Η κατάσταση στο MEGA

Re: Η κατάσταση στο Mega

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη απο τους φίλους που εργάζονται (ακόμη) στο συγκεκριμένο κανάλι, αλλά ειλικρινά αδυνατώ να λυπηθώ που κλείνει. Το MEGA είχε γίνει το ισοδύναμο της διαπλοκής, το δελτίο ειδήσεών του είχε καταντήσει εμετικό ήδη πριν το Μνημόνιο, τον καιρό του Μνημονίου ήταν βαθύτατα προσβλητικό για κάθε Έλληνα. Δε μπορώ να σκεφτώ άλλο ΜΜΕ παγκοσμίως που να προσέβαλε με αυτό τον τρόπο το κοινό του. Ελπίζω οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί να αποκατασταθούν επαγγελματικά με κάποιο τρόπο, αλλά για το ίδιο το κανάλι: Στα τσακίδια.

το καναλι δεν ηταν ομως μονο το ενημερωτικο του κομματι.

Εγω προσωπικα δουλευω εκει απο το 93 , στο τομεα του προγραμματος (στα τρειλερ).
Ηταν παντα πρωτο στο prime time και οχι μονο, με ενα σωρο εκπομπες, σηριαλ, παιχνιδια κλπ.

Θυμησου λιγο σηριαλ οπως " Η Αιθουσα του Θρονου , Το νησι, Οι Απαραδεκτοι " κλπ ...

Ολα στο Καιαδα ?

Αυτα θα μου λειψουν εμενα και οχι η (προσφατη) ενημερωση, που ετσι κι αλλιως δεν τη βρισκεις σε κανενα καναλι.

ΥΓ... το αν θ αποκατασταθουμε επαγγελματικα, ειναι προφανης η απαντηση , σ αυτο το τοπιο που διαμορφωνεται. ΠΟΤΕ!
Οχι οτι νοιαζει και κανεναν βεβαια και καλα κανει...

Εγω προσωπικα δουλευω εκει απο το 93 , στο τομεα του προγραμματος (στα τρειλερ).
Ηταν παντα πρωτο στο prime time και οχι μονο, με ενα σωρο εκπομπες, σηριαλ, παιχνιδια κλπ.

Θυμησου λιγο σηριαλ οπως " Η Αιθουσα του Θρονου , Το νησι, Οι Απαραδεκτοι " κλπ ...

Ολα στο Καιαδα ?

Αυτα θα μου λειψουν εμενα και οχι η (προσφατη) ενημερωση, που ετσι κι αλλιως δεν τη βρισκεις σε κανενα καναλι.

ΥΓ... το αν θ αποκατασταθουμε επαγγελματικα, ειναι προφανης η απαντηση , σ αυτο το τοπιο που διαμορφωνεται. ΠΟΤΕ!
50-50 τι ξέχασες από της πιο ωραίες κωμωδίες όπως και οι δύο ξένοι. Έλαβες μερος για μοντάζ και στις σειρές η μόνο έφτιαχνες trailer?

send from my nexus 5 using Tapatalk

Δεν θα πρεπε επισης να λυπηθεις αν κλεισει ο Σκαι και ο Αλφα... επειδη φιλοξενουν-φιλοξενησαν τον Πρωτοσαλτε και τον Λαζοπουλο, που περασαν και διαμορφωσαν συνειδησεις.

Ας κλεισουν λοιπον ολα τα καναλια , αφου παντα θα υπαρχουν καποιοι που δε συμφωνουν με τη γραμμη που ακολουθουν!
Απλα πραγματα...

ΥΓ... μονταρα τα πρωτα επεισοδια των 2 ξενων, μετα πηγα φανταρος ! :p
Εχω μονταρει κι αλλες σειρες, νοτιμανταιρ κλπ.
Τα τελέυταια 15 χρονια ομως , ημουν αποκλειστικα στα Trailer.

Re: Απάντηση: Η κατάσταση στο Mega

Δεν σε βλεπω απο την αλλη να ευαισθητοποιησε οταν αβανταρονται οι καθαριστριες ή οταν τα ρουσφετια πανε συννεφο.

Το προβλημα στην Ελλαδα δεν ειναι μονο το Mega που δεν μπορει να σταθει, γενικοτερα οι ιδιωτικες επιχειρησεις δεν μπορουν πλεον να σταθουν.
Το Mega ειχε κι ακομα εχει προοπτικη και να τα παει περιφημα και να αποπληρωσει τα χρεη.

