η Μπαλάντα του Νick Cave

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,400
Ελλαδα
16_THE_PROPOSITION.jpg

Επιτελους ...
Αγριο ατιθασο καθαρο

O Ηillcoat κλεβει Πενκιπα και Λεονε και φιαχνει ενα μεγαλο κλασσικο western
Ο Νick Cave γραφει ενα ποιημα ωμοτητας βγαλμενο μεσα απο την σκοτεινη του φυση
Και μετα το ντυνει με ενα καυτερο soundtrack

Παρτε μια σκηνη οχι απο την ταινια απο το στιχο του Νick

“’ When ? ’, said the moon to the stars in the sky
‛Soon’ , said the wind that followed him home
‛Who?’ , said the cloud that started to cry
‛Me’, said the rider as dry as a bone
‛How?’, said the sun melted the ground
‛Why?’, said the river that refused to ran
‛Where?’, said the thunder without a sound
‛Here’, said the rider and took up his gun “

καπου στην ξερη γυμνη αυστραλιακη ερημο......
μια ταινια που δεν αξιωθηκε να βγει στις αιθουσες
αλλα μονο σε dvd

:music-smiley-005: Guy Pearce

Απάντηση: η Μπαλαντα του Νick Cave

περιμενα καποιο σχολιο γι αυτη την ταινια...

κριμα .......

.

Και άμα δεν έχουμε iδέα για το θέμα, τι σχόλιο να κάνουμε;
Από εσένα περιμένουμε να μάθουμε.

καλα ....δεν εχει δει κανεις το καλυτερο westren της τελευταιας 10ετιας ?

.:huh2:

ε όχι ρε φίλε δεν έχουμε δεί το καλύτερο γουέστερν της τελευταίας 10ετίας . Ούτε ξέρουμε τον Hillcoat . Ούτε ξέραμε την ύπαρξη της ταινίας μέχρι χθες στις 12.55 .
Εχεις να μας πείς κάτι που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό ή γράφουμε για να γίνεται κουβέντα ;

Re: η Μπαλαντα του Νick Cave

Το soundtrack αγορασα πριν 2 μηνες το οποιο ειναι ακομα σφραγισμενο.Θα κανω μια ακροαση αυριο να πω εντυπωσεις.

ε όχι ρε φίλε δεν έχουμε δεί το καλύτερο γουέστερν της τελευταίας 10ετίας . Ούτε ξέρουμε τον Hillcoat . Ούτε ξέραμε την ύπαρξη της ταινίας μέχρι χθες στις 12.55 .
Εχεις να μας πείς κάτι που να δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό ή γράφουμε για να γίνεται κουβέντα ;

καλα ρε φιλε..χαλαρωσε

μια προταση για μια ταινια εκανα ,μην ταραζεσαι

δυσκολο ειναι να μαθεις περισσοτερα αν θελεις ..?

εγω δεν εχω ιδιαιτερες ικανοτητες να γραφω μεγαλες αναλυσεις .

μαλλον πρεπει να ζητησω συγνωμη μου φαινεται .:blink:

.

Μα γι αυτό είμαστε εδώ, για να ενημερώνει ο ένας τον άλλον και δεν χρειάζονται οξύτητες.
Ενημερώθηκα λοιπών ότι το έργο έχει κυκλοφορήσει σε dvd – στις αίθουσες δεν ξέρω – και έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία.
Είναι του 2005, και αν και ουέστερν, δεν είναι ούτε το ίδιο αλλά ούτε και η θεματολογία του αμερικανική. Είναι αυστραλιανής και αγγλικής παραγωγής. Αυτό δεν είναι περίεργο αν σκεφτούμε ότι μέχρι κι εμείς έχουμε ιστορία στο θέμα αυτό με τα ουέστερ-φουστανελάς έργα!
Η μουσική του φαίνεται να είναι πράγματι από τα δυνατά του σημεία.
Το σενάριο προδιαθέτει για δραματικές συγκινήσεις και είναι περίπου αυτό:

Στην Αυστραλία του 1880 οι Αρχές συλλαμβάνουν δύο από τους τέσσερις αδερφούς Μπερνς, που καταζητούνται για εγκλήματα και βιασμούς. Θέλοντας να τερματίσει τον κύκλο αίματος, ο διοικητής προτείνει στον έναν από τους συλληφθέντες να βρει και να σκοτώσει το μεγαλύτερο αδερφό, που είναι ο επικεφαλής της συμμορίας. Σε αντάλλαγμα θα χαρίσει τη ζωή στο μικρότερο, ο οποίος πρόκειται να απαγχονιστεί την παραμονή των Χριστουγέννων.​

Αυτά και περισσότερα όταν καταφέρω να το δω.

