Η Κατάρα Των Διακοπών Του Αυγούστου

Πηγα χαλκιδική σε μέρη που πήγαινα πιο παλιά οταν ήμουν νεότερος με την παρεα μου με τις μηχανες.
Οπως η ακτη Πορτοκάλι μετά τον Αρμενιστή που έγινε απρόσιτη για ελληνες.
Γεμάτο ξένους αλλά όχι ευγενείς από ρωσία βουλγαρία σκόπια που μεθάνε η μαστουρώνουν και τους φοβασαι απο τον τρόπο που συμπεριφέροντε.
Πραγματικά ένιωσα θλίψη που δεν άκουγα ελληνικά πλέον.
Πως καταντησαμε.

Mας κοιτουν και με ενα βλεμμα ... ολο οικτο και κατανοηση. :icon15:

Ανθυπομειδιουν για μισο δευτερολεπτο, σαν να λενε "τοτε εσεις ... τωρα εμεις"
και μετα συνεχιζουν τον δρομο τους. Σε αμιγως πριγκηπικο στυλ ....

Φάτε τώρα τουρισμό όλοι όσοι θέλουμε να λέμε πως μόνο ο τουρισμός μας έμεινε και δεν κάνουμε τίποτα γι αυτό.

Μεσαία τάξη δεν υπάρχει στην Ελλάδα να πάει διακοπές (και να ξοδέψει), άρα καταντήσαμε να είμαστε τα γκαρσόνια στον κάθε κερατά βαλκάνιο (δεν το λέω σαν βρισιά, αλλά ο κάθε λαός είναι διαφορετικός. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι και δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχόμαστε τις συνήθειες του κάθε λαού στη χώρα μας). Και από ότι λέτε δεν είμαστε καν γκαρσόνια καθώς έχουν προσληφθεί βαλκάνιοι και άλλοι γι' αυτό το σκοπό.

Μας έχουν ζαλίσει τα κανάλια με εικόνες από διακοπές σε Ελληνικά μέρη, απλησίαστα όμως για τους περισσότερους Έλληνες. Κατά τα άλλα μόνο ο τουρισμός μας έμεινε και χαιρόμαστε κιόλας και τον διαφημίζουμε αλλά με λάθος τρόπο.
ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ;

Απάντηση: Re: Η Κατάρα Των Διακοπών Του Αυγούστου

Καλλιθέα, Αφυτος, Χανιώτη, Σίβηρη, Σάνη Κασσάνδρεια, Νικήτη, Νέος Μαρμαράς επίσημη γλώσσα τα σέρβικα στα περισσότερα μαγαζιά δουλεύουν πλέον σλαβόφωνοι.
Πινακίδες BG, MK, SRB, KSR, RO ένιωθα μετανάστης στην χώρα μου.

ποια ειναι η χωρα σου;

Μία μικρή διόρθωση. Το χαρακτηριστικό του Κοσσόβου είναι rks κι όχι ksr. Πολύ σημαντική γνώση για τους υπηρέτες κ τους σερβιτόρους των κοσοβαρων.

Ο μ&λ@κ%ς ο σερβος, αφιχθεις στην παραλια με αλλους 10 ομοεθνεις,
μεχρι να στρωσει την πετσετα του ακριβως 10 εκατοστα διπλα μου,
την ανεμιζε μια ωρα πανω απο το κεφαλι μου για να την "ευθυγραμμισει".

Εσκυψα κιολας, γιατι για μια στιγμη νομιζα οτι θα την αφησει επανω μου, και μου εκανε πλακα.
Εν τω μεταξυ οι λουομενοι ηταν λιγοι, δλδ θα μπορουσε να πανε ανετα και δεκα μετρα παραπερα.

Μια αλλη μερα ηρθαν καποιοι αλλοι σλαβοφωνοι και καρφωσαν την ομπρελα μπροστα μου, στο
εναμισυ μετρο που απειχε η δικη μου ομπρελα απο την θαλασσα.

Απιστευτη συμπεριφορα, εκτος και αν βλεπουν πρωτη φορα θαλασσα,
και δεν ξερουν που να πατησουν και που να σταθουν.

