η μεγαλη νυχτα του ROCK AND ROLL

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,327
Ελλαδα
4399213b.jpg

10/12/ 2007

O2 ARENA LONDON

O μυθος η ιστορια ο θρυλος ....σε μια μεγαλη συναντηση

. ................... STAIRWAY TO HEAVEN

.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο χρόνος γύρισε τριάντα χρόνια πίσω, το βράδυ της Δευτέρας, στο Λονδίνο. Σπανίως συμβαίνει σε ανασυσταθείσες ροκ μπάντες να ξεπερνούν το μεγαλείο της νεότητάς τους, αλλά οι Led Zeppelin το πέτυχαν, το βεβαιώνουν εκστασιασμένοι οπαδοί, οι οποίοι μοιάζουν να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς ζητούν με πάθος να ξαναζήσουν μια τέτοια συναυλία, αρνούμενοι να πιστέψουν ότι η ανασύσταση του θρυλικού συγκροτήματος έγινε για μια μόνη βραδιά.

Μάγεψαν τους 20.000 θεατές

Ολοι ήταν εκεί. Ο Ρόμπερτ Πλαντ με τη χρυσή χαίτη και τη φωνή αναλλοίωτη, ο Τζίμι Πέιτζ, «ο οποίος θύμισε στον κόσμο, γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κιθαρίστες», ο Τζον Πολ Τζόουνς, «πηδώντας από το μπάσο στα κίμπορντς», ακόμη και ο Τζον Μπόναμ -ο θάνατος του οποίου το 1980 οδήγησε στη διάλυση του συγκροτήματος- εκπροσωπήθηκε στα ντραμς από τον γιο του Τζέισον. Από τους 20.000 τυχερούς ακροατές, κανείς δεν έμεινε παραπονεμένος, αφού οι κλασικοί ύμνοι, από το «Stairway to Heaven» έως το «Whole Lotta Love», τιμήθηκαν με το παραπάνω και πλαισιώθηκαν από άλλα αγαπημένα, ή λιγότερο γνωστά άσματα, σε μια σαρωτική δίωρη συναυλία, αφιερωμένη στον εκλιπόντα ιδρυτή της Atlantic Records, Αχμέτ Ερτεγκούν.

«Τους είχα δει κάνα δυο φορές στη δεκαετία του ’70 και πιστεύω ότι σήμερα ήταν καλύτεροι», δήλωσε ένας 50χρονος ροκ-φαν, ονόματι Τζον, σχολιάζοντας ότι «η ποιότητα του ήχου τότε ήταν χάλια»... «Περίμενα 30 χρόνια γι’ αυτό», είπε ο Τζον Τσαρλς, 48 ετών, ενώ η Ντέμπορα Ματάγια, 46 χρόνων, η οποία ταξίδεψε από το Σικάγο, για να δει τη συναυλία, αναφώνησε: «Αξιζε τόσο πολύ, ήταν καταπληκτικό!» Στη θεωρία, το σόου ήταν «ένα τελευταίο, μεγάλο σόου», σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Ρόμπερτ Πλαντ, ο οποίος επέμεινε ότι δεν θα ακολουθήσει περιοδεία, αλλά οι Τζίμι Πέιτζ και Πολ Τζόουνς άφησαν να εννοηθεί ότι θα υπάρξει συνέχεια. Οι ανά τον κόσμο θαυμαστές περιμένουν,

.kathimerini

Εμένα πάντως η όλη φάση με θλίβει: εκεί που κάποτε οι Ζεπ ήταν η αιχμή της πρωτοπορίας, κατάντησαν μιά οπισθοδρομική κομπανία που ανακυκλώνει τις προχθεσινές δόξες της. Ξαναζεσταμένο φαγητό, μόνο και μόνο για να αποδείξουν ότι "μπορούν το ίδιο καλά" :rolleyes:
Πολλή νοσταλγία και πολύς συντηρητισμός βρε παιδιά.:mad:
Ειδικά αν σκεφτεί κανείς Τι αντιπροσώπευε κάποτε αυτή η μουσική...
Δεν είναι επετειακό γκαλά της Μούσχουρη, να πάρει...:icon15:

Ποτέ δέν κατάλαβα τέτοια re-union...Μού θυμίζουν τίς συγκεντρώσεις αποφοίτων τής τάξης τού 70..
Αν επιθυμώ να ακούσω κάτι από Zep βάζω c.d.
Τώρα κατά πόσον η φωνή τού Plant παραμένει αναλλοίωτη.....
Τόν Plant τόν ρωτήσατε???Δυό οκτάβες κάτω και βραχνιασμένος είναι ο άνθρωπος εδώ και χρόνια...
Δεν μέ αφορά το Stairway to heaven τραγουδισμένο σήμερα...
Σάν να ακούω τον Γιάννη Βογιατζή να τραγουδάει στά 70 του τό ´Αθήηηηηηνα......Αθήηηηηηηνα.......Χαρά τής Γής.......κ.λ.π.

Για μένα πάντως, ως προς το άτομό μου εννοώ, το φετεινό μεγάλο γεγονός σε σχέση με τους Ζεπ, αποτελεί η "ανακάλυψη" του ΒBC sessions (εστω και καθυστερημένα) και μάλιστα μετα απο πάσα του Λύμπε, που δεν φημίζεται και για οπαδός τους :popcorn:
Εντάξει, απο την άλλη υπήρξαν Φίλοι και για τους παλιούς φίλους, κακό εγώ δε θέλω να λέω.. :AFADF0:

Για μένα πάντως, ως προς το άτομό μου εννοώ, το φετεινό μεγάλο γεγονός σε σχέση με τους Ζεπ, αποτελεί η "ανακάλυψη" του ΒBC sessions (εστω και καθυστερημένα) και μάλιστα μετα απο πάσα του Λύμπε, που δεν φημίζεται και για οπαδός τους :popcorn:
Εντάξει, απο την άλλη υπήρξαν Φίλοι και για τους παλιούς φίλους, κακό εγώ δε θέλω να λέω.. :AFADF0:

Παραμένουν φίλοι αλλά έτερον εκάτερον

Λοιπόν ο Στέλιος είναι αθεράπευτα ρομαντικός καί τού τά συγχωρώ όλα μέρες πούναι..
Ακόμα και τον Τεό Αγγελόπουλο.
Καλά Χριστούγεννα Robert-Theo-Stelios Plantpap-pa-gelopoloulos...:ernaehrung004:

Βρε το ξέρω, γι'αυτό και τον πάω :grinning-smiley-043

Mια υπενθύμιση πάντως της άποψης μου για τους Zeppelin, εδώ στα post #65 ,66 ,68 και δεν έχω να προσθέσω τι. -bye-

Το καλύτερό τους είναι τό τριπλό:'How the West was Won'.
Ωχ είναι και η ώρα πού ξυπνά ο Λύμπε.:guitarist::guitarist::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Βρε το ξέρω, γι'αυτό και τον πάω :grinning-smiley-043

Mια υπενθύμιση πάντως της άποψης μου για τους Zeppelin, εδώ στα post #65 ,66 ,68 και δεν έχω να προσθέσω τι. -bye-

βρε δεν ηξερα οτι ειχατε ανοιξει και αλλο ....πω πω που να σας προλαβω
τωρα το βλεπω....

οσο για σενα κυριε Κουνελακη, ημουν τοτε απουσιολογος. ....σιγουρα δεν θυμασε, και σου ειχα βαλει ..παρων

οι αποντες ειναι τα καθαρματα Λ........... και Σ ......
να μη λεμε ονοματα !

.

βρε δεν ηξερα οτι ειχατε ανοιξει και αλλο ....πω πω που να σας προλαβω
τωρα το βλεπω....

οσο για σενα κυριε Κουνελακη, ημουν τοτε απουσιολογος. ....σιγουρα δεν θυμασε, και σου ειχα βαλει ..παρων

οι αποντες ειναι τα καθαρματα Λ........... και Σ ......
να μη λεμε ονοματα !

.

Σού υπόσχομαι να σού επιδείξω όλους τούς δίσκους τών Zep.
Φιλάω σταυρό(λόγω τού Κατηχητικού):music-smiley-005::music-smiley-005:

Απάντηση: Re: Απάντηση: η μεγαλη νυχτα του ROCK AND ROLL

μωρέ καλά έλεγα εγώ πως οι απουσιολόγοι ήταν τα καρφιά και τα μαντρόσκυλα της εξουσίας :p :D

καλα τι να μας πεις σε μαθαμε .....
εκει με τον Αη βασιλη ολο το forum εκλαιγε και συ τιποτα ...

α ρε Μιχαλη Μελιδη ....τι ακους, για μια καλη πραξη που εκανες !

.

Απάντηση: Re: Απάντηση: η μεγαλη νυχτα του ROCK AND ROLL

καλα τι να μας πεις σε μαθαμε .....
εκει με τον Αη βασιλη ολο το forum εκλαιγε και συ τιποτα ...

α ρε Μιχαλη Μελιδη ....τι ακους, για μια καλη πραξη που εκανες !

.

Μην λές τέτοια.Θα εμφανίσω πιμιά.Αφού δικός μας είσαι.:grinning-smiley-043