Η κατρακύλα της ελληνικής τηλεόρασης...

paplomatothiki

Senior Member
26 April 2011
404
Νομίζω πως η κατάσταση πλέον δεν υποφέρεται ! Ολόκληρη τη χρονιά τα κανάλια είχαν ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ νέες παραγωγές - με κορυφαίο το λατρεμένο ΑΝΤ1 που εάν δεν είχε το Ράδιο Αρβύλα θα είχε μόνο τις ειδήσεις σαν καινούρια παραγωγή-.Είπαμε ότι φταίει η οικονομική κρίση...όλα καλά!
Τώρα το καλοκαίρι όμως ,πέραν του ότι βλέπουμε για δέκατη φορά την πολυκατοικία,για 50η τα Εγκλήματα και για 1000η -non stop- φορά τα έπη του Χάρη Ρώμα , ο λατρεμένος σταθμός ξεκινάει κάθε βράδυ στις 9 να δείχνει το τούρκικο και ξαναθυμάται να το σταματήσει κατά τις 12 παρά ! Έλεος δηλαδή...ούτε κινηματογραφική ταινία να ήταν !Δε λέω...οι γονείς μας πάλι κόλλησαν,αλλά να σοβαρευτούμε λίγο !
Όταν πρωτοάνοιξαν τα ιδιωτικά,η καημένη η ΕΡΤ έβαζε 2-3 σειρές σε επανάληψη και όλοι είχαν πέσει να τη φάνε !Τώρα 20 χρόνια μετά και με τεράστιες δυνατότητες παραγωγής,γιατί κανένας δε λέει τίποτα ?Νομίζω πως κάποια κανάλια πλέον πρέπει να τα...μαζεύουν!Εξάλλου,εκτός του Μάικ του Φασολάκη που πλέον βγαίνει και σε καλοκαιρινή version,δε μας έχουν προσφέρει τίποτα,μα τίποτα εδώ και κάποια χρόνια !

Νομίζω πως η ιδιωτική, και όχι μόνο, τηλεόραση στην Ελλάδα έχει κλείσει έναν εικοσαετή κύκλο στον οποίο ομολογουμένως είδαμε πράγματα και θαύματα!

Τι υπερπαραγωγές τι φτηνοπαραγωγές, τι τηλεπαιχνίδια τι τηλεμπανιστήρια, τι τηλεσειρές τι reality, τα πάντα όλα.

Ο καιρός γαρ εγγύς! Στην Ελλάδα των 11 εκ. κατοίκων δε χωράνε 12 κανάλια εθνικής εμβέλιας και από 15 καναλάκια ανά νομό. Καιρός είναι να τα μαζεύουν! Τα "φέσια" πάνε σύννεφο στο ALTER και τα φέσια (κυριολεκτικά) πάνε και έρχονται στον ANT1 και στον ALPHA. Nισάφι πια! Ας κλείσουν επιτέλους. Τους μόνους που λοιπάμαι λίγο είναι τους εργαζόμενους αλλά τι να λέμε τώρα, μαζί με ταξερά θα καούν και τα χλωρά. Για να μην αναφέρω πως κοντεύουμε να έχουμε περισσότερους "δημοσιογράφους" από περίπτερα!

Ας κλείσουν λοιπόν όσοι δεν αντέχουν, αφού βέβαια ξεπληρώσουν όλους τους πιστωτές τους και ας μας αφήσουν στην ησυχία μας!
Οι υπόλοιποι ας ανασυνταχθούνε και αφού αρχίσουν να ξοδεύουν όσα πρέπει, να στραφούν στον τηλεθεατή και ας πάψουν να κοιτούν τα νούμερα της AGB!

Υ.Γ.
Μόνο μη κάνουν καμια ολική επαναφορά με ..... bolek και lolek ή κανένα μπαρμπαμητρούση !

Βασικά αν δεν εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους (με πληρωμένες ειδήσεις) τότε δεν θα χρειαζόταν να έχουν όλα δελτία ειδήσεων και να πληρώνουν 400 τεχνικούς και δημοσιογράφους...

Στην αγγλία έχουμε 20-30 κανάλια που εκπέμπονται σε όλο το commonwealth αλλά μόνο 4 έχουν δελτία δημοσιογράφους... τα άλλα είναι θεματικά (πχ έχουν όλη μέρα ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ, ρεάλιτυ, τηλεπαιχνίδια κτλ... στυλ E, HBO, national geographic, Dave, MTV whatever...)
πχ επιλέξτε εδώ το freeview και δείτε to prime time...
δεν θα δείτε ειδήσεις πέρα απο το bbc news kai sky news, channel 4...
http://tvguide.co.uk/?thistime=19&thisDay=6/29/2011&systemid=&gridspan=03:00&catColor=

εδώ δεν γίνεται γιατί κάθε καναλάρχης θέλει να παίρνει δημόσια έργα...

Last edited:
Είναι πολύ πιο εύκολο για μια κεντρική εξουσία να "τα βρει" (στην ουσία να ελέγξει) 4 κανάλια παρά 15. Αμέσως είδαμε πως τους χάλασε την σούπα το Alter από την στιγμή που ξαναβγήκε.

Ρε παιδιά, αυτό που ενοχλεί εμένα είναι πως δεν βάζουν Αμερικάνικες σειρές, όπως έκαναν πολλά χρόνια πριν.
Μόνο το STAR και ο ΣΚΑΙ το κάνουν αυτό.
Όλοι εμείς μάθαμε τις Αμερικάνικες σειρές του 80+ από την ΕΡΤ και αργότερα συνέχισαν και όλα τα ιδιωτικά.
Τώρα τα έχουν κόψει όλα! Γιατί?!!!!!!!!!!!!!!!

Μου άρεσε πάρα πολύ πριν 1-2 μήνες που τον ALTER πήγαινε για κλείσιμο και έβαζε πολύ ωραίες ξένες ταινίες.
Ας μην ήταν με τα Νο1 ονόματα, ήταν όμως ωραίες με φοβερή ποιότητα εικόνας, και χωρίς διαφημίσεις!

Και ο ALPHA πριν δύο χρόνια με το που μπήκε στην μέση και το RTL, έβαζε κάθε μέρα 3 (αν θυμάμαι καλά) Αμερικάνικες κωμικές σειρές.
Τώρα βάζει όλες αυτές τις σαχλαμάρες reality!!!

Και ο ΣΚΑΙ όμως, βάζει τα πολύ ωραία ντοκιμαντέρ και τις καινούριες Αμερικάνικες σειρές,
αλλά δεν ξεχνάει και αυτός να βάζει αυτά τα ηλίθια reality με τον Όπρα, κάτι με οικογένειες με παιδιά διαόλια... και δεν ξέρω τι άλλο.

Ο ΑΝΤ1 και το MEGA... όπως τα λέτε!
Έχω βαρεθεί "να βλέπω" 1000στή φορά... Χάρη Ρώμα, 50/50, Πολυκατοικία, Μεν και δεν, Γιάννη Μπέζο, κλπ κλπ κλπ κλπ...
και όλες αυτές τις σειρές των τελευταίων 10ετών που εγώ δεν τις έχω δει ούτε λεπτό!
Υπάρχουν μόνο απειροελάχιστες εξαιρέσεις.

Last edited:
Η κατρακύλα της Ελληνικής τηλεόρασης, είναι χτες που παιζόταν πραγματικά το μέλλον της Ελλάδας, το Mega και το Ant1 είχαν κάτι ελεεινές επαναλήψεις, Το Alpha και το Star εμετικά μεσημεριανά.

Περιμένουν να φάνε τα δανεικά που εξασφάλισαν χτες.

Το τελικο αποτελεσμα (αυτο που ηθελαν εξ αρχης ) ειναι οτι εχουν χτισει εναν Ελληνικο λαο κομμενο και ραμενο στα μετρα τους και αυτο δεν προκειτε να αλλαξει ποτε .Για να αλλαξει πρεπει να κλεισουν ολα τα ιδιωτικα καναλια αμεσα και να βγουν αλλα και παλι σε καμια 20ετια ισως δουμε κατι να αλλαζει.
γεμισε το χαζοκουτι με gay και πορνες.

Δεν λέει κανένας τίποτα γιατί απλά δεν βλέπει κανένας τίποτα.

Δεν λέει κανένας τίποτα γιατί απλά δεν βλέπει κανένας τίποτα.

Σωστά...το μόνο που αξίζει είναι η βραδινή ζώνη του Star αλλά και πάλι έχω κακομάθει και μου κακοφαίνεται να βλέπω ταινία χωρίς πολυκάναλο ήχο οπότε πάλι καταφεύγω στο HTPC...

Στο σπίτι μου η τηλεόραση παίζει σχεδόν αποκλειστικά αγγλικές/αμερικανικές σειρές και εκπομπές, μέχρι και ειδήσεις απο BBC και SKYNews.

Όσες φορές είδαμε σε επαναλήψη τις σειρές αναλογικά, άλλες τόσες φορές πρέπει να τις δείξουν, τώρα πλέον ψηφιακά, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε την ποιότητα της εικόνας...:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Η κατρακύλα της ελληνικής τηλεόρασης...

Όσες φορές είδαμε σε επαναλήψη τις σειρές αναλογικά, άλλες τόσες φορές πρέπει να τις δείξουν, τώρα πλέον ψηφιακά, για να μπορέσουμε να συγκρίνουμε την ποιότητα της εικόνας...:BDGBGDB55:

Νομίζω ότι η συζήτηση στο topic πρέπει να σταματήσει εδώ!!! Έχω καλυφθεί πλήρως !!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Η κατρακύλα της ελληνικής τηλεόρασης...

Αν δεν δω το Ρετιρέ ψηφιακά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ολοκληρωμένο τηλεθεατή! :laugh: :laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Η κατρακύλα της ελληνικής τηλεόρασης...

Αν δεν δω το Ρετιρέ ψηφιακά δεν θεωρώ τον εαυτό μου ολοκληρωμένο τηλεθεατή! :laugh: :laugh:
Γιατί... για να συγκρίνεις την ποιότητα εικόνας που είχε το 1989 το MEGA
με την εικόνα που έχει ο ΑΝΤ1 το 2011 στις μαγνητοσκοπημένες εκπομπές της προηγούμενης ημέρας?

Φυσικά το MEGA θα υπερισχύσει... :flipout:

Σκουπιδια!

Αυτη η λεξη τα λεει ολα για την Ελληνικη τηλεοραση πλεον! Μονο reality της κακιας ωρας και επαναλληψεις αποτυχημενων Ελληνικων σειρων.

Που ειναι οι σειρες που βλεπαμε παλιοτερα? Babylon 5 , Star Trek , Prison Break , Friends , Lost κτλ κτλ.

Πολλες φορες καθομαι και βλεπω το "Παντρεμενοι με παιδια" στο Μακεδονια, τουλαχιστον με αυτο γελας ακομη και τωρα εστω και αν η εικονα του συγκεκριμενου καναλιου ειναι αθλια.

Απάντηση: Re: Η κατρακύλα της ελληνικής τηλεόρασης...

...Πολλες φορες καθομαι και βλεπω το "Παντρεμενοι με παιδια" στο Μακεδονια...
Και εγώ, όποτε πετυχαίνω.
Το κακό είναι πως το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ το έχω στο Νο10 και δεν κάνω ζάπινγκ από εκεί και πάνω, και το ξεχνάω.

Άιντε βρε...ποιος στη χάρη μας!! Ο ΑΝΤ1 θα αρχίσει να δείχνει Bolliwood κάθε Σάββατο! Να ανέβει λίγο και το πολιτιστικό επίπεδο της ελληνικής τηλεόρασης...

Εκτός από κάποιες σοβαρές παραγωγές που δείχνουν κρατικά,MEGA και ΣΚΑΙ όλα τα άλλα είναι για πέταμα. Εκτός και αν έχει κάποιο αθλητικό γεγονός βλέπω λιγότερο από 10 λεπτά ελληνική τηλεόραση την ημέρα. Ας είναι καλά το HTPC.....