η λιστα ειναι δικη μου...οι επιλογες-προτασεις δικες σας!!!

imakolata

New member
17 February 2010
51
λοιπον παιδια μετα απο αρκετο ψαξιμο εχω καταληξει στις εξης τηλεορασεις!! και οπως θα διαπιστωσετε το φιλτραρισμα που εκανα περιλαμβανει τα εξης κριτηρια:
1) ιντσες minimum 37 maximum 42
2) hertz minimum 100
3) τιμη maximum 650 ευρω
4) αγορα απο ευρεως γνωστο καταστημα

οι απαιτησεις μου ειναι οι εξης:
1) θεαση ( 90 % αθλητικα και ταινιες ) μεσω νοβα!
2) αδιαφορω για : πιθανη συνδεση με h/y , you tube κ.τλ., usb, mkv , exteme γωνια θεασης, περισσοτερες απο 2 hdmi θυρες.
λοιπον η λιστα ειναι αυτη:
LG 42PJ350 42"

Panasonic Viera TX-P37X10E 37'

Panasonic TX-P42U20E

Panasonic TX-L42S20E

Panasonic TX-L37S20

LG 42PQ3000

Σας παρακαλω πολυ οποιος εχει την καλη διαθεση να μου προτεινει να ειναι αποκλειστικα μεταξυ αυτων των επιλογων γιατι πραγματικα η αγορα τηλεορασης τον τελευταιο μηνα εγινε πραγματικος γριφος με απειρες επιλογες και πιστευω οτι οσο περισσοτερο το ψαχνω τοσο περισσοτερο θα χανομαι και θα αγχωνομαι!!
ευχαριστω πολυ προκαταβολικα οσους μπουν στον κοπο να ασχοληθουν!!!

:2thumb22sup:

Τις

Panasonic TX-L37S20

LG 42PQ3000

καλυτερα να τις ξεχάσεις οι 2 είναι παλιά μοντέλα και η s20 είναι lcd που panasonic lcd δεν λένε.

Χτύπα την 42s20 αν βλέπεις hd ταινίες 1080p αλλά εφόσον λες για νοβα που η ανάλυση δεν είναι πολύ καλή χτύπα την LG 42PJ350 42" και καθάρισες.Και σου μένουν και μερικά χρήματα για οτιδήποτε άλλο.

το ξερω yperion και ευχαριστω για την επισημανση! ειναι ομως και 100 hertz! πιστευεις οτι δεν αξιζουν? οσο για την P42S20 αν και οπως εχω δει απο τα ποστ δεν την λοιπουν τα προβληματα ( εκτος και αν κανω λαθος!) ειναι πανω απο τα ταβανι που μπορω δεδομενου οτι οπως εγραψα θελω να την παρω απο καταστημα που ειναι γνωστο και απο οτι βλεπω σε αυτα ειναι αρκετα ακριβοτερη! απο τις υπαρουσες στην λιστα?

Τις

Panasonic TX-L37S20

LG 42PQ3000

καλυτερα να τις ξεχάσεις οι 2 είναι παλιά μοντέλα και η s20 είναι lcd που panasonic lcd δεν λένε.

Χτύπα την 42s20 αν βλέπεις hd ταινίες 1080p αλλά εφόσον λες για νοβα που η ανάλυση δεν είναι πολύ καλή χτύπα την LG 42PJ350 42" και καθάρισες.Και σου μένουν και μερικά χρήματα για οτιδήποτε άλλο.

και να σκεφτεις οτι την ειχα κλεισει το καλοκαιρι με προσφορα στα 393 ευρω και την εδωσα σε μια φιλη μου γιατι το ειχα μετανοιωσει!

Απο τα (σχεδον) 700 ευρω...

http://www.skroutz.gr/s/259763/Panasonic-TX-P42S20E-42".html

Τι προβληματα εχει?

Στα λεφτα της και πολυ παραπανω εχει πολυ καλυτερη εικονα απο τον ανταγωνισμο.
Συμφωνώ με τον Yperion. Για την χρήση που θέλεις και τα λεφτά που διαθέτεις ειναι η καλύτερη επιλογή (περίμενε προσφορές λόγω χριστουγέννων).

Ρε παιδιά εφόσον δεν τον ενδιαφέρουν τα mkv οι θύρες hdmi γιατί να πάει στιν s20(Δεν λέω η τηλεόραση βάζει κάτω πολλές με πολύ ανώτερο κόστος)?Αλλά δεν θα την αξιοποιήσει αν δεν βλέπει hd ταινίες.Χτύπα την pj550 η την pj350 και θα μείνεις υπερευχαριστημένος

http://www.skroutz.gr/s/263007/LG-42PJ550-42.html?keyphrase=LG+42PJ550+42"

Edit: Αν μπορούσες να πας σε 50άρα μπορούσες να χτυπήσεις και αυτήν:

http://www.skroutz.gr/s/264679/LG-50PJ550-50.html?keyphrase=LG+50PJ550+Plasma+TV+50''

Είναι το μοντέλο που σε προτείνω αλλά στις 50"...Το μέγεθος μετράει πολύ.Η 42άρα μετά το πρώτο ουαου ειναι τεράστια μετα απο μια βδομάδα θα σου φαίνεται μικρή.

