Η κορυφαια 32αρα LCD της αγορας

speaker

New member
4 August 2008
9
Παιδια θελω οτι καλυτερο υπαρχει στις 32" για το υπνοδωματιο. Εχω καταληξει στις:

Philips 32PFL9603D
Panasonic TX-32LZD85
Samsung LE32A656A
Sony KDL-32W4000

Η κυρια χρηση της θα ειναι τηλεοπτικα καναλια, ποδοσφαιρο (γι αυτο το λογο πρεπει να εχει καλο sd δεκτη και upscaling, καθως και γρηγορη αποκριση), περιστασιακα dvd και blue ray. Η sony μαλλον αποριπτεται γιατι δεν αρεσει (αισθητικα) στη συζυγο μου. Εσεις ποια προτεινετε;

Από τις παραπάνω η Philips δείχνει η καλύτερη επιλογή. Αν η αγορά δεν θα γίνει άμεσα πιθανές επιλογές είναι και οι νέες 32άρες των Pioneer και Sharp που θα προσφέρουν και 100Hz.

Απάντηση: Re: Η κορυφαια 32αρα LCD της αγορας

αν οχι την W4000 τοτε την 9603

Φίλε Χρήστο το overall "πακέτο" που προσφέρει η 9603 είναι-σαφώς-καλύτερο από την W4000...και δεν το γράφω επειδή την αγόρασα εγώ...είναι καλύτερο, και γι αυτό την αγόρασα με το σκεπτικό-βεβαίως-ότι μπορούσα να σηκώσω το οικονομικό κόστος που ζητούσε.....μην ξεχνάμε ότι ίσως είναι η πιο ακριβή 32άρα....

μετά από συζητήσεις και με ανθρώπους του χώρου που έχουν δει-ενδελεχώς-και τις δύο η προτίμηση στην 9603 είναι ξεκάθαρη..κυρίως -λόγω-του θέματος της "κίνησης" στο οποίο η 9603 υπερέχει από την W4000 χωρίς αμφιβολία....το μαύρο της W4000 είναι λίγο καλύτερο από της 9603,αλλά στην κίνηση υπάρχει εμφανής διαφορά που δεν κρύβεται...

από κει και πέρα τις 4 HDMI και το DLNA δεν θα το βρεις σε καμιά άλλη πλην της 9603...οπότε...

μένει να δούμε τον επόμενο καιρό-όταν κυκλοφορήσουν-τις Pioneer και Sharp που γράφει-παραπάνω-ο Γιώργος...

Last edited:
η ουσια ειναι στο λιγο καλυτερο processing,αλλωστε η μικρη 32 9603 δεν εχει 100Hz,απλα κανει λιγο καλυτερη δουλεια στην κινηση.Απο κει και περα συμφωνω πως το μαυρο ειναι καλυτερο στην W4000,ειναι όμως και φτηνοτερη...και φυσικα ειναι και το DLNA που ειναι απλα κατι extra

η ουσια ειναι στο λιγο καλυτερο processing,αλλωστε η μικρη 32 9603 δεν εχει 100Hz,απλα κανει λιγο καλυτερη δουλεια στην κινηση.Απο κει και περα συμφωνω πως το μαυρο ειναι καλυτερο στην W4000,ειναι όμως και φτηνοτερη...και φυσικα ειναι και το DLNA που ειναι απλα κατι extra

Χρήστο τα ξέρουμε γιατί τα ψάχνουμε....όλες οι τηλεοράσεις έχουν τα συν και τα μείον τους....σημασία έχει που δίνεις έμφαση και στο τέλος κάνεις την "σούμα"...εγώ θυσιάζω λίγο την απόδοση του μαύρου..αλλά η κίνηση αν δεν είναι καλή μου "κάθεται" στο μάτι...

