Η κασσέτα ξανάρχεται

η αδιαφανης MA-XG εχει ημερομηνια εγραφης 2002. αλλα και κατι αλλες πληροφοριες μεταξυ των οποιων και την τιμη αγορας της!
ακομα και αν δεν την αγορασα το '02, δεν νομιζω να την ειχα παρει πολυ πριν. γραφω λοιπον εκει οτι η τιμη αγορας της ηταν 3,35ευρω..
Ααα!! τσαμπα μου φαινεται!! :bigcry::bigcry: τι ακριβες και κουραφεξαλα;;;!!! αυτη ειναι 60αρα. ποσο πιο ακριβη να'ταν η αλλη που ειναι 90αρα;
δλδ οι χρωμιου ή οι απλες AD ποσο κοστιζαν; δωρεαν τις εδιναν; :bigcry:

Όλα σε ένα νοικοκυρεμενα...Δώρο νταλκαδιαρικο 8track σε υποφερτή κατάσταση...Τιμή εκκίνησης 1000 ευρώ. :)

View attachment 161978

Denon DX πρεπει να'χω μια κουτα.. αλλα δεν μπορεσα να ψαξω αλλο.. ψοφησα απο την κουραση με ολα αυτα και πηγα για εναν υπνακο να συνελθω :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

στην βραση κολλαει το σιδερο Μανο μου..
το εβαλα πανω στο ηχειο.. 75cm αποσταση το κεντρο του μοντεμ απο το πορτακι του κασετοφωνου. φτανει;

Μαλλον δεν εγινα κατανοητος : πρεπει να το απομακρυνεις απο οτιδηποτε εχει ηλεκτρικο κυκλωμα.
Ας πουμε στα 2 μετρα (μινιμουμ).

Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

TDK MA-XG και οι 2, αλλά προσεξτε τις διαφορές τους.. βαριες και οι 2 με μεταλλικο περιβλημα αλλά η σκουροχρωμη και αδιαφανης εχει κατι βιδες γυρω γυρω που η διαφανης στερειται. ποια ειναι πιο παλια δεν θυμαμαι. ισως πρεπει να κρινω απο την ημερομηνια εγραφης της καθε μιας

Εαν παρατηρησες ...
στην αδιαφανη MA-XG
οι βιδουλες βιδωνουν καθ'υψος (και οχι κατα πλατος).
Φαινεται στην τελευταια φωτο !!!

απο τις ΜΗ TDK ή Μaxell βρηκα αυτες:
IMG_20190516_165748.jpgIMG_20190516_164906.jpgIMG_20190516_165931.jpgIMG_20190516_171945.jpgIMG_20190516_171454.jpg
απο αυτες η μονη normal ειναι η FUJI DR-Ix η οποια ειχε γραφτει απο το AIWA AD-F250 με dolby c και ομολογω ακουγεται εξαιρετικα!
Α ρε audio technica AT-F5occ ...τι παπαδες επαιζε αυτη η κεφαλη ακομα και αν την φοραγε το πιο ταπεινο πικαπ της εποχης....
Joe Jackson, το body and soul εχει μεσα απο βινυλιο. ακουγεται ελαχιστο σκρατς που για να το ακουσω δυναμωσα πολυ το volume.
ψαχνω να βρω και θορυβο επιφανειας που λεει και ο φιλος Δηκομηδης, αλλα που... το dolby c τον επνιξε.. :laugh:
η εγραφη πρεπει να'ταν το '88-'89 αν οχι νωριτερα.. ειχε παρει τον δισκο μια πολυ καλη φιλη και συμφοιτητρια τοτε της γυναικας μου και της τον βουτηξα κυριολεκτικα για να τον αντιγραψω πριν προλαβει να τον ακουσει η ιδια! γιατι το κοριτσι (τοτε) μπορει να ετρωγε μπριζολα με το χερι και να πιασει τον δισκο χωρις να πλυνει χερια πριν.. (και επιανε τους δισκους απο τα αυλακια- καλη της ωρα..)
εχω δεκαετιες να ακουσω το αλμπουμ και σταματαω το γραψιμο εδω γιατι δεν βλεπω τα γραμματα στο λαπτοπ. δακρυα ειναι αυτα...

Βλεπω πολυ "μεταλλο" ... και ευφραινομαι ! :proud:

Δεν ειχα ποτε deck που να εχει νοημα μια αγορα (κασσετας) μεταλλου !

Καποιες DENON τις εχω και εγω ... αλλα εσυ εχεις περισσοτερες ! -bye-

Re: Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Εαν παρατηρησες ...
στην αδιαφανη MA-XG
οι βιδουλες βιδωνουν καθ'υψος (και οχι κατα πλατος).
Φαινεται στην τελευταια φωτο !!!