Θεωρω πως οι τραπεζες απο την μια καλα κανουν και διεκδικουν τα χρηματα τους (γιατι αν δεν το κανουν, εσεις θα τα πληρωσετε) απο την αλλη ομως στραγγαλιζουν τις οποιες προοπτικες.
Μια χαρα δανεια κοντεψαν να δωσουν χωρις αντικρισμα στην αδειοδοτηση με εγγυηση.... χωραφια!

Σοβαρα, πισω στο οχι και πολυ μακρινο 2015, θαρρεις οτι το Mega εκανε το μαυρο ασπρο;
Σε αλλον κοσμο ζεις.
Μνημονια σας αξιζουν.
λες πράγματα για εμένα που δεν τα ξέρεις φυσικά και ήμουν και είμαι αντίθετος με το οτι αβανταρονται οι καθαρίστριες και να σου πω και το άλλο είμαι αντίθετος και που η ερτ έγινε πάλι η παλιά ερτ ,και για να ξέρεις είμαι 2 χρονια άνεργος δεν είδα κανένα να νοιαστη για εμένα ούτε για τους 13 τελευταίους άτυχους συνάδελφους μου οι οποίοι δεν πήραν ούτε αποζημίωση

όσο για το mega ναι φιλε μου έκανε απο 2010 μέχρι και εκεί που έσφιξαν για αυτούς τα πράγματα το άσπρο μαύρο ,όσο για τα μνημόνια που λες ότι μας αξίζουν δεν θα το σχολιάσω

Στο ψυχαγωγικό κομμάτι ήταν το κορυφαίο, έβγαζε πολύ καλές σειρές σε όλες τις περιόδους, σε αντίθεση με τον ΑΝΤ1 που έχει νεκρές περιόδους στα 25 χρόνια

Δεν θα πρεπε επισης να λυπηθεις αν κλεισει ο Σκαι και ο Αλφα... επειδη φιλοξενουν-φιλοξενησαν τον Πρωτοσαλτε και τον Λαζοπουλο, που περασαν και διαμορφωσαν συνειδησεις.

Ας κλεισουν λοιπον ολα τα καναλια , αφου παντα θα υπαρχουν καποιοι που δε συμφωνουν με τη γραμμη που ακολουθουν!
Απλα πραγματα...
Το Mega πρωτοστάτησε και πήρε θέση παίζοντας ρόλο στην πολιτική πραγματικότητα, δεν φιλοξένησε απλά "ανεπιθύμητες" για τον κόσμο παρουσίες.

Last edited:

ολοι σχεδον οι εργαζομενοι (για τους τεχνικους μιλαω) , ειμασταν αρνητικοι στο ενημερωτικο κομματι τα τελευταια χρονια... εμετο μας προκαλουσαν ο Πρετεντερης (που ειναι και μετοχος του καναλιου) και αλλοι.
αλλα δεν ηταν επιλογη μας ποιον θα εχουμε αφεντικο...

Στο ψυχαγωγικό κομμάτι ήταν το κορυφαίο, έβγαζε πολύ καλές σειρές σε όλες τις περιόδους, σε αντίθεση με τον ΑΝΤ1 που έχει νεκρές περιόδους στα 25 χρόνια

Το Mega πρωτοστάτησε και πήρε θέση παίζοντας ρόλο στην πολιτική πραγματικότητα, δεν φιλοξένησε απλά "ανεπιθύμητες" για τον κόσμο παρουσίες.

Μα τι λες ?
Ξεχασες τον Λακη στον Αλφα , που επι 2 χρονια τουλαχιστον ειχε τη Νο1 Εκπομπη σε τηλεθεαση, ποσο αβανταδορος ηταν υπερ του Συριζα?

Μη δουλευομαστε...οσο κακο εκανε ο Πρετεντερης και οι υπολοιποι στο Mega , αλλο τοσο εκανε ο Λακης κλπ στον Alfa , o Πρωτοσαλτε στο Skai κλπ

Τεσπα... δεν εχει νοημα η συζητηση , ευχομαι καλη συνεχεια σε ολους μας και υγεια.

Μα δεν αναιρεί το ένα το άλλο, στις άδειες που ο Alpha δεν είχε πάρει μόνο συμπονετικός δεν ήταν ο κόσμος με κύριο επιχείρημα αντιπάθειας τον Λαζόπουλο. Το ίδιο θα γινόταν και με τον ΑΝΤ1 και καλά τι θα γινόταν για το ΣΚΑΪ να μην το αναφέρω καν.

Το πρόβλημα με το Mega και τη συμβολικότητα του είναι ότι ήταν η αιχμή του δόρατος στην απαρχή της κρίσης και πρωτοστάτησε με δημοσιογράφους που επί δεκαετία+ θεωρούνταν με κάποιο κύρος όπως πχ Πρετεντέρης, Τσίμας αλλά και το ίδιο το κανάλι σαν φορέας ενημέρωσης να γελοιοποιούνται και παρόλο που θα μπορούσε να γίνει μια σοβαρή συζήτηση με επιχειρήματα γιατί το πρόγραμμα σταθερότητας (το αρχικό) ήταν αναγκαίο σύμφωνα με τη γνώμη τους, επιδόθηκαν σε μια στην αστείρευτη γελοία προπαγάνδα που εν τέλη δυσφήμισε τους ίδιους, το κανάλι και όποια σοβαρά επιχειρήματα υπέρ της πολιτικής τους άποψης υπέρ του προγράμματος σταθερότητας

Απλα πραγματα...

ΥΓ... μονταρα τα πρωτα επεισοδια των 2 ξενων, μετα πηγα φανταρος ! :p
Εχω μονταρει κι αλλες σειρες, νοτιμανταιρ κλπ.
Τα τελέυταια 15 χρονια ομως , ημουν αποκλειστικα στα Trailer.

μακαρι να μην κλεισει μην μεινει και ο κοσμος ανεργος εκτος αν ανοιξει καποιο αλλο και σας παρει αυτο εκει

Κείμενο ενός συναδέλφου σε άλλο κανάλι....

Εμείς «του πεζοδρομίου» που δεν εργαστήκαμε ποτέ στο Μέγκα αλλά σε ανταγωνιστικά Μέσα αν καταφέραμε να κάνουμε κάτι στην δουλειά μας το κάναμε ακριβώς επειδή είχαμε απέναντι ένα Μέγκα. Παλέψαμε να γίνουμε καλύτεροι στη δουλειά μας, γελάσαμε σπίτι στους καναπέδες μας με τις σειρές του, πανηγυρίσαμε με τον Θρύλο στην Ευρώπη τις Τετάρτες, φάγαμε «γκάφες» στο ρεπορτάζ και τρέχαμε, κάναμε φίλους και αδέρφια από το «απέναντι» μαγαζί . Το Μέγκα δεν είναι μόνο η ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, για εμάς ήταν «οι απέναντι» που όμως δεν ήταν ποτέ «εχθροί» και που μέσα στον ανταγωνισμό και το άγχος χαιρόσουν που πήγαινε καλά και που πολλές φορές αποτελούσε για πολλούς και το άλλοθί μας σε αυτή τη δουλειά. Με το Μέγκα μεγαλώσαμε όλοι, γίναμε καλύτεροι και βλέπουμε να φεύγει ένα κομμάτι της ζωής μας και κυρίως «πονάμε» για τα «αδέρφια» που σήκωσαν επάξια ένα μεγάλο βάρος εδώ και δεκαετίες και τώρα βρίσκονται ξεκρέμαστοι. #Mega

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Και για να θυμίσω κάτι....είμαστε ήδη απληρωτοι 21 μήνες!

Όπως φαίνεται όνειρο θα μείνουν και οι έξι μισθοί

0a599ab287d97e4665df6ec17611becf.jpg

Ο δημοσιογράφος βγαίνει 20 λεπτά λέει 10 ειδήσεις και τέλος
Ο παπαγάλος βγαίνει 3 ώρες το πρωί, 2 το μεσημέρι, k άλλες 3 το βραδυ k προσπαθεί να μας πείσει για το ποσο καλή η κακή (ανάλογα την γραμμή του σταθμού) είναι η εκάστοτε κυβέρνηση
Aυτό το συναντάμε k στα αθλητικά σαιτ k εφημερίδες
Η εκεί δημοσιογράφοι προσπαθούν να πείσουν τα ερίφια (όλον τον χρωμάτων) για το ποσο υπέροχος είναι ο πρόεδρος
H μήπως απλά λένε την γνώμη τους..
Tώρα εσύ αν νομίζεις ότι κάτι πρετεντέρης, καψής, τσίμας, στάη, τρέμη, σπυρακη, χατζινικολαιδες κλπ λέγανε απλά την γνώμη τους δικαίωμα σου.

Ο δημοσιογραφος εκτος απο το να αναφερει τα γεγονοτα, ΠΡΕΠΕΙ να λεει και την αποψη του.
Αλλιως δεν ειναι δημοσιογραφος, αλλα εκφωνητης.

Οταν αγοραζεις μια εφημεριδα ή παρακολουθεις ενα καναλι, ενημερωνεσαι μεσα απο το πρισμα του καθε δημοσιογραφου ή διευθυντη ειδησεων που εργαζεται σε αυτο.
Αυτος λοιπον, σου παρουσιαζει το γεγονος απο την δικη του σκοπια, ή εστω απο την σκοπια του αφεντικου του αν το προτιμας ετσι.
Και αυτο ισχυει για ολους. Δεξιους και αριστερους, μνημονιακους και αντιμνημονιακους, Πρετεντερηδες και Μπαξεβανηδες.

Οπως σωστα ειπες, τα ιδια ισχυουν και για τους Νικολογιαννηδες και τους Νικολακοπουλους.
Επειδη λοιπον εγω ειμαι Παναθηναϊκος, πρεπει να χαιρομαι που εκλεισε ο "Γαυρος";

Ολα στο Καιαδα ?

1) Τα στερνα τιμούν τα πρώτα. Οι 3 Χάριτες και το 50/50 δε μπορούν να "αποζημιωσουν" για τη λαίλαπα του Μνημόνιο-news της εξαετίας 2009-2015.

2)ΟΙ ειδήσεις είναι η βιτρίνα ενός σταθμού. Βασικά ήταν ο μοναδικός λόγος που οι μεγαλομέτοχοι συντηρούσαν το σταθμό, για να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και να πιέζουν την εκάστοτε κυβέρνηση μέσω των "ενημερωτικών" εκπομπών, γιατί κερδοφόρος δεν ήταν.

3)Και η "ΝΕΟΣΕΤ" έφτιαχνε ωραία έπιπλα, και η Κόκα-Κόλα 3E δροσιστικά αναψυκτικά, και τα STER Σινεμά στη Λάρισα ήταν ωραία σινεμά με άνετες καρέκλες, και ο Παπασωτηρίου ήταν ένα ωραίο βιβλιοπωλείο με μεγάλη ποικιλία βιβλίων και άψογη εξυπηρέτηση...Να συνεχίσω. Όλες αυτές και πολλές άλλες ήταν επιχείρησες που έκλεισαν τα τελευταία χρονια χωρίς να βρίζουν τους πελάτες τους, χωρίς να προπαγανδίζουν το μνημόνιο που τους φτωχοποιησε...

Απάντηση: Η κατάσταση στο Mega

Η κληρονομιά του mega δεν θα χαθει
Θα περάσει σε νεα χερια και θα συνεχίσουμε για χρονια να απολαμβάνουμε ολες αυτές τις ωραίες σειρες κωμικές και δραματικές και ολες τις παράγωγες του που εδιναν το κατι παραπάνω στην ελληνικη τηλεόραση.
Για το μέσο ως προπαγάνδα δεν εχει και τοσο σημασία ιδιαίτερα για τους ευφυείς ανθρώπους.
Οποιο ξερει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι δεν θα έχανε τον χρόνο του με την θλιβερη προπαγανδιστική εικονα του καναλιού.
Το θεμα όμως δεν είναι αυτό.
Είναι η διαχείριση μιας εταιρίας που λειτουργούσε πανω από τις δυνατότητες της.
Που έπαιρνε με πλαγιο τροπο δημόσιο χρήμα που πολλες φορες δεν ηταν και τοσο πλαγιο .
Που δανειζόταν με ευκολία και χωρις εγγυήσεις χρήματα που δεν δικαιολογούταν σύμφωνα με τις οικονομικες δυνατότητες και τον κύκλο εργασιών του.
Αυτό το πραγμα δεν ηταν εικόνα υγειούς ανταγωνισμού και δεν μιλώ μεταξυ των καναλιών που λιγο πολύ τα ιδια χάλια είναι ,αλλα μεταξυ των επιχειρήσεων ολων των κλαδων παντού στον κόσμο.
Δεν είναι δυαντον να δημιουργείς μια τετοια φούσκα και να πιστεύεις πως θα συνεχίσει να μεγαλώνει χωρις να σκάσει.

Δυστυχώς ομως αυτά συμβαίνουν συνεβαιναν και θα συνεχίσουν να συμβαίνουν .

Προσωπικά δε ζητάω τίποτα από τη κυβέρνηση και από κανέναν.
Αφού δεν θέλουν οι μέτοχοι να το κρατήσουν , ας το κλείσουν.

Το θέμα για μας είναι η εξόφληση των δεδουλεμενων και οι αποζημιώσεις.

Αυτό είναι θέμα και της κυβέρνησης....

Σε αυτο συμφωνώ.Ας επέμβει να κάνει κάτι να πάρετε από τα λεφτά που ΜΑΖΕΨΑΤΕ ΕΣΕΙΣ.