Last edited:
Με τίποτα....σε καμιά περίπτωση LG...η Panasonic P42S20 είναι από τις καλύτερες της αγοράς,εικόνα που βάζει κάτω LG Kαι Samsung!

Με τίποτα....σε καμιά περίπτωση LG...η Panasonic P42S20 είναι από τις καλύτερες της αγοράς,εικόνα που βάζει κάτω LG Kαι Samsung!

Δεν είπα το αντίθετο την s20 την έχω δει και απο κοντά είναι καταπληκτική τηλεόραση αλλά το παλικάρι δεν θα βλέπει hd οπότε το 1920*1080 δεν χρειάζεται.Και οι φετινές σειρές της lg στη χαμηλή κατηγορία είναι πάρα πολύ καλές για Low budget καταστάσεις(nova θα βλέπει).Hdmi θύρες δεν χρειάζεται πάνω απο 2.Και βγαίνει και πάνω απο το budget του.

Full hd...καλό είναι να υπάρχει,στο μέλλον μπορεί να αγοράσει bd player...ποτέ δεν ξέρεις,όσον αφορά τις Hdmi,πχ η δικιά μου tv έχει 4...θα προτιμούσα να είχε παραπάνω!!Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω,μιας και δεν συγκρίνουμε όμοιες τηλεοράσεις,δεν μπορείς να συγκρίνεις mercedes με ford...

Δεν είπα το αντίθετο την s20 την έχω δει και απο κοντά είναι καταπληκτική τηλεόραση αλλά το παλικάρι δεν θα βλέπει hd οπότε το 1920*1080 δεν χρειάζεται.Και οι φετινές σειρές της lg στη χαμηλή κατηγορία είναι πάρα πολύ καλές για Low budget καταστάσεις(nova θα βλέπει).Hdmi θύρες δεν χρειάζεται πάνω απο 2.Και βγαίνει και πάνω απο το budget του.
ο λογος που θελω τις 2 θυρες hdmi ειναι γιατι μπορει μελλοντικα να αναβαθμισω την νοβα και να βλεπω τα αθλητικα καναλια σε hd! αλλα πολυ αμφιβαλλω αν στις 42 ιντσες και κυριως με το τι εννοει η nova ως hd θα εχω προβλημα θεασης με πιο απο τις τηλεορασεις που ειχα προαναφερει! και την δευτερη θυρα γιατι παλι μελλοντικα μπορει να παρω bluray! (αν αξιωθει καποιο video club στην επαρχια που μενω να ξεκινησει να φερνει δισκακια..!) δυστυχως το budget και οι ιντσες παντως ειναι αυστηρα αυτα που ανεφερα!

ο λογος που θελω τις 2 θυρες hdmi ειναι γιατι μπορει μελλοντικα να αναβαθμισω την νοβα και να βλεπω τα αθλητικα καναλια σε hd! αλλα πολυ αμφιβαλλω αν στις 42 ιντσες και κυριως με το τι εννοει η nova ως hd θα εχω προβλημα θεασης με πιο απο τις τηλεορασεις που ειχα προαναφερει! και την δευτερη θυρα γιατι παλι μελλοντικα μπορει να παρω bluray! (αν αξιωθει καποιο video club στην επαρχια που μενω να ξεκινησει να φερνει δισκακια..!) δυστυχως το budget και οι ιντσες παντως ειναι αυστηρα αυτα που ανεφερα!

Ρε παιδιά ξεχάσατε το βασικό.Η νόβα όταν εννοεί hd εννοεί το 720p.720p μια χαρά τα πάει η lg.1080p ούτε το sky hd δεν έχει.H νόβα θα έχει?

Μία είναι η αλήθεια πάντως:

Απο το 2007 έχω στους δίσκους μου περίπου 3tb 1080p υλικό απο ταινίες μέχρι ντοκιμαντέρ μέχρι που γέμιζαν για πλάκα οι σκληροί.Στην 42 άρα είναι καταπληκτικά όπως είναι φυσικό.Αλλά μια φορά κατέβασα και 720p να δω διαφορά και ούτε καν στα 10 εκατοστά δεν φαίνεται η διαφορά.Ετσι μόνο 720p εδώ και 4 μήνες.

Αυτο που θέλω να πω είναι ότι το 1080p είναι για ψυχολογικούς κυρίως λόγους ώστε να πάρει ο κόσμος πχ 32άρα στα 1080p(τελείως άχρηστο).Και τα dvd καλά είναι για 32.Ακόμα και στις 50" φαίνονται άψογα τα 720 σε απόσταση κάτω απο 1 μέτρο.Όλα είναι μύθος και μ...ιες του μαρκετινγκ για να πουλήσουν.

