Η κασσέτα ξανάρχεται

μου βγηκαν τα ματια στο διαβασμα Νικο! στην 25η σελιδα εφτασα χτεs, καποια βιντεο δεν παιζουν πια ομωs, λογο παλαιοτηταs.
σε γενικεs γραμμεs βλεπω πολυ μεγαλη αγαπη για την σειρα αυτη. καπου ειχε πει ο Μανοs για τον martian οτι βρηκε κατι τραβηγμενο.. (στο ατυχημα δλδ).
που μπορουμε να το συζητησουμε? (Θα συνεχισω την μελετη σε λιγο ..αφου σκαναρω τα του δικαναλου)

Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

καπου ειχε πει ο Μανοs για τον martian οτι βρηκε κατι τραβηγμενο.. (στο ατυχημα δλδ).
που μπορουμε να το συζητησουμε?

https://avclub.gr/forum/showthread.php/142898-The-Martian/page22?highlight=the+martian

Ομως Βλαδιμηρε ... καπου εχουμε ξεπερασει την ανοχη του παροντος νηματος !

οποτε...
ο βασιληας των κασετων... σε διαρκεια...
περασαν λιγες , ιδανικες για να γραφεις απο ραδιο..

Attachments

• 9145b338656e17b50cd8bac9f1bca013.jpg
    9145b338656e17b50cd8bac9f1bca013.jpg
    99.7 KB · Views: 83
ναι.. tape overdose
ηταν ακριβες αυτες...
σε μια τετοια ειχα ηχογραφησει ενα ολοκληρο esc
με περιγραφη και σχολιασμο πετριδη
ο υπερηχας θα το θυμαται 1983 θαταν..
τοσο προσφατα...

κοιτα σε φορητο boombox επαιζε
τοτε , αυτες δεν ειχαν αντοχη ευκολα ''μασαγανε''
ηταν καλες να γραφεις απο fm εκπομπες βολευε η διαρκεια τους μια ωρα πλας καθε πλευρα
γι σκεψου πριν σχεδον 40 χρονια..

λιγες κοπηκε και ξαναενωθηκε με σελοτειπ
εσυ θυμασαι τετοιες λεπτομερειες απο το 82 83 ?

OXI.

Mια 90αρα που ειχα (της οποιας της γ@μησα το νταμντιριρι σε εγγραφες)
κοπηκε μια φορα και την ξανακολησα (με σελοτειπ). Την επαιξα μερικες φορες ακομα
και ξανακοπηκε (και την παρατησα for good). Ολα αυτα μεσα σε διαστημα 2 ετων.
Απο το 1978 μεχρι το 1980. Δηλαδη, απο Α Γυμνασιου μεχρι Γ γυμνασιου.

Μετα ... μου γινε μαθημα και εμεινα στις 60αρες ... (μεχρι που βγηκαν τα CD).

Βρε παιδιά τα έζησα και εγώ αλλά ..δεν τα θυμάμαι,έχω κάνει delete..

Μπράβο Νικολάκη που μας τα ξαναθυμίζεις !

Τις βλέπω σαν σε όνειρο να παρελάυνουν στην οθόνη και όμως ήταν λίγες δεκαετίες πίσω.

Τι να πώ?

Το έκαψα φαίνεται..

Μία φορά είχα χρησιμοποιήσει 120 άρα και μου είχε σπάσει τα ............... Άσε που για να την τυλίξεις απ' την αρχή προλάβαινες να πας στο περίπτερο για τσιγάρα. Το βασικό το θέμα όμως ήταν ότι αν δεν ήταν καλό το deck τη μάσαγε για πλάκα. Δεν είχα ακούσει και τίποτα καλό για τις 120 άρες. Ούτε και για τις 90 άρες. Βέβαια υπήρχαν πάντοτε και οι ποιότητες κατασκευής. Όσοι μπορούσαν να δίνουν το κάτι παραπάνω το έκαναν και είχαν το κεφάλι τους ήσυχο. Εμείς πηγαίναμε στα σίγουρα.
Προσωπικά το μόνο θέμα που είχα ήταν ότι απείχαν πολύ απ' το δίσκο σε ποιότητα. Βέβαια, το JVC που είχα, δεν ξέρω καν αν θα το γνωρίσω αν το δω σε φωτό, δεν ήταν από τα καλά. Ακόμα και με Dolby C, οι εγγραφές του δεν με ικανοποιούσαν. Αντίθετα έπαιζε πολύ καλά.
Κάποτε έφερε ένας φίλος μία TDK super avilyn στην οποία είχε γράψει το "The Dark Side Of The Moon".
Είχε ένα τρικέφαλο AKAI με δύο μοτέρ αν θυμάμαι καλά. Αστρονομικές προδιαγραφές. Μπορεί να έλεγε και παραμύθια. Πάντως, μας έπεσαν τα σαγόνια. Ήταν ότι καλύτερο είχα ακούσει σε κασετόφωνο. Και έπαιζε με το δικό μου! Πού να το φανταστώ!
Πάντως, τα κατάφερνε καλά με χρωμίου και μετάλλου. Άσχετο αν είχα ελάχιστες τέτοιες.
Σίγουρα, αυτό που μετράει για μένα αυτή τη στιγμή, είναι η τότε εποχή και ο χρόνος που περνούσαμε γράφοντας. Real time. Γράφαμε τη μουσική που πρόλαβε ο φίλος να αγοράσει για να την πάρουμε κι έχουμε κι εμείς σπίτι. Πού να κατεβαίνεις Αθήνα να την πάρεις κι εσύ! Αφού υπάρχει, μέχρι να τη λιώσουμε την κασέτα, ας πάρουμε κάτι άλλο. Όλο και κάτι θα ακούγαμε απ' τον Πετρίδη.
Δεκαετία του 70. Με τις όποιες δυσκολίες της, σίγουρα από τις καλύτερες. Προσωπικά πάντα.

