Η κασσέτα ξανάρχεται

36091b404f0e99538cbf21cc0824

το πρώτο μου καλό deck είχε ξεχωριστούς διακόπτες bias/eq και τριών θέσεων.
Αυτό επέτρεπε και "ανάρμοστους" συνδυασμούς ανάλογα με τα γούστα σου ώστε να πετυχαίνεις custom απόκριση....

Re: Απάντηση: Re: Η κασσέτα ξανάρχεται

Eιχε Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α σημασια η ποιοτητα του deck ! Το δικο μου το ειδες (για τον π@τσο καβαλα).
Σε τετοιο deck (που δεν θα το λεγα deck αλλα ενσωματωμενο κασσετοφωνο σε music center)
ακομα και σε μια AR ακουγες παραμορφωσεις. Eιχα κανει απειρες ηχογραφησεις μονο και μονο
για να βρω την βελτιστη σταθμη εγγραφης (και δυστυχως ΔΕΝ ηταν τα 3dB peak, αναλογα με
τον δισκο βινυλιου και το ασμα ισως και να εφτανε και τα .... 0 dB !!!! .... ).

Θυμαμαι στον δισκο του Christopher Cross (του 79) η σταθμη ηχογραφησης ηταν στα πατωματα.
Τον ειχε κανεις ? Δεν θυμαμαι πιο χαμηλη ηχογραφηση, Χαλι μαυρο ... μονο και μονο για να μην
υπαρχει παραμορφωση. Αντε τωρα ... σε ΕΚΕΙΝΟΝ τον δισκο ... να βαλεις 3 dB peak rec level !!!!!

τον πρασινο με το φλαμινγκο λες; τον εχω σε αμερικανικη κοπια και τωρα τον εβαλα να ακουσω σταθμη.
τι να σου πω ρε Μανο.. γ@μ@ει;;;;

Re: Απάντηση: Η κασσέτα ξανάρχεται

Οk, με βγαλατε τρελλο !

εγω δεν ειπα κατι.. την αμερικανικη κοπια εχω του '79.
δεν το'χω σε cd για να δω αυτο που λεει ο Υπερηχας, αλλά πολυ αμφιβαλω αν το cd ακουγεται καλυτερα..

Oποιος θελει περναει με το πικαπιο του .... να δει ποσο αδυναμος ακουγεται ο δικος μου δισκος !
Τωρα που το καλοσκεφτομαι .... με ολα αυτα τα ΥΠΕΡ-SETUPS που εχετε για μηχανηματα ....
μπααααα .... μην περασετε. Μονο στο GEC θα φανει η διαφορα (το οποιο δεν παιζει απο το 92).

με περισσοτερα απο 20 λεπτα ανα πλευρα φυσιολογικο παντως να ακουγεται ρηχο

Μανο, δεν θα'λεγα οτι το δικο μου ειναι υπερ-setup.. τουναντιον. ολα τα κομματια ειναι πολλων ετων πλεον και τα ενα σωρο προβληματα (του χωρου κυριως), αντιμετωπιστηκαν με παμφτηνες αλλα εξυπνες λυσεις.
Ναι θα'λεγα οτι για τα λεφτα που κοστιζει, παιζει μαγικα

οι αμερικανοι παντα κοβαν τα μαστερ πιο δυνατα απο την Ευρώπη.
Επισης συχνα στην Ελλαδα τυπωνανε οχι απο μητρα αλλα απο αντιγραφο βινυλιου.

Ακομα και στα CD ακουγεται η διαφορα !

H ΒMG (αμερικανικη) που κυκλοφορησε τις πρωτες κασετινες CD με τα full sountracks + extras
του Πολεμου των Αστρων (οriginal trilogy), οχι απλως ειχε δυνατο ηχο αλλα ... ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΕ.
Ειπα "αει σιχτιρ, δεν εχω αλλη επιλογη, με αυτα θα πορευθω γιατι εχουν και τα ανεκδοτα tracks".
Βγαινει μετα απο 3 χρονια η Sony (Iαπωνιας) και επανακυκλοφορει τα soundtracks της τριλογιας.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με της BMG (ακομα και η σειρα των tracks ηταν ιδια, τα inlets, τα booklets, ολα).
ΚΑΜΙΑ παραμορφωση στον ηχο και η ενταση ΣΑΦΩΣ χαμηλοτερη. Απο το πρωτο ακουσμα !

Κρατησα και τις δυο διανομες (αλλα στον σκληρο δισκο ακουω ΜΟΝΟ της Sony).

Οποτε δεν υφισταται διαφορα απο ηπειρο σε ηπειρο ? .... τι μου λετε τωρα ?

Kαι μια κασετα παιδικων χρονων..
η philips σχεδον παντα ειχε αξιοπρεπεις εγγραφες..

Attachments

• DEMIS-ROUSSOS-Souvenirs-RARE-SPANISH-CASSETTE.jpg
    DEMIS-ROUSSOS-Souvenirs-RARE-SPANISH-CASSETTE.jpg
    24.3 KB · Views: 105