Σαν να εχει πολλους να τρεχουνε στην ακρη του ξυραφιου σ'αυτο το νημα....
Αν παρατηρησεις και στην πρωτη αφισα που εβαλα της Κρυπτης ο τυπος που τρεχει με το κλωθο-υφαντουργικο να ανεμιζει πισω του; φερνει κατι απο Blade Runner.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Kαι τωρα απο ένα κλασσικό του Γαλικου κινηματογράφου Les Diaboliques
H αφισα στανταρ στα σινεμά...σχεδιο γκραφισμ μπναλ της εποχης
Αλλα βγηκαν και κατι πολυυυυ προχωρημένες, και με πολυ λεπτεπιλεπτο χρωματισμό για ενα ΑΜ φιλμ.
Και η αγαπημένη μου version που κλεινει προς Sepia:
Ειχα βαλει το φιλμ προσφατα στο νημα του Ευρωπαϊκου κινηματογραφου. Επειδη βρισκω την παλιομοδιτικη αφισα πολυ πετυχημενη μου θυμιζει ολα αυτα τα εξωφυλλα στις εκδωσεις των Fleetway Publications που διαβαζαμε και στην Ελλαδα με διαφορα ονοματα "Κρανος" "Δραση" "Μαχη" κλπ.
Ενα ταξι για το Τομπρουκ
Απο τις πολυ αγαπημενες μου ταινίες (μια απο αυτες που θα επαιρνα στο πυρηνικο καταφυγιο) " Οι Μονομαχοι "
Και παραθετω την αφισα που βρηκα που μου ταιιάζει περισσότερο
Είχα σχεδίαση κάτι που δεν τελείωσε πότε, κάποια εποχή επηρεασμένος από το στιλ των Craig Drake η πρώτη Delorean και Laurent Durieux η δεύτερη, οι οποίοι έχουν κάνει εκπληκτικά πράγματα. Για όποιον ενδιαφέρεται αξίζουν ένα βλέφαρο παραπάνω.
Ειναι λιγο (ελαχιστοτατα) πιο φλουφλης .... αλλα ειναι τοσο στλπνη η σχεδιαση του Craig που δεν αφηνει
ρυτιδες και θολα ματια να "μιλησουν". Δεν χαλιεμαι ιδιαιτερα ....
Μια αφισα δεν απαιτειται (οπως και δηποτε) να φερει λεζαντα !
Μπορει να ειναι κατι πολυ minimal που παραπεμπει συνειρμικα στην ταινια.
Ισως αν ποσταρα τις παραπανω αφισες σε μικροτερο μεγεθος θα γινονταν
περισσοτερο κατανοητο, αυτο ...
Γραφικά ειναι πολυ ωραια και κανουν αναφορα στο εργο. Αλλα μερικες φορές πρεπει να το "ματεψεις".
Οποτε ΟΚ το καλλιτεχνικο γραφικο στοιχειο. Αλλα στο μυαλο μου κινηματγραφικη αφισσα ειναι ενα ποστερ που καλει τον κοσμο να δει το εργο, και δινει καποια πληροφορια γι αυτο (communication + commerciql + art).
OK να μην φανω ξεροκεφαλος, δεχομαι και αυτα σαν αφισες των εργων. Αλλα καπως "ιδιοτικευμενες" (δηλ. αν δεν το ξερεις ηδη το εργο δε θα πας να το δεις γιατι δεν θα ξερεις περι τινος προκειται ουτε ποιοι παιζουν κλπ, δεν με χαλαει αρκει να βρισκομαι και γω στην "ελιτ" :devil-smiley-029
Μια απο αυτες που θα μου μεινουν οπως και το φιλμ...ξερω ειναι μαιστριμ αλλα... επαθα πλακα με το φιλμ, οποτε και η αφισα με διακατεχει.
Τhe revenant _ 2015-16
Και καποιες alternatives
Και αφου ειμαστε στα ανεπισημα και τα ιδιωτικα ενα που μπορει να σ'αρεσει @ SR71B