Να 'μαστε όλοι να τα θυμόμαστε πού και πού.

Λοιπον, καποιος πρεπει να αναλαβει δραση εδω μεσα (το νηματακι εχει χαθει στις ιστορικες αναφορες
και ΟΧΙ στις οπτικες). Ο Υπερηχας ειναι αρκουντως τεμπελης ωστε να αναλαβει δραση, οποτε .... :nounder:

Μαρκες που η μανα τους .... τις ξεχασε ΟΛΟΤΕΛΑ : Silver Shadow - Tracs - Boots Audio !
Προ του 1977. Με Ανθρακα 14 ανιχνευεται η ακριβης χρονολογια. Trust me ... :smash:

01 Silver - Tracs - Boots.jpg

Παρακαλω, την προσοχη σας, παρακατω ... στο ενθετο (αλλα και πανω στην κασσετα) :rolleyes:
Την επιεικια σας .... ειμαι 12 ετων ! :rolleyes: ΟΛΑ ... ειναι ξεπατικουρα (και μαλιστα κακιστη) !

02 Silver Shadow (Index A).jpg

Στο δευτερο ενθετο .... το HIGH CHAPARRAL (του 1971) εγινε .... HIGH SARARAL :flute:
Γονατιστος με το εξωτερικο μικροφωνο (του National) διπλα στο ηχειακι της τηλεορασης.
Μηδενικος χρονος .... για ορθογραφιες (αντε γειααααα :laugh:)

03 Tracs 40 (Side 1).jpg

More μαρκες ... I MANA TOUS TIS KSEXASE .... :rolleyes: .... εκτος απο την Scotch ισως.
90αρα και μου τυλιξε twice. Δεν φαινεται στην φωτο ... but trust me ... IS there !
Κομμενη και κολλημενη ταινια σε δεκα σημεια. Στην Olympia τι γραφει απο κατω ?

Ε ? ε ? ε ? ε ? ... :rolleyes: ....

04 Scotch - Olympia - Duratape.jpg

Καλη η 46αρα Maxell (γιαυτο και "τιμηθηκε" με το Oxygene) και φυσικα ... ΠΟΤΕ δεν μασησε.
Οχι ομως και καμια φοβερη επιδοση (ηχητικη), ηταν απλη LN. Η μεγαλη απατη ειναι απο δεξια.
H ανεπαναληπτη .... KDK :laugh: (και οχι TDK). Ηταν δυο κασεττες που μου ηρθαν απο τον θειο
ΠΡΙΝ προλαβω να μαθω καν οτι υπαρχει η TDK (ως φιρμα). Την μαμησα επι τρια χρονια.
Εγγραφη πανω στην εγγραφη (και 90αρα). Τελευταια εγγραφη ... αναγραφεται πανω στην
κασσετα. Και μετα ... στα τσακιδια ! Απο μασημα σε στριφογυρισμα και απο στριφογυρισμα
σε κοψιμο. Enough was enough ... :angry:

05 Maxell 46 - KDK 90.jpg

More brands ... Ι ΜΑΝΑ TOYS TIS KSEXASE ... με μια φωτεινη εξαιρεση -> το Guilty (της CBS) !
Πολη καλη ποιοτητα εγγραφης για κασσετα εμποριου. Και δεν μασησε ... never ... not ever ....

06 Guilty - Supertone - Fisher.jpg

Παρακατω ... ανεβαζουμε την πιεση του Υπερηχα (με την ντισκοπατατα The Last Dragon)
και την κατεβαζουμε (γιατι εναν τον εχουμε :proud:) με το Brothers in Arms (Dire Straits).
Η ανωθι 90αρα Sony (UCX-S 90) δεν μασησε. Ξεχασα να κοιταξω τι εγραψα μεσα !
Next time ... -bye-

07 Sony - Last Dragon - Dire Straits.jpg

Tελευταιες ... οι πρωτες δυο (απο τις τρεις) κασσετες μου .... EVER.
The year (of our lord) should be ... 1976. Η τριτη κασσετα χαθηκε και ηταν και η
καλυτερη -> Barry White Party special. Ολες και οι τρεις δωρο απο τον θειο μου
στην Αγγλια (Torquay - Plymouth) μαζι με το GEC. Το GEC θα το βαζα χερι
δυο χρονια μετα. Ημουν μονο 10 ετων (η 11) και δεν εφτανα το GEC αφου
ημουν 1 και τιποτα (σε υψος). Οι κασσετες επαιξαν στο National. Μπορει να μην
μασησαν αλλα ... ακουγεται ενας χαμηλοσυχνος θορυβος που ισως και να
αντιστοιχει στην μουσικη που ακουγα τοτε .... ισως .... δεν ειναι σιγουρο ! :laugh:

08 Lulu - Neil Diamond.jpg

Aυτα απο μενα .... ! Η μπαλα στους εξτρεμ :proud: ....

highlander έχω και εγώ...
αυτές τις μάρκες τις πέταξα Μανο.
Όταν συμμαζέψω λιγο το χώρο, θα ψάξω για σένα τις πιό σαβουρέ να στις δείξω...

Silver shadow
Η πιο αθλια κασετα ever μαζι με τις acme
Στο παγκρατι πακετο τριων ενα κατοσταρικο.. τελη 70's
Αποκριση μηδεν σταθμες εγγραφης για το γαιδαρο καβαλα
Με φορητο ραδιοκασετοφωνο
Τις... τιμουσα...

Xaxa η κασετα του εφηβου...
Με το χαρτζιλικι δεν εφτανε για τις
Επωνυμες της εποχης..