Last edited:
Ο καθένας τις προτεραιότητες του,άλλος μπορει να θέλει το μαυρο άλλος το ambilight αλλος την αξιοπιστια κλπ

Φιλε Νασο συμφωνω. Για μενα το Νο 1 ειναι η κινηση, ακολουθει το χρωμα και η ποιοτητα upscaling στα τηλεοπτικα καναλια. Περασα μια βολτα απο ενα mediamarkt και εκανα μια συντομη συγκριση στις 4 32αρες, οι οποιες ηταν συντονισμενες στο ιδιο τηλεοπτικο καναλι. Εντυπωσεις:

samsung: καλο design, καλη σε ολους τους τομεις χωρις ομως να ξεχωριζει σε κατι.

sony: μετριο design, πολυ καλο μαυρο, καλη χρωματικη αποδοση, μετρια αποδοση στα τηλεοπτικα καναλια

panasonic: πολυ καλο design, η καλυτερη σε οπτικη γωνια θεασης, ισως η καλυτερη σε αποδοση χρωματων, πολυ καλο scaling στα τηλεοπτικα καναλια

philips: καλο design, καλη χρωματικη αποδοση, η καλυτερη σε ευκρινεια(σα να ειχε παραπανω pixel!!), πολυ καλο upscaling των τηλ. καναλιων

Δυστυχως δεν ειχα χρονο για συγκριση σε HD και DVD, οπως επισης και στο τομεα της κινησης. (εχω δει μονο τη sony με dvd , η οποια ειχε εκπληκτικο μαυρο και χρωμα, στη κινηση πολυ καλη ΜΟΝΟ οριζοντια. Οταν η καμερα της ταινιας εκανε γρηγορες καθετες κινησεις σε εικονα που ειχε πολλες οριζοντιες γραμμες και γωνιες (π.χ. πυραμιδα στην Αιγυπτο) παιδια σκετη απογοητευση!! Λες και εβλεπα σε 15 fps, κατακορυφο flickering (jaddering;)

Παιδια επειδη μαλλον σας κουρασα, εαν καποιος εχει δει τις συγκεκριμενες 32αρες με HD σημα, Blue ray, και στον τομεα της κινησης, θα με βοηθουσε πολυ η αποψη του για να κανω τη σωστη επιλογη

Πριν λίγες εβδομάδες στο MM Βουλιαγμένης είδα τις τρεις (εκτός από την Panasonic) με BR. Σε καμία από τις τρεις δεν παρατήρησα judder λόγω 2-3 pulldown. Γενικότερα για την κίνηση νομίζω πως θα ισχύουν ότι είδες και με SD υλικό.

Την Panasonic δεν την έχω δει αλλά η μεγαλύτερη γωνία θέασης οφείλεται στην τεχνολογία του πάνελ που χρησιμοποιεί. Για τον ίδιο λόγο έχει το χειρότερο μαύρο σε σύγκριση με τις άλλες τρεις και στο πρόβλημα προστίθεται το γεγονός πως δεν έχει ρυθμιστικό για το backlight. Μπορεί σε ένα πολυκατάστημα να μην φαίνεται σημαντικά η διαφορά, αλλά νομίζω πως θα κάνει μπαμ σε κρεβατοκάμαρα με την θέαση να γίνεται ως επί των πλείστων την νύχτα και με τα φώτα σβηστά.

Ούτε η Philips έχει ρύθμιση του backlight, αλλά έχει καλύτερο μαύρο από την Panasonic και η χρήση του ambilight βοηθάει την κατάσταση.

sony: μετριο design, πολυ καλο μαυρο, καλη χρωματικη αποδοση, μετρια αποδοση στα τηλεοπτικα καναλια

Σαν κατοχος της 46W4000 πρεπει να σου πω οτι ισως να μην ηταν καλες οι συνδεσμολογιες (σπλιτερ σηματος κτλ) καθως ειναι πολυ καλη σε τηλεοπτικο σημα (στο ιδιο επιπεδο με την επισης πολυ καλη Α656).

Τις αλλες δυο δεν τις εχω δει και δεν μπορω να εχω ξεκαθαρη γνωμη αλλα ακουω επι το πλείστον καλα λογια για την 9693.

Re: Απάντηση: Η κορυφαια 32αρα LCD της αγορας

Παντως στο trusted reviews βλεπω την ιδια βαθμολογια 9/10 στην εικονα για 9603 και 656...

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/07/09/Philips-Cineos-32PFL9603D-10-32in-LCD-TV/p1
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/05/31/Samsung-LE32A656-32in-LCD-TV/p1

Η W4000 εχει δοκιμαστει στις 40" και παιρνει και αυτη 9/10...

http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2008/05/23/Sony-Bravia-KDL-40W4000-Full-HD-40in-LCD-TV/p1

Eδω ειναι οι αντιστοιχες δοκιμες απο αλλο site αλλα δεν εχει δοκιμαστει ακομη η 9603...

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/samsung_le32a656.htm
http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/sony_kdl-32w4000.htm