supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,608
Για δες που συμφωνησαμε με τον Αιμιλιο...
Κριμα....
ηταν εξαιρετικα αγνος.
Και η τεχνικη του κορυφαια.
Μονο ο Hendrix εσκαβε σαν αυτον. Ειχε την μοναδικη δυνατοτητα να μιξαρει στο παιξιμο του ακορντα και σολο φρασεις.
απιστευτος.
και ...ναι ηταν μπλουζ
Γιατι βρε Στελιο
πρεπει να παρω αδεια απο τον κηδεμονα μου για να ακουσω εναν κιθαριστα?
με πολυ ενδιαφερον θα διαβαζα και
την γνωμη του κυριου Κωστα Λυμπεροπουλου
για τον Steve
oύτε κι εγώ, γιατί τον Stevie δεν τον έχω ακούσει και δεν τον ξέρω.
Απλά έχω ακούσει πάρα πολλούς καλούς κιθαρίστες. Σκέφτηκα "άλλος ένας...ε, και;...". Μπορεί και να κάνω λάθος :blush:
η δεξιοτεχνία δεν είναι το πιάτο μου στο ροκ...
Αυτό βρήκα απο μια αντίστοιχη συζήτηση πριν τέσσερα χρόνια. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα,
γιατι βρε Δημητρη πρεπει να συμφωνουμε ολοι οτι ενας κιθαριστας που σολαρει εκπληκτικα
πρεπει να αρεσει σε ολους ?
και επειδη εσκαβε ο χεντριξ τι εγινε ....
σαν θεαμα ωραιοι ηταν !
.
Δεν έχει.
αυτού του τύπου οι κιθαρίστες, όσο καλοί κι αν είναι, δεν είναι του γούστου μου: τους θεωρώ λίγο ...showmen.
ο τύπος αδυνατεί να κρατήσει την προσοχή μου για περισσότερα από 2 λεπτά - και αυτό μόλις για 2 ή 3 τραγούδια.
το ίδιο μου συνέβαινε ανέκαθεν και με τον Χέντριξ βέβαια.
σωστα αυτα που λες ...
αλλα του ελειπε η ψυχη !
.
το παιξιμο του και η προσεγγιση προς το οργανο με ενδιαφερουν.
Αυτη η μεταφορα κιθαρας-γυναικας που ειχαν καμμια δεκαρια ολοι κι ολοι.
Καλά ο Χέντριξ είχε το πλεονέκτημα πως τα κιθαριστικά του ρεφρέν είχαν κάτι που έμοιαζε με συμπυκνωμένη δόση αλητείας...
Μεγάλο ατού...Έβαζε γκολ από την σέντρα και δεν τον έπαιρνε κανείς χαμπάρι...
Μικρός δεν τον είχα σε τόσο μεγάλη εκτίμηση όπως τώρα...Ίσως επειδη στην κοινότυπη ερώτηση:''κιθαρίστας ή ντράμερ;;'' ,είχα επιλέξει το δεύτερο...
Η επίδειξη είναι συστατικό του ροκ. Ποιος από τους μεγάλους δεν επιδόθηκε με το ένα ή τον άλλο τρόπο σε επίδειξη κάποιου χαρακτηριστικού του, που το είχε …μεγάλο. Το πρόβλημα φίλοι εντοπίζεται, όταν η επίδειξη είναι στείρα και γίνεται αυτοσκοπός. Όπως στις τσόντες που η πράξη είναι το μόνο που βλέπεις και τουλάχιστον εμένα με κουράζει και αποστρέφει. Γι' αυτό και οι μεταλλάδες δεν με κέρδισαν ποτέ με την άκρατη επιδειξιομανία του οργάνου τους… Ε, λοιπόν ο Stevie Ray Vaughan αδικείται όταν εντάσσεται στους φλύαρους και ανέκφραστους δεξιοτέχνες. Η κατάθεση ψυχής δεν γίνεται πάντα, όπως βέβαια συμβαίνει σε όλους μας. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που λειτουργούμε διεκπεραιωτικά, και άλλες που δίνουμε στην προσπάθεια μας το κάτι παραπάνω, που οι άλλοι βέβαια -οι δεκτικοί- το "εισπράττουν".Και πάλι κολλάτε στα σόλα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.