις ρωτάς και τι ώρα είναι να σου πει για τον καλλιτέχνη για το τραγούδι. Οι κασέτες και οι δίσκοι είναι απλά για διακοσμητικά.

Δεν ήταν ποτέ στο ίδιο επίπεδο οι κασέτες και οι δίσκοι.
Τα μαγνητικά μέσα δεν έγιναν ποτέ high end,σε κανένα έντυπο απ το 1986 που διατηρώ ακόμα,ποτέ κανείς reviewer δε το είχε ισάξιο...σαν πηγή με το πικάπ.
Το έχουν πει σχεδόν όλοι,ότι οι κασέτες με κυκλοφορίες από δισκογραφικές ,ήταν υποβαθμισμένες μέχρι προκλήσεως..
Οι περισσότεροι κάτοχοι τα χρησιμοποιούσαν για ντουμπλάρισμα,για ηχογράφηση συλλογών,για το αυτοκίνητο,το πάρτι,την εκδρομή,για το φορητό,για το walkman ,που γνώρισε απίστευτα μεγάλη εμπορική επιτυχία,για δώρα σε φίλους.
Ήταν ένα μπελαλίδικο μέσο αποθήκευσης,που είχε μια περίεργη εξάρτηση με την χρήση των διαφόρων εκδοχών της 'πατέντας' Dolby,oι κασέτες και οι κεφαλές μαγνητοφώνου είχαν 'ευαισθησία' σε μαγνητικά φορτία.
Πολλές φορές οι μικρότερες σειρές κασετόφωνων δεν ασφάλιζαν καλά την κασέτα όταν εισερχόταν στο 'ντουλάπι' με αποτέλεσμα την όχι ιδανική θέση ανάγνωσης.
Δεν ανέφερε κανένας ένα θέμα που το έθιξα στο jurassic threat, την ύπαρξη δηλαδή των δύο πλαστικών εσοχών στις κάτω γωνίες που όταν τις 'έσπαγες' δεν γινόταν εγγραφή,αλλά αυτά τα δύο πλαστικά τεμάχια με την χρήση άλλαζαν θέση κάποια χιλιοστά και η κεφαλή ερχόταν σ επαφή με την ταινία σε εσφαλμένη έστω και ελάχιστα γωνία.

Καμιά μεγάλη εταιρεία απ αυτές που ασχολήθηκαν με πηγές δεν έβγαλε κασετόφωνο,πέραν των Ιαπωνικών και μίας Βρετανικής αν θυμάμαι.
Η Linn,Naim,Thorens,Walker,Ariston,Garard,Dual,Krell,Audio Research,Wadia,Mark Lenvinson κ.λ.π,καμία όχι μόνο δεν ασχολήθηκε,ή δεν έβγαλε κάποιο gadget ,αλλά το σνόμπαραν με τον τρόπο τους και αυτά ψάχνω,επειδή τα έχω στο αρχείο.