Ευτυχως που η Πελοπονησος τους πεφτει λιγο μακρια και γλυτωνουμε προς το παρον...Παντως μονο οι Ιταλοι ειναι στην πλειοψηφια τους ησυχοι,σοβαροι και απιστευτα στυλατοι,αντρες και γυναικες,ειδικα στις νυχτερινες εξοδους τους.ΕΙΔΙΚΑ οι γυναικες...

Επί πόσα συνχόμενα posts διακρίνω μια εντελώς υποτιμητική αντίληψη περί διαφόρων βαλκάνιων λαών, λες και είναι ντροπή να μας δίνουν τα λεφτά τους και να τους παρέχουμε υπηρεσίες. Αντί να τους ευχαριστούμε που στη δυσκολότερη μεταπολιτευτικά περίοδο της Ελλάδας έρχονται και αφήνουν τον οβολό τους εδώ, μας ξινίζει και από πάνω!

Εσκυψα κιολας, γιατι για μια στιγμη νομιζα οτι θα την αφησει επανω μου, και μου εκανε πλακα.
Εν τω μεταξυ οι λουομενοι ηταν λιγοι, δλδ θα μπορουσε να πανε ανετα και δεκα μετρα παραπερα.

Μια αλλη μερα ηρθαν καποιοι αλλοι σλαβοφωνοι και καρφωσαν την ομπρελα μπροστα μου, στο

Μονο μια μερα αντεξα στο δευτερο ποδι,απορω πως την παλευετε με τοσο κοσμο βρε παιδια...πανεμορφο φυσικο τοπιο,καλη θαλασσα αλλα πανικος...

Επί πόσα συνχόμενα posts διακρίνω μια εντελώς υποτιμητική αντίληψη περί διαφόρων βαλκάνιων λαών, λες και είναι ντροπή να μας δίνουν τα λεφτά τους και να τους παρέχουμε υπηρεσίες. Αντί να τους ευχαριστούμε που στη δυσκολότερη μεταπολιτευτικά περίοδο της Ελλάδας έρχονται και αφήνουν τον οβολό τους εδώ, μας ξινίζει και από πάνω!

έχεις πάει στο Σχινιά τα τελευταία χρόνια; Οι μισοί είναι Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα, μιλούν Αλβανικά (όχι για να συνεννοηθούν αλλά για να μας ακούει όλη η παραλία) και έχουν δόση από τις συνήθειες που είχαν στη χώρα τους, το ένστικτο του ότι θέλω κάνω. Μετά τα τόσα χρόνια εδώ έχουν αφομοιώσει αρκετά πράγματα, το ένστικτο όμως παραμένει ανά περίπτωση. Όλοι αυτοί πόσα λεφτά αφήνουν στην Ελλάδα; Περισσότερα από όσα αφήνει ο Έλληνας; Δε νομίζω.

Το να έρχομαι στην Ελλάδα με τη σκηνή μου και 300 ευρώ για να πιω μπύρες στην παραλία και να μείνουν και για κ@λ@χαρτο από το σούπερ μάρκετ δεν λέγεται τουρισμός.

Δυστυχώς όμως έχουμε βοηθήσει σαν κράτος κι εμείς σ'αυτό.
Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν, μιλάμε για το σύνολο.

Ήταν σέρβος γιαυτό και ήρθε τόσο κοντά σου.
Αυτοί μας θεωρούν αδέρφια, κουβέντα να τον έπιανες θα του γέμιζες την μέρα.

Κι αυτό ακόμα λέγεται τουρισμός.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι ευχαριστώ θα πρέπει να λέμε. Ισχύει απόλυτα. Ο,τι χαιλικια κάναμε εμείς ως Έλληνες πριν μερικά χρόνια στις χώρες τους ( οχι εμείς προσωπικά , αλλά κάποιοι καγκουρες Έλληνες) τώρα θα τα δούμε στη χώρα μας. Δάνεια είναι αυτά.

Βασικα ...

... οσοι ερχονται, συμπεριφερονται αναλογα με αυτο που βλεπουν (η εβλεπαν, για καμποσα χρονια).
Ο ιδιος αλβανος η γιουγκοσλαβος (εικαζω οτι) στην Ιταλια και Ισπανια φερεται ελαφρως διαφορετικα.
Οπως και να το κανουμε .... ημασταν και ειμαστε ΑΡΧΙπρυτανεις στην τομαροποιηση (σκουπιδια,
αγριοφωναρες, σπρωξιδια, κουτοπονηριες).