Με την νόβα hd θα έχεις ακριβώς ίδια εικόνα είτε με την lg(720p) είτε με την panasonic(1080p).Όλα ψυχολογικά είναι και καλά να έχουμε το καλύτερο(να πληρώσουμε για κάτι που δεν υπάρχει).

Edit:

Ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων αν είναι καλά η όχι και ξεχάσαμε το βασικό(να απολαύσουμε αυτό που αγοράσαμε)...Παλιά δεν υπήρχε αυτή η ψυχολογική πίεση που υπάρχει τώρα.

Last edited:
Λάθος,1080i δίνει η nova...δηλαδή Full High Definition αλλά δεν είναι progressive.Το να αναλύσουμε εδώ τι διαφορά έχει είναι τελείως άσκοπο.1920Χ1080 δίνει.

Λάθος,1080i δίνει η nova...δηλαδή Full High Definition αλλά δεν είναι progressive.Το να αναλύσουμε εδώ τι διαφορά έχει είναι τελείως άσκοπο.1920Χ1080 δίνει.

Δεν θα δει καμία διαφορά το παλικάρι όμως στην 42 άρα.

Θα υπάρξει διαφορά...η τηλεόραση,όταν παίρνει σήμα και δείχνει υλικό..πχ 576i,το μετατρέπει στην ανάλυση του πάνελ της...ανάλογα με το πόσο καλός είναι ο upscaler τόσο καλό θα είναι και το αποτέλεσμα....το ίδιο γίνεται και με το downscale...δηλαδή από 1920χ1080 θα γίνει 1280χ720...και θα μετατραπεί από interclaced σε progressive.Επίσης υπάρχει διαφορά στο bitrate...

Θα υπάρξει διαφορά...η τηλεόραση,όταν παίρνει σήμα και δείχνει υλικό..πχ 576i,το μετατρέπει στην ανάλυση του πάνελ της...ανάλογα με το πόσο καλός είναι ο upscaler τόσο καλό θα είναι και το αποτέλεσμα....το ίδιο γίνεται και με το downscale...δηλαδή από 1920χ1080 θα γίνει 1280χ720...και θα μετατραπεί από interclaced σε progressive.Επίσης υπάρχει διαφορά στο bitrate...

Θεωρώ απείρως καλύτερο το 720p απο το 1080i.Στην 42άρα όμως δεν θα δει διαφορά(το λέω εγγυημένα).27gb το minority report των framestor και 9gb 720p των hidt είναι τελείως ίδια.Ακόμα και σε 50άρα.

Το θέμα είναι ότι αυτή την εποχή εάν αγοράσεις HD READY τηλεόραση είναι πραγματικά κοροιδία...

Edit:

Ασχολούμαστε τόσο πολύ με τα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων αν είναι καλά η όχι και ξεχάσαμε το βασικό(να απολαύσουμε αυτό που αγοράσαμε)...Παλιά δεν υπήρχε αυτή η ψυχολογική πίεση που υπάρχει τώρα.

ειπες μεγαλη κουβεντα!! πραγματικα δεν φανταζομουν οτι η αγορα τηλεορασης θα εξελισοταν σε τετοιο βασανο! και φυσικα δεν αναφερομαι σε ολους εδω μεσα που με τις γνωσεις που εχει ο καθενας προσπαθει να ανοιξει τα ματια των υπολοιπων αλλα στο γιατι θα πρεπει να μας ανοιξουν τα ματια!! θελω απλα μια τηλεοραση που να δειχνει καλη εικονα χωρις να χρειαστει να κανω π.χ. στρωσιμο,calibration,να μαθω τι ειναι το ifs,να σκυβω στα δεκα εκατοστα απο την τηλεοραση μηπως βρω καμενο pixel λες και ψαχνω ψυλλο στ'αχυρα.δεν θελω δηλαδη να αγχωνομαι περισσοτερο στην καθημερινοτητα μου και κυριως να κλαιω τα λεφτα μου! θελω αυτο που θα π λ η ρ ω σ ω να ξερω οτι δεν εχει 10 % πιθανοτητα να βγει σκαρτο!! ( το 10% δεν ειναι τυχαιο! καντε ενα check σε ολα τα thread για νεα τηλεοραση και δειτε στους νεους κατοχους ποσοι αντιμετωπισαν μικρο η´μεγαλο προβλημα) το ξανατονιζω οτι θαυμαζω οσους εχουν τις γνωσεις εδω μασα και προσπαθουν να βοηθησουν τους υπολοιπους απλα εκενυριζομαι γιατι θα πρεπει να μαθω τοσα πραγματα για να βλεπω κ α λ η τηλεοραση!! να το πω απλα! δεν θελω να φτασω σε σημειο να καταριεμαι την στιγμη που αφησα στην ακρη την crt στην αναζητηση καλυτερης εικονας!!