Η μετά VSX-921 εποχή (αλλιώς, ποιός τον αντικαθιστά;;)

Ερώτηση κυρίως προς PLEO και οποιονδήποτε άλλον τρίτο..
Δηλαδή εάν αντί
Για την ζώνη 2 μου, αντί να ψάχνομαι οπουδήποτε αλλού αγόραζα ένα πιο φθηνό AV ή στερεο σύστημα το οποίο να έχει την διαδικτυακή δυνατότητα και airplay κτλ κτλ και συνέδεα εκεί τα ηχεία της ήδη υφιστάμενης ζώνης 2 μου ως Α και Β speakers και εν συνεχεία με ένα L R out συνέδεα τον ήχο του (άρα και τον ήχο που θα έπαιρνα από το airplay/δίκτυο) στον 921 ως πηγή, αυτό που θα κατάφερνα δεν θα ήταν στην ουσία η επαναφορά των ιντερνετικού στριμαρισματος και airplay από την... πίσω πόρτα στον 921, μιας και η ethernet του δεν λειτουργεί;;
Και για να το πάω και λίγο πιο πέρα..
Εάν συνέδεα το HDMI OUT του "μικρού" av receiver ως πηγή στον 921, δεν θα έπαιρνα στην ουσία ΚΑΙ ήχο ΚΑΙ εικόνα από τον 921 που στην συνέχεια θα έστελνα στην τηλεόραση?? (στην ουσία το ερωτημα είναι: Ενας AV ενισχυτής μπορεί να γίνει πηγή άλλου AV ενισχυτή, η θα κάψουμε τίποτα;;;)
ΔΕΝ ξέρω εάν στέκουν όλα αυτά, αλλά ετσι ίσως μου λυθούν τα χέρια..
Ετσι νομίζω δηλαδή, γιατί έτσι θα έχω ένα σύστημα dedicated στα εξωτερικά μου ηχεία και ένα σύστημα που θα λειτουργεί μια χαρούλα το home theater μου και τον ήχο μου

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Διόρθωση / Προσθήκη
σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να έχει pre out ο ¨μικρός" ενισχυτής, ή έστω phono ώστε να πάιρνω με καρφί από το phono out και να το κάνω LR ως αναλογική πηγή - λύση μάλλον καλύτερη γιατί διαφορετικά, για να λειτουργήσει το περάσμα από τον μικρο στον μεγάλο θα πρέπει παράλληλα να ακούω ΚΑΙ από τα ηχεία του μικρού, που σε κάποιες περιπτώσεις (μάλλον τις περισσότερες) δεν θα είανι επιθυμητό..

Θα πρέπει να ξέρεις κατ'αρχήν τι γίνεται όταν πεις σε έναν ενισχυτή Α/V να περνά την έξοδο του ήχου από την HDMI out ταυτόχρονα με την εικόνα. Δηλαδή για να χρησιμοποιηθεί ως player. Δεν γνωρίζω πως ακριβώς το κάνει και αν κάνει κάποιο downmix δεδομένου ότι αυτή η λειτουργία είναι για να στείλεις ήχο σε TV. Ίσως πρέπει να ανατρέξεις στο manual γι' αυτό.

Δεν ψάχνεις για pre-out για να στείλεις σε είσοδο line ποτέ σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν πρόκειται για τελικό αλλά για προενισχυτή που θα δεχτεί σήμα. Το "μπούκωμα" είναι σίγουρο όπως και η βλάβη αργά ή γρήγορα. Όπως συμβαίνει συχνά με όσους συνδέουν μίκτες σε ολοκληρωμένους στερεοφωνικούς και όχι σε PA με εξασθενητή εισόδου. Ψάχνεις για line out σε line in.

Στην πράξη μιλάς για δύο ενισχυτές, ο ένας να αναλάβει το ρόλο του player. Κατάλαβα σωστά;

Θα πρέπει να ξέρεις κατ'αρχήν τι γίνεται όταν πεις σε έναν ενισχυτή Α/V να περνά την έξοδο του ήχου από την HDMI out ταυτόχρονα με την εικόνα.

Στην πράξη μιλάς για δύο ενισχυτές, ο ένας να αναλάβει το ρόλο του player. Κατάλαβα σωστά;
Ευχαριστώ pleo για την άμεση απάντηση..

Με μια πρόταση σου έχεις συνοψίσει αυτό που έγραψα...
ακριβώς...
από τον μικρό να παίρνω τις airplay/internet δυνατότητες και να κρατήσω τον μεγάλο για ήχο ΜΟΝΟ εντός
και συγχρόνως να ανεξαρτητοποιήσω όσο γίνεται την ζώνη 2

ΥΓ. Εαν δηλαδή πάρω από το phono out (τα ακουστικά δηλαδή) του μικρού και στέιλω τον ήχο ως line in στπν 921 δεν θα δουλέψει μια χαρα; Εδώ μέχρι σήμερα για να έχω στην ζώνη 2 του 921 airplay, έπαιρνα τον ήχο από το ίδιο το phono out του 921 και το οδηγούσα ως cd με LR ως αναλογικη πηγή την οποία έπαιζε η ζώνη 2. Κάτι αντίστοιχο, δεν είναι και μάλιστα από διαφορετικό ενισχυτηή;;

Δεδομένου ότι η δεύτερη ζώνη στον 921 λειτουργεί μόνο από αναλογικές εισόδους, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως player τον δεύτερο. Αλλά από αναλογική έξοδο. Για να στείλεις από HDMI out πάλι γίνεται για δύο κανάλια τουλάχιστον απλά όπως σου είπα θα πρέπει να δεις τι γίνεται με το downmix που ενδεχομένως να κάνει στα πολλά.

Ελπίζω βέβαια να έχεις βρει κάποιον πολύ οικονομικό γιατί με 80-90 ευρώ ένα media player θα σου έλυνε τα χέρια.

EDIT: Όχι από έξοδο ακουστικών. Ξέχνα τις μεταβλητές εξόδους. Θα έχεις θέματα στην πορεία.

Ναι έχω βρει κάτι με κόστος κοντά στα 200 ευρώ.. και είναι ενισχυτής οπότε μου οδηγεί ξεχωριστά την 2η ζώνη.
Αν κατάλαβα καλά η πρόταση σου είναι να έχω player τον 921? Μα... δεν παίζει αυτά που θέλω... ο ενισχυτής που βρήκα δεν έχει αναλογική έξοδο.. νομίζω δηλαδή..
Αλλά και να έχει, αν χρησιμοποιώ την αναλογική έξοδο, τότε δεν θα πρεπει να ακούω ΚΑΙ από τα ηχεία που θα οδηγεί ο μικρός??
Μπέρδεμα πάλι η δουλειά

Δεν περίμενα να μου πεις πως υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιώ τα ακουστικά ως.. πηγη..
Πιστεύεις ότι η θύρα οτυ ethernet μπορεί να χάλασε στον 921 επειδή έκανα αυτό που ανέφερα: Επαιρνα ήχο από την ζώνη 1 από το phono και το οδηγούσα στην ζώνη 2 αναλογικά;; θα έχει πλάκα...

Όχι εννοώ να έχεις τον δεύτερο ως player χωρίς να έχεις επάνω του ηχεία. 200 ευρώ; Γιατί δεν παίρνεις ένα media player που θα τα κάνει όλα πολύ καλύτερα;

Το ethernet και η κάρτα του δικτύου είναι ξεχωριστό εξάρτημα μέσα στους A/V.

Media player τι να το κάνω, αφού έχω τον vu solo2 και έχει και media player και η τιβι. ο,τι θέλω, το παίζω από εκεί.. απλά θέλω να είναι ανεξάρτητο το θέμα του airplay κτλ από την τηλεόραση.. εξάλλου airplay έχει και ο solo2.
τον ενισχυτή που με ενδιαφέρει στον έστρειλα με pm. Ο 921 λογικά έχει καλύτερο ήχο από αυτόν...
Αφής στιγμή μπορώ να έχω ανεξάρτητη οδήγηση στην ζώνη 2 γιατί να μην έχω τα ηχεία επάνω.. Ηθελα να βάλω και ένα ακόμη ζεύγος στον 921 στην ζώνη 2 και λόγω έλλειψης διαθέσιμων συνδέσεων / εξόδων αγόρασα ένα switch. και έτσι, θα έχω ΚΑΙ την δυνατότηα με τον μικρό να οδηγήσω κατ επιλογή 4 ηχεία (speakers A, B)

To ethernet port είναι ενιαία πλακέτα με όλες τις λοιπές εισόδους hdmi στον 921. και βγαίνει ολόκληρο ανταλλακτικό..

Και πόσο δύσκολο είναι να στείλεις αναλογικά ήχο από τον vu solo2 στον 921 για να έχεις τη δευτερη ζώνη? Τέλος πάντων. Συνήθως σε τέτοιες πατέντες όλο και κάποιο θέμα προκύπτει. Με τα έως τώρα δεδομένα θα έχεις έναν ξεχωριστό ενισχυτή για τα έξω ηχεία και με σήμα από αυτόν θα οδηγείς και τον 921 του οποίου η δευτερη ζώνη πάλι θα πάει σε έξω ηχεία.

Και πόσο δύσκολο είναι να στείλεις αναλογικά ήχο από τον vu solo2 στον 921 για να έχεις τη δευτερη ζώνη? Τέλος πάντων. Συνήθως σε τέτοιες πατέντες όλο και κάποιο θέμα προκύπτει. Με τα έως τώρα δεδομένα θα έχεις έναν ξεχωριστό ενισχυτή για τα έξω ηχεία και με σήμα από αυτόν θα οδηγείς και τον 921.

Φαντάζομαι όχι δύσκολο αλλά γενικώς τον σόλο τον έχω για άλλο πράγμα...
Η δε.. CEO αν το μπερδεψω κι άλλο το πράγμα με τον δεκτή, θα με διώξει από το σπίτι..
και, ναι, στη ουσία είναι αυτό που λες πολύ σωστά,,, ένας δέκτης ξεχωριστός και πηγή συγχρόνως, αναλογική...

Πάντως και πάλι από την έξοδο ακουστικών θα πάρεις σήμα με τον συγκεκριμένο για να στείλεις στον 921.

Το πιο πιθανό είναι να μην πετύχεις ποτέ τη σωστή ένταση από την έξοδο των ακουστικών. Πολύ ένταση θα οδηγήσει σε παραμόρφωση, λίγη ένταση σε κακή οδήγηση λόγω διαφορών στην αντίσταση. Σε όσους pioneer έχω δοκιμάσει, ακουστικά με πάνω από 32ohm αντίσταση δεν έπαιζαν καλά. Τώρα φαντάσου τι γίνεται από το phones out σε line in όπου η αντίσταση είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν ξέρω αλλά ξεφεύγουμε από την πεπατημένη και μικροπροβλήματα σίγουρα θα υπάρξουν.