θα το ξαναδω μετα.. τωρα ειδα (αφου συνηλθα λιγο) ενα λαθος στις φωτο..

η τελευταια φωτο με την ντανα στη μεση ειναι οι maxell. αριστερα μια μεταλλου μονη της και δεξια μια normal, η XL-IS. στη μεση 2 SQ χρωμιου φυσικα και στην κορυφη η XL-IIS. ολες οι αλλες ειναι οι XL-II.. το'χω ξαναγραψει οτι αυτη η ταινια πετυχε μετα απο το σχετικο τεστ το πιο πιστο αντιγραφο

μιας και μπηκαν οι maxell εστω και απο λαθος, ας δουμε και τις TDK..
IMG_20190516_170252.jpg
απο αριστερα προς δεξια οι μεταλλου, χρωμιου και οι νορμαλ AD.. στην κορυφη μια 100αρα AR. δεν θυμαμαι ποια η διαφορά της με τις AD. σιγουρα οχι η διαρκεια της ταινιας. οι αλλες ειναι 60αρες και 90αρες και εχουν τον ιδιο κωδικο.
η μεριδα του λεοντος ανηκει στις TDK και απο αυτες οι AD ειναι η πλειοψηφια. τωρα θα μου πειτε, αφου η XL-II εκανε το πιο πιστο αντιγραφο γιατι ειχες TDK ενα σωρο;
που να θυμαμαι.. ισως γιατι οι διαφορές να'ταν πολυ μικρες.
ισως γιατι ολες οι μεταλλου ειχαν (στα τοτε μηχανακια) πιο εντονα ακρα, ισως για την ποικιλια..

Οι Maxell (σε ταπεινα κασσετοφωνα) εβγαζαν μια υποψια πριμα παραπανω.
Υποψια (.... επρεπε να ακουσεις το ιδιο κομματι μερικες εκατονταδες φορες σε TDK
για να αντιληφθεις την υποψια των πριμων στην πρωτη Maxell που θα εγραφες ...)

Στις απλες (ουτε καν AD) οι TDK ηταν λιγο πιο σταθερες σε αποδοση. Λιγο ...

Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Μολις τωρα ειδα πως αποκαλειται η συνομωταξια μας στα αγγλικα : tapeheads ! :blink:

http://www.tapeheads.net/showthread.php?t=57499

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

καλο!!!! πολυ καλο!!! μ'αρεσει!!!!!
κεφαλες τα πικαπ, κεφαλες τα κασετοφωνα... ακομα και τα cdp τωρα που το σκεφτομαι.. :hmmmm2:

Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Οι Maxell (σε ταπεινα κασσετοφωνα) εβγαζαν μια υποψια πριμα παραπανω.
Υποψια (.... επρεπε να ακουσεις το ιδιο κομματι μερικες εκατονταδες φορες σε TDK
για να αντιληφθεις την υποψια των πριμων στην πρωτη Maxell που θα εγραφες ...)

Στις απλες (ουτε καν AD) οι TDK ηταν λιγο πιο σταθερες σε αποδοση. Λιγο ...

τι θυμαμαι εγω απο τοτε.. οι maxell XL-II ειχαν τα πριμα ακριβως οπως η πηγη. οι μεταλλου (ανεξαρτητα απο μαρκα) ειχαν περισσοτερα. οι νορμαλ TDK AD πρεπει να'χαν ενα κλικ λιγοτερο. οι D δεν ειχαν σχεδον καθολου.. ανεβαιναν και κατεβαιναν συνεχως.
αυριο αν μπορεσω θα ψαξω το manual, γιατι αν θυμαμαι καλα κατι εγραφε σχετικα με τις απλες ταινιες και την πολωση τους.
παντως το μηχανημα παιζει καταπληκτικα.. δεν το περιμενα να ακουστει ετσι στο σημερινο set up. ακουω ασταματητα απο την ωρα που το εβαλα εκει κατω απο το bluray και το dvdp. ακομα και οταν με πηρε ο υπνος το απογευμα, αυτο επαιζε και με ξυπναγε με το χαρακτηριστικο "γκουπ" του stop...
αυτος ο ιμαντας του πως διαολο δεν εχει ξεραθει τοσα χρονια ακινητος; και δεν εχει εναν.. καθε μοτερ τον δικο του..

για να δωσω μια ταξη μεγεθους, δεν μπορεις να πεις οτι ειναι hiend σε καμια περιπτωση, αλλά ενα πολυ καλο hifi που μπορεις να ακους με τις ωρες...
τωρα αν κανει ακομα καλυτερη εγραφη με το σημερινο πικαπ, ειδικα ετσι οπως παιζει τωρα...
βλεπω να ξαναγραφω πολλες απο τις ηδη γραμμενες κασετες μου.. :laugh: