Η καταστροφή της Ελλάδας ήταν το ευρώ

Παραγωγικός μπορεί να είναι κάποιος στην εργασία του όταν αποδίδει τα πραγματικά(όχι θεωρητικά) μέγιστα που μπορεί..
Αυτό όμως κάποιος πρέπει να του το δείξει, να του το μάθει έτσι ώστε ο εργζόμενος να το εμπεδώσει.
Άρα το θέμα είναι καθαρά διοικητικό.
Κανένας εργαζόμενος δεν φταίει αν δεν παραγωγικός επειδή εσύ δεν του έμαθες να είναι παραγωγικός.
Θεωρώ πάντως οτι η συζήτηση περι παραγωγικότητας μικρή σημασία έχει.
Άλλα είναι αυτά που μας έριξαν στο καναβάτσο..

Αν πάρουμε έναν μέσο Έλληνα και τον πετάξουμε στην Γερμανία, (ανεξαρτήτως μόρφωσης, ειδικότητας, κλπ) ξαφνικά αποκτά επιφοίτηση και καταννοεί την έννοια της παραγωγικότητας για αυτό και προοδεύει εκεί;

Μήπως η έννοια της " κακής παραγωγικότητας" είναι ένας εύκολος τρόπος "ενοχοποίησης" του πολίτη; Αφού η παραγωγικότητα (απλοικά οι τιμές των διαθέσιμων προϊόντων και υπηρεσιών ως προς τις ανταγωνιστικές χώρες) δεν καθορίζονται από τον πολίτη αλλά από το νόμισμα, την φορολόγηση, την οικονομική πολιτική όπως επιβάλεται;

Ακόμα και αν ολόκληρη την μέρα δηλαδή το ΣΚΑΙ και το Mega να μεταδίδουν σεμινάρια παραγωγικότητας και όταν γράφουν όλοι τεστ να έχουν άριστα, θα αυξηθεί η παραγωγικότητα;
Αν το ΦΠΑ είναι 23% η βενζίνη 1,90, κλπ;

Ως προς τι θα καταφέρει δηλαδή να γίνει ανταγωνιστικός κάποιος χρησιμοποιώντας τελευταίες μεθόδους παραγωγής, τεχνολογία;

Νομίζω ότι κόλησες στα άτομα. Δεν παίζει ρόλο ένα άτομο μόνο του. Χρειάζεσαι μηχανισμούς κλίμακας. Ένα άτομο μόνο του θα κάνει μια τρύπα στο νερό.

Γι αυτό ο Έλληνας που πάει στη Γερμανία αποδίδει. Γιατί μπαίνει μέσα σε ένα σύστημα που λειτουργεί πιο αποδοτικά.

Εσύ είναι σαν να ρωτάς τι πρέπει να κάνει η βίδα για να βγάλει το αμάξι μου περισσότερα άλογα. Τίποτα. Ότι και να κάνει η καημένη η βίδα δεν θα βγουν περισσότερα άλογα.

Πώς ορίζεται η παραγωγικότητα και ποιος την ορίζει? Ποια είναι τα μεγέθη της? 10, 100, 1000 προϊόντα τη μέρα? 2, 5, 10 δουλειές τη μέρα? Για να κάνω πιο ευνόητο το ερώτημα, φέρνω ένα παράδειγμα:

Φαντάζομαι πολλοί έχετε δει τη λίστα του Σίντλερ. Είναι χαρακτηριστική η σκηνή περί παραγωγικότητας όταν ο Ναζί εκτελεί επί τόπου τον Εβραίο κρατούμενο διότι ενώ μπορούσε να φτιάξει μια βίδα σε 5-6 δευτερόλεπτα, εκείνος μετά από χ ώρες είχε φτιάξει μόνο ελάχιστες βίδες. Στο παραπάνω παράδειγμα η παραγωγικότητα και ο ρυθμός της καθορίζεται και καθορίστηκε από τον ''εργοδότη''.

Αν το καλοσκεφθείτε, παρότι το παράδειγμα μοιάζει ακραίο, έχει πολλές ομοιότητες με τη σημερινή κατάσταση:

Βάλτε στη θέση του Ναζιστή τα golden boys, τα Δ.Ν.Τ., το τραπεζικό και επιχειρηματικό λόμπυ, τις φούσκες των οικονομικών δεδομένων.

Αυτοί ορίζουν το τι εστί παραγωγικότητα. Σήμερα είναι 10, αύριο 100, μεθαύριο 1000. Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι της πλεονεξίας. Τέτοιες αρρώστιες δεν γνωρίζουν τι πάει να πει μέτρο, υπαλληλικά δικαιώματα, εργατικό δίκαιο, συνθήκες εργασίας κ.λ.π. Αναγνωρίζουν μόνο εξελάκια. Όταν, λοιπόν, τα εξελάκια δείχνουν κάτω (πάντα θα δείχνουν κάτω, μην εξηγούμε και τα αυτονόητα...), τότε ο υπάλληλος, ολόκληροι λαοί θα έχουν την ''τύχη'' του Εβραίου στη ταινία του Σπίλμπεργκ.

Δισεκατομμύρια αναλώσιμα ''προϊόντα'' υπάρχουν ανά τον κόσμο. Σε λεπτομέρειες θα κολλήσουμε?

Στην πράξη όμως, αν σαν χώρα εισάγουμε 10.000 iphone 5, θα πρέπει κάτι να εξάγουμε. Ροδάκινα θα είναι αυτά, αέρας κοπανιστός θα είναι, κάτι πρέπει να είναι. Και θα πρέπει να υπάρχει κάποιος απέναντι που να το θέλει αυτό το πράγμα. Αλλιώς iphone δεν έχει. Ούτε αυτοκίνητα. Ούτε πετρέλαιο. Ούτε ούτε ούτε ... Είναι και αυτό μια λύση.

Απάντηση: Re: Η καταστροφή της Ελλάδας ήταν το ευρώ

Στην πράξη όμως, αν σαν χώρα εισάγουμε 10.000 iphone 5, θα πρέπει κάτι να εξάγουμε. Ροδάκινα θα είναι αυτά, αέρας κοπανιστός θα είναι, κάτι πρέπει να είναι. Και θα πρέπει να υπάρχει κάποιος απέναντι που να το θέλει αυτό το πράγμα. Αλλιώς iphone δεν έχει. Ούτε αυτοκίνητα. Ούτε πετρέλαιο. Ούτε ούτε ούτε ... Είναι και αυτό μια λύση.

Καμμία αντίρρηση.

Απλά, είμαστε μια χώρα που βασίζεται, κυρίως, στην παροχή υπηρεσιών και όχι στην παραγωγή εν στενή εννοία (διότι και η υπηρεσία, παραγωγή έργου θεωρείται). Οι δε κανόνες, είναι οι ίδιοι και στις 2 περιπτώσεις. Αν π.χ. δεν αγοράσει κανείς τα αυτοκίνητα του Γερμανού, η Γερμανία έχει πρόβλημα. Αν π.χ. κανείς δεν έρθει για τουρισμό στην Ελλάδα, η χώρα μας έχει πρόβλημα. Δεν βασίζονται όλες οι οικονομίες στα ίδια πράγματα.

Οπότε, στην τελική, λίγη σημασία έχει αν φτιάχνεις αυτοκίνητα ή αν σερβίρεις καφέδες. Το βασικό είναι είναι να υπάρχει πάντα καταναλωτής που αγοράζει. Τότε οι δείκτες σου θα είναι ψηλά.

Μια σωστή Κυβερνητική Πολιτική αυτά οφείλει να προβλέπει και να φροντίζει. Γνωρίζοντας, λοιπόν, τις συνθήκες και τις ανάγκες κινείται προς την εκάστοτε κατεύθυνση όσο είναι δυνατόν. Κατ' αυτό τον τρόπο, διασφαλίζει την βιωσιμότητα της οικονομίας και της οικονομικής, εν γένει, λειτουργίας.

Η λύση είναι απλή.
Βρίσκει ένας χριστιανός ποια είναι τα λειτουργικά έξοδα του κράτους. Μισθοί, συντάξεις, κλπ.
Μαθαίνει τι μαζεύει κάθε χρόνο το μαγαζί από φορους κλπ.
Τα βάζει κάτω.
Τα ισολογίζει.
Μετά βγαίνει στην τιβί και λέει στο λαό.
Ψηφίστε με.
Μόλις βγώ βαράω ένα κανόνι ναααα και λέω στους ευρωπαίους ελάτε να τα πάρετε.
Κόβω δικό μας χαρτί νέο.
Ενδεχομένως κάποιους μισθούς κλπ θα κόψω για να ισολογίσω.
Μετά σας ενημερώνω ότι αυτοκίνητα ξεχάστε τα, βενζίνες επίσης, μόνο με αστικό, φάρμακα ακριβά και μόνο όσα φτιάχνονται εδώ.
Ξεχάστε αιφον και τάμπλετ και ζείστε για δυό τρία φεγγάρια με τα παλιά σας.
Δείτε όλοι τι έχετε στα σεντούκια και δείτε πως τη βγάζετε.
Αν την βγάζετε ψηφίστε με.
Πάρτε απόφαση να δουλέψετε λίγα χρόνια και να γλυτώσετε για πάντα από ξένους βραχνάδες.

Μια σωστή Κυβερνητική Πολιτική αυτά οφείλει να προβλέπει και να φροντίζει. Γνωρίζοντας, λοιπόν, τις συνθήκες και τις ανάγκες κινείται προς την εκάστοτε κατεύθυνση όσο είναι δυνατόν. Κατ' αυτό τον τρόπο, διασφαλίζει την βιωσιμότητα της οικονομίας και της οικονομικής, εν γένει, λειτουργίας.

Ε, αυτό γίνεται, δεν γίνεται;

Τόσα δισ μπήκανε από την Ευρωπαϊκή ένωση για εκσυγχρονισμό και εναλλακτικές μορφές της γεωργίας, που νομίζεις οτι πήγανε;
Και μην ακούς αυτούς που λένε οτι τα φάγαν τα λαμόγια σε επιδοτήσεις... Ψεύδη και κακοήθειες...:silly:

Τόσα δισ μπήκανε από την Ευρωπαϊκή ένωση για εκσυγχρονισμό και εναλλακτικές μορφές της γεωργίας, που νομίζεις οτι πήγανε;

Σε μακέττες και μελέτες, εμπαθή άθρωπε!!

Και αυτό, παραγωγή έργου είναι. Η κακία θα σου μείνει...:D

Re: Απάντηση: Re: Η καταστροφή της Ελλάδας ήταν το ευρώ

Ε, αυτό γίνεται, δεν γίνεται;

Και μην ακούς αυτούς που λένε οτι τα φάγαν τα λαμόγια σε επιδοτήσεις... Ψεύδη και κακοήθειες...:silly:

Kοίτα και μένα αν μου λεγανε πως είτε πουλήσεις 0 κιλά είτε 100 κιλά, θα πληρωθείς για τα 100, χαζός θα ήμουνα; Πάντως, αυτό με τις εναλλακτικές καλλιεργειες, είναι μια μπούρδα.

Και εγώ και η αρραβωνιάρα μου κάνουμε διατροφή. Ε λοιπόν, όπως μας έχουν πει διαφορετικοί διατροφολόγοι σαν τα "βασικά" φρούτα (μηλα, πορτοκάλια) δεν υπάρχει κανένα. Αυτά λοιπόν είναι μυθεύματα.

Απλά θα ήθελα να τονίσω πως το Μαάστριχτ βοήθησε υπεροβλικά το ελληνικό κεφάλαιο. Μπόρεσε να δανείζεται με τα επιτόκια που δανειζόταν το γερμανικό, έτσι ώστε να επεκταθεί στη ΝΑ Ευρώπη. Λόγω γειτνίασης (πως το γερμανικό επεκτάθηκε στην Τσεχία). Τα προμηνύματα της κρίσης αρχισαν να εμφανίζονται όταν το ελληνικό κεφάλαιο, άρχισε να χανει έδαφος σε σχέση με το ευρωπαϊκό, δηλαδή δεν έβρισκε αγορές για τα προϊόντα του.

Το παράδειγμα:
Αποφάσισε να συνεταιριστεί ο ιδιοκτήτης ενός supermarket και ενός περιπτέρου δίπλα δίπλα, έδωσαν τα χέρια οι ιδιοκτήτες και άνοιξαν τις πόρτες των μαγαζιών τους. Ποια είναι η τύχη του περιπτέρου, αν στην πορεία αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του supermarket να κινηθεί ανταγωνιστικά στο περίπτερο; Υπάρχει περίπτωση να επιζήσει;Ότι και να κάνει ο περιπτεράς, υπολογιστές να βάλει να ελέγχει τις πωλήσεις, υπαλλήλους φτηνούς να βάλει, όσο και να αυξήσει την παραγωγικότητα του δεν είναι έρμαιο των διαθέσεων του ιδιοκτήτη του supermarket;

Μα πως ηθελημένα αποκρύπτουμε μεταξύ μας το ότι η ασφυξία της μη δυνατότητας για υποτίμηση διαλύει αυτή τη στιγμή γεωμετρικά τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας; Προς τι η προσκόληση στο ευρώ αν χαθεί το 70% του εισοδήματος των πολιτών; Και πως ζητείται η ευθύνη κάθε πολίτη για την μη παραγωγικότητα αφού οι παράμετροι της παραγωγικότητας δεν είναι καν ελεγχόμενες από τον πολίτη;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η καταστροφή της Ελλάδας ήταν το ευρώ

Τα προμηνύματα της κρίσης αρχισαν να εμφανίζονται όταν το ελληνικό κεφάλαιο, άρχισε να χανει έδαφος σε σχέση με το ευρωπαϊκό, δηλαδή δεν έβρισκε αγορές για τα προϊόντα του.

Σωστά!! Γιατί, όμως, έγινε αυτό? Σταμάτησαν οι Ευρωπαίοι να χρειάζονται βαμβάκι, να τρώνε πορτοκάλια και να βάζουν λάδι στη σαλάτα? Υποθέτω πως όχι.

Μια απορία που πάντα είχα. 1 εκατομμύριο εκπομπές υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση με τις 500.000 ν' ασχολούνται με τα κουτσομπολιά. Υπάρχει έστω και μία που να ασχολείται με τους ευρωβουλευτές και το ευρωκοινοβούλιο? Υπάρχει έστω και μια εκπομπή που να προβάλλει τι κάνουν και πως προωθούν τις ελληνικές θέσεις και προϊόντα οι κύριοι και κυρίες που καθαρίζουν το μήνα όσα βγάζει ο μέσος έλληνας εργαζόμενος σε ένα χρόνο?

Τουλάχιστον, τους λοιπούς χαραμοφάηδες τους απολαμβάνουμε στο κανάλι της Βουλής. Τα άλλα τα ''αστέρια'' είναι πολύ ντροπαλά για να βγούνε στο γυαλί?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Η καταστροφή της Ελλάδας ήταν το ευρώ

Kοίτα και μένα αν μου λεγανε πως είτε πουλήσεις 0 κιλά είτε 100 κιλά, θα πληρωθείς για τα 100, χαζός θα ήμουνα; Πάντως, αυτό με τις εναλλακτικές καλλιεργειες, είναι μια μπούρδα.

Και εγώ και η αρραβωνιάρα μου κάνουμε διατροφή. Ε λοιπόν, όπως μας έχουν πει διαφορετικοί διατροφολόγοι σαν τα "βασικά" φρούτα (μηλα, πορτοκάλια) δεν υπάρχει κανένα. Αυτά λοιπόν είναι μυθεύματα.

Και ποιός είπε να μην βάλεις μήλα και πορτοκάλια; Απλά άλλαξε τρόπο, άλλαξε μέθοδο, εκσυγχρονίσου λίγο γιατί αν μείνεις στα παλιά θα σε φάει η μαρμάγκα.
Η Ισπανία και το Ισραήλ παράγουν πολύ περισσοτερα και - κυρίως - πολύ φτηνότερα.
Δες πχ καλιεργητές που φύτεψαν αχλαδιές με τη μέθοδο της πυκνής φύτευσης, έχουν τετραπλασιάσει την παραγωγή τους.
Υπάρχουν νέοι άνθρωποι (ευτυχώς) που κατάλαβαν οτι νισάφι πλέον ο καπνός το βαμβάκι και το καλαμπόκι, δεν ζείς πλέον απ´αυτά, υπάρχουν άλλοι που τα παράγουν σε τεράστιες ποσότητες και με πολύ λιγότερο κόστος, και ψάχνονται διαφορετικά, με ιπποφαές με ρόδια με σαλιγκάρια κλπ

Απλά θα ήθελα να τονίσω πως το Μαάστριχτ βοήθησε υπεροβλικά το ελληνικό κεφάλαιο. Μπόρεσε να δανείζεται με τα επιτόκια που δανειζόταν το γερμανικό, έτσι ώστε να επεκταθεί στη ΝΑ Ευρώπη. Λόγω γειτνίασης (πως το γερμανικό επεκτάθηκε στην Τσεχία). Τα προμηνύματα της κρίσης αρχισαν να εμφανίζονται όταν το ελληνικό κεφάλαιο, άρχισε να χανει έδαφος σε σχέση με το ευρωπαϊκό, δηλαδή δεν έβρισκε αγορές για τα προϊόντα του.

Ποιά προϊόντα τους; Από το Μάαστριχτ και μετά ποιά είναι τα καινούρια προϊόντα του Ελληνικού κεφαλαίου που δεν βρίσκουν αγοραστές;

Last edited:
Την ιδια απορια εχω και εγω....

Γιατι μας πληρωναν να πεταμε τα προιοντα μας ?

Καταλαβαινω για τι επιδοτουσαν συγκεκριμενες καλλιεργειες (ως ενιαια αγορα λογικα θα ηθελε να καλυψει τις αναγκες της συνολικα) αλλα το να σε πληρωνουν να πετας ολοκληρες σοδειες γιατι ? Και γιατι το καναμε ? Δεν μπορουσαμε πχ να τα προωθουμε σε αλλες αγορες ?

Την ιδια απορια εχω και εγω....

Γιατι μας πληρωναν να πεταμε τα προιοντα μας ?

Καταλαβαινω για τι επιδοτουσαν συγκεκριμενες καλλιεργειες (ως ενιαια αγορα λογικα θα ηθελε να καλυψει τις αναγκες της συνολικα) αλλα το να σε πληρωνουν να πετας ολοκληρες σοδειες γιατι ? Και γιατι το καναμε ? Δεν μπορουσαμε πχ να τα προωθουμε σε αλλες αγορες ?

Όχι βέβαια...

Θα σου πω ένα απλοϊκό παράδειγμα.
Ας υποθέσουμε οτι σ' ένα μικρό νησί υπάρχουν 2-3 τυροκομεία και φτιάχνουν τυρί από το γάλα που παράγουν οι αγελάδες του νησιού.
Εσύ είσαι ένας απ´τους βοσκούς και η κάθε αγελάδα σου δίνει περίπου 800 Ευρώ το χρόνο.
Ένα ωραίο πρωί έρχονται απ´την Ευρωπαϊκή ένωση και σου λένε:
- Για τα επόμενα 5 χρόνια θα σου επιδοτούμε την κάθε αγελάδα με 1.000 Ευρώ αρκεί να μην πουλάς το γάλα στο τυροκομείο.
Εσυ τι θα κάνεις; Κορόϊδο είσαι;
Θα τσεπώσεις τα 1000 Ευρώ το χρόνο για την κάθε αγελάδα και παράλληλα θα κονομάς και κάμποσα λεφτά παραπάνω αφού πλέον
το γάλα θα το πουλάς μόνος σου κι ότι περισσεύει θα το πήζεις τυρί και θα το πουλάς κι αυτό.
Τα τυροκομεία όμως τί θα κάνουν χωρίς γάλα; Εννοείται οτι θα κλείσουν.
Μετά τα 5 χρόνια, κι αφού δεν υπάρχουν τυροκομεία πλέον, βγαίνει καινούρια οδηγία από την ΕΕ που λέει οτι "αν δεν πληρείς κάποιες
συγκεκριμένες προϋποθέσεις υγιεινής, που εσύ σαν ιδιώτης είναι αδύνατον να μπορείς να διατηρείς τέτοιες εγκαταστάσεις,
δεν θα επιτρέπεται να πουλάς ούτε γάλα ούτε τυρί".
Τι θα τις κάνεις τότε τόσες αγελάδες; Μάλλον σιγά-σιγά πάνε πρός το χασάπη, έτσι δεν είναι;
Τώρα λοιπόν, μετά από μια 5-ετία τι έχουμε στο νησί;
Ούτε τυροκομείο ούτε αγελάδες. Οι άνθρωποι όμως τι θα κάνουν; Θα σταματήσου να τρώνε τυρί ή ναπίνουν γάλα; Όχι βέβαια, απλά
θα το παίρνουν απ' αλλού.
Ξέρεις από που φαντάζομαι....