μα τι θα πει οχι οξυτητα .... :slapface:

του προτεινουμε ταινιαρα :music-smiley-005:

και απο πανω ..μας :violent-smiley-030:

καλα δεν σεβεται ..την :grandpa:

-bye-

Ενδιαφέρον ιστορία, αν και όπως τους μέτρησα εμπλέκονται τα τρία από τα τέσσερα εδέρφια. Ο τέταρτος; :chinscratch:

Όλα ακούγονται ενδιαφέροντα,

θα το νοικιάσω όταν το πετύχω

ο Γκάι Πιρς είναι εξαιρετικός ηθοποιός, αλλά ατύχησε ως καριέρα (εννοώ σε σχέση με έναν σούπερσταρ, πχ. Κρόου) διότι η φάτσα του είναι ολίγον από αγουρομπεμπές.

Πάντως στο ΛΑ Εμπιστευτικό, και στο Μεμέντο, ήταν εξαιρετικός.

Την ειδα πριν απο κανα μηνα και η ταινια ειναι εξαιρετικη!

Ομορφη φωτογραφια σε κιτρινομπεζ φοντο, ωραιο σεναριο με εξυπνη βασικη ιδεα, πολυ καλες ερμηνιες (ειδικα ο σεριφης και ο μεγαλος αδελφος δινουν ρεστα), εξαιρετικη μουσικη......και βεβαια διαφορετικη απο τα συνηθισμενα αμερικανικα γουεστερν!!

Τι αλλο να θελει καποιος για να την δει;

.....α και κατι ακομα που μου φανηκε σημαντικο:

Οι πρωταγωνιστες 'κακοι' και 'καλοι' εμφανιζονται στην ταινια πολυ βρωμικοι, ιδρωμενοι, αχτενιστοι, οπως ακριβως περιμενεις να δεις τους ανθρωπους που ζουν στο συγκεκριμενο αφιλοξενο περιβαλλον τη συγκεκριμενη χρονικη περιοδο.

Τελικά και μένα μου κεντρίσατε το ενδιαφέρον και θα την δω με την πρώτη ευκαιρία. Αλλωστε μου αρέσουν τα western σαν θεματολογία.

Νομίζω φίλε Στέλιο πώς θα διαφωνήσουμε εδώ
Να σημειώσω επίσης ότι είμαι λάτρης του Αυστραλέζικου σινεμά
ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ. Κάτι ήθελε να πει ο ποιητής αλά όλο το έχανε . Θα μπορούσε να είναι ταινιάρα αλλά δυστυχώς για μένα της λείπανε πολλά στοιχεία. ¨όπως το έξυπνο μεν αλλά αδύναμο σενάριο , το μέτριο μοντάζ ( θα το ήθελα πιο σφιχτοδεμένο) η δράση που ναι θα έπρεπε να υπάρχει λίγο περισσότερη για να πείσει σας γουέστερν Η μουσική του αιρετική αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό . Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή προσπάθεια και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από έναν εκκολαπτόμενο μεγάλο Αυστραλό σκηνοθέτη. Να σημειώσω ότι είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται με τον Nick Cave . Η πρώτη ήταν σ ένα θρίλερ τρόμου με τίτλο Ghosts. of the Civil Dead και ήταν ουσιαστικά και η πρώτη του ταινία . Έχει στο ενεργητικό του 3 ταινίες και ετοιμάζεται και για την τέταρτη και μαντέψτε , και πάλι σε συν παραγωγή με το Nick. Τίλος αυτής Death of a Ladies' Man.

Νομίζω φίλε Στέλιο πώς θα διαφωνήσουμε εδώ
Να σημειώσω επίσης ότι είμαι λάτρης του Αυστραλέζικου σινεμά
ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ. Κάτι ήθελε να πει ο ποιητής αλά όλο το έχανε . Θα μπορούσε να είναι ταινιάρα αλλά δυστυχώς για μένα της λείπανε πολλά στοιχεία. ¨όπως το έξυπνο μεν αλλά αδύναμο σενάριο , το μέτριο μοντάζ ( θα το ήθελα πιο σφιχτοδεμένο) η δράση που ναι θα έπρεπε να υπάρχει λίγο περισσότερη για να πείσει σας γουέστερν Η μουσική του αιρετική αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό . Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή προσπάθεια και ένα ελπιδοφόρο μήνυμα από έναν εκκολαπτόμενο μεγάλο Αυστραλό σκηνοθέτη. Να σημειώσω ότι είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεται με τον Nick Cave . Η πρώτη ήταν σ ένα θρίλερ τρόμου με τίτλο Ghosts. of the Civil Dead και ήταν ουσιαστικά και η πρώτη του ταινία . Έχει στο ενεργητικό του 3 ταινίες και ετοιμάζεται και για την τέταρτη και μαντέψτε , και πάλι σε συν παραγωγή με το Nick. Τίλος αυτής Death of a Ladies' Man.

εγω αγαπητε Κωστα ολα αυτα τα αρνητικα που γραφεις τα βλεπω +

σκηνοθεσια
senario
χαρακτηρες
μονταζ
μουσικη
ερμηνειες
κοστουμια
ατμοσφαιρα
δραση

τι λενε οι αλλοι φιλοι ?