Η κασσέτα ξανάρχεται (Δικάναλος)

Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Μηπως τελικα το νημα πρεπει να μπει στην κατηγορια Του Hi Fi ???
το`χα γραψει οταν πηρα χαμπαρι το νημα διαβαζονταs την λεξη "κασσετα", αλλα σωστα ειναι εδω οπωs εξηγησε ο νηματοΘετηs. απλα καποιοι απο μαs το τραβαμε στον τεχνικο τομεα γιατι δεν κρατιομαστε ..χα χα!

Όπως είδατε στις φωτό με τα εσωτερικά εξαρτήματα,που πόσταραν πριν κάποιοι,υπάρχουν μικρά ροδελάκια,κάποια ειδικά διαφανή τμήματα,επίσης η διαδρομή απ τα υπόλοιπα πλαστικά μέρη,επιφέρουν τις φθορές τους,επίσης το ειδικό υλικό κάτω απ την κασέτα στο σημείο που 'πατάει' η κεφαλή για ανάγνωση,αλλάζει χρώμα και πολλές φορές 'μικρο-σωματίδια' απ την ταινία συσσωρεύονται,ενώ η 'ανάρτηση' (που είναι από λεπτότατο μεταλλικό πλατύ τμήμα),λασκάρει....με την χρήση και τον χρόνο.
Όσο και να την έχεις καλά αποθηκευμένη,δυστυχώς επηρεάζεται ο ήχος αρνητικά...
Τέτοια θέματα δεν είχε ο δίσκος.
Καλή η προσπάθεια κάποιων εταιρειών,δεν εννοώ ότι μειονεκτεί το hardware ,αλλά το software.
Πάντως από DCC και Minidisc είχα χειρότερα ηχητικά αποτελέσματα...κάνοντας πολλές δοκιμές.
Απλά ένα Nakamichi CR-7,όσο καλά εξαρτήματα και στιβαρό τροφοδοτικό και να έχει δεν γίνεται να ζωντανέψει μια φθαρμένη ταινία.Στο κλίμα της ηχογράφησης θα σε βάλει,αλλά με τίποτα συγκριτικά με μια 'υγιή' κεφαλή/βραχίονα και ένα leizer που δεν 'διορθώνει'.
Ακόμα προσωπικά ακούω στο τρέξιμο walkman με παλιές ηχογραφήσεις...

Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις καλού αναλογικού ήχου από
Aiwa

https://images.search.yahoo.com/sea...om/static/gallery/8/2128-009.jpg&action=click

και Pioneer

https://images.search.yahoo.com/sea...tatic/gallery/5/2145-CT-F950.jpg&action=click

Προτιμούσα στα μικρότερα μοντέλα τους την πρώτη εταιρεία,το δεύτερο δεν είχε την μουντάδα του δικού μου,αλλά έπαιζε με accuphase αν θυμάμαι καλά.

εγω παντωs αν εβρισκα κασετεs χρωμιου σε λογικη τιμη σημερα, ευχαριστωs κατεβαζα το 3κεφαλο απο το παταρι για να "κοπιαρω" κατι LP φιλων.
για cd ουτε να ακουσω δεν Θελω

Επειδή δεν θα βρεις Cd-r for audio use.
Πάνε δύο χρόνια που ότι παίρνω από e-bay,Κασετεμπορική και Tradera,δεν κάνει finalize.
Sorry για το Off Topic.
Μάλλον κατάλαβαν ότι κάποιοι θα επιστρέψουν σε κασέτα και πιάνουν κ@λο.

https://www.ebay.co.uk/itm/Maxell-X...m2f2dbf7c3b:g:sZ0AAOSwZTtckpxI&frcectupt=true

H άλλη λύση είναι το πικάπ με usb ,για ντουμπλάρισμα δίσκου,ή EAC για Cds.

Έψαχνα σ ένα ντουλάπι παλιές και κάποιες άγραφες και έπεσα πάνω σε κάτι Liguaphon αλλά και σε κάποιες του Cambridge Profficiency σειρά για εκμάθηση κάποιας γλώσσας...
Έβαλα ν ακούσω στο πιστό walkman με loudness έτσι από περιέργεια και οι φωνές λες και έρχονταν απ το ...υπερπέραν..
Άλλη φάση και αυτή η χρήση για εκμάθηση ξένης γλώσσας μέσω κασέτας,που δεν ανέφερε κανείς...συγκινητικό (για να μην λέμε μόνο για τα προβλήματα).

cdr for audio....μπορεί νάχω μια κούτα...

Της Professional? Τα ροζ?

Αυτά είχαν μείνει πιο αξιόπιστα,αλλά σύμφωνα με το e-shop,Κασσετεμπορική,κ.λ.π καταργήθηκαν.

Κάποιες φορές 'πιάνει' η λειζερ τα For ever Plus,αλλά δεν κάνει finalize,οπότε δώρον άδωρο.

wskt0.jpg
[/IMG]

wskt0.jpg
[/IMG]

Αυτά είχαν μείνει πιο αξιόπιστα,αλλά σύμφωνα με το e-shop,Κασσετεμπορική,κ.λ.π καταργήθηκαν.

Κάποιες φορές 'πιάνει' η λειζερ τα For ever Plus,αλλά δεν κάνει finalize,οπότε δώρον άδωρο.

taiyo yuden

Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Επειδή δεν θα βρεις Cd-r for audio use.
Πάνε δύο χρόνια που ότι παίρνω από e-bay,Κασετεμπορική και Tradera,δεν κάνει finalize.
Sorry για το Off Topic.
Μάλλον κατάλαβαν ότι κάποιοι θα επιστρέψουν σε κασέτα και πιάνουν κ@λο.

https://www.ebay.co.uk/itm/Maxell-X...m2f2dbf7c3b:g:sZ0AAOSwZTtckpxI&frcectupt=true

H άλλη λύση είναι το πικάπ με usb ,για ντουμπλάρισμα δίσκου,ή EAC για Cds.

Τι εννοείς δηλαδή?

Αν πάω στο Πλαίσιο και αγοράσω ένα πακέτο CD-R απλά, δεν θα μπορεί να γίνει finalize στο PC μου?

Τόσα χρόνια έτσι έκανα τις εγγραφές μου.

Μήτσο, μάλλον μιλάει για HiFi CD εγγραφής, τα οποία έπαιρναν ειδικά cd-r που λεγόντουσαν for audio...

Είχα και εγώ έναν τέτοιο Φίλιπς, νομίζοντας ότι έκαναν καλύτερη δουλειά από ένα απλό οδηγό εγγραφής για υπολογιστή... Και όντως, τα πρώτα χρόνια, ίσως και να έκαναν...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Ετσι !!! ...

Εκει κοντα, στο 1994 μεχρι 1997, ισως και να υπηρχαν ασυμβατοτητες.
Μετα το 1998, ΟΛΑ τα CD-Rs εγγραφαν και διαβαζαν ΟΛΑ τα δισκακια.
Εκτος βεβαια απο κατι ... ντιβες (καραντιβαρες) CD player σαλονατα.

Παντως κασσετα που να ΜΗΝ εγγραφεται ... δεν ξερω αν υπηρξε ποτε.
Επισης ουτε κασσετα που να ΜΗΝ διαβαζεται. Εκτος ... αν την πλησιαζες
σε κανα μαγνητη (αρα ... ειχες πολυ κακες διαθεσεις εως καταστροφικες).

Μήτσο, μάλλον μιλάει για HiFi CD εγγραφής, τα οποία έπαιρναν ειδικά cd-r που λεγόντουσαν for audio...

Είχα και εγώ έναν τέτοιο Φίλιπς, νομίζοντας ότι έκαναν καλύτερη δουλειά από ένα απλό οδηγό εγγραφής για υπολογιστή... Και όντως, τα πρώτα χρόνια, ίσως και να έκαναν...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, και jitter λέγεται η αιτία

Ρίξε μια Μαρία στην diskimpex, αγοράζω από εκεί 30 χρόνια.
Αν υπάρχει cdr-audio μόνο αυτοί το έχουν.

Re: Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Τι εννοείς δηλαδή?

Αν πάω στο Πλαίσιο και αγοράσω ένα πακέτο CD-R απλά, δεν θα μπορεί να γίνει finalize στο PC μου?

Τόσα χρόνια έτσι έκανα τις εγγραφές μου.

For Audio Use..
Cd recorder κάτι σαν Cd Player ,που κάνει ψηφιακές και αναλογικές εγγραφές bit by bit απ την πηγή.
Ήταν της μόδας απ το 1996 περίπου που η Philips έδωσε την άδεια για χρήση σε Οικιακό περιβάλλον ,όπως γράφω στο Threat :Silver Trip-37 χρόνια Cd.
Συγκριτικά πιστεύω ότι έκαναν τις καλύτερες εγγραφές ever,αλλά το software έγινε σπάνιο.
Είναι κοινή ομολογία,έχω ανεβάσει και σχετικές συζητήσεις από ξένα φόρουμ.

Ρίξε μια Μαρία στην diskimpex, αγοράζω από εκεί 30 χρόνια.
Αν υπάρχει cdr-audio μόνο αυτοί το έχουν.

Ναι τα ροζ...καταργήθηκαν μου είπαν.
όπως και άλλες μάρκες..
Κάποια maxel και Philips,που γράφουν ακριβώς τα ίδια,δεν γράφουν όμως στο μέσο,ο υπεύθυνος της Κασσεμπορικής μου είπε ότι τα έχουν μπασταρδ....και κ.λ.π.
Το να έχει χαλάσει το Pioneer (επειδή έχω και το Marantz Dr 700 που διαβάζει,αλλά δεν γράφει,λόγω λέιζερ-το έχω σαν player δηλαδή),είναι σίγουρο ότι δεβ ισχύει,επειδή έχω 4-5 επαν- εγγράψιμα για 'έλεγχο',αλλά και ανταλλαγές υλικού με μουσικόφιλους γνωστούς από χρόνια.

Το πιο διαδεδομένο μέσο αποθήκευσης και εκτός της χρήσης του για εξ αποστάσεως learning,υπηρέτησε και τον ....λόγο του Θεού.
Μιας και για όλους σχεδόν η αγορά ενός ραδιο-κασετοφώνου ήταν οικονομικά 'αναίμακτη',μπορούσε η 'Εκκλησία' να στείλει 'κηρύγματα',Λειτουργίες,ψαλμωδίες, ΚληρικούςνΛόγους,όπως η Πειραϊκή αλλά και κάποιες μεγάλες Ενορίες και Μονές,Σύλλογοι για εράνους υπέρ...Αγιοταφικών Αναγκών κ.λ.π..Βοήθειά μας.
Ήταν και πιο εύχρηστη,ενώ όλοι ήταν σίγουρο ότι είχαν ένα μαγνητόφωνο.
Έχω βέβαια απ την γριά ,κάπου την είδα ..
Ίσως κάποιος απ τους συνομήλικους,θυμάται το Pop και Ροκ του Πετρίδη να έχει κασέτα δώρο με κάποιο περιοδικό?
Από άλλα περιοδικά κάτι βρήκα,αυτό θέλει ψάξιμο...