Το καταλαβα.

Ομως η στρατηγικη τους ηταν να μας αδυνατισουν παραγωγικα ωστε να γινουμε πληρως εξαρτομενοι απο τις μεγαλες παραγωγες χωρες ?

Η τα εκαναν και αυτοι σκατα στον σχεδιασμο τους οσον αφορα το συνολο της ΕΕ σε παραγωγικο επιπεδο ?

Σωστός ο Μπάμπης.

Το έχω γράψει άλλες δύο φορές. Σε ερώτηση μου, σε στέλεχος που εργάζεται στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ''ποιοι είναι όλοι αυτοί ρε φίλε που βρίσκονται σε όλες αυτές τις επιτροπές, δ/νσεις κ.τ.λ.'' μου απάντησε: ''Είκοσι χιλιάδες λομπίστες ,υπάλληλοι πολυεθνικών εταιρειών και τραπεζών''.

Και είναι πια ξεκάθαρο ,ακόμη και στον πιο ρομαντικό.

Την αλληλεγγύη στις Βρυξέλλες για να τη βρεις, πρέπει να την πληρώσεις. Πάντα έπρεπε.

Re: Απάντηση: Η καταστροφή της Ελλάδας ήταν το ευρώ

Σωστός ο Μπάμπης.

Το έχω γράψει άλλες δύο φορές. Σε ερώτηση μου, σε στέλεχος που εργάζεται στις Βρυξέλλες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ''ποιοι είναι όλοι αυτοί ρε φίλε που βρίσκονται σε όλες αυτές τις επιτροπές, δ/νσεις κ.τ.λ.'' μου απάντησε: ''Είκοσι χιλιάδες λομπίστες ,υπάλληλοι πολυεθνικών εταιρειών και τραπεζών''.

Και είναι πια ξεκάθαρο ,ακόμη και στον πιο ρομαντικό.

Την αλληλεγγύη στις Βρυξέλλες για να τη βρεις, πρέπει να την πληρώσεις. Πάντα έπρεπε.
Ποσο οδυνηρα αληθινη ειναι η τελευταια σου προταση...

Δεν συμφωνώ με την άποψη .

Το EURO είναι ένα όπλο. Τώρα αν με αυτό το όπλο πυροβολήσεις τα πόδια σου δεν φταίει το όπλο.
Βέβαια μία χώρα που είχε μάθει να κυνηγάει με πέτρες θα έπρεπε να καταλάβει ότι χρειάζεται ειδική εκπαιδευση/παιδεία για το όπλο αυτό.

Αυτό ΔΕΝ έγινε φυσικά.

Αλλά δεν μου πάνε «δαιμονοποιήσεις» του τύπου φταίει το ευρώ , φταίει ο δρόμος , φταίνε τα φώτα, φταίει η πεθερά μου, φταίει το αφεντικό μου.

Δεν συμφωνώ με την άποψη .

Το EURO είναι ένα όπλο. Τώρα αν με αυτό το όπλο πυροβολήσεις τα πόδια σου δεν φταίει το όπλο.
Βέβαια μία χώρα που είχε μάθει να κυνηγάει με πέτρες θα έπρεπε να καταλάβει ότι χρειάζεται ειδική εκπαιδευση/παιδεία για το όπλο αυτό.

Αυτό ΔΕΝ έγινε φυσικά.

Αλλά δεν μου πάνε «δαιμονοποιήσεις» του τύπου φταίει το ευρώ , φταίει ο δρόμος , φταίνε τα φώτα, φταίει η πεθερά μου, φταίει το αφεντικό μου.

To ευρώ είναι ένα όπλο που η Σουηδία, η Δανία και η Αγγλία δεν το θέλησαν!
Θες να πεις ότι μας έδωσαν ένα όπλο; η μας έδωσαν ένα δούρειο ίππο;

Και το αεροπλανοφόρο όπλο είναι, αλλά μάλλον δεν ταιριάζει στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις...