Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...

Status
Not open for further replies.

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
Το παρακάτω κείμενο μου ήρθε σήμερα με e-mail.
Τα σχόλια δικά σας

7 ερωτήματα - σχόλια από μια ειδική γιατρό. "Πώς θα αρνηθώ σε μια μάνα που το παιδί της έχει παρόμοιο ιστορικό;"

Είμαι "μαχόμενη" κλινική γιατρός με σημαντική εμπειρία στο θέμα των μεταμοσχεύσεων στην ειδικότητά μου και προφανώς σαφώς αντίθετη (επιστημονικά, ηθικά, δεοντολογικά) στην όλη ιστορία με τον κ. Παρασκευαΐδη. Θυμίζω: καρκινοπαθής, σακχαροδιαβητικός, οριακής ηλικίας και τύποις θρησκευτικός ηγέτης.
Ερώτηση: όταν μια μάνα μου ζητήσει για το τριαντάχρονο και ...βγάλε παιδί της με παρόμοιο ιστορικό νεοπλασίας ιατρική γνωμάτευση για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο Μαϊάμι, πώς θα αρνηθώ; Και αν αρνηθώ (που θα το κάνω) ποιός θα με γλιτώσει από τους Εισαγγελάτους και τους Αυτιάδες στους οποίους λογικά θα καταφύγει;
Σχόλια για την παρωδία, που δυστυχώς μόλις ξεκίνησε…:
1. Όταν είναι σε όλους γνωστό ότι οι κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι δυσεύρετες και άρα πολύτιμες για όσους έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επείγουσα ανάγκη υποστήριξης των ζωτικών τους λειτουργιών, με ποιά λογική διετίθετο στον κύριο Παρασκευαϊδη και στις γνωστές παλακίδες του για τόσο χρόνο ένα τέτοιο κρεββάτι και μάλιστα σε ένα Πανεπιστημιακό (άρα εκπαιδευτικό) Νοσοκομείο; Εκτός άν όλοι οι "πολιτικοί" και η ιατρός Νατάσα μας δούλευαν ότι συνομιλούσαν μαζί του και ήταν εύχαρις και γεμάτος ζωντάνια.
2. Τί λέει η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων για τέτοιου είδους πασαρέλες σε ΜΕΘ;
3. Από πότε για τους VIP ασθενείς διαθέτουμε δωμάτια και για τους συνοδούς τους στα Δημόσια Νοσοκομεία; Τι του πρόσφεραν; Γιατί αυτή η διάκριση σε σχέση με τον καθένα μας, που πολύ θα ήθελε στο διπλανό κρεββάτι το γονιό του ή τον αγαπημένο του;
4. Γιατί έκαναν «γαργάρα» οι μεγαλόσχημοι καθηγητάδες της Αθήνας γι αυτή την παρωδία;
5. Γιατί θα πρέπει για μια τέτοια επέμβαση που σαφέστατα δεν πληρεί τις σχετικές ιατρικές ενδείξεις, να πληρώσουμε όλοι μας τα σπασμένα; Γιατί δεν αναλαμβάνει η πλούσια Ορθόδοξη Εκκλησία τα σχετικά έξοδα; Μήπως εμείς τον εκλέξαμε αρχιεπίσκοπο; (σε αντίθεση π.χ. με ένα πολιτικό ηγέτη).
6. Πού είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πού είναι ο Συνήγορος του Πολίτη;
7. Ο λαός μας λέει σοφά πως "τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Κύριε Χριστόδουλε, «Χριστόδουλέ μας», ο καθένας μας στις κρίσιμες στιγμές φαίνεται πόσο ηθικά συγκροτημένο άτομο είναι.

Με εκτίμηση,
μια γιατρός από τη Θεσσαλονίκη

Συγνώμη τώρα δηλαδή... υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να απαντήσει και τα 7 ερωτήματα?

Χα χαχα !!!!
Το ίδιο αναρωτήθηκα απο την πρώτη στιγμή της παρωδίας....

Δεν λέω άνθρωπος είναι και να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα εύχομαι, αλλά όπως προείπα ειναι και αυτός ένας άνθρωπος όπως όλοι μας και όχι κάποιος υπερτιμημένος λαικός ήρωας!!!

Η απάντηση είναι άνθρωποι με μικρό α!!

εδω φαινεται ξεκαθαρα το ποσο μεγαλη ταπεινωτητα , ηθικη υποσταση και ανιδιοτελεια δειχνει ο ηγετης του θρησκευματος στην Ελλαδα ......