Να μην πω .... οτι ακομα και ο αφιχθεις εκ Μοντε Καρλο ... προτρεπεται να γνωρισει την αγελαια του πλευρα ! :icon15:

Συμφωνώ απολύτως.

Αντί να τους ευχαριστούμε που στη δυσκολότερη μεταπολιτευτικά περίοδο της Ελλάδας έρχονται και αφήνουν τον οβολό τους εδώ, μας ξινίζει και από πάνω!

Τον οβολο τους τον ακουμπουν μονο στο βαλκανικο βενζιναδικο.
Αυθημερον τουρνε με το αυτοκινητο
σε καποιο ποδι της χαλκιδικης, φαγητο στο ταπερ,
και επιστροφη το βραδυ στη πατριδα.

Τον οβολο τους τον ακουμπουν μονο στο βαλκανικο βενζιναδικο.
Αυθημερον τουρνε με το αυτοκινητο
σε καποιο ποδι της χαλκιδικης, φαγητο στο ταπερ,
και επιστροφη το βραδυ στη πατριδα.

Ειδα πολυ ακριβη λαμαρινα στο πρωτο ποδι (Χαλκιδικης).
Τοση που δεν μου επιτρεπει να συμφωνησω για ... ταπερ.
Και αυθημερον επισκεψεις.

Αλλωστε, τα ιδια αυτοκινητα κυκλοφορουν και το βραδι,
μεχρι νωρις το πρωι. Ποτε προλαβαινουν και επιστρεφουν πατριδα ?

Ειναι και το θεμα των ξενοδοχειων που ειναι καταμεστα !!!
Κατι παραπανω απο καταμεστα ... ΦΙΣΚΑ !
Με αυθημερον κρατησεις δουλευουν ?
Δεν νομιζω.

Και κατι ασχετο (που ισως οι περισσοτεροι διαφωνησουν μαζι μου).
Πως αναγνωριζεις την ξενη απο την ελληνιδα ... σε ενα μπητσομπαρο ?
Η ελληνιδα φοραει γυαλια ηλιου και κοιταζει τους παντες, οχι μονο την παρεα της.
Η ξενη ενδεχεται και να βγαλει, καποια στιγμη, τα γυαλια της ... αλλα ...
ειτε για να κοιταξει την θαλασσα, ειτε τον συντροφο της. Τιποτε αλλο !

Τρομερη εγκρατεια στο κοιταγμα. Σε επιπεδο ... ιερομοναχης !

Last edited:
Ενταξει, υπαρχουν και αλλου ειδους σλαβο-groups
που δεν σου απλωνουν τη πετσετα στο κεφαλι.
Και ακριβες λαμαρινες, και ακριβα φουσκωτα και
ακριβες κυριες κ@βαλανε.

Αυτο παντως με το καρφωμα των ελληνιδων στην παραλια
ειναι ανεξηγητο. Αφου λες τωρα θα ερθει ο τυπος και θα με
ζητησει το λογο γιατι με κυταζει η γυναικα του.

Αφου λες τωρα θα ερθει ο τυπος και θα με ζητησει το λογο γιατι με κυταζει η γυναικα του.

Φιλτατε συντοπιτη ...
λιγη ρεγουλα στα "ΜΕ" ... γιατι θα μας ξεφωνησει το πανελληνιο ! :laugh:

-bye-

Οσον αφορα το τι θα κανει ο τυπος ...
ΔΕΝ μιλησα για τον τυπο. Για την τυπισα μιλησα.

Αυτό που περιγράφεις αφορά πλέον τους μέσους Έλληνες του ιδιωτικού τομέα κ όχι τους Βαλκάνιους. Μια ματιά στις έρευνες του συλλόγου των ξενοδοχείων θα σου πει πολλά. Δυστυχώς πλέον ο φτωχός είναι ο ελληνας. Φυσικά κ υπάρχουν δρομολογια για αυθημερόν Χαλκιδική απο φυρομ κ βουλγαρια αλλά δεν είναι η πλειοψηφία.