Η Μητρική αυτή είναι ΟΚ?? Επεξεργαστής?? (Δείτε και το κουτί που προτείνω)

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Αξιότιμοι κύριοι,,,

Επιτέλους βγήκε το Antec Micro Fusion που περίμενα εδώ και σχεδόν 6 μήνες για την κυκλοφορία του..
http://www.antec.com/uk/productDetails.php?ProdID=08745

Δείτε το και θα καταλάβετε....(Το πήρα από Αγγλία γιατί στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα... (12.08.08))

Λοιπόν από μητρική σκέφτομαι να βάλω την
GIGABYTE GA-MA78GM-S2H
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526739

Είναι εντάξει??(έχει ως ενσωματωμένη κάρτα την 3200 και διάβασα ότι είναι άψογη για την δουλειά που θέλω... για playback ταινιών mkv...)

Ποιον επεξεργαστή να προτιμήσω για την συγκεκριμένη???

Αναμένω εναγωνίως τις προτάσεις σας για να προχωρήσω σε αγορα...

Last edited:
Εγώ στην ίδια μητρική έχω τον 4850e, αλλά μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερο, π.χ. 5600+, 6000+.

Η μητρικη ειναι μια χαρα. Επεξεργαστη μπορεις να βαλεις οποιονδηποτε 'μεσης κατηγοριας' και πανω. Εγω αναλογως το πορτοφολι σου να προτεινω κατι στην ισχυ του 9550.

Μαλλόν και εγώ για τον 9550 σκέφτομαι...( 140 στο eshop χαλάλι...)

Με την συγκεκριμένη μητρική δεν είχατε προβλήματα στο παίξιμο mkv αρχείων 1080p ... Ρωτάω μια το HTPC το θελω καθαρά για παίξιμο ταινιών στην τηλεόραση...

Πολύ ωραίο κουτί!
Για τον επεξεργαστή εγώ θα έλεγα οτι ο Phenom 9550 είναι υπερβολή και αρκετά ενεργοβόρος (95W). Προτίμησε καλύτερα τον 4850Ε που είναι υπεραρκετός για αναπαραγωγή 1080p και έχει μικρότερη κατανάλωση (45W). Μικρότερη κατανάλωση πέρα από οικονομία και καλύτερο ταίριασμα με το 350ρι τροφοδοτικό του κουτιού σου, βοηθάει επίσης σε χαμηλότερες θερμοκρασίες οπότε θα θές μικρότερη και πιο αθόρυβη ψύκτρα-ανεμιστήρα.

Απάντηση: Re: Η Μητρική αυτή είναι ΟΚ?? Επεξεργαστής?? (Δείτε και το κουτί που προτεί

Πολύ ωραίο κουτί!
Για τον επεξεργαστή εγώ θα έλεγα οτι ο Phenom 9550 είναι υπερβολή και αρκετά ενεργοβόρος (95W). Προτίμησε καλύτερα τον 4850Ε που είναι υπεραρκετός για αναπαραγωγή 1080p και έχει μικρότερη κατανάλωση (45W). Μικρότερη κατανάλωση πέρα από οικονομία και καλύτερο ταίριασμα με το 350ρι τροφοδοτικό του κουτιού σου, βοηθάει επίσης σε χαμηλότερες θερμοκρασίες οπότε θα θές μικρότερη και πιο αθόρυβη ψύκτρα-ανεμιστήρα.

Εννοείς Διπύρηνο.... Έρχεται καμιά 100 ευρώ λιγότερο ... και αφού λες ότι κάνει για τη δουλεία που θέλω.. Θα τον προτιμήσω... Ευχαριστώ για την απάντηση...

Για ψύκτρα λέω να βάλω την Scythe Mini... Άλλη άποψη?

Last edited:
Το κουτάκι έγινε shipment σήμερα... 13/8/08 με FedEX...
ΟΛΕΕΕΕΕΕΕ!

Item Subtotal: £124.95
Shipping & Handling: £32.00
Total: £156.95

Paid by Visa: £156.95

Amazon.co.uk...
Δηλαδή 197 .... Συνολικά...
Ότι είναι καινούργιο είναι και ακριβο... Αλλά χαλάλι..
Α) Είναι πανέμορφο
Β) Έιναι μικρό
Γ) Είναι ήσυχο
Δ) Έχει πολυ καλό τροφοδοτικό για HTPC λειτουργία
Ε) Έχει LCD Display...
Στ) Έχει άψογη ροή αέρα... άρα 100% όχι υπερθέρμανση
Ζ) Έχει ενσωματωμένο IR Receiver και δικό του τηλεχειριστήριο..

Μειονεκτήματα:
α) Είναι ΑΚΡΙΒΟ
β) Παίρνει μόνο Low Profile κάρτες... Ανάθεμα αν έχω δει καμία
αξιόλογη να κυκλοφορεί στο εμπόριο..
γ) Ελπίζω να μην ανακαλύψω άλλα στην πορεία ..

Αυτά.... Πάμε για Scarlet τώρα....

Re: Απάντηση: Re: Η Μητρική αυτή είναι ΟΚ?? Επεξεργαστής?? (Δείτε και το κουτί που πρ

Εννοείς Διπύρηνο.... Έρχεται καμιά 100 ευρώ λιγότερο ... και αφού λες ότι κάνει για τη δουλεία που θέλω.. Θα τον προτιμήσω... Ευχαριστώ για την απάντηση...

Για ψύκτρα λέω να βάλω την Scythe Mini... Άλλη άποψη?

Zalman 9500... λογική τιμή και καλές επιδόσεις.

Γεια χαρά - επίτρεψε μου να πω 1-2 γνώμες...

1) Για ψήκτρα με low profile κουτί προτείνω αυτήν της zalman που πιστεύω πως θα χωρέσει χωρίς πρόβλημα και θα σου δώσει ικανοποιητικές επιδόσεις με χαμηλό θόρυβο.

2) Επεξεργαστής - εδώ χρειάζεται προσοχή. Ο 4850Ε δεν είναι πολύ δυνατός - ψάξε τα threads στο φόρουμ που το συζητάνε - κάποιοι που τον πήραν δεν εντυπωσιάστηκαν από τις επιδόσεις του, και αν και είναι οικονομικός στο ρεύμα μπορεί να τον βρεις υποτονικό - θες να έχει και λίγο μέλλον για να τρέξει και τίποτα πιο βαρύ...Εξάλλου έχεις και onboard graphics που επίσης ζορίζουν το CPU...
Από την άλλη άποψη ο 6000+ είναι άψογος (τον έχω σε HTPC) αλλά είναι και ζεστός και ενεργοβόρος. Με το κουτί που διάλεξες ίσως θες κάτι στη μέση... Ένα καινούργιο μοντέλο στα 65nm?

Αν βέβαια το κουτί σου έχει τόσο καλό airflow, τότε βάζεις ότι θέλεις.

Φίλε πολύ τεκμηριωμένες οι απόψεις σου...

Αν βάλω Phenom θα κάνει η συγκεκριμένη ψύκτρα?

είδα τον 4πύρηνο γύρω στα 100 ...

Μνήμες?? Σε αυτόν που δουλεύω έχω Mushkin 2GB (τις είχα αγοράσει τον Ιανουάριο 2006 ... 320 ..!!!!:firstprize:)..

Τώρα σκέφτομα να βάλω πάλι Mushkin στο HTPC 4GB.. γύρω στα 93 (4.4.4.12).. Υπερβολή ?(Vista Ultimate θα βάλω).. Έχεις άλλη πρόταση?
(Στο PC που δουλεύω Antec Fusion αυτό... έχω την Zalman 7000 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος... )..

Last edited:
Καλημέρα!:smile:

Δεν ξέρω πολλά για τους Phenom από άποψη θερμοκρασιών κτλ.
Αν πράγματι τον βρίσκεις τόσο φτηνά ίσως αξίζει. Δες όμως ότι σίγουρα τον σηκώνει το motherboard που διάλεξες γιατι ξέρω ότι έχει πρόβλημα με μερικούς phenom (κάτι με τα watt που καταναλώνουν και η μητρική υποστηρίζει μέχρι τόσα watt - δες τη σελίδα της Gigabyte & Google).

Πάντως νομίζω ότι ένας διπύρηνος είναι καλή επιλογή γιατί το HTPC δεν κάνει πολύ multitasking συνήθως. Το πολύ, να τρέξει ένα antivirus ή ένα defrag την ώρα που βλέπεις ταινία.
Από την άλλη άποψη τα video decoding threads είναι αρκετά CPU intensive - οπότε πιστεύω ότι βολεύει να έχεις 2 πυρήνες στα 2.8-3GHz παρά τρεις στα 2.1 (εκεί παίζει η αναλογία τιμών στο εμπόριο).

Μια καλή λύση είναι να δεις τα CPU charts στο Tom's Hardware Guide. Δες τις επιδόσεις των επεξεργαστών (μπορείς να αφαιρέσεις και να προσθέσεις μοντέλα) και επέλεξε τα τεστ που σχετίζονται με HTPC εφαρμογές, HDTV playback, video encoding, audio encoding ktl. Η λιγότερο multithreaded εφαρμογές πάνε πιο γρήγορα στον 6000+ παρά στον 9500.

Για την ψήκτρα δες το review εδώ για να αποφασίσεις αν αρκεί για τον επεξεργαστή που θα διαλέξεις. Λογικά ναι, αλλά δες και τα db θορύβου της (εδώ που τα λέμε αμφιβάλω αν θα βρεις καλύτερη στις διαστάσεις της). Αν μπορείς πάρε το μοντέλο ΝΤ που δεν έχει φωσφορίζοντα ανεμιστήρα.

Από μνήμες θα είσαι εντάξει μάλλον. Αν και οι mushkin δεν είναι στην εγκεκριμένη λίστα της μητρικής, είναι καλές και πολύ αξιόπιστες μνήμες. Αν θες πιο πολύ σιγουριά βάλε Crucial. Να ξέρεις όμως ότι 32bit λειτουργικό δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει 4GB - μόνο αν βάλεις vista x64 αλλά εκεί έχεις άλλες επιπλοκές και ανοίγει άλλο θέμα με 64bit codecs κτλ και δεν μπορώ να σε συμβουλέψω. Παντως αν βαλεις 64-bit Vista, θες και 4GB μνημης (τουλάχιστον!) και έναν γρηγορο 4-πύρηνο... Αλλιώς με 2γιγα + 2 πυρήνες είσαι ΟΚ είτε με vista είτε με ΧΡ.

Η scythe βγάζει καλές ψήκτρες αλλά διάβασα απογοητευτικά reviews για αυτήν - δες το site που αναφέρω πιο πάνω (frostytech) έχει πληροφορίες για τις περισσότερες και νομίζω οτι την έψαξα την συγκεκριμένη πρίν πάρω τη zalman.

Μνήμες - εγώ αυτές έχω με Gigabyte & Athlon X2 6000+. Παίζουν μια χαρά και είναι πολύ αξιόπιστες (η crucial ανοίκει στη micron).

Για τον phenom, αν πράγματι τον βρίσκεις 90 πάρτον σίγουρα - αλλιώς, όχι για HTPC κατα τη γνώμη μου, δεν αξίζει τα 140 με τίποτα. Πάρε έναν 5400+ στα 65 νανόμετρα με 70 ή έναν 6000+ με 90 - είναι ζεστός αλλα πολυ γρήγορος και σε πολύ λογικότερο κόστος.