, να με φανταστω εμενα με καρκινο και να με πανε με το προεδρικο αεροπλανο στην Αμερικη και να μπαινω και πρωτος στη Λιστα γραφοντας στα α........ μου τοσο κοσμο που περιμενει καιρο και χρονια ολοκληρα και μετα να μου πληρωνετε και τα εξοδα .........

ΑΛΙΜΟΝΟ στον απλο πολιτη που θα χρειαστει μονο και μονο να κλεισει ραντεβου για εξετασεις το οποιο θα δωθει μετα διμηνου η και τριμηνου .. καλα....... για μεταμοσχευση δεν το συζητω.....

Last edited:
Η απάντηση από μένα είναι ότι υπάρχουν πολλές όψεις για το ίδιο νόμισμα , τα του καίσαρα τω καίσαρι ... Το ότι βρέθηκε μόσχευμα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα προσφορά κάποιου εθελοντή είναι μία άλλη άποψη ...

ΥΓ Ποτέ μα ποτέ δεν θα υιοθετήσω τις απόψεις κάποιου όσο δίκαιο και αν έχει ... Πάντα κάπου υπάρχει ένας λάκκος στη φάβα ...

Απο τι στιγμη που ολοι μας λεμε τις αποψεις μας μεσω ενος forum η τετατετ με φιλους-οικογενεια-κτλπ πολυ καλα καλα κανει ο καθε χριστοδουλος να κανει τρι-διπλες μεταμοσχευσεις, ο καθε πολιτικος να "κερδιζει" χρηματα για να ζησουν τα τρισεγγονα του και ο καθε "δημοσιογραφος" και καναλαρχης να μας πλενει με χρωμοσαπουαν τον εγκεφαλο μας....-bye-

Το παρακάτω κείμενο μου ήρθε σήμερα με e-mail.
Τα σχόλια δικά σας

7 ερωτήματα - σχόλια από μια ειδική γιατρό. "Πώς θα αρνηθώ σε μια μάνα που το παιδί της έχει παρόμοιο ιστορικό;"

Είμαι "μαχόμενη" κλινική γιατρός με σημαντική εμπειρία στο θέμα των μεταμοσχεύσεων στην ειδικότητά μου και προφανώς σαφώς αντίθετη (επιστημονικά, ηθικά, δεοντολογικά) στην όλη ιστορία με τον κ. Παρασκευαΐδη. Θυμίζω: καρκινοπαθής, σακχαροδιαβητικός, οριακής ηλικίας και τύποις θρησκευτικός ηγέτης.
Ερώτηση: όταν μια μάνα μου ζητήσει για το τριαντάχρονο και ...βγάλε παιδί της με παρόμοιο ιστορικό νεοπλασίας ιατρική γνωμάτευση για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο Μαϊάμι, πώς θα αρνηθώ; Και αν αρνηθώ (που θα το κάνω) ποιός θα με γλιτώσει από τους Εισαγγελάτους και τους Αυτιάδες στους οποίους λογικά θα καταφύγει;
Σχόλια για την παρωδία, που δυστυχώς μόλις ξεκίνησε…:
1. Όταν είναι σε όλους γνωστό ότι οι κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι δυσεύρετες και άρα πολύτιμες για όσους έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επείγουσα ανάγκη υποστήριξης των ζωτικών τους λειτουργιών, με ποιά λογική διετίθετο στον κύριο Παρασκευαϊδη και στις γνωστές παλακίδες του για τόσο χρόνο ένα τέτοιο κρεββάτι και μάλιστα σε ένα Πανεπιστημιακό (άρα εκπαιδευτικό) Νοσοκομείο; Εκτός άν όλοι οι "πολιτικοί" και η ιατρός Νατάσα μας δούλευαν ότι συνομιλούσαν μαζί του και ήταν εύχαρις και γεμάτος ζωντάνια.
2. Τί λέει η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων για τέτοιου είδους πασαρέλες σε ΜΕΘ;
3. Από πότε για τους VIP ασθενείς διαθέτουμε δωμάτια και για τους συνοδούς τους στα Δημόσια Νοσοκομεία; Τι του πρόσφεραν; Γιατί αυτή η διάκριση σε σχέση με τον καθένα μας, που πολύ θα ήθελε στο διπλανό κρεββάτι το γονιό του ή τον αγαπημένο του;
4. Γιατί έκαναν «γαργάρα» οι μεγαλόσχημοι καθηγητάδες της Αθήνας γι αυτή την παρωδία;
5. Γιατί θα πρέπει για μια τέτοια επέμβαση που σαφέστατα δεν πληρεί τις σχετικές ιατρικές ενδείξεις, να πληρώσουμε όλοι μας τα σπασμένα; Γιατί δεν αναλαμβάνει η πλούσια Ορθόδοξη Εκκλησία τα σχετικά έξοδα; Μήπως εμείς τον εκλέξαμε αρχιεπίσκοπο; (σε αντίθεση π.χ. με ένα πολιτικό ηγέτη).
6. Πού είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πού είναι ο Συνήγορος του Πολίτη;
7. Ο λαός μας λέει σοφά πως "τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Κύριε Χριστόδουλε, «Χριστόδουλέ μας», ο καθένας μας στις κρίσιμες στιγμές φαίνεται πόσο ηθικά συγκροτημένο άτομο είναι.

μια γιατρός από τη Θεσσαλονίκη

…χωρίς ίχνος κριτικής στο παραπάνω κείμενο θα προτιμούσα να μην ασχοληθούμε με το θέμα από τη στιγμή που μιλάμε για την υγεία κάποιου όποιος και αν είναι αυτός.

Με εκτίμηση,

Ένα μέλος του avclub.gr...

Γ. Νικολουδης

Απο τι στιγμη που ολοι μας λεμε τις αποψεις μας μεσω ενος forum η τετατετ με φιλους-οικογενεια-κτλπ πολυ καλα καλα κανει ο καθε χριστοδουλος να κανει τρι-διπλες μεταμοσχευσεις, ο καθε πολιτικος να "κερδιζει" χρηματα για να ζησουν τα τρισεγγονα του και ο καθε "δημοσιογραφος" και καναλαρχης να μας πλενει με χρωμοσαπουαν τον εγκεφαλο μας....-bye-

:music-smiley-005::music-smiley-005::worshippy:

Για την μεταμόσχευση του κ Χριστόδουλου το μόσχευμα δεν θα μπορούσε να είναι προσφορά κάποιου εθελοντή ,γιατί αυτό θα σήμαινε και το τέλος του δότη.

Αυτό το διάβασα σε κάποιο περιοδικό και μάλιστα το ανάφερε ο ίδιος ο Χριστόδουλος!

Απλώς μερικοί είναι πιο ίσοι απ' τους ίσους. Και είμαι σίγουρος ότι ο Μακαριότατος δεν πήρε πρέφα για το ότι έγιναν όλα αυτά. Διάβαζε.:grandpa::angel:

…χωρίς ίχνος κριτικής στο παραπάνω κείμενο θα προτιμούσα να μην ασχοληθούμε με το θέμα από τη στιγμή που μιλάμε για την υγεία κάποιου όποιος και αν είναι αυτός.

Με εκτίμηση,

Ένα μέλος του avclub.gr...

Γ. Νικολουδης

Γιατί Γιώργο ?
Όταν βλέπεις και ακούς τέτοια πράγματα και μάλιστα από ένα
θρησκευτικό ηγέτη δεν αισθάνεσαι κάπως ?

Δεν έχει να κάνει με το Χριστόδουλο η οποίον άλλο θρησκευτικό / πολιτικό ηγέτη η επώνυμο (αν θέλεις), με ενοχλεί το να ασχολούμαστε με κάποιον συνάνθρωπο μας δεδομένης της ασθενείας του για την ανάδειξη θεμάτων που απασχολούμουν όλους μας… ειδικά όταν η εκκίνηση της συζήτησης έρχεται με ένα κείμενο με υπογραφή του στυλ … «μια γιατρός κλπ κλπ κλπ….»

Αν θέλετε θέμα προς συζήτηση για την έλλειψη κοινωνικής ισότητας, διαφορετική μεταχείριση κλπ ΟΚ και εγώ συμφωνώ…η προσωποποίηση είναι που με ενοχλεί…

Τουλάχιστον ο Χριστόδουλος είναι και δηλωμένος δωρητής οργάνων, πόσοι από όσους παρακολουθούν τη συζήτηση είναι ?

Σαν μαχόμενος για τα κοινά "ηγέτης", πρώτος αυτός θα έπρεπε να αποποιηθεί τις extra special υπηρεσίες που του παρέχουν οι οικονομίες και οι δωρεές των ηλικιομένων που τα χώνουν κάθε Κυριακή στην προσπάθειά τους να εξαγοράσουν τον θρόνο στην άλλη ζωή.

Δεν ξέρω μέχρι που θα μπορούσε να φτάσει η δική μου ματαιότητα, όμως αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα να με κάψουν, να με φυτέψουν ή ότι άλλο και με τα τόσα φράγκα (που δεν είναι και λίγα) να χορτάσουν καμιά χιλιάδα παιδάκια. Φτάνει πιά η προσωπολατρεία, έλεος!

Συμφωνώ με τον Γιώργο (GeonX) όχι λόγω ευαισθησίας απέναντι στο πρόσωπο ή ακόμα και το πρόβλημα αλλά κυρίως γιατί το μόνο που προσφέρουν οι "προσωποποιήσεις" των ζητημάτων είναι εκτόνωση "ελληνικού" τύπου, όπως αυτή στα σαλόνια με τους φίλους...

Τα πρόσωπα δεν είναι υπεράνω θεσμών και κανόνων. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η αλαζονεία και η άνιση μεταχείρηση του κάθε αρχιεπισκόπου, υπουργού, κτλ, αλλά οι ίδιοι οι θεσμοί και οι κανόνες που τους δίνουν τη δυνατότητα να είναι έτσι.

Ο Γιώργος έβαλε και ένα καίριο ερώτημα το οποίο αποτελεί μέγιστη ευκαιρία αυτοκριτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης ταυτόχρονα. Πόσοι είναι δωρητές οργάνων? Ας ξεκινήσει μια καμπάνια συμμετοχής από το forum, ίσως να είναι η πιο σημαντική προσφορά του αν πετύχει.
Για όποιον ενδιαφέρεται...
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ

Αυτα που κανει ο Χριστοδουλος ειναι προκλητικα και δε συνάγουν με τα χριστιανικα ιδεωδη που θα επρεπε μετα μανίας να πρεσβεύει και να δειχνει ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ενας προκαθημενος της εκκλησιας. Παει λεει με τη "συνοδεια του" στο Μαιαμι. Σε hostel θα μεινουν ολοι αυτοι ή στο Setai?

Last edited:
πως δεν συναγουν με τα χριστιανικα ιδεωδη αφου δηλωσε οτι περνει μαζι του το φυλαχτο που του χαρισε ο κ.Καραμανλης

Θυμάμαι παληότερα που, Ελληνας πρωθυπουργός, πήγε για μιά απλή εγχείριση προστάτη, στη Γερμανία (!). Εδειξε, με τον τρόπο του, πόσο εκτιμάει τους Ελληνες γιατρούς και μαζί μ αυτούς, το σύστημα Υγείας που έφτιαξαν τα 2 "συνεταιράκια" -το δικό του μαντρί, καθώς και ...το απέναντι- για τους ιθαγενείς (και εννοώ εδώ μόνο τους τυχερούς ιθαγενείς).

Θυμάμαι και το Χέρφηλντ, με το μεγάλο τιμονιέρη και την Αυλή του σε διασπορά, στα γύρω υπερπολυτελή ξενοδοχεία.

Παρατηρώ τα σημεία των καιρών και βλέπω πως μέσα στον Ελληνα έχει γίνει μιά κοσμογονική αλλαγή. Παληά, στα καφενεία, στις προεκλογικές περιόδους, γινόταν "της Πόπης". Τώρα ...μούγκα στη στρούγκα: αοριστίες, τσαντήλα, κανένα χοντρό αστείο και πέραν αυτών Ουδέν. Ολοι είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους, σιωπηλοί, φοβούνται ...μην εκτεθούν.
Οι ορίζοντες δείχνουν να στενεύουν, ο κόσμος ξαφνικά φαίνεται εχθρικός και τρομαχτικός και πολύ πιο μικρός.

Δεν ξέρω τι συμπεράσματα βγάζεται εσείς απο όλα αυτά.
Τα δικά μου πάντως δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Πολλή Ξηρασία...

Κωστα, το πιο αστειο ειναι να ρωτας τους περισσοτέρους το "γιατι". Γιατι θαυμαζουν και προσεύχονται για το Χριστοδουλο, γιατι ψηφιζουν αυτο που ψηφιζουν, τι νομιζουν πως φταιει που δεν τους φτανει το εισοδημα τους κτλ. Οι απαντησεις τα λενε ΟΛΑ.

Last edited:
Status
Not open for further replies.