Το ξεπεράσαμε ή superpassed το ίδιο το μέσο ,όταν αισθανθήκαμε ότι είχε χτυπητές ατέλειες,εκτός του θορύβου...αλλά για να μαι ειλικρινής πιστεύω ότι τα διάφορα tremble/bass/loudness ρυθμιστικά σε πολλούς κυρίως Ιαπωνικούς ενισχυτές,βοηθούσαν να μαζευτούν λίγο οι 'αστοχίες'..τα ρυθμιστικά έδιναν την δυνατότητα να 'επέμβεις',ακόμα και τα Equalizer,τα ξεχωριστά ή τα mini ενσωματωμένα.
Πολλές φορές π.χ. πρόσεχα στην εγγραφή με Dolby ,χαμηλό σήμα(πολύ χαμηλότερα απ τα peaks) να πάρω μειωμένο θόρυβο και το κατάφερνα,αλλά κάτι άλλο χανόταν ..
Μην ξεχνάτε ότι και τα ίδια τα μηχανήματα 'έκαναν τις επιλογές' τους,σ άλλα οι Chrome Maxell ήταν πριμάτες και σ άλλα μπασάτες και αντίστοιχα,αυτό μου το είπε ένας ιδιοκτήτης μικρού studio κάπου Γερμανία στα '80ς προτού το διαβάσω και στον τύπο.
Μπορεί να μην πέρασαν απ τα χέρια μου τόσα ,όσα πλατό ,ηχεία,ενισχυτές,αλλά ήταν σπαζοκεφαλιά η επιλογή της κατάλληλης κασέτας στο εκάστοτε κασετόφωνο.
Είχα ένα κορυφαίο της Pioneer ,αγορά μετά από διθυραμβικά τεστ και όμως το έβρισκα μουντό και θολό ,δεν βοήθησε καθόλου το wiring for sound.
Γράφει κάποιος ότι μετά από χρόνια που έβαλε να παίξει για τον εγκέφαλο ,αλλά δεν ασχολήθηκε η ίδια η βιομηχανία για το cabling,όπως π.χ. τώρα με το usb.
Είναι φυσικό να ακούμε με τα τώρα μεγάφωνα λεπτομέρειες,που με 'προσπερνούσαμε' τότε...
Επίσης φαίνεται ότι οι ταινίες είχαν μεγαλύτερη φθορά απ τα άλλα μέσα όπως οι δίσκοι.
Πιστεύω ότι ο θόρυβος που και σε μένα δεν είναι αρεστός,δεν είναι καθόλου ο ίδιος με τον θόρυβο επιφανείας του δίσκου,επειδή είναι διπλός+ (θόρυβος δίσκου,θόρυβος ταινίας,θόρυβος μηχανικός όσο νάναι κάτι περνάει και από κει)..

Παρ όλα αυτά σαν φορητό μέσο ακόμα...δαγκώνει μια καλογραμμένη σ ένα Sony Walkman Pro σπάνιο ,ή σένα σαν και αυτό του 1985

http://www.walkmancentral.com/products/wm-d6c (ακούγοντας με νορμάλ ακουστικά,επειδή με ακριβά..αλλάζει η ακρόαση).

Εμένα αυτό είναι το απωθημένο μου..Αν μου το χαρίσει κάποιος (γιατί κάνει ένα σκασμο λεφτά ακόμα και τώρα) θα του υποσχεθώ ότι δεν θα με πειράξει καθόλου ο θόρυβος της κασέτας... :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

west, ξεχναs το οτι το κοστοs στιs εταιριεs για να φτιαξουν ενα καλο κασετοφωνο ηταν μεγαλο. πολυ μεγαλυτερο απο εναν ενισχυτη πχ..
πολλα μηχανικα μερη και αυτοματισμοι. καμια απο τιs εταιριεs που ανεφερεs δεν ηταν αρκετα μεγαλη σαν μεγεΘοs για να παρει τετοιο ρισκο, εκτοs την Dual που και αρκετα μεγαλη ηταν για να φτιαξει σχεδον τα παντα στα κονσουμεραδικα και φυσικα και κασετοφωνα.
οσο για τα μαγνητικα μεσα αν ειναι hi end, τι πιο hi end απο το reel to reel ?
το`χω ξαναπει.. το δυστυχημα ηταν οτι η philips δεν προεβλεψε την εννοια hi fi στον ηχο τηs κασεταs. το μελημα τουs ηταν ..οσο πιο compact... για φαντασου ενα πλατοs ταινιαs μολιs 2 φορεs μεγαλυτερο?

Η κασέτα ήταν το μέσο που μεγαλώσαμε ακούγοντας μουσική. Το βινύλιο ήταν η δεύτερη επιλογή και σπάνια την χρησιμοποιούσα. Όμως από τις συλλογές από βινύλια φτιάχναμε κασέτες με επιλογή κομματιών που ακούγαμε στην καθημερινότητα και στα διάφορα πάρτι. Μπορεί να μην ήταν hifi αλλά με τα κατάλληλά τότε μέσα αναπαραγωγής ειδικά τα φορητά μεγάλα τότε ραδιοκασετόφωνα που ήταν κατασκευασμένα να προσπερνούν τις αδυναμίες και να βγάζουν ένα μεγάλο, δυναμικό και καθαρό ήχο και που κρατούσε το ρυθμό τις μουσικής, ήταν το απόλυτο μέσο αναπαραγωγής και ψυχαγωγίας.

Eγώ είχα ένα Panasonic VHS hifi Stereo video. Και το χρησιμοποιούσα για εγγραφή ήχου, όποιος το άκουγε δεν μπορούσε να αντιληφθεί διαφορά από το πρωτότυπο είτε δίσκο βινυλίου είτε CD. Κυρίως έγραφα τα βινύλια μόλις τα έπαιρνα ολοκαινουργια να τα ακούω χωρίς να τα φθείρω.

Το μόνο μέσο οικιακής χρήσης που παρουσιάστηκε αργότερα για αναλογική μαγνητική ηχογράφηση που μπορεί ακόμη και σήμερα να συγκριθεί σε ορισμένες περιπτώσεις με το CD, είναι το VHS Hi Fi video. Αυτό προς επιβεβαίωση. :ernaehrung004:

.....
Καμιά μεγάλη εταιρεία απ αυτές που ασχολήθηκαν με πηγές δεν έβγαλε κασετόφωνο,πέραν των Ιαπωνικών και μίας Βρετανικής αν θυμάμαι.
Η Linn,Naim,Thorens,Walker,Ariston,Garard,Dual,Krell,Audio Research,Wadia,Mark Lenvinson κ.λ.π,καμία όχι μόνο δεν ασχολήθηκε,ή δεν έβγαλε κάποιο gadget ,αλλά το σνόμπαραν με τον τρόπο τους και αυτά ψάχνω,επειδή τα έχω στο αρχείο.
......

Ξεχνας καποιους μεγιστους της τεχνολογιας αναπαραγωγης ηχου που φτιαξαν κασσετοφωνα κορυφης και δεν ειναι Ιαπωνες,
Tandberg, Revox.

Eιδικα τα πρωτα εχω την ευκαρια να τα ακουω που και που. Την σειρα 300, αυτα που τα στεινεις και ορθια και οριζοντια... χτισμενα σαν τανκς, μεταλικα μερη τιποτα πλαστικο, απολυτα "στεγανα" χωρις κανενα κουφιο θορυβο οταν ανοιγουν κλεινουν, με απολυτα καθαρο και ακριβη ηχο με κασσετες 35 ετων.
Απολαυση σκετη. Και σε συγκριση με Teac κορυφης διπλα πολυ καλα αλλα αλλη κατασκευη...

Re: Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Κατι που δεν επιχειρησα ποτε (και μαλλον εγω εχασα !)
Οπως και δηποτε η μεγαλυτερη επιφανεια μαγνητικης επιστρωσης
θα τετραπλασιαζε την αναλυτικοτητα ηχου.

Βεβαια δεν γνωριζω αν η ταχυτητα περιελιξης ηταν μεγαλυτερη
η μικροτερη της απλης κασσετας. Και βεβαια ... ειναι και το θεμα
ΦΟΡΗΤΟΤΗΤΑ :laugh:

Δεν είναι θέμα Επιφάνιας η ταχύτητας τα VHS Hi Fi stereo έκτος της κλασικής κεφαλής ήχου που έχουν τα απλά video έχουν ξεχωριστές κεφάλες ήχου στην μεγάλη περιστρεφόμενη κεφαλή που είναι και τα video head.
VHB3-12.gif

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

TCD 3014a.......ένα αριστούργημα μηχανικής...
Στο νήμα δεν προσπαθούμε να εξάρουμε την κασέτα ως απόλυτη πηγή ή hi-end, αλλά την κουλτούρα και το μεράκι που είχαμε στα νεανικά μας χρόνια προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να κάνουμε τις προσωπικές μας συλλογές, δοκιμές και δώρα στους φίλους που είχαν την ίδια "αρρώστια" με εμάς.

tandberg-last3.jpeg

Ξεχνας καποιους μεγιστους της τεχνολογιας αναπαραγωγης ηχου που φτιαξαν κασσετοφωνα κορυφης και δεν ειναι Ιαπωνες,
Tandberg, Revox.

Eιδικα τα πρωτα εχω την ευκαρια να τα ακουω που και που. Την σειρα 300, αυτα που τα στεινεις και ορθια και οριζοντια... χτισμενα σαν τανκς, μεταλικα μερη τιποτα πλαστικο, απολυτα "στεγανα" χωρις κανενα κουφιο θορυβο οταν ανοιγουν κλεινουν, με απολυτα καθαρο και ακριβη ηχο με κασσετες 35 ετων.
Απολαυση σκετη. Και σε συγκριση με Teac κορυφης διπλα πολυ καλα αλλα αλλη κατασκευη...
και οι 2 αυτοι κορυφαιοι κατασκευαστεs ειχαν ηδη την τεχνογνωσια απο τα reel to reel και τα μηχανικα των κασετοφωνων δεν ηταν κατι δυσκολο γι`αυτουs.
το οτι δεν φτιαξαν ποτε φτηνα - προσιτα μοντελα δειχνει καΘαρα οτι -εκτοs απο επιδειξη τεχνογνωσιαs-, δεν γινεται να φτιαχτει (καλο) κασετοφωνο σε χαμηλο κοστοs κατασκευηs

west, ξεχναs το οτι το κοστοs στιs εταιριεs για να φτιαξουν ενα καλο κασετοφωνο ηταν μεγαλο. πολυ μεγαλυτερο απο εναν ενισχυτη πχ..
πολλα μηχανικα μερη και αυτοματισμοι. καμια απο τιs εταιριεs που ανεφερεs δεν ηταν αρκετα μεγαλη σαν μεγεΘοs για να παρει τετοιο ρισκο, εκτοs την Dual που και αρκετα μεγαλη ηταν για να φτιαξει σχεδον τα παντα στα κονσουμεραδικα και φυσικα και κασετοφωνα.
οσο για τα μαγνητικα μεσα αν ειναι hi end, τι πιο hi end απο το reel to reel ?
το`χω ξαναπει.. το δυστυχημα ηταν οτι η philips δεν προεβλεψε την εννοια hi fi στον ηχο τηs κασεταs. το μελημα τουs ηταν ..οσο πιο compact... για φαντασου ενα πλατοs ταινιαs μολιs 2 φορεs μεγαλυτερο?

Μα το κόστος παραγωγής ακόμα και τώρα ωθεί κάποιες εταιρείες να παραγγείλουν με το λογότυπο τους π.χ. κεφαλές.. Linn (Goldring),Roxsan,κ.λ.π,ή λάμπες για τους Ενισχυτές..
Δεν θα ήταν τόσο εμπόδιο,απ το να παραγγείλουν τα 'εντόσθια' μηχανικά μέρη από Εργοστάσια στην Άπω Ανατολή...εννοώντας και την Κορέα που παρήγαγε μηχανικά μέρη απ την εποχή των 80ς..όπως καταλάβαμε αργά οι πλείστοι πολύ αργά μάλλον,αφού και οι Ιάπωνες έκαναν παραγγελία από Κορέα και το διάβασα και αυτό στον Ξένο Τύπο.
Γνώμη μου είναι ότι δεν πίστεψαν στο μέσο αυτό ,αλλά και οι συμμαχίες που υπήρχαν στην 'Βιομηχανία'..
Το Grease που κατείχα σε Lp και κασέτα είχαν τεράστια διαφορά,άρα και οι δισκογραφικές δεν έδιναν βάρος.
Νομίζω ότι έδωσαν βάση στα Reel Tape και η επιτυχία κάποιων όπως Fostex,Tascam,Nacs,Nagra ήταν στον επαγγελματικό τομέα.
Για να μην επαναλαμβάνομαι,όλοι οι Πύργοι ελέγχου είχαν Nagra tape recorder ...,αλλά και πάλι η αναγνώριση κάποιων ήχων κατά την απομαγνητοφώνηση των αεροπορικών δυστυχημάτων Mayday,ήταν δύσκολη...επειδή το μέσο ήταν περισσότερο μιας χρήσης..
Δεν έτυχε καμιά φορά να ξαναγράψουμε κασέτα χρωμίου ή απλή?Από πάνω δηλαδή απ την παλιά ηχογράφηση..κάντε το έτσι για ...μια ιδέα.

Ήταν τρομερά άνισο, όταν πήρα για πρώτη φορά CD, αυτή η απουσία θορύβου και η απόκριση συχνοτήτων διέλυσε την κασέτα. Όσο και να προσπαθούσες όσα λεφτά και να έδινες, εγώ τι Sony τι Aiwa τι Technics, τι DOLBY B, C, S, τι δοκιμές επί δοκιμών κασέτες χρωμίου φόβο μην χαλάω τις κεφαλές με τις μετάλλου, και το πιο φτηνό CD player ήταν χιλιόμετρα μπροστά από την πιο ακριβή εγγραφή που κατάφερνα. από το 1980 ως το 2000 όμως παλεύαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Κανένα από τα νέα παιδιά δεν έχει περάσει τις ατέλειωτες ώρες start stop play rewind δοκιμή ξανά δοκιμή θυμάμαι την χαρά όταν πήρα ένα deck που ανίχνευε τα κενά και το πάταγα να πάει αμέσως στο κομμάτι 3.... λες και είχα πάρει υπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη, αυτές ήταν οι χαρές μας.....

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Η κασέτα ήταν το απόλυτο μέσο για να μοιραζόσουν μουσική και επίσης το μόνο μέσο μέχρι σχεδόν τα μισά της δεκαετίας του 90 που μπορούσες εύκολα να πάρεις μαζί σου. Έχω περάσει χιλιάδες ώρες ακούγοντας μουσική από τα διάφορα walkman που είχαν περάσει από τα χέρια μου. Ο απόλυτος σύντροφος πριν μάθω να οδηγώ όταν μετακινούμουν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Και η ποιότητα; ε οκ, και μόνο που άκουγες νέες μουσικές που μοιραζόσουν με φίλους αρκούσε και με το παραπάνω. Άσε το χαμό με τις χιλιογραμμένες κασέτες δεκάδες φορές από πάνω. Με την έλευση του ίντερνετ κυρίως αυτό είναι κάτι που δεν θα το ξαναζήσουμε εύκολα - με τα καλά της κασέτας (κυρίως από κοινωνιολογικής άποψης) και τα κακά της (περιορισμένη πρόσβαση πρακτικά μόνο σε ότι είχαν οι φίλοι).
Το απόλυτο walkman για μένα ήταν το τελευταίο που είχα αγοράσει όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο. "Ταξίδευα" κάθε πρωί από Χολαργό σχεδόν Αγία Παρασκευή στο Βοτανικό. Η Μεσογείων ένα εργοτάξιο για το μετρό, θυμάμαι στο Α5 έμπαινα στις 7:10 για να φτάσω στο πανεπιστήμιο στην καλύτερη 8:40. Τα δύο απόλυτα χαρακτηριστικά (που ήταν σε επίπεδο grail τα προηγούμενα χρόνια) ήταν ότι έπαιρνε 1 μόνο μπαταρία ΑΑ και με αυτή έβγαζε 30 ώρες περίπου παιξίματος και το δεύτερο ότι είχε touch κουμπιά και "έβρισκε" τα κενά ανάμεσα στα τραγούδια. Τα discman τότε έτρωγαν τόσες μπαταρίες που ήταν απλά ασύμφορη η χρήση τους.
Το πρώτο μου walkman ήταν αυτό από το ghostbusters...τα ενδιάμεσα δεν τα θυμάμαι καν.

Τέλος πολλές ανεξάρτητες παραγωγές από Ασία βγαίνουν τελευταία σε κασέτα και κάποιες από αυτές μόνο σε κασέτα. Όταν μου το είχε πει καλός φίλος που μένει μόνιμα Σιγκαπούρη μου είχε κάνει τρελή εντύπωση.

FX551.jpg

WM-A39.jpg

Όλα αυτά πολύ ρομαντικά και ωραία,δεν γίνεται να τα ξεχάσουμε...είναι ένα κομμάτι ζωής..
Θυμάμαι π.χ. μια ιστορία μιας κασέτας που έχω στην κάμερα για να ανεβάσω άλλα λόγω χρόνου το αναβάλλω...
Καλοκαίρι 1980 και ένας φίλος που είχε ξεκινήσει μια σχέση με ξένη από Βορά..παίρνει μήνυμα για μπάρκο..Αθήνα και μετά Σιγκαπούρη..μου δίνει μια κασέτα από ένα club ,με μουσικό θέμα μια βραδιά που διασκέδαζαν μαζί και επισημοποίησαν την σχέση τους..
Στείλε τη μου λέει σε παρακαλώ σ αυτή την διεύθυνση ενώ υπογράφει την αγάπη του πάνω στο αυτοκόλλητο..
Χρόνια μετά,κάπου 30 ..συναντήθηκα με την κυρία ,που είχε δύο παιδιά πια και μου την δίνει,ρωτώντας με αν έχω νέα του ..Γιώργου...δεν περιγράφονται αυτά σε κάποιον που μεγάλωσε με άυλα,όπως τον γιο μου δηλαδή,ούτε μπορεί να καταλάβει τι σήμαινε για κάποιον η 'συλλογή',η 'επιλογή' κομματιών,το χαρτί με τις παραγγελιές που πηγαίναμε σ ένα δισκάδικο της γειτονιάς και η απάντηση 'πέρνα την επόμενη Τρίτη,έχω φουλ παραγγελίες..
Το walkman ήταν μια μεγάλη ανακάλυψη,κάποια στιγμή τα έπαιρνες με το κιλό στην κυριολεξία...
Αλλά κάντε ένα πείραμα όσοι έχετε λειτουργικό μέσο αναπαραγωγής για να καταλάβετε τι λέω.
Στις κάτω γωνίες δίπλα είναι δύο πλαστικές εσοχές..
Βάλτε από λίγο hansaplast σε κάθε μία και ακούστε μία κασέτα,μετά προσθέστε ακόμα μία λεπτή στρώση και ακούστε και μετά αφαιρέστε τα και ξανα-ακούστε....
Θα δείτε τι εννοώ με την γωνία ανάγνωσης της ταινίας απ την κεφαλή...
Αλλάζει ο τόνος,το μπάσο το ambiance...
Με την χρήση ,ε πλαστικό του κερ@τ@ είναι,ακόμα και στις μετάλλου...έχω δει να χαλαρώνει απ την χρήση και την θερμοκρασία,γι αυτό κάποια ακριβά Decks είχαν διπλό capstan,για 'σφίξιμο' και εφαρμογή τέλεια,αλλά και πάλι ...οι θερμοκρασίες,η χρήση,η υγρασία,η σκόνη,αλλοίωναν πολλά μηχανικά μέρη ακόμα και με 'φροντισμένη συντήρηση' τουτέστιν χρήση της 'φόδρας'..
Τη λέξη 'φόδρα' την δανείστηκα απ τους Σουηδούς ,που στα νιάτα μας τέλει των 70ς 'απαλλοτριώναμε' καμιά κασέτα,να μάθουμε τι ακούνε....

Μα το κόστος παραγωγής ακόμα και τώρα ωθεί κάποιες εταιρείες να παραγγείλουν με το λογότυπο τους π.χ. κεφαλές.. Linn (Goldring),Roxsan,κ.λ.π,ή λάμπες για τους Ενισχυτές..
Δεν θα ήταν τόσο εμπόδιο,απ το να παραγγείλουν τα 'εντόσθια' μηχανικά μέρη από Εργοστάσια στην Άπω Ανατολή...εννοώντας και την Κορέα που παρήγαγε μηχανικά μέρη απ την εποχή των 80ς..όπως καταλάβαμε αργά οι πλείστοι πολύ αργά μάλλον,αφού και οι Ιάπωνες έκαναν παραγγελία από Κορέα και το διάβασα και αυτό στον Ξένο Τύπο.
Γνώμη μου είναι ότι δεν πίστεψαν στο μέσο αυτό ,αλλά και οι συμμαχίες που υπήρχαν στην 'Βιομηχανία'..
Το Grease που κατείχα σε Lp και κασέτα είχαν τεράστια διαφορά,άρα και οι δισκογραφικές δεν έδιναν βάρος.
Νομίζω ότι έδωσαν βάση στα Reel Tape και η επιτυχία κάποιων όπως Fostex,Tascam,Nacs,Nagra ήταν στον επαγγελματικό τομέα.
Για να μην επαναλαμβάνομαι,όλοι οι Πύργοι ελέγχου είχαν Nagra tape recorder ...,αλλά και πάλι η αναγνώριση κάποιων ήχων κατά την απομαγνητοφώνηση των αεροπορικών δυστυχημάτων Mayday,ήταν δύσκολη...επειδή το μέσο ήταν περισσότερο μιας χρήσης..
Δεν έτυχε καμιά φορά να ξαναγράψουμε κασέτα χρωμίου ή απλή?Από πάνω δηλαδή απ την παλιά ηχογράφηση..κάντε το έτσι για ...μια ιδέα.
west, και οι κορεατεs δεν εδιναν τσαμπα τουs μηχανισμουs στουs ιαπωνεs. και στιs κεφαλεs οπωs λεs, ναι ετσι γινεται. γι`αυτο και η ιδια κεφαλη με αλλη μπραντα ειναι ακριβοτερη απο την πραγματικη. πχ, rega-AT

Θυμάμαι μια λεπτομέρεια ..
Σε κάποια decks προσθέταμε λόγο βαμβάκι στις εσοχές κάτω για ενίσχυση του μπάσου ή πρίμων ανάλογα την εγγραφή...
Πάντως ακόμα και σε κάποια εγχειρίδια χρήσης κασετόφωνων και πρέπει να χω κάποια απ τις αρκετές αγορές ...πρότειναν και την επιθυμητή κασέτα..αλλά και σε κάποια περιοδικά σε τεστ ,πρότειναν την κατάλληλη κατά την γνώμη τους μάρκα κασετών..

Ήταν τρομερά άνισο, όταν πήρα για πρώτη φορά CD, αυτή η απουσία θορύβου και η απόκριση συχνοτήτων διέλυσε την κασέτα. Όσο και να προσπαθούσες όσα λεφτά και να έδινες, εγώ τι Sony τι Aiwa τι Technics, τι DOLBY B, C, S, τι δοκιμές επί δοκιμών κασέτες χρωμίου φόβο μην χαλάω τις κεφαλές με τις μετάλλου, και το πιο φτηνό CD player ήταν χιλιόμετρα μπροστά από την πιο ακριβή εγγραφή που κατάφερνα. από το 1980 ως το 2000 όμως παλεύαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Κανένα από τα νέα παιδιά δεν έχει περάσει τις ατέλειωτες ώρες start stop play rewind δοκιμή ξανά δοκιμή θυμάμαι την χαρά όταν πήρα ένα deck που ανίχνευε τα κενά και το πάταγα να πάει αμέσως στο κομμάτι 3.... λες και είχα πάρει υπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη, αυτές ήταν οι χαρές μας.....
εγω παντωs αν εβρισκα κασετεs χρωμιου σε λογικη τιμη σημερα, ευχαριστωs κατεβαζα το 3κεφαλο απο το παταρι για να "κοπιαρω" κατι LP φιλων.
για cd ουτε να ακουσω δεν Θελω

Μηπως τελικα το νημα πρεπει να μπει στην κατηγορια Του Hi Fi ???

Θυμάμαι μια λεπτομέρεια ..
Σε κάποια decks προσθέταμε λόγο βαμβάκι στις εσοχές κάτω για ενίσχυση του μπάσου ή πρίμων ανάλογα την εγγραφή...
Πάντως ακόμα και σε κάποια εγχειρίδια χρήσης κασετόφωνων και πρέπει να χω κάποια απ τις αρκετές αγορές ...πρότειναν και την επιθυμητή κασέτα..αλλά και σε κάποια περιοδικά σε τεστ ,πρότειναν την κατάλληλη κατά την γνώμη τους μάρκα κασετών..
πχ η marantz στο δικο μου sd60 καΘαρα γραφει στο manual οτι εχει ρυΘμισει το deck με TDK AD, SA, SAX, MA και MAXG (για την τελευταια δεν ειμαι 100% σιγουροs).
γι`αυτο που ειμαι σιγουροs ομωs, ειναι οτι η απλη D δεν μπορουσε να γραφτει στο μηχανημα. λειπαν οι υψηλεs και η παραμορφωση σε ολο το φασμα πηγαινε συννεφο.(δεν υπηρχε καν στο manual)
το πιο πιστο αντιγραφο παντωs το επαιρνα με maxell XL-II και IIS.
ολεs οι μεταλλου ηχουσαν λαμπροτερα απο το πρωτοτυπο. Θα`Θελα πολυ να του`βαζα τπτ δυσκολα σημερα μιαs και τον καιρο εκεινο δεν ειχα τα σημερινα